Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

z jakimi najdziwniejszymi zasadami spotkaliście się w domach znajomych?

Polecane posty

Gość gość
U ciotki- nie spłukuje się po siku, zbiera zimą śnieg- po stopieniu spłukuje tą brudną wodą w wc, w jednej wodzie napuszczonej do komory zlewu potrafi myć cały dzień, gdy robi imprezę rodzinną to resztki bigosu, gulaszu itp. zamraża, potem odmraża na inną imprezę dodając coś nowego i tak wkoło. Ma jeden pokój gościnny a na łóżku komplet pościel która jest ubrana w poszewki- nigdy nie zmienia- nocuje pod tą pościelą każdy, jak jest widocznie brudna to wtedy zmienia. A w mojej pracy pani sprzatająca ok. 50 lat załatwia się przy otwartych drzwiach wydając przy tym odgłosy. U znajomej- jej córka 7 letnia chodzi cały tydzień do szkoły w 1 spodniach, w następnym tygodniu na cały tydzień inne spodnie, kapiel tylko w soboty a w tygodniu podmywanie.

Gość gość
u kuzynki- koty jedzą z patelni- resztki po smażeniu itp. jak wyjedzą to zmywa patelnie, zazwyczaj widok jest taki jak się wchodzi do kuchni- 3 patelnie na podłodze a nad nimi banda kotów

Gość gość
"U mojej teściowej nie można chodzić bez kapci. (..) A ta do mnie, że mam założyć, bo nie mam skarpet i jej ślady na podłodze zrobię x To akurat rozumiem. Nie mam dywanów i kiedyś latem znajomi zostawili mi na świeżo umytych panelach obrzydliwe ślady spoconych stóp. Jak ktoś się 2 razy dziennie porządnie cały nie myje, powinien zakładać kapcie." Sugerujesz, że się nie myję?:o Stopy miałam czyste, ledwie wyszłam z domu, wsiadłam do samochodu, a potem przeszłam 5 metrów od samochodu do jej domu. I może cię zaskoczę, ale nigdy nie pocą mi się stopy, tym bardziej w sandałach, klapkach czy japonkach. A te obrzydliwe, grube kapciory, które mi podała pewnie są oznaką jej dbałości o czystość i higienę?:o Na łeb je sobie może włożyć.

Gość gość
Dla mnie wymaganie sciagania butow jest bardzo nie tyle niekuturalne co nietaktowne, nie lubie moich stop, sa nieladne i mam halluksy, jesli mam na sobie skarpetki to ok, moge zdjac buty ale boso lub w cienkich rajstopach chodzic po czyims domu nie bede. Rozumiem oblocone/osniezone buciory ale zeby zdejmowac sandaly?nie mowie tylko o sobie, wielu ludzi ma przerozne problemy ze stopami, nadmierna potliwosc, grzybica, zgrubialy naskorek- wymaganie sciagania butow to dla mnie jakby ktos kazal mi chodzic w samych gaciach po czyims domu. Juz wolę czyjes kapcie z dwojga zlego ale mam wieksza stope niz wiekszosc kobiet wiec to kolejny kompleks dla mnie.

Gość Amigo Vanilla
1. Nigdy żaden gość nie wszedł mi do pokoju bez ściągnięcia butów. Nie proszę o to. Sami to robią. 2. Sam też ściągam i nie pakuje się ludziom w szpilach na nowe podłogi. Zawsze mam ze sobą skarpety jeśli buty to np. sandały. 2. Śpię bez majtek, w piżamie. 3. Piżamę zmieniam raz na tydzień (tak, tak, jestem brudasem....) 4. Pościel zmieniam jak się pobrudzi. 5. Tydzień dla dżinsów to nic strasznego. Nie piorę po jednym włożeniu na siebie.

Gość gość
Sam też ściągam i nie pakuje się ludziom w szpilach na nowe podłogi. x Gender??? :D

Gość Amigo Vanilla
zgubiłam a :)

Gość gość
ahahahahahaha:D:D:D

Gość gość
"U znajomej- jej córka 7 letnia chodzi cały tydzień do szkoły w 1 spodniach, w następnym tygodniu na cały tydzień inne spodnie" a co w tym dziwnego ? :O moja córka też chodzi cały tydzień w jednych spodniach , mam jej prać codziennie ? "Ma jeden pokój gościnny " - no faktycznie niespotykana rzecz ? ty chyba jestes chora psychicznie ? albo mieszkasz we willi z 20 pokojami i basenem w salonie że takie normalne rzeczy uchodzą u ciebie za dziwne ? :O szok

Gość Amigo Vanilla
Dodam, że 1. Mój facet załatwia się przy otwartych (uchylonych) drzwiach wc bo mu gorąco w ciasnym pomieszczeniu i krzyczy mi: Paula, uchylę, dobra? No dobra. 2. Mój dziadek strasznie sie denerwuje gdy ktoś spłukuje po sikach (i zawsze mówi jak ktoś idzie sie załatwić: jak siku to nie spłukuj) Nie będziemy się na starego człowieka denerwować, bo i po co.

Gość gość
Ja sobie z kolei nie wyobrażam wejść z butach do czyjegoś pokoju. Przecież niektórzy mają jasne (jak ja) dywany, czy wykładziny. Ze stopami jakie by nie były trzeba nauczyć się żyć. Moja teściowa ma powyginane paluchy u stóp i prędzej każdego wkurzy zabłocony dywan kiedy wejdzie na niego w buciorach, niż widok jej stóp.

Gość gość
1. jak mozna rypac sie komus w butach do domu gdy mieszkancy owego witaja goscia bedac w pantoflach, na bosaka lub w skarpetach? to ma byc uczciwe i swiadczyc o dobrych zasadach? wlazic w butach w czyjes pielesze domowe? nie bez powodu jest powiedzenie "wlazic komus z buciorami w zycie (dusze)" jest powiedzenie "idac miedzy wrony musisz krakac jak i one" co znaczy ze przejmujemy zasady panujace w otoczeniu do jakiego wchodzimy, czyli jesli gospodarze sa w butach to po upewnieniu sie - gosc moze zostac a nawet powinien w butach bo te same zasady powinny obowiazywac i jedna i druga strone bo rownowaga tu zapewnia dobry komfort i higiene obu stron. w domu po ktorym gospodarze chodza lub chadzaja w roznych okolicznosciach w butach osoba ktory ma inny obyczaj - chodzic boso, bedzie czula sie zle, niehigienicznie wiec chroni stopy pozostajac w butach z kolei gdy gospodarze w swoim zaciszu czystym i higienicznym nie chodza w butach i witaja gosci bedac w pantoflach lub boso, chamstwem jest zburzyc mir domowy, panujace zasady oraz rownowage miedzy gospodarzami a goscmi, ryjac sie im w butach. wowczas nie dosc ze jedne osoby nie maja szansy chronic stop przed naniesionym na butach syfem przez gosci, co samo w sobie jest niekomfortowe, to jeszcze gospodarze musza to sprzatac wyjatkiem sa osoby - uslugodawcy, ktore nie sa goscmi i ktore moga wchodzic do domow w butach, kominiarz, elektryk, pielegniarka to jest logiczne i klocace sie strony tylko sie usprawiedliwiaja savoir vivrem tlumaczac go bardzo sztywno. zasada jest taka zeby nie powodowac dyskomfortu drugiego czlowieka o co ma dbac i gospodarz i gosc. wiec jak ludzie znaja sie dosc dobrze i ich zasady sie kloca to lepiej zeby po prostu nie spotykali sie w domach np. brudas z pedantem, tylko na gruncie neutralnym

Gość gość
to nie jest temat o butach!!!! koniec prdolenia o łażeniu w butach/kapciach/na bosaka po domu, ciule!!!!

Gość gość
zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów zdejmować buty nie zdejmować butów

Gość gość
Temat o zwyczajach, a to jest jeden ze zwyczajów domowych, idź się denerwować gdzie indziej.

a to ja też powiem o butach :D byłam kiedyś na chrzcinach w domu znajomych i wszyscy pościągali buty :D ja też bo jak wszyscy to wszyscy :D ale komicznie to wyglądało, panie w rajtach i sukienkach na boso i panowie i stare dziadki w gajerkach i skarpetkach, często prześwitujących takie chińskie sztuczne g****o :D

Gość gość
Czy Wasza radość z chrzcin i spotkania była przez to mniejsza? Jakbyście porysowali deski/panele lub zapaskudzili dywan byłoby lepiej?

Gość gośćstarababa
A ja jestem dorosła baba i do kupy też sie rozbieram włącznie ze skarpetkami :p

podłoga była okropna i zimna i szczerze jakbym wiedziała to zamaist sukienki ubrałabym spodnie i ciepłe skarpety :D a za radość z chrzcin w pokoju pojawił się nowy wielki telewizor, co z radością tata dziecka powiedział że kupił za pieniążki z kopert

Gość gość
moja siostra też na proszonym obiedzie wydziela - dla każdego po 2 klopsiki i koniec, ale dlatego że kasy nie ma ;/ jakby miała to zrobiłaby normalnie. Niby mogłaby zaprosić tylko na kawę i ciasto ale pewnie lepiej się czuje jak jakiś obiad poda skromny bo skromny ale jest. Natomiast ja na proszonym obiadku mam zawsze więcej, tak żeby zostało - jak brakuje jedzenia to mi głupio - raz zabrakło mi zrazów, wszyscy mówili że takie dobre i zjedli już trochę nad wyraz - ale mi było głupio strasznie że może ktoś głodny jest jeszcze.

Gość gość
Co do tych butów to każdy niech robi jak tam sobie chce. Koniec tematu o butach !

Gość gość
do gość 12.08: Nadmierna sterylność byłaby, gdyby wycierała kurz 4 razy dziennie. Ale unikanie resztek psich kup czy śliny w domu, szczególnie przy dziecku to po prostu higiena.

Gość gość
To na chrzciny już też sobie życzą koperty? Pierwsze słyszę. Zawsze kojarzę, że goście przychodzili z prezentami.

Gość gość
A tak źle się czuje Twoja pochwa, która niestety Ci o tym nie powie.

Gość gość
kopertę zawsze można dać zamiast prezentu- na każdą okazje

Gość gość
Myślałam, że prezent ma być dla dziecka (na "teraz" albo na pamiątkę), a nie dla rodziców kasa.

Gość gość
znajomej mąż i syn muszą sikać na siedząco bo jej ich siuski rozbryzgane po muszli śmierdzą...

Gość gość
Dokładnie. Pod butami mamy cuda, psie i ptasie kupska, gumy do żucia, plwociny i inne "cuda", chodzić z czymś takim po mieszkaniu to szczyt syfiarstwa. U mojego byłego chłopaka tak było. Na początku nie wiedziałam jaki tam panuje "porządek", więc ściągałam buty choć on prosił abym nie ściągała. Dopiero jak nakleiło mi się do stóp kupę piachu i innego badziewia, powiedziałam stop! A jasne skarpety były koloru brązowo-szarego pod spodem, bleeeeeee.

Gość gość
Do 12.29: Rzecz w tym, że majtki to nie to samo, co spodnie od piżamy. Te drugie są luźne, żeby było przewiewnie.

Gość gość
no wiesz, zazwyczaj rodzice wiedzą do dziecku jest najbardziej potrzebne a jak kasy nie mają za wiele to taka koperta śię nawet na mleko przyda, które jak wiadomo tanie nie jest. JEśli oczywiście masz pomysł to wpadasz z prezentem. Ja koperty daje głównie chłopcom - dziewczynkom kupuje biżuterie na później.