Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletka Po to morderstwo dziecka niepoczetego

Polecane posty

Gość gość
Zobaczymy jak ci się przytafi wpadka ok 50 czy też urodzisz? Piszesz tak bo nie masz czwórki czy piątki dzieciaków. Myślę że z czasem zdanie zmienisz jak będzie to ciebie dotyczyc

Gość gość
sorry, ale ja nie jestem jakąś krową rozpłodową, żeby ktos za mnie miał decydować, że mam się rozmnażać, bo za małe pogłowie ludzkiego stada w kraju, poprzez utrudnianie czy uniemożliwienie mi jak się da dostępu do antykoncepcji czy aborcji. Tak samo nie życzę sobie, żeby państwo, kk[którego nie jestem członkiem zreszta!] czy ktokolwiek interesował się moim "zdrowiem prokreacyjnym" i formą rozpłodową i z tego powodu odmawiał mi dostępu do antykoncepcji. Moja płodność, to moja sprawa i nie jestem ubezwłasnowolniona- sama mogę podejmować decyzję co do swojego zdrowia i tego czy chcę brać hormony, czy cokolwiek innego czy nie.

Gość gość
Moje przemyślenia nie są ułomne, mam przemyslenia takie jak wartości które są dla mnie ważne. Ułomne jest dla mnie zachowanie ludzi którzy swoim nieodpowiedzialnym zachowaniem ,swoim egoizmem krzywdzą innych a przy okazji siebie też.

tak, tak- jak się "zdarzy" dziecko trzeba przyjąć- nawet jak się nie ma co do garnka włożyć. Albo drugie myslenie- jak sie nie ma co do garnka włożyc to seksu nie uprawiać :) Naprawdę tak ciężko Wam zrozumieć, ze ktoś nie chce mieć dzieci a chce sie kochać z ukochaną osobą?

Gość gość
Czwórki czy piątki dzieci nie mam i miec tylu nie planuje. A le jesli miałyby byc to też bym je przyjeła i pokochała. Wychowałam się w rodzinie gdzie rodzice urodzili i wychowali nas 6-ro.Łatwo nikomu nie było ale teraz mamy siebie na dobre i na złe.

Gość
>>Tabletki "po" to farmakologiczna aborcja..<< Pewnie, ze tak, podobnie jak spirala to tez srodek poronny. Ale sprobujcie jej zabronic, to zrobia z wami porzadek i przestaniecie sie panoszyc. Nie tylko katole maja prawo zyc w tym kraju!

Gość gość
Daj przykład zrób i wychowaj piątkę dzieci. Nie ważne ze nie ma za co wychowac wazne ze bedziecie miec siebie. Właśnie dobrze napisalas nie planujesz miec czworki czy piątki. Dlatego ta tabletka jest skierowana do osób które nie planują

Gość gość
tak właśnie w tym kraju prawo do życia ma każdy, poczęte i nienarodzone jeszcze dzieci- tez .

Gość gość
Skoro nie masz za co wychowywać dzieci to ich nie powołuj na ten świat wogule. Tabletka ''po'' to po prostu pozbycie się się dziecka które już byc może jest.

Gość
>>tak właśnie w tym kraju prawo do życia ma każdy, poczęte i nienarodzone jeszcze dzieci- tez << Kazdy? To moze jeszcze wpuscisz tu stado glodnych arabow? Ja uwazam, ze kazdy, ktory potrafi sie sam utrzymac lub chca go utrzymywac inni (na przyklad rodzice). Wiec jesli chcesz utrzymywac te "dzieci"ktorym grozi aborcja, to prosze bardzo, poswiec na to swoje pieniadze.

Gość gość
wydaje mi się , że nikt nikogo nie będzie zmuszał do brania tych tabletek.Nie masz ochoty , nie bierz , ale co cię obchodzi czyja d... .Każdy niech się zajmie sobą i swoją rodziną , a to , ze twoja sąsiadka weżmie , to jej osobista sprawa , a nie twojego sumienia.Martwicie się o gimnazjalistów ?A może najpierw , trzeba było zająć się ich wychowaniem , a nie umoralnianiem innych.Ulepszanie świata zacznijcie od siebie. Mam za scianą taką sąsiadkę , z ołtarzykami w każdym kącie ,modlącą się po całych dniach i przestrzegającą kalendarzyka i wszystkich przykazań. A co się dzieje w rodzinie, cały blok słyszy, no przecież nie ma czasu na rozmowę z dziećmi , bo rozmawia z Bogiem.I niech każdy sam zadba o swoje zbawienie, nie ma aż takiej potrzeby by się aż tak martwić czyimiś grzechami , bo każdy odpowiada za siebie.

Gość gość
Im bogatszy i bardziej rozwinięty kraj tym mniej bachorow, ale ciemnogród nigdy tego nie pojmie. Jeżeli tak kochacie bachory to może pomóżcie tym co już są, i cierpią na głód i biedę albo są chore? Po za tym ten temat jest dobrym dowodem, że dziecioroby zawsze się znajdą, niech oni się bawią w ten cały syf a my cieszmy się życiem. Niech nadal walczą o płody, jedząc codziennie kurczaka ze schabowym.

NIEPOCZĘTE czyli nie doszło do połączenia plemnika z komórka jajowa

Gość
>>NIEPOCZĘTE czyli nie doszło do połączenia plemnika z komórka jajowa<< Wiec gdzie to dziecko? A przeciez ojciec z Torunia kazal modlic sie w jego intencji.

Gość gość
Chyba lepiej wziąć tabletkę niż później znęcać się nad niechcianym dzieckiem, katować go lub wyrzucić żywe do śmietnika.

Gość gość
do gościa z 16:45 jesteś tak samo wartosciowym człowiekiem jak język i określenia którymi sę posługujesz pisząc o dzieciach''bachory'' , ''ten syf'' .no tak ty jesteś kimś lepszym, bo gdy byłeś mały/a tobyłes kochanym dzieckiem - nie bachorem i możesz cieszyć się życiem, bo kiedyś tam kiedy byłes jeszcze połodem twoja matka dała ci szanse i nie wyskrobała cię albo nie otruła cie tabletką ''po''

Gość gość
Każde dziecko jest do kochania,anie do tabletki ''po'' czy do znęcania się nad nim, gdy się już urodzi.

Gość gość
do osoby z 18.38 - powiedz to kobietom ze środowiska patologicznego

Gość gość
nareszcie unia nie pozwoliła aby przygłupy w rządzie miały zastępczy temat do pieprzenia zamiast zajmować się konkretami, wystarczy jak tuska wyśmiewają w tym parlamencie

Gość gość
Czytając wypowiedzi niektórych pań mam wrażenie , że nie zmarnuje się u nich żaden plemnik :) , no to jeszcze mogę zrozumieć jak to robią , ale jak radzicie sobie ze swoimi jajeczkami , żeby nie obumarły ?Merkaba w którymś poście pisze , że zarodek ma duszę , pytam więc , jak funkcjonuje potem w niebie jeśli umrze ?Jako kto ?Możesz tam więc spotkać gromadkę swoich dzieci , o których istnieniu nawet może nie masz pojęcia, no i pozazdrościć twojemu mężowi :)

Gość gość
A Tabletka Pis to morderstwo dziecka poczętego

Gość koleś
Ja pier...e... to, czy któraś z Was użyje tabletkę, to jej prywatna sprawa. I wara potępiać czy wynosić na ołtarze. Każdy ma swoje zapatrywanie na ten temat. Zastanawiacie się, dlaczego akurat w tym momencie rząd wprowadzi tę ustawę? Żeby odwrócić uwagę gawiedzi od górników, przekrętów itp. A Wy, łykacie to jak pelikan żabę... Zajmujecie się czyimś sumieniem, toczycie zacięte boje o to, czy trzydniowy zlepek komórek jest człowiekiem, wplątujecie w to religię... a za plecami rząd robi swoje, niekoniecznie zgodnie z naszymi poglądami... No ale poczęte życie trzeba bronić - co z tego, że będzie niewolnikiem europy (specjalnie małe e). Ma żyć. Niech was Bozia kocha za taki brak perspektywicznego myślenia i możliwość manipulacji....

Gość gość
Dziewczyny dbajcie o zdrowie i nie bierzcie tabletek po , ja mam w sprzedazy bardzo nowoczesne beczki do kiszenia noworodkow wcenie atrakcyjnej , beczki oczywiscie bez recepty w roznych kolorach

naturalne planowanie rodziny skuteczna antykoncepcja tylko trzeba poznac włane ciało

Gość gość
Wstrzymywanie się od seksu to morderstwo dziecka nie poczętego! :D do boju

Gość
>>naturalne planowanie rodziny skuteczna antykoncepcja tylko trzeba poznac włane ciało<< A szklanka zimnej wody zamiast to jest jeszcze bardziej skuteczna. I nic nie trzeba poznawac. Tak wyglada katolski pomysl na seks.

Gość gość
Irena Cieślińska: Co to jest tabletka EllaOne?xDr Grzegorz Południewski: To środek tzw. antykoncepcji awaryjnej. Może być stosowany, żeby zapobiec ciąży, jeśli miał miejsce stosunek bez zabezpieczenia lub w przypadku, gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła (np. prezerwatywa pękła podczas stosunku).xJak działa ten specyfik?x- Po pierwsze, wpływa na podwzgórze w mózgu, hamując uwalnianie hormonu luteinizującego LH. LH reguluje cykl miesiączkowy. Gwałtowne zwiększenie poziomu LH jest dla organizmu sygnałem rozpoczynającym owulację, czyli uwalnianie jajeczka z jajnika. EllaOne hamuje uwalnianie LH, a tym samym owulację. A skoro jajeczko nie zostanie uwolnione, nie trafi do jajowodu i nie może dojść do zapłodnienia.xHamowanie owulacji to tylko jeden ze sposobów działania EllaOne. Środek ten zmienia też perystaltykę jajowodu i sprawia, że w ciągu 24 godzin od zastosowania jajeczko nie może sprawnie przesuwać się jajowodem, a to uniemożliwia dotarcie jajeczka na czas do jamy macicy.xPo trzecie, EllaOne dodatkowo może także utrudniać implantację zarodka w ścianie macicy.xCzy to znaczy, że jest to środek wczesnoporonny?x- Zgodnie z definicją Światowej Organizacji Zdrowia nie jest to środek wczesnoporonny. Światowa Organizacja Zdrowia stoi na stanowisku, że ciąża zaczyna się w momencie zagnieżdżenia się zarodka (tzw. nidacji) i dopiero od tej chwili można mówić o poronieniu. Niemniej dla osób, które za początek życia uważają samo powstanie zarodka, stosowanie tego środka może być kontrowersyjne.xCzy jeśli ciąża już istniała, EllaOne zaburza jej rozwój?x- Nie. Jeśli zarodek powstał i zaimplementował się w ścianie macicy, jego dalszy rozwój jest prawidłowy. Wiemy o tym, bo ta sama substancja w znacznie większych dawkach (nie 30 mg, jak w jednej tabletce EllaOne, lecz blisko 200 mg) stosowana jest z powodzeniem w leczeniu mięśniaków macicy. Kobiety poddawane terapii przy użyciu wyższych dawek octanu uliprystalu donaszały ciąże i rodziły zdrowe dzieci.xJaka jest skuteczność EllaOne?x- Szansa na zajście w ciążę, jeśli pigułka została zastosowana w pierwszej dobie po stosunku wynosi 0,9 proc. Jeśli EllaOne zostanie zastosowana dopiero w piątej dobie po stosunku, możliwość zajścia w ciążę zwiększa się do 2,1 proc. Dla porównania: szanse na zajście w ciążę po stosunku bez żadnego zabezpieczenia wynoszą 5,5 proc. To oznacza, że tabletka zapobiega około trzem piątym spodziewanych ciąż.xEllaOne jest obecnie najskuteczniejszym (oraz obarczonym najmniejszymi skutkami ubocznymi) środkiem antykoncepcji awaryjnej, tj. do zastosowania po stosunku.xJakie mogą być skutki uboczne przyjmowania tej tabletki?x- Najczęściej jest to ból brzucha i zaburzenia cyklu miesiączkowego. Mogą też wystąpić nudności, wymioty, uczucie przemęczenia, bóle i zawroty głowy, bolesność piersi, bolesne miesiączkowanie, nasilone krwawienia, czy zaburzenia nastroju. EllaOne nie zwiększa - jak niektóre preparaty antykoncepcji hormonalnej - ryzyka wystąpienia zakrzepicy.xKto bezwzględnie nie powinien przyjmować ElleOne?x- Osoby leczące się z powodu zaawansowanej astmy (przyjęcie tabletki może spowodować atak astmy).xCzy EllaOne zawiera dużo hormonów?x- Ona zawiera nie tyle hormony, co antyhormon - antyprogestagen. Jest to octan uliprystalu, związek, który blokuje działanie receptorów progesteronowych. Polega to na tym, że octan uliprystalu łączy się z receptorami, z którymi zwyczajowo wiąże się progesteron, tj. jeden z hormonów płciowych. A to ogranicza wpływ tego hormonu na organizm.

Gość gość
Ludzie! Czytam i nie wierzę! Ile w was jadu i przemadrzalosci .Przecież każdego Bóg sądził będzie więc odpuśćie sobie. Na nic wasze puste jazgotanie. Chcieliśmy Europy to ją mamy - z tabletkami, gejem i genderem.