Gość joahnaaa1 Napisano Listopad 29, 2014 Lillalu trzymam kciuki za dorodne komóreczki, współczuję glodzenia się :-) a tam ja myślę o swietach- w który dzień do kogo pójść haha bo na przygotowania nie mam głowy :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość joahnaaa1 Napisano Listopad 29, 2014 Lillalu powodzenia oby były same dorodne komóreczki :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość andzia100 Napisano Listopad 29, 2014 Lillalu chyba się nie spotkamy, bo podobno mamy wizytę na 12.10 , chociaż wpisana mamy na 12.30 dziwne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
orchidea1 0 Napisano Listopad 29, 2014 to czekamy na wiesci od dziewczyn;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lillalu 0 Napisano Listopad 29, 2014 Andzia, nie widziałam cię :-) u mnie 13 komórek, 9 dojrzałych, także więcej niż myśleliśmy :-) czuje się bardzo dobrze. Info w pon, transfer wtorek lub czwartek! Pozdrawiam i odpoczywam dalej, Andzia- co u Ciebie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
andzia100 0 Napisano Listopad 29, 2014 No więc ja już po wizycie :). W poniedziałek kolejna , jeszcze przez 2 dni dalszy ciąg leków, bo pęcherzyki jeszcze małe, ale rosną i hormony też rosną, czyli wszystko ok . W tym tygodniu na pewno punkcja. Z dr. Zamorą zamieniliśmy tylko 2 słowa "dzień dobry'' i "do widzenia" kiedy weszliśmy od razu Pani która była cały czas przy doktorze poprosiła mnie na usg, w trakcie doktor mówił do niej o pęcherzykach i ona wpisywala w kartę. Po badaniu doktor powiedział, że Pani nam wszystko wytłumaczy i tyle.Jednak wolę naszego doktora :), więcej informacji można uzyskać i moim zdaniem jest delikatniejszy przy badaniu usg . Lillalu napisz jak już odpoczniesz po punkcji. POzdrawiam wszystkie dziewczyny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
andzia100 0 Napisano Listopad 29, 2014 Lillalu nie zauważyłam twojego wpisu :). To super u Ciebie. Cieszę się, ze się dobrze czujesz :) . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
andzia100 0 Napisano Listopad 29, 2014 Dziewczyny mam jeszcze pytanie. Czy to normalne, żeby na wizytę przynosić leki? Bo na następną kazali przynieść ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lillalu 0 Napisano Listopad 29, 2014 Tak, to normalne, ją bralam zawsze od początku stymulacji. No Z jest dość malomowny, niezbyt delikatny, ale to tylko powierzchownosc :-) Mi punkcje dziś robiła dr O, i wypis... Mam jednak nadzieję, że transfer zrobi Zamorka :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 29, 2014 andzia , tak leki musisz mieć . Pokazują jak masz brać . Ja miałam przy pierwszej wizycie stymulującej . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość joahnaaa1 Napisano Listopad 29, 2014 Lullalu to super 9 do dobry wynik ;) Andzia100 mi też kazali kiedys wziąść na nast. wizytę leki tłumacząc że może lekarz zachce odrazu zastrzyk zrobić ;) i chcą sprawdzać ile zostaje ;) nie ufają nam chyba hehe;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DORT14 0 Napisano Listopad 29, 2014 Lillalu - super wynik. Jak odpoczniesz napisz jak długo przebiegała punkcja i czy jest się czego bać... Andziu - Gonapeptylu mam przepisanego 21 dawek. Dziś wzięłam ósmą i zaczęłam właśnie lekko plamić. Wzięłam ibum żeby mnie ból brzucha nie zwinął i czekam. W poniedziałek muszę do nich dzwonić żeby się umówić na wizytę do L. Także w poniedziałek mam wyjazd do Łodzi na badania cytogenetyczne więc zaczyna się gorący tydzień wyjazdowy... Rozumiem, że zgodnie ze schematem brania leków dalej biorę zastrzyki Gonapeptylu mimo rozpoczynającego się okres? Czasem to już głupieję od tego wszystkiego dlatego pytam :-/ Miłego wieczorku :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lillalu 0 Napisano Listopad 30, 2014 Tak dort bierzesz dalej. Nie ma się czego bać! Od wejścia do wyjścia z kliniki minęły ok 2 godziny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lillalu 0 Napisano Listopad 30, 2014 Czasem ok 3 to trwa. Dziś czuje się super... Oby do jutra z wiadomościami! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
orchidea1 0 Napisano Listopad 30, 2014 lillalu! gratulacje, duza liczba komórek! Ty jestes w programie, prawda? i zapładniaja 6 komórek? tyle chyba mogą w programie..... andzia, dr Z ma specyficzne poczucie humoru, ale tak jak mowiła lillalu, to tylko powierzchowność, mysle, ze inaczej podchodzą do pacjentów, których juz znaja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DORT14 0 Napisano Listopad 30, 2014 Dzięki Lillalu za podpowiedź. Z samego rana weszłam na forum, a tu gotowa odpowiedź od Ciebie rozwiewająca moje wątpliwości co do zastrzyku :) Ty już jesteś weteranką w tym temacie, a ja jestem na początku tej ścieżki... Super, że dobrze się czujesz po punkcji. Trochę mnie uspokoiłaś, że trwa to krótko. A musiałaś brać w domu jakieś środki przeciwbólowe czy nie było takiej potrzeby? Trzymam kciuki za dobre wiadomości jutro jak do Ciebie zadzwonią! Niech będzie w końcu dobrze i koniec roku obyś pożegnała w dwupaku ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość orchidea1 Napisano Listopad 30, 2014 dort! a czemu az do Łodzi jedziecie na te badania? tylko kariotypy robicie? czy cos wiecej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
andzia100 0 Napisano Listopad 30, 2014 Hej dziewczyny :) Lillalu dzięki za odpowiedź, na pewno jest tak jak mówisz, myślę, że i my się tez jednak przyzwyczajamy do swoich lekarzy i dlatego mogłam odnieśc takie wrażenie. Ale super, ze tak dobrze Ci przebiegła punkcja :) joahnaaa1 nam wcześniej nic nie mówili o tych lekach, a pielęgniarka się zdziwiła tym trochę. Ale na jutro już biore wszystkie :) DORT czyli masz dokładnie taki sam protokół jak ja :). Mam nadzieję, ze szybko Ci zlecą te zastrzyki i tak jak Lillalu już napisała, bierzesz je przez cały czas . Dziewczyny a mnie bolą od dzisiaj jajniki w niektórych momentach mocno. Nie wiem czy to dobrze. Jutro wizyta będzie któraś z was jutro przed południem w klinice? Pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
andzia100 0 Napisano Grudzień 1, 2014 Lillalu mam jeszcze pytanie, dostałaś jakieś leki po punkcji? A jak tam to ile płaciłaś ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lillalu 0 Napisano Grudzień 1, 2014 Po punkcji dostałam ketonal w kroplowce, w domu już nic.. Tak, jestem w programie, zapladniaja 6, reszta na zmarnowanie... Z leków to estrofem i luteine.. Ok 100 zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
andzia100 0 Napisano Grudzień 1, 2014 Lillalu dzieki za odpowiedz :) to czekasz na wiesci z laboratorium? A myslisz ze ten ból jajników jest normalny u mnie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lillalu 0 Napisano Grudzień 1, 2014 Dandm, jesteś tu może? Co u Ciebie? Czy był crio? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lillalu 0 Napisano Grudzień 1, 2014 A właśnie. Wiedzialam że zapomniałam o jakimś pytaniu :-) jak najbardziej normalny! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość joahnaaa1 Napisano Grudzień 1, 2014 Ja dziewczyny po punkcji za leki dałam coś koło 1400 zł wiec mam nadzieje ze Was oszczędza chociaż :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
andzia100 0 Napisano Grudzień 1, 2014 Joahnaaa ale na refundację tyle zapłaciłas? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
andzia100 0 Napisano Grudzień 1, 2014 Ja dziewczyny nie mogę już bez forum żyć :).Nawet czekając pod gabinetem na wizytę pisze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lillalu 0 Napisano Grudzień 1, 2014 Johana, bo pewnie masz lutinusa zamiast luteiny... :-) u mnie 3 zarodki klasy a i 1 klasy b. Transfer w czwartek, 5 doba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
andzia100 0 Napisano Grudzień 1, 2014 Lillalu super wiadomości :) kurcze pewnie już się nie możesz doczekać czwartku :). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość skarb_ik Napisano Grudzień 1, 2014 joahnaaa1 a kiedy Ty tyle za leki zapłaciłaś? Od lipca 2014 większość jest refundowana może nie w 100% ale jednak jest i może stąd te różnice w cenach. andzia100 ja też nie bardzo umiem bez Was dziewczynki żyć, w pracy cały czas mam otwarte okno z forum i co chwila odświeżam w nadziei że któraś doda wpis z kolejnymi informacjami. :-) justyna8604 jak Ci idzie? Lillalu czyli z pobranych 6 zapłodniły się 4? Kurcze czytam o tych grupach i nie rozumiem :-) mam nadzieje że na wizytach lekarz wszystko tłumaczy? Ja jutro idę do ginekologa na cytologie i posiewy - oby wszystko wyszło OK. Myślicie że przeziębienie może wpłynąć negatywnie na wyniki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lillalu 0 Napisano Grudzień 1, 2014 Tak, 4. Trzy najlepsze i jeden gorszy :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach