Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobieta z tatuażem nie wygląda elegancko

Polecane posty

Gość gość
Dla mnie tatuaże sa obrzydliwe. Po pierwsze, estetycznie wyglądają bardzo zle ( rzadko trafiają sie ładne tatuaże). Po drugie, po co narażać sie dodatkowo na żółtaczkę, HIV itp. Wystarczy, ze ryzykujemy przy szczepieniach, badaniach czy u kosmetyczki, wiec dodatkowe ryzykowanie w salonach tatuażu zakażeniem w imię czegoś co jest bardzo wątpliwa ozdoba, to totalna głupota. Po trzecie, ile razy widze osobe z tatuażem to zastanawiam sie niestety nie jaka jest osoba, co umie, w czym sie specjalizuje, ale nad tym jakie nieszczęśliwe przeżycia spowodowały, ze ta osoba okaleczyła swoją skore albo czy był to zwykły przejaw "pustogłowia"... No niestety, choćbym chciała inaczej, to tatuaże akurat takie skojarzenia wywołują u mnie i nie da rady tego zmienić. Ps. Osobiscie nie zatrudniłabym osoby z widocznym tatuażem, nawet najlepszego fachowca. Nie wyobrażam sobie wchodzić codziennie do biura i oglądać jakieś dziary. Wolałabym kogoś młodego ale bez tatuaży przyuczyć niz specjalistę z tatuażami zatrudniać i zastanawiać sie co z nim nie tak, skoro sie okaleczył

Gość gość
10.18 nikt nie przeżywa czyichs tatuazy, wyrażamy opinie i dyskutujemy, możesz założyć temet kobieta bez tatuażu nie wygląda elegancko :-D

Gość gość
XXI wiek, tatuaze sa na porzadku dziennym... sama mam kilka,moj maz rowniez, w mojej pracy raczej wyjatkiem sa osoby, ktore nie maja tatuazy... nie wiem,co to ma do elegancji... no chyby, ze ktos ma na mysli laske w garsonce i szpilkach z tatuzem na szyji... wszystko chyba zalezy od tego, gdzie sie mieszka i skad pochodzi... w miescie liczacym ponad 1,4 mln.nikogo tatuaz nie dziwi (znam nawet policjantow wytatuowanych od stop do glow i nie sa to policjanci z drogowki,tylko wysoko postawieni komisarze kryminalni)

Gość gość
Dla mnie możesz sobie zgolic pół włosów na głowie i nie będzie mnie to obchodziło. ;)

Gość gość
Ale właściwie taka selekcja jest dobra. Osobiście unikam ludzi konserwatywnych i nietolerancjnych, szanuję, ale unikam. Więc dla mnie ok, że nie musiałabym stykac się z taką osobą np.w pracy.

Gość gość
O ile do 30 tki jeszcze ujdzie jak babka ma ładną figure i skóre napiętą ale poźniej gdy tyje, chudnie, wiotczeje, twarz się zmienia, figura, to sorki ale tatuaż jeszcze pogłebia obraz nędzy i rozpaczy.

Gość gość
O tej chemii to byl zwykly zart :) unikasz ludzi z poczuciem humoru? Pani ktora nie zatrudni specjalisty bo nie chce go ogladac nie ma co za bardzo komentowac - tacy ludzie nie nadaja sie nawet do robienia kawy

Gość gość
A wyobrażacie jak można depilowac wąsik? Jak to będzie wyglądać po 80tce jak niedowidzisz i sił brak. Reasumując:należy chodzić z wąsem, bo na starość będzie okropnie. A jak wylew się dostanie i paraliż?

Gość gość
Zawsze było jest i będzie tak, że pierwsza opinia, której nigdy głośno nie wypowiadamy, pojawia się w naszych glowach na widok jakiejś osoby i dzieje sie tak u każdego. Idziemy dalej i zapominamy, nie i teresuje nas, nie znamy jej. Ale obraz jaki się pojawił- oceniamy w myślach. Nie ważne czy ta osoba jest wspaniałym człowiekiem, wybitnym uczonym, czy uroczą mamą. Jest wytatuoawna i to je nasze klimaty.

Gość gość
* nie

Gość gość
a pozniej sie dziwicie, ze nazywaja polakow homofobami... nauczcie sie tolerowac innych,a nie tylko oceniac po wygladzie, pochodzeniu, religii itd....

Gość gość
11.10 ależ to nie jest brak tolerancji !! Jedynie inne poczucie estetyki.

Gość gość
Jal ktoś nie lubi czarnej skóry to też wyższa estetyka :D biała rasa :D

Gość gość
dziś you made my day :-D

Gość gość
gość dziś to jest brak toleracji, bo nie tolerujesz tego,ze ktos ma inne poglady niz ty i oceniasz takie osoby po wygladzie...

Gość gość
Ja szanuję czyjeś poglądy i zwyczaje ale to nie oznacza że musi mi się podobać oszpecanie własnego ciała. Tatuują się głównie młodzi ale wyobraźcie babcię 70+ czy fajnie jej będzie w tatuażach?

Gość gość
ale to jej sprawa... moja sasisadka ma 65 lat i tydzien temu pokazala mi z Duma swoj nowy tatuaz :-P moze i nie ma ladnej skory i super figury, ale ona akceptuje siebie taka, jaka jest, a ty nie potrafisz zaakceptowac nawet faktu,ze istnieja ludzie, ktorze gdzies Maja to, co o nich mysla takie dewoty jak ty...

Gość gość
Tolerancja, to nie zachwyt nad czymś. Tolerować czyli znosić coś. Toleruję, bo co mnie to w sumie obchodzi, nic mi nie ubedzie od tego, że ktoś jest wytatuowany. Nawet od stóp do głów. Ale mi się to nie podoba. Problem wytatuowanych, to chyba właśnie to oburzenie, że nie każdy się tym czymś zachwyca.. Ludzie mają prawo do własnych opinii i nie zmusisz ich do tego, żeby im się tatuaż podobał. I jeszcze to komiczne wyjeżdżanie z grubej rury z ksenofobią czy homofobią i stawianie się w jednym rzędzie z ludźmi, którzy rzeczywiście mają problemy. To tak jakbym ja się porównywała z czarnymi w USA w latach 30stych bo się koleżankom moja fryzura nie podoba..

Gość gość
Dodam, że to jest dyskusja na forum, a w życiu nie wciskam nikomu niepytana swoich opinii na temat wyglądu zewnętrznego. Nie powiem koleżance, że się oszpeciła tatuażem moim zdaniem, tak samo jak nie powiem, że mogłaby schudnąć 5 kg, bo takich rzeczy się nie mówi. W każdym razie to jest chyba jasne, że nie wszystkim to się podoba, ba- nawet jak ktoś jest fanem tatuaży, to może się mu ten konkretny tatuaż nie podobać albo może uważać, że to nie jest odpowiednie miesce na tatuaż.. A wracając do głównego tematu, to tatuaże nie są eleganckie, nie pasują do business suit czy ogólnie klasycznej elegancji tak jak trampki nie pasują do smokingu. I owszem- można założyć te trampki do smokingu, ale mamy już wtedy awangardowy Look, a nie klasyczną elegancję. To jest chyba oczywiste, więc nie wiem czym się oburzać. Jaj ktoś ma wielki tatuaż w widocznym miejscu, to chyba zdaje sobie sprawę, że on w dużym stopniu definiuje jego wygląd i prwne style są już nieosiągalne jak się posiada tak wyrazisty trwały akcent w wyglądzie.

Gość gość
a ja uwazam,ze to calkiem fajnie wyglada: https://www.google.de/search?q=business+look+mit+tattoos&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjVr96QobPVAhWJ1hQKHeTCCGwQ_AUICigB&biw=1600&bih=805#imgdii=xZef_aCWv4REeM:&imgrc=tPtg_vRyWNt5rM:&spf=1501495071666

Gość gość
Jak wmawiasz komus zaburzenia psychixzne albo twierdzisz, ze nie zatrudnilabys tej osoby bo ci sie jej wyglad nie podoba to nie jest zwykla ocena poczucia estetyki

Gość gość
Mi sie nie podoba i dlatego nie mam, a jak ktos ma to mnie to nie interesuje. Jestem kobieta. U faceta natomiast sa seksowne. Dla mnie tatuaz jest meski i dlatego nie pasuje do kobiet.

Gość gość
Mowa byla o elegancji, niekoniecznir klasycznej. Taka Kat Von D czesto jest elegancko ubrana i wyglada swietnie, a tatuaze ma nawet na twarzy

Gość gość
noooo baaardzooo elegancka :-D ma chyba 35 lat za 20 będzie wyglądała bosko ;-) To takie kobiece i delikatne ;-D

Gość gość
Oj starsza jest, a jej tatuaze maja juz z dobre 10-15 lat. Pewnie bedzie wygladala lepiej niz przecietna Marzenia w wieku 50 lat. To jest tez ciekawe, ludzie bardzo wytatuowani czesto bardzo dbaja o wyglad (duzo za niego zaplacili) wiec ladniej sie starzeja. W wieku 70 lat to juz nie pomoze, ale w wieku 50? Jak najbardziej.

Gość gość
Zależy gdzie ten tatuaż.

Gość gość
Zależy gdzie ten tatuaż.

Gość gość
Ja na codzień noszę szpilki, marynarki, rurki, spódnice, koszule i...mam tatoo :)

Gość gość
ja mysle ze kobiece cialo jest na tyle piekne ze nie potrzeba na nim malunków, ktorych potem nie mozna zmyc i trzeba na nie patrzec przez lata. Poza tym najbardziej eleganckie ikony stylu na swiecie nie maja tatuazy a kobiety i trendy wciaz do nich aspiruja i nawiązują. I nie chodzi tu o takie osoby jak A. Hupburn czy Grace Kelly - klasy same w sobie , ale takze współczesne damy. Nie przychodzi mi do glowy zadna elegancka kobieta wytatuowana.

Gość gość
Angelina Jolie? Lady Mirren?