Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ojciec zatestamentowal wszysto dla macochy

Polecane posty

Gość gość
ale ona uważa, że jej się należy i mamusia pomoże jej te pieniądze odzyskać - koniec, kropka!

Gość mataczczcz
wola ojca została okreslona mnie by wstyd było ją podwazać ! bez wzgledu czy został zmanipulowany czy też nie , jezeli został to uwazam ze była by to monja wina iz nie dopilnowałem pewnych spraw ! tak czy inaczej wstyd ! podwazac ostatnią wole własnego ojca , do roboty sie wez pasożycie ! i gromadz wlasny majatek !

Gość gość
a dlaczego mi sie nic nie nalerzy z tej sprzedarzy?napewno? mnie sie wydaje ze mi sie tez nalezy.

Gość gość
az takim pasorzytem to nie jestem WSTYD?to nie ja mam sie wstydzic tylko TY -co ty tu wypisujesz za brednie? MNIE SIE WSZYSTKO NALEZY PO MOIM KOCHANYM TATUSIU: W S Z Y S T K O

Gość gość
moja mamusia powiedziala -ze MAL,,,PISZON nie ma prawa do nieczego i ZE WSZYSTKO NALEZY DO CIEBIE CORCIU. Mal..,,,piszon tylko lezala na "plecach"i wcale sie PONOC tak tatusiem moim nie opiekowala.maskowala to NIE POZWALAJAC MI DO NICH PRZYJEZDZAC I DZWONIC.Napewno go udusiala poduszka!tu jest pelno takich kobiet ktore udaja aniolkow.

Gość mataczczcz
dziecko poczytaj polskie prawo , ja tylko dodam raz jeszcze - ze jezeli ktos ma dom i jest jego włascicielem !! i go sprzedaje za swego zycia , a by go sprzedać musi miec zgodę współmałzonka , czyba , ze ten dom dziedziczy po swoich rodzicach to nawet małzonka nie ma praw do niego żadnych jezeli wspomniany tu maż sprzedaje ten dom w pierwszym roku np. trwania małzenstwa to jezeli juz np są dzieci z tego zwiazku to im sie z tego tytułu tranzakcji nic nie nalezy ! tak samo jak np po latach powiedzmy 30 ów dziedziczony dom ojciec sprzedaje za zgodą matki swych dzieci czyli zoną - to dzieciom sie też nic nie nalezy !! bo to jego wlasnosc i on o nej w calosci decyduje i wolno mu ją sprzedać !!! jego zona jedynie moze sie ubiegać od meza o zadoscuczynienie finansowe jezeli dbała o ten dom przez 30 lat i tyle - tak w kolosalnym skrócie !

Gość mataczczcz
by sprzedac nieruchomosc nalezy sie udać do notariusza z odpowiednimi dokumentami i nic sie sprzedac nie da ani kupic jezeli nie ma sie odpowiednich dokumentów , czyli np wyciag z ksiegi wieczystej w przypadku nieruchomosci na ktorą załozono ksiege wieczysta w przypadku domów tak jest ze kazdy dom nieruchomosc ma swoją ksiegę gdzie wszystko jest opisane ! zaden notariusz nic nie sprzeda , a kupiec nic nie kupi jezeli są jakiekolwiek błedy proceduralne ! zastawy ... hipoteki ....itd. to nie samochód , ze sie wyciaga kartkę papieru spisuje umowe i po sprawie .

Gość gość
Dziekuje Wam Wszystkim Za Wasze RADY i komentarze. Bardzo mi sie wszystko przyda. Ja o niczym wiecej nie bede tu pisala na ten temat. Nie znam prawa i nie mam zamiaru sie z nikim tu draznic! Tym wszystkim zajmie sie moj Adwokat i pozniej SAD.

Gość gość
ty sie zastanow co z ciebie za corka ze ojciec wolal zonce wszystko przepisac, a nie oceniac go. Ty widze juz rozpaczasz tylko za majatkiem wiec decyzja tatusia sluszna

Gość gość
16:13 idz sobie umyj twoja parszywa gebe.MNIE SIE WSZYSTKO CO PO OJCU NALEZY I KONIEC DYSKUSJI sian drapo czy ktos sie interesuje co ma twoj parsz ywy jezyk do powiedzenia. NIE wiec sie nie mieszaj w co nie twoje to ty zeby grosza dostac po twoim ojcu bys mu napewno d u ..py dala.

Gość gość
na szczescie mamy precyzyjne prawo co to reguluje takie i inne kwestie , na szczescie tez jej tzw. testament czyli ostatnia wola np umierajacego ktory moze nim zmienic istniejace prawo w pewnej czesci i wtedy pozostaje tylko zachowek :) na szczescie ! na pochybe wyrodnym córkom i chwała i cześć za to ze moim majatkiem mogę ja dysponować a nie dzieci ....

Gość gość
i ciesz sie i NIE NAPADAJ NA MNIE JA NIC OD CIEBIE NIE CHCE NIKOGO NIE OKRADLAM NIKOGO NIE ZAMORDOWALAM TY MOICH RACHUNKOW NIE PLACISZ SAMOCHODU MI NIE TANKUJESZ TO CZEGO SIE CZEPIASZ? JESTES AZ TAK NIE ZADOWOLONA Z ZYCIA? CO CHCESZ PRZEZ TO OSIAGNAC? MADDRZYSZ SIE TU NA TYM FORUM TAK JAKBY TO BYL TWOJ OJCIEC TO NIE LEZY W TWOIM INERESIE NAPADAC NA MNIE I MI DOPie...pszac Idz do lekarza powiedz jakie masz problemy a moze ci zaproponuje jakas terapie. Ja na nikogo nie najezdzam i nikomu nic zlego nie zycze. Ja tu nikogo nie krytykowalam dopuki "ktos"tu na mnie nie najezdzal .moja kolezanka sie na was tez wkurzyla i mi tu troche pomogla i wam odpisala na te brzydkie komentarze,ja jestem barankiem w porownaniu do niej.Ona sie tez z was troche nabijala .

Gość gość
Olej 23:17 , złośliwa jędza, uważa że jest najmądrzejsza na świecie, uważasz się za specjalistę od prawa? Brak słów na to jaka jest przemądrzała.

Gość gość
jestem z Poznania, podaj okolice i miejsce gdzie stoi ten dom to Ci odpowiem ile mniej więcej jest wart. Tzn czy to dobra okolica itp. mogę tam podjechać i cyknąć fotę jak chcesz

Gość gość
Autorko bardzo mi cię żal....Naprawdę.. aż razi jakie wredne puste i zgryzliwe babole tu komentuja... Próby rozmowy z takimi osobnikami to jak gra w szachy z gołębiem- przewróc***ionki, nasra na szachownice i będzie się cieszył, ze wygrał.:-O

Gość gość
10:10 dzieki.a skad wiesz ze to jest w Poznaniu? dom juz jest wyceniony (w listopadzie 2014) zdjecia tez sa. mojej mamy znajomy i jego syn pomogl z ta wycena. i chyba by bylo straszna glupota ujawniac adres tu na tym forum.

Gość gość
Byla Wycena nieruchomości przez rzeczoznawcę.(Prywatnie) oszacowana nieruchomośc 800 000zl-900 000zl

Gość gość
Hi Asiu czesc to ja Ewa. a co to bylo u ciebie trzesienie ziemi ,tsunami ?widzialam napisane kilka razy na (fatalne zauroczenie on jest ksiedzem?) trzymaj sie. Vrolijk Kerstfeest.

Gość gość
Merry★* 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ • •。★Christmas★ 。* 。 ˚And a Happy New Year!

Gość gość
Można dyskutować,radzić ale zachować klasę w swoich wypowiedziach.

Gość gość
ja dalej nie rozumiem - w koncu dom sprzedał i córka ma nic do tego ! to jego dom i moze z nim zrobic za zycia co zechce jedynie zona ma tu jakies prawo

Gość gość
17:35] Bo jestes glupia

Gość gość
Mnie w tej historyjce najbardziej zafascynował kazus brata autorki. Otóż ów dziedzic na pierwszej stronie tematu zmarł (ba, nawet umarły jest już 10 lat), a na drugiej lub trzeciej zaistniał ponownie, tym razem jako domagający się zachowku (po ojcu, który zmarł 8 lat po nim samym). Fascynująca opowiastka jakiegoś przygłupa.

Gość gość
po drugie jak mozna dokonać wyceny czyjegoś domu - w koncu dom juz nie należy do niech :) ja rozumiem ze owa wycena to taka sama jak ja bym zerknoł na dom i palnoł sobie - ON JEST WART GDZIEŚ OKOŁO 800.000 TYS :) taka mi to wycena

Gość gość
to jest przykład ze sa idioci na swiecie tacy jak autorka .

Gość gość
Każda sytuacja jest inna.

Gość gość
Tu pełno agresywnych , debilek, wariatek z rodzin schizofreników .

Gość gość
same nieroby tu komentuja, ciągle z awanturami , poniżaniem i niekiedy problemami z głową.

Gość gość
tak sie normalny ojciec nie zachowuje