Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Mia14

Zapalenie błony śluzowej żołądka i refluks.

Polecane posty

Gość gość44
Iwona, co u Ciebie, długo się nie odzywasz, czy wszystko w porzadku?

Gość Iwona3004
Gosc 44. Czesc Anka. Pracowalam od piatku a ze dalej sa prablemy z zoladkiem, jelitami i trawieniem bylam wykonczona :( nic mi sie nie chcialo. Dzwonilam dzis do przychodni i w piatek popoludniu moja GP bedzie dzwonic do mnie, powiem zeby zrobila mi wiecej badan z krwi i stolca (w kierunku trawienia bialek), chce tez wodorowy test oddechowy...po przeczytaniu chyba tysiaca postow i artykulow jestem niemal pewna ze mam SIBO, ale chce to potwierdzic badaniem, przyczyny powstania tez pasuja...nie biore narazie probiotyku bo sie gorzej czulam i jelita wariowaly strasznie, w postach i artykulach pisali ze najpierw trzeba zabic bakterie antybiotykiem jak sie potwierdzi SIBO a dopiero potem brac probiotyk zeby odbudawac prawidlowa flore....jem dalej nie tak jak powinnam bo nie mam apetytu przez co slaba jestem (jak policzylam kalorie to jakies 600/700 dziennie a to przeciez za malo, powinno byc przynajmniej jeszcze raz tyle)..pije wode i slaba herbate z cytryna zeby chociaz troche zakwasic zoladek...to juz tak dlugo sie ciagnie i jeszcze do pracy trzeba chodzic :( ....a Ty pracujesz czy siedzisz w domu?....co u Ciebie, jak sie czujesz, przybralas troche na wadze, jakies nowe info od lekarza? Pozdrawiam, Iwona.

Gość Iwona3004
Gosc 44. Mam tez 24 listopada wizyte u okulisty....wzrok mi sie bardzo pogorszyl a to tez jeden z objawow SIBO...tak zwana kurza slepota...juz nic nie moge przeczytac bez okularow a jeszcze kilka miesiecy temu uzywalam ich od czasu do czasu...nie uzywalam okularow do pracy na kompie a teraz musze bo nic nie moge przeczytac, jak sie sciemnia to wszystko mi sie zamazuje i mam mroczki nieraz ciemnie plamki a czasem takie blyski... w pracy duzo pracuje na kompie i przy nie naturalnym swietle nie mam okna w biurze to tez nie pomaga... Iwona

Gość gość44
Hej Iwona, to niedobrze. Na bank masz zburzone trawienie, przez to ze przez IPP żoładek nie produkował kwasu , a niestrawione pokarmy szły do jelita i efekt jest w postaci zaburzonej flory bakteryjnej. Myslę, że powinnaś też mieć gastroskopię. Ja napewno mam to samo. U mnie jest poprawa, ale ja juz tyle specyfików biorę, ze w końcu musiało mi się porawić. Jutro mam wizytę u gastrologa, ciekawa jestem co powie.Mam mało odbijań i tych przelewań, ale cały czas coś mnie gniecie w lewym boku jakby żebro mi nachodziło na jelita, no i to trawienie też nie jest jeszcze ok, bo np po 3 godzinach jeszcze odbija mi się tym pokarmem. I myślę, że woda z cytryną na Twoje problemy niewiele pomoze, ją mozna pić profilaktycznie, a w takich problemach to za mało. Miałas robione badania o które pytałam? Dziewczyno nie daj się tej lekarce, przecież zle się czujesz, nie ma poprawy wręcz jest gorzej, niech w końcu coś zrobi. I co to za gadanie, ze nie masz bakteri czy coś tam jeszcze to niepotrzebna gastroskopia. Trzymaj się, będę trzymać kciuki za Ciebie.

Gość gość44
Mnie tez bardzo pogorszył sie wzrok. Sa moje wyniki w GP, ale nie chciała mi podać przez telefon, kazała mi przyjść na wizytę, niechce mi się juz tam łazic, jutro gastro mi powie. Raczej jeszcze nie przytyłam, ale apetyt mi dopisuje, myślę, ze po ziołach.

Gość Iwona3004
Gosc 44. Anka ciesze sie ze masz apetyt i ze juz tak nie cierpisz po jedzeniu albo z powodu braku jedzenia, napewno teraz przytyjesz i nabierzesz sil :)...w piatek powiem GP ze jak mi nie zrobi badan ktore chce to zmienie lekarza, ciekawe jak zareaguje haha....badan krwi o ktore pytalas nie mialam oczywiscie tylko te podstawowe ale spisalam na kartce i powiem ze ma mi je zlecic i koniec....a Ty bedziesz pytac jutro o test wodorowy swoja gastro?...wybierasz sie tez do okulisty? Iwona

Gość Iwona3004
Gosc 44. Anka pisalas ze gniecie Cie w lewym boku..mnie wczoraj caly dzien bolalo w prawym tak na wysokosci biodra takie jakby klucie i gniecenie, gorzej przy chodzeniu, myslalam ze to zaparcie bo kiedys dawno temu tak mi sie objawialo ale to nie bylo to, dzis narazie nie kluje... Iwona

Gość gość44
Zobaczę jaki jest opis biopsji i co powie lakarz, moze sam coś wspomi o SIBO, jesli nie to mu zasugeruję.Umnie z tym gnieceniem w lewym boku to jest tak jakby to przelewanie i burczenie tam się zatrzymywało.A lekarkę zapytaj czy tak długie branie IPP nie zaburza trawienia?

Gość Iwona3004
Gosc 44. Aniu jestem bardzo zdeterminowana....zapytam o wszystko tym razem nie odpuszcze...jeszcze chce pozyc i cieszyc sie zyciem. Napisz jutro koniecznie po wizycie u gastrologa. Iwona

Gość gość44
Cześć Iwona, jestem po wizycie. Wspomniałam lekarzowi o SIBO to powiedział ze raczej nie, ponieważ mają to ludzie po operacjach, w Crohnie i coś tam jeszcze. No i co mu miałam mówic, ale jestem zadowolona bo skierował mnie na tomografię komputerową brzucha bo che sprawdzić czy nic się nie dzieje z trzustką, mam badanie stolca na trzustkę i kalprotektyna[ona pokazuje stan zapalny jelit]. A wyniki krwi o dziwo mam dobre, to skąd te zawroty głowy. Widzisz jak mnie badają, a jak Ciebie. Iwona walcz o siebie, jak lekarka nie robi żadnych badań to niech daje skierowanie do gastrologa. Ja uwazam , że było by to lepsze wyjście, bo oni zlecają konkretne badania.

Gość Iwona3004
Gosc 44. Czesc Ania. Dalej jeszcze nic nie wiadomo co Ci moze byc ale badaja i to jest najwazniejsze....dobrze ze skierowal Cie na tomografie to moze duzo wyjasnic. Ja sobie na kartce spisuje co ma mi GP zlecic i gdzie skierowac a jak nie to zmieniam lekarza albo jade prosto do szpitala i nie wyjde poki mnie nie przebadaja a jak bedzie trzeba to niech mnie nawet poloza na kilka dni.....dzis zadzwonila do mnie pani psycholog, przepraszala ale czas oczekiwania na rozpoczecie terapii to okolo 3 miesiecy, jak bedzie gorzej to do GP, parodia. ... Iwona

Gość gość44
Nie, no porazka. Akurat psycholog Cię uzdrowi, smiechu warte. To własnie przez lekarzy można wpaść depresje, bo nie potrafią zdiagnozować. tu ciągłe bóle i złe samopoczucie, a oni nic.Kieruje się do psychologa jak się wszystko wykluczy , a to mozna zrobić tylko poprzez badania i jeszcze raz badania. Ja przez te 5 miesięcy schudłam 6kg, a wyniki są ok, ale sama widzisz,że narazie nikt mnie nie wysyła do psychologa tylko nadal szukają.

Gość gość44
Zastanawiam się tylko, czemu lekarze tak niechętnie podchodzą do tematu SIBO, czyzby z niewiedzy. Czytam i na polskich i angielskich stronach i ludzie mówia to samo. Duz cześc z nich wykonuje test prywatnie, bo lekarze jakoś to olewają.

Gość Iwona3004
Gosc 44. Tez to zauwazylam, ze lekarze nie chca wysylac na test na SIBO ale to chyba tak jak piszesz z niewiedzy, ale w Polsce szybciej jak tutaj...kij z psychologami, przez trzy miesiace to ja moge wyladowac w psychiatryku haha....byle do piatku....Zrobilam test z soda oczyszczona na ph zoladka, nie odbilo mi sie wcale, musze zaczac zakwaszac jak najszybciej...jutro kupie ocet jablkowy i krople zolodkowe, sol klodawska, mam nadzieje ze dostane ta sol u nas.... Aniu gdzie kupilas miod Manuka w sklepie czy necie? Nie bardzo chce z internetu bo pisza ze moga przyslac oszukany... Pozdrawiam. Iwona

Gość Iwona3004
Gosc 44. Aniu, dokladnie, przez te trzy miesiace to szybciej w psychiatryku wyladuje...byle do piatku....tylko wiecej badan musze zrobic.... Zrobilam test z soda oczyszczona, nie odbilo mi sie wogole, jutro kupuje ocet jablkowy, krople zoladkowe i sol klodawska i zaczynam pomalu zakwaszac.... Mozesz napisac gdzie kupilas miod manuka, ze sklepu czy z neta, nie bardzo chce kupowac z netu bo pisza ze moga przyslac oszukany. Iwona

Gość Iwona3004
Gosc 44. No i znow post zdublowany haha. Iwona

Gość gość44
Iwona ja miód kupiłam w Holland& Barnet, też bym się bała ze moze byc oszukany. Suplementów tez nie kupuje na necie bo boję się, że mogą być podrabiane. Uwazaj z octem, najpierw sprobuj trochę i zobaczysz jaka bedzie reakcja. Bo nie wiadomo jak u Ciebie ze sluzówką żoładka. Acha i pij 30 min przed posiłkiem. Ja dziś dostałam olejek z oregano, o matko jaki mocny, spróbowałam tylko jedną kropelkę na łyzce zupy, to buzia az piekła i mi się odbija. Ale mam nadzieję, ze zadziała skoro taki mocny.

Gość Iwona3004
Gosc 44. U mnie nie ma H&B, ale jest sklep ze zdrowa zywnoscia, podobno maja tez duzo suplementow, odzywek itp. Jutro jak dam rade to pojade i sprawdze czy maja miodzik a jak nie to moze mi sprowadza, ocet tez u nich kupie, chce zaczac na poczatek z kroplami zoladkowymi i sola klodawska, wiem ze moze bolec :(.....a myslisz ze moze lepiej wymusic najpierw skierowanie na gastroskopie, sprawdzic co z zoladkiem i dopiero zaczac zakwaszac? Tez uwazaj z tym olejkiem :). Pisalas ze schudlas 6 kg od maja, ja schudlam w sumie 12 kg tez od maja ale najgorzej bylo kiedy w dwa pierwsze tygodnie wrzesnia az 7 kilo mi polecialo, wtedy to myslalam ze juz po mnie. Iwona

Gość gość44
Iwona bardzo duzo schudłas, dziwna masz tą lekarkę. Przeciez taka utrata wagi kwalifikuje Cię do szerszej diagnostyki. Moja GP jak mnie zobaczyła wtedy było to 5kg w dół, teraz doszedł kg chyba po tym przeziębieniu to tak jak pisałam uruchomila szybką sciezkę diagnostyki i w 2 tyg miałam gastroskopię,. Ten lekarz dziś tez zdziwił się, że tyle spadłam z wagi. Ty nie strasz lekarki , że ją zmienisz , tylko ze złozysz skargę.Zapytaj ją, czy wg niej utrata wagi 12kg i bardzo złe samopoczucie jest ok?? Ja bym była za tym, zeby zrobili Ci gastro, w końcu problemy z zoładkiem masz od 4lat, skoro przez tyle czasu przepisywała Ci IPP. Ona sama powinna się tym zaniepokoić.

Gość Iwona3004
Gosc 44. Czesc Anka. Dzis nie mialam czasu ani sily jechac do sklepu po ocet i reszte ale jutro napewno pojade...powiem w piatek ze chce gastroskopie i jak bedzie ok wynik (jak mnie skieruje haha) to zaczne zakwaszac ale jak dostane miod manuka to zaczne stosowac od razu...pamietasz moze taki lek jak CITROPEPSIN? zakwasza, pobudza apetyt i zawiera pepsyne, sprobuje kupic. A Ty jak dzis sie czujesz, jak apetyt? Iwona

Gość gość44
Cześć Iwona, czytałam o Citropepsin, ludzie chwalili go. Chyba to moze być lepsze niż ocet. Normalnie mozna zwariować z tymi lekarzami, wczoraj lekarz powiedział ze wyniki mam dobre, a z gp przez 2 dni dzwonili zebym przyszła omówic wyniki, I w końcu poszłam, okazuje się że ferrytynę mam tak wysoką(nawet ponad normę), że nawet po 3 miesięcznej suplementacji żelazem, nigdy nie osiągnęłam połowy tego co teraz. I mam za niskie neutrofile. Dała mi ponownie skierowanie na badania. Juz nie wiem co o tym myslec, ale lekarz wczoraj mógł porównać wcześniejsze wyniki, nigdy takich nie miałam. Ja mam nadzieję, że jest to związane z tą silną infekcją, a nie jakąs inną chorobą. Oczywiście juz sie obczyta łam i jestem zdenerwowana. Lekarka powiedziała, że moze być to związane własnie z przeziębieniem lub tymi problemami co mam. Iwona naprawdę nie daj się zbyć lekarce, jesli na nic Cie nie skieruje to powiedz, że chcesz konsultacji z innym lekarzem.

Gość Iwona3004
Gosc 44. Aniu na pewno te badania krwi to przez to przeziebienie i Twoje klopoty z przewodem pokarmowym, na pewno :). Ja tez mialam odchylenia w badaniach krwi i to bylo przez odwodnienie, dwa pierwsze byly nie takie jak trzeba a ostatnie juz w normie. Moze tez przez to ze Ty bierzesz tyle roznych lekow i suplementow, moze to ze sie nie trawi a bezposrednio przechodzi do krwi i dlatego te ochylenia. Kiedy masz zrobic nastepne badania? Iwona

Gość gość44
Cześć Iwona, wczoraj napisałam 3 posty i nie wiem czemu, ale nie wysłało mi ich. Badania mam za tydzien. Ja nie biorę dużo suplementów, dopiero zamierzam brać. Narazie kupuje, jeszcze nie wszystko mam., Napisz jutro co szanowna pani doktor powiedziała.

Gość Iwona3004
Gosc 44. Czesc Aniu. Bylam w tym sklepie ze zdrowa zywnoscia itp. Maja miod Manuka ale tylko 15+ i kosztuje £50 maly sloik , nie wiem czy ten wystarczy, na necie czytalam ze powinien byc 250+ albo 550+, jaki Ty masz? W polskim markecie sprowadza mi citropepsin i sol hilalajska, dzis kupilam krople zoladkowe...napisze jutro popoludniu co lekarka powie... A Ty jak sie czujesz? Iwona

Gość gość44
Ja znów mam przelewania i burczenia, no i nie wiem czemu ale od kilku dni mam zgagę. Jutro zaniosę stolec do badania i zacznę brać enzymy trawienne. Miód miałam bo skończył mi się 25+, zamawiałam w Holland&Barnet online. Niby była promcja, że jeden 50f, a drugi chyba za 10p. W morrisonie 15+ jest tańszy bo wcześniej tam kupowałam. Chyba wrócę też do siemienia lnianego. A Ty jak się czujesz, pamiętaj nie daj się jutro zbyć i koniecznie napisz po rozmowie z lekarką.

Gość gość44
Sory Iwona ja miałam 20+ czyli 830mgo, (aktywnośc), ten był z Australii.

Gość Iwona3004
Gosc 44. Czesc Ania. Tez caly czas mam przelewania i burczenia w calym brzuchu, najgorzej sie czuje z rana po wstaniu z lozka, oslabiona (dziwne po przespanej nocy), kreci mi sie w glowie, odbijania po kilku lyzkach owsianki, nieraz klucia i bol to po prawej to po lewej stronie brzucha, raczej luzny stolec i jak sie wyprozniam to mi sie slabo robi jakbym miala zemdlec....nie przybieram na wadze bo nie jem jak powinnam i pewnie nie przyswajam bialek i witamin nawet z tego co zjem :(. Siemie lniane pije caly czas, tylko kleik bez nasion no i czekam na rozmowe z ta moja lekarka.... Iwona

Gość Iwona3004
Gosc 44. Udalo mi sie przebukowac okuliste z 24 listopada na poniedzialek popoludniu, martwie sie bo czuje ze wzrok mi sie pogarsza z tygodnia na tydzien. Wysle meza dzisiaj zeby mi kupil miod manuka 15+ bo wyzszych nie bylo...dzieki. Iwona

Gość gość44
Iwona i z powodu tych dolegliwości powinnaś byc zdiagnozowana. Ja dzis lepiej, zgagi tez jak narazie nie mam. Czytając to forum, widzę ze wszyscy mamy podobne dolegliwości, i raz lepsze a raz gorsze dni. Ja porównując początek choroby, a dziś, to twierdzę, że jest lepiej, choć dolegliwości trochę się zmieniły. Przede wszystkim nie mam tej ogromnej zgagi, a myślałam ze się zapalę, mam mniejsze odbijania, a odbijało mi się po wszystkim, nawt po wodzie. I ustąpiła ta cięzkość w żołądku, jakby kamień tam był i ciągłe nudności(no to jak mozna jeść). ale teraz jest burczenie, przelewania i ten ucisk w lewym boku. Myślę, że poprawa jest dzięki zakwaszaniu żoładka. No i mam nadzieję, że nie będzie już spadku wagi. Iwona ja posypuje kanapki, zupy czy sałatę wymieszanymi ziołami czrnuszką,kozieradką i kolendrą(wszystko zmielone i wymieszane razem) i może to pobudziło mój apetyt. Spróbuj te zioła. Wcześniej wogóle nie czułam głodu, a teraz jadłabym co chwilę. Miód za 50f to stasznie drogo(chyba ze duży słoik), czekam na wiadomość. Anka

Gość gość44
ADALINA, napisz proszę jak Ty się czujesz, moze masz jakieś ciekawostki na temat SIBO? Ja czekam na TK brzucha i jesli będzie ok to myślę, że nie pozostaje mi nic innengo jak pójść w kierunku SIBO. ANNA , a Ty miałaś test na SIBO? Dziewczyny, odzywajcie się, może macie jakieś nowe informacje, które dla nas niezdiagnozowanych będą ważne. Pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować