Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Grudniowa mama 30

GRUDNIÓWKI 2015 !

Polecane posty

Gość gość
To po co w takiej ciazy byc jak ma male szanse przetrwac Co innego jakby byla ciaza zagrozona od 21 tyg ale od poczatku.. Bez przesady nie bez powodu sa od poczatku zagrozone bo pewnie organizm jej nie chce bo sa jakies wady wrodzone

Gość gość
jest taka zasada: nie znasz, nie oceniaj :) jak ktoś będzie miał ochotę to może chodzić do gin nawet co 2 tyg, nie twoja kasa, nie twoja sprawa.

Gość gość
co za głupoty wypisujesz ! Ja straciłam córeczkę w 34 tygodniu ciąży, drugą ciążę straciłam w 6. Kolejna ciąża będzie tylko i wyłącznie pod okiem lekarza. tydzień w tydzień badanie i monitorowanie wzrostu. Witajcie dziewczynki :* u mnie starania na całego :) Cieszę się, że jest Was co raz więcej.Nie ukrywam, że dociera do mnie dość dosadnie, że po raz trzeci staram się z mężem o upragnione dziecko.Cieszę się i jednoczenie boję.Nie stresuję się, nie myślę o tym co do tej pory przeżyłam, po prostu mam nadzieję i z tą myślą budzę się każdego dnia.A jak u Was ? :) pozdrowionka :)

Gość Grudniowa mama 30
To ja Grudniowa mama ;)

Ja rowniez uwazam ze jak jest taka potrzeba i ktos ma ochote to mozna czesto chodzic..ja przy nastepnej tez odrazu pojde.. Kochane jak u was wygladaja zylki na piersiach i czy byly od poczatku wyrazniejsze czy to zmienilo sie z uplywem dni pytam z ciekawosci;-) bo zauwazylam ze mam delikatne w sumie jak sie dluzej przyjze to widze je od brodawki tak do obojczyka? Ale nawet testu nie robilam wiec nie nakrecam sie apytam czysto teoretycznie bo wczesniej o tym pisalyscie:-)

Gość buziaczki od Juleczki
Czeeeeść!!! Ja tez czekam... Im czesciej licze to za kazdym razem co innego mi wychodzi. Siedze jak na szpilkach. @ 19grudz 17stycz 15luty 10marzec Trudno mi wymierzyc jak dlugie sa moje cykle a tym samym kiedy moze byc @. Ahhh... Wesolych, spokojnych, CUDownych Swiat! Tych niezapomnianych ;)

Gość buziaczki od Juleczki
Dodam, ze wlasnie temperatura to 37,2°C. Jezeli ktos odpowie to baaardzo dziekuje :)

Wychodzi na to ze okres powinnas dostać miedzy 2 a 7 kwietnia. Zatestowac możesz kolo 8 wtedy powinno być cos widać. Zależy tez kiedy mialas owu wtedy tak kolo 14 dni po można sprawdzic

Gość gość
Hej dziewczyny :) ja również staram się o dzidziusia. Tylko meczy mnie jedna rzecz. Niestety nie mam książkowego śluzu, tylko jak woda z białą domieszką i pytanie czy plemniki mogły przetrwać? Bo kochałam się 12 dc a owulacja była prawdopodobnie wczoraj 14 dc bo było dużo wodnistego śluzu oczywiście z domieszką białego. W posmaku był lekko kwaśny. Chyba nie mam szans na dziecko...

Gość gość
Wesołych świąt :) ja zauważyłam że mój śluz jest lekko różowy. Nie wiem dlaczego ...coś jestem rozdrażniona i senna. Dziś będę miała owulację. staramy się już 3 dzień.mi termin wypadnie na sam koniec grudnia o ile się uda ;)

Gość gość
to znowu ja grudniowa mama 30, zapominam się podpisać ;)

Gość gość
Hej dziewczyny! Wczoraj zrobiłam test i Wyszły 2 kreseczki, dzis powtórzyłam i znowu 2 kreski. Czekam z niecierpliwoscią na wtorek zeby umówić sie do lekarza. Staraliśmy sie 3 m-ce. Powodzenia i czekam na kolejne przyszłe mamy.

Zrobilam test rano i negatywny :-( a niedawno wystapilo plamienie. Jeszcze brzuch nie boli ale jutro pewnie @ przyjdzie. Szkoda no ale sa tez inne miesiace.

Gość gość
Cytrynka, powtórz test jutro z rana. Trzymam kciuki. nie smuć się, jeśli nie uda się w grudniu, tak jak piszesz, są jeszcze inne miesiące. najważniejsze by było zdrowe dziecko :)

Cytrynka trzymam kciuki zeby jednak nie przyszła. Ja chyba we wtorek skocze do lekarza zobaczyć czy jest wszystko ok. Ciągle mnie pobolewa w podbrzuszu - tak jakby ciągnie. W pierwszej ciąży szybko mi przeszły te bóle a teraz się trzymają.

Hej Dziewczyny, robiłam test 2 dni temu i wyszły dwie kreski :) Mam już roczną córeczkę, o którą dłuuugo się staraliśmy. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i czekam, żeby usłyszeć serduszko na usg. Pozdrawiam Was Świątecznie :*

Gość Grudniowa mama 30
Dziś mnie pobolewa podbrzusze.czuję momentami nieprzyjemne kłucie. możliwe, że dziś owulacja. Witam Mia :)

Gość biba1985
Hej Dziewczyny! Moja ostatnia miesiączka była 26 lutego. 26 marca dwie kreseczki na teście. Termin mam najprawdopodobniej ma 3 grudnia. Byłam już na usg ale to był dopiero 4 tc i nic nie było widać. Jutro mam kolejne usg. Mam nadzieje ze zobaczę maleństwo. Dodam że to będzie moje 2 dziecko. Mam już 3 letniego synka. Pozdrawiam wszystkie Mamusie i Staraczki :)

Gość Mamafasolki
Witam Was Dziewczyny! Ja rownież zobaczyłam 2 kreski :) ostatni okres 6.03. Jutro spróbuje dostac się do lekarza. To moje drugie dziecko mam już 3 letniego synka. Aleeee jestem szcześliwa ściskam was mocno!!!

Gratulacje dziewczyny :) ja się zastanawiam czy jutro do lekarza czy jeszcze trochę poczekać.

A ja przez caly dzien raz mam plamienie a raz nie. W zasadzie jest tylko w srodku bo wkladka praktycznie czysta. Zawsze pierwszego dnia bardzo bolal mnie brzuch i @ byla obfita. Sama juz nie wiem. Jak swieta minely? :-)

Gość grudniowa mama 30
Cytryna ja tak miałam w 1 ciąży ;) kiedy powtarzasz test? U mnie święta na spokojnie. Od wczoraj jestem u teściów. Dziś zaczęłam brać duhpaston

Hej dziewczyny. Byłam dzisiaj u lekarza. Niestety nie widać pęcherzyka i powiedział ze słabe szanse żeby cos tam się utrzymało. Ale na razie mam czekać i w przyszłym tygodniu przyjść na wizytę jeśli nie zaczne krwawić. W pon na bete i środa wizyta. Podłamałam sir strasznie mimo ze czytam ze wiele jest takich przypadków a potem wszystko ok to teraz się wszystko we mnie trzesie.

Gość biba1985
Hej Dziewczyny. Byłam dzisiaj na usg. Było widać pęcherzyk i nawet bijące serduszko choć to dopiero 5 tc i 3 dni. Jednak lekarz powiedział ze niepokoi go jakiś dziwny obraz w macicy. Stwierdził że to może być polip który może spowodować poronienie. Zapisał douhaston i luteine i kazał przyjść za 3 tyg. Bardzo się martwię teraz. Niby lekarz stwierdził że skoro zarodek się zagniezdzil mimo polipa to dobrze świadczy ale nie wiadomo co będzie. Nawet nie wiadomo do końca czy to polip czy coś innego.

Gość gość
Hej! Jest 3 dzien po terminie (ostatnia 10.03, cykle 26 dniowe) a 2 test negatywny. Zawsze,zawsze ksiazkowo przychodzila a teraz nic. Ani brzuch mnie nie bolal...no zero objawow. Niby w dniu spodz.@ zabarwienie jasno brazowe ale tego minimum, teraz bsluz bialy, kremowy. Temp 37,5°C. Cale swieta nerwy, itd....

Gość gość
cześć dziewczyny ja również byłam dziś u lekarza. widać na usg pęcherzyk lecz jeszcze serduszko nie bije. narazie jest wszystko ok. następna wizyta za 3 tygodnie, mam zrobić badania i wtedy lekarz założy mi kartę ciąży. lekarz potwierdził początek 6 tc. pozdrawiam Agnieszka

Gość Mamafasolki
Hej! No i nie dostałam się dziś do lekarza ... Zrobiłam BetaHCG wyszło 350,2. Czekam na jutrzejszą wizytę u lekarza. Dziewczyny jak się czujecie? Mnie ciągle boli brzuch, czasem mocniej coś przykuje.

Gość puli1234
Hej dziewczyny! Bylam dzisiaj u lekarza. Jestem taka szczesliwa. Wedlug miesiaczki jestem w 5 tyg i 3 dniu. Wedlug usg 5 tydz i 5 dzien. Widac juz bylo pulsujace serduszko:) nastepna wizyta za 3 tygodnie. Biore duphaston 1x3 tab acard i folik. Mam nadzieje ze tym razem bedzie wszystko dobrze. W poprzednich ciazach nigdy nie doczekalam serduszka.

Gość Kropka 30
Cześć dziewczyny, to jest moja 2 ciąża, mam 6 letnią córeczkę. W piątek mam wizytę u gina, mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko ok bo poprzednia ciąża była bardzo burzliwa.