Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika

cilest czy diana?

Polecane posty

RATOWNICZKA18 a powiedz nam proszę czy powiększyły Ci się piersi w trakcie przyjmowania Diane? Ja właśnie kupiłam pierwsze opakowanie Diane35.Do tej pory brałam Cilest jednak piersi nie powiększyły mi się. Myślicie, że po Diane35 się powiększą skoro i tak mają taką samą dawkę hormonów jak Cilest????

Gość drivinka
apropo tematu do tego że by przepisać tabletki antykoncepcyjne lekarz nie musi robić badań hormonalnych zdrowej kobiecie chyba że ma np zaburzenia miesiączkowania lub jakieś inne wskazania.Najczęściej jednak te badania nie są koniecznie, pozatym są dosyć drogie

A ja bralam Diane jakies 6 miesiecy i musze przyznac ze cera mi sie znacznie poprawila, choc oczywiscie nie do konca. Zrezygnowalam jednak bo bylam nieznosna dla otoczenia przez ciagle hustawki nastroju, mialam silne bole w prawej skroni, ba nawet nabawilam sie silnego zapalenia spojowki i tez mi w tym momencie Diane przeszla przez mysl (chociaz prawdopodobnie to byla wina nieustannego siedzenia przed komputerem ;) Poprosilam wiec pania ginekolog o jakas alternatywe, ktora rownie korzystnie wplynelaby na stan cery i dostalam Cilest. Jestem po pierwszym listku i jak na razie jest okey, chociaz w czasie 7-dniowej przerwy troche mnie wysypalo na brodzie i krwawienie bylo silniejsze niz zwykle. No ale zobaczymy dalej. Dzis znow zaczynam serie. Pozdrawiam wszystkie walczace o piekna cere !

Gość INESSA
Ja po CILESCIE mialam wielkie wypryski i nabawilam sie jeszcze grzybicy pochwy,ktora cilest wywoluje{patrz ulotka}.Objawy minely,kiedy odstawilam to swinstwo.Teraz biore MILVANE, poprostu rewelka,zadnych wzdec, nudnosci i zmiany libido.Osobiscie polecam.

dla mnie diane 35 jaknajbardziej:) cilestu natomiast sama nie uzywalam ,ale moje znajome raczej narzekaly / jedna miala przez okolo 20 dni miesiaczke w trakcie brania tych pigulek , inna zas miala ciagle omdlenia i zawroty glowy./ ale to jak najbardziej indywidualna sprawa

Gość liwia
Akurat dziś byłam u ginekologa.Wytłumaczył,że Diane 35 JEST środkiem antykoncepcyjnym w 10000 % , stanowi doskonałe zabezpieczenie przed ciąza, a jedyna różnica pomiędzy nią a innymi pigułkami to ta, ze Diane ma jeszcze działanie lecznicze i bez powodu nie powinno się jej zapisywać jako środek anty. Bez powodu - bez trądzika, objawów hirsutyzmu u pacjentki. Ale nie ma takiej klasyfikacji jak: Cilest daje lepsze zabepzieczenie a Diane gorsze. Oba są tak samo dobre i TAK SAMO zabezpieczają . Tyle że Diane ma jeszcze działanie lecznicze. A piszę to dlatego, bo często na forum pojawiaja się posty z tekstem typu: Diana nie jest w stu % srodkiem anty. To jest jedynie niezrozumienie informacji na ulotce. I nie istnieje cos takiego jak lepsze zabepieczenie i gorsze. One oba zabezpieczaja tak samo, Diana jest środkiem anty plus szereg korzystnych działań ma jeszcze. I to jedyna roznica.

Gość rupijka
Moje koleżanki biorą Diane i róznica w wielkości biustu jest olbrzymia... Jedna z 82 cm dobiła do 90 w 6 miesiecy, wyglada naprawde super:) Druga z kolei nie jest zadowolona, bo miała już 92 cm a teraz przybyły jej 5 cm- jest ogólnie drobna i nie chce mieć już większego biustu... Dziewczyny, którejś też Diane oprócz zabezpieczenia dała dodatkowe cm w biuście? Zróbmy ranking pod tym kątem:) Buziaki:)

RUPIJKA------->czy to oznacza ze powiększenie piersi następuje dopiero po paru cyklach przymowania Diane???bo ja biore pierwszy, jeszcze nie doszlam do polowy listka i narazie jedno wielkie zero:(

RUPIJKA------->czy to oznacza ze powiększenie piersi następuje dopiero po paru cyklach przymowania Diane???bo ja biore pierwszy, jeszcze nie doszlam do polowy listka i narazie jedno wielkie zero:(

Gość rupijka
Evetta, u moich kolezanek tak było. Dopiero po paru opakowaniach, chyba 3 czy 4 było widac taka duzą róznice. Chcoaiz zanm tez taka laske, co w ciagu 8 miesięcy piersi jej urosły o dwa numery ale stało sie to podczas ostatniego i przedostaniego ( 7 i 8) opakopwania. Akurat ta się cieszyła, bo była chuda a tu taka Pamelka:):):)

Gość Diane 35
Ja kupuje trzy opakowania za 31 zl, Czyli wychodzi, ze jedno za mniej wiecej 10 zl. U mnie cycki sie nie powiekszyly za to zrec mi sie chce cholernie, ale hamuje sie jak tylko moge.

Gość maly cycek
DZIEWCZYNY CO Z TEGO, ZE PIERSI SIE POWIEKSZAJA JAK PRZYCHODZI MOMENT ODSTAWIENIA TABLETEK I WRACAJA DO POPRZEDNIEGO ROZMIARU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(...JUZ SIE ODZWYCZAILAM OD TEGO,Z E MOJE SA TAKIE MALE, BO 4 LATA BRALAM DIANE ALBO CILEST

Gość prosze o rozwage
dziewczyny, nie zapominajcie, ze to sa hormony, a nie witaminy!

Gość cycek malenki
do Małego Cycka: a możesz napisać, ile Ci się powiększyły w stosunku do pierwotnego rozmiaru i po jakim czasie i po ilu potem spadły? Tak, wiem,że to nie witaminy. Ale skoro mam pryszcze, włoski na brodawkach i dostałam na to Diane, to minimalne choćby zwiększenie biustu byłoby tylko korzyścią:)

w odpowiedzi na pytanie to mysle że to indywidualna sprawa, zalezy od organizmu. Generalnie powinien dobrac lekarz ale ja się z takim lekarzem nie spotkałam więc eksperymentowałam. Przez lata brałam diane, pomagało na cerę nie przecze ale odstraszyła mnie dawka hormonów wieć zaczęłam brać cilest - trgedia z cerą. Teraz biore minulety i cere mam dużo lepsza niz po diane..... A co do piersi to żadne na razie nie zadziałało, moja siostra słyszała teorię że piersi rosną po braniu tabletek jak kobieta ma dużo męskich hormonów, więc powinnam się cieszyć ale sie nie cieszę;-)))

Gość gąbka
Ja biorę dianę od ponad roku i nie zauwążyłam żadnych negatywnych skutków.wprost przeciwnie: piersi rzeczywiście urosły.bez przesady, ale akurat tyle ile mi brakowało:) , cera wygląda już świetnie, chociaż na to trzeba było poczekać sporo czasu...nie tyję, raczej chudnę. ale jak to wszystkie zgodnie mówicie: dla każdego coś innego... pozdrawiam.

Gość gąbka
Ja biorę dianę od ponad roku i nie zauwążyłam żadnych negatywnych skutków.wprost przeciwnie: piersi rzeczywiście urosły.bez przesady, ale akurat tyle ile mi brakowało:) , cera wygląda już świetnie, chociaż na to trzeba było poczekać sporo czasu...nie tyję, raczej chudnę. ale jak to wszystkie zgodnie mówicie: dla każdego coś innego... pozdrawiam.

Gość mango25
A ja jestem po pierwszym listku Diany i widzę różnicę, nie ogromną ale biust troche sie zwiekszył.

Gość zdenerwowana
Ja biorę Diane od miesiąca. Skończyłam pierwsze opakowanie i jeszcze nie dostałam miesiączki a dzisiaj jest już 5 dzień. Czy to normalne czy jest coś ze mną nie tak?

Gość Aggga
Cilest jest lepszy, Diane ponoć są szkodliwe bardzo. Był nawet taki temat na forum.

Gość wiekszy cycek
Cilestu nie bralam wiec nie mam porownania. Za to z Diane jestem zadwolona, moze dlatego ze jeszcze nie skonczylam pierwszego listka, a moze dlatego ze faktycznie moj organizm dobrze toleruje. Heh, a piersi to juz mi przyrosly po 3 pigulce... i caly czas rosna, ale powoli, wiec nie obawiam sie cycusa-gigantusa. A co do syfow, to jest normalnie, jeszcze nie podzialalo , ale wzielam dopiero 8 pigulek, wiec czas jeszcze jest. Napisze wiecej jak zazyje wiecej;)

Gość aonaa
a ja biore diane i mam wiekszy i jedrniejszy biust, cera jak u niemowlaka prawie, brak hustawki nastrojow tylko troche sie zrobilam wieksza w biodrach tez aha i jestem przy 4 pasku dopiero i to 100% prawdy ze diane zabezpieczaja przed ciaza - moj ginekolog tak powiedzial :))) pozdrawiam

Gość mały cycek
po polrocznje przerwie znowu powrot do Diane, ale wizja powiekszenia piersi mnie nie cieszy....wiem, ze i tak pozniej wroca do romiaru mini.... Kobiety czy istenieje jeszcze jakis inny srodek zawierajacy octan cyproteronu???

Gość Krzysiek
Diana raczej na trądzik jest, bo jakoś mam syna.........

"Krzysiek" - o ile to w ogóle facet - napisał to na podpuchę. Ulotkę o Diane35 można znaleźć w necie. To działa ANTYKONCEPCYJNIE !!! Sama stosowałamto wiem !!!

Gość diamond_ring
mam pytanie. 2 tygodnie temu zaczęłam brać cilest i od tygodnia mam brązowe plamienia, czytałam że jest to dosyć częsty skutek uboczny, zastanawiam się czy plamienia ustąpią, czy będę musiała zmienić tabletki na inne?

Gość szypulka24
dziewczynki, oto moje kilka zdan: zaczelam brac pigulki w wiku 19 lat, zaczelam od Minuletu !! koszmar, minulet to cos strasznego, tylko starsze kobiety to powinny brac, a ginekologowi ktory mi to dal, dalabym w ryja,(a dodatku byla to kobieta!), puchalm, tylam, mdlosci, etc., puznije byl cilesty, hmmm, troche lepiej ale nie najlepiej, podobne objawy ale w mniejszym stopniu, pozatym biust sie powieksza , bo pigulki zarzymuja wode w organizmie,(stad to "powiekszanie piersiow:) i niestety, suchosc w pochwie,.cóż..pozniej przerwa i triminulet, cos tak jakby najlepiej , trzy fazowe wiec calkiem niezle ale, coz..przez 6 iesiecy uzywalam gumek z mioim chlowpakiem i jest cudownie, ale wiadomo, ze fajnie jest bawic sie i sie o nic nie bac, a teraz---- pigulki diane bede brala bo mam ostatnio problem z cera, a wlasciwie od roku., wiec zobaczymy..zyczcie mi powodzenia!!!:)ach, my biedne kobiety, w o gle to niech faceci sie szprycuja hormonami!!!!

Gość Livia
Bralam diene35 przez trzy miesiące, bo chcialam troche przytyć i żeby mi sie zaokrąglily piersi a wszystko stalo sie odwrotnie bardzo dużo schudlam ;;;;((

Gość magga
A czy można się opalać na słońcu i w solarium stosując diane? Jak tam wasze doświadczenia? Istnieje duże ryzyko przebarwień, większe niż w przypadku innych pigułek?