Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Jagoda2601

OVARIN nowy lek brał ktoś??

Polecane posty

Gość elena 5
Zobaczyłam dziś pecherzyk ciążowy w macicy , za 2 tyg kolejne usg aby sprawdzić czy serduszko bije. Także wszystko idzie w dobrym kierunku. Jestem bardzo bardzo szczęśliwa :)

Gość Aśka555
Witam wszystkich,mam pytanie co do brania ovarinu? Czy bierze się go podczas miesiączki?Dziękuje za odp i pozdr wszystkie starające :)

Gość gość
Sikorka miałam robionych wiele badań, wszystkie wychodzą dobre, teraz czekam na badania genetyczne w maju. A wy oprócz ovarinu bierzecie jeszcze kwas foliowy dodatkowo czy już nie trzeba. Klara

Gość gośćOvarinka
gośćsylwiap80 a mozesz przypomniec jak wygladala reszta wynikow partnera? Ja jak wyglada teraz? Tylko z *****iwoscia mial problem? Jakie suplementy dodatkowo bierze?jak z morfologia? Poprawila sie ?

Gość gość
Aska- tak, ovarin bierze się nie robiąc przerw, przynajmniej mi lekarz tak kazał ;) Klara- ja oprócz ovarinu biorę pregnę dla kobiet starających się - jest tam też jod,który wg mojego lekarza jest bardzo ważny i jest również kwas foliowy. Podobno w ovarinie jest go zbyt mało,stąd dodatkowo pregna. Ale wiem, że niektóre dziewczyny biorą tylko ovarin. Ja mam do Was inne pytanie. Czy norprolac (biorę go na zbyt wysoką prolaktyne) może wydłużyć cykl? Mam 33 dniowe cykle, dzisiaj 37 dc, pobolewa mnie podbrzusze od dłuższego czasu a @ nie widać. Robiłam dzisiaj test- negatywny,więc chyba nie ma na co liczyć.. Może któras z Was ma podobne doświadczenia? Ruda

Gość gośćsylwiap80
Ovarinka przejdźmy na maila fragole@gazeta.pl

Gość Siikorka
Ruda ja bralam tylko ovarin. Dawka 2x1 tabl. zawiera wystarczajaca ilosc kw.foliowego dla kobiet starajacych sie. Jak juz sie udalo to lekarz zwiekszyl dawke. Co do Twojego cyklu. Test w 37dc powinien juz wyjsc pozytywny jesli bylabys w ciazy i pod warunkiem ze owulacja byla o czasie. Ale czasem tak jest ze cykl sie przesuwa;-( czekaj cierpliwie. Jesli masz bole podbrzusza, test negatywny to moze lada chwila @ przyjdzie.

Gość gość
Siikorka co Lekarz to opinia jak widzę :/ mój twierdził,że w ovarinie za mało:/ więc ja już nie wiem :) owulacja u mnie prawdopodobnie 23 dc była (27 grudnia), więc masz rację, testy powinny już wychodzić.. No nic, pozostaje mi cierpliwie poczekac, dzisiaj 38dc :/ Ruda

Gość Siikorka
A robiłaś test z porannego moczu? Wiesz testy miewają rozną czułosc. Sprobuj za kilka dni ponownie jesli nic sie nie zmieni. A jesli @ sie nie pojawi to chyba wizyta u lekarza Cie nie ominie.

Gość gośćOvarinka
gośćsylwiap80 dziekuje za kontakt do Ciebie, napisalam juz @ :)

Gość Siikorka
Ovarinko a co u Ciebie?

Gość Aśka555
Ruda dziękuje za odp :) Też właśnie się zastanawiam nad braniem dodatkowo kwasu foliowego,przed ovarinem brałam cały czas,ale jak go mi gin przepisała to już przestałam,dopiero pierwszy cykl za mną z ovarinem,a mam go brać przez pół roku,nie wiem ja to wytrzymam :( od trzech dni spóźnia mi się okres,wczoraj robiłam test ale niestety wyszedł negatywny :( a już miałam malutką nadzieje, pobolewa mnie podbrzusze ale @ nie widać :/

Gość gość
Aśka nie ma za co :) ja mam to samo, podbrzusze pobolewa a @ od 5 dni brak. Ale myślę, że to kwestia norprolacu, więc czekam. Ja też jak zaczęłam brać ovarin to przestałam kwas foliowy, ale dopytalam na kolejnej wizycie i lekarz powoedzial, że mam brać i zapisał właśnie pregne, bo zawiera dodatkowo jod i Wit.D i z grupy B. Siikorka robilam z porannego moczu test strumieniowy dwa dni po spóźnieniu się @, ale negatyw. Masz rację, wizyta u lekarza chyba mnie nie ominie, ale poczekam do weekendu. Ruda

Gość gość
Ola zrób test, ja miałam bardzo podobnie jak Ty, takie brązowe plamienia...tylko z początku test wychodził bardzo słabo...po kilku dniach były dwie kruchy :) trzymam kciuki i daj znać! Kasiek.8787

Gość gośćqqq
JuliaK a odstawil Ci gin obarin po plamieniach?

Gość Siikorka
Ewela2005 jestes tu jeszcze? co u Ciebie?

Gość gośćewela2005
Sikorka jestem, u mnie 19 tc. Czytam prawie codziennie ale nie chce mi się pisać, zresztą pytania są cały czas takie same. A Ty jak tam?

Gość Siikorka
34tydz z hakiem;-) dzidzia bardzo *****iwa szczegolnie w nocy i juz patrzac na zachowanie w lonie ma inny temperament od pierwszego dziecka. Ty za chwile tez powinnas poczuc ruchy;-) chyba ze juz czujesz? :-)

Gość gośćOvarinka
Sikoreczko.dziekuje ze pytasz. Co u mnie sama nie wiem szczerze mowiac. Postepow zero,przestalam brac clo, nie biore juz nic....tylko meza faszeruje wszystkim co mi przyszlo do glowy. Mialam.zapalenie silne...mowia ze pecherza ale.jak dla mnie jajnikow az na pogotowiu bylam I u lekarza bez zapisu ,przyjal mnie bo lzy w oczach mialam z bolu. Nie wiem juz szczerze mowiac co mam zrobic...moze pogodzic sie z tym ze tak juz bedzie. A co u Ciebie ? Jak sie czujesz? Malenstwo kiedy przychodzi na.swiat?

Gość gośćewela2005
Ruchy juz czuje, czasem się dziwie ile takie maleństwo ma siły, czuje go zwłaszcza jak leze na plecach i wiem, ze to będzie syn. Mam prace siedzaca i uciska mnie brzuch w okolicy żołądka a tak to czuje się dobrze, mało przytyłam niecale 3 kg.

Gość Siikorka
Ovarinko pamietaj bo sama tego doswiadczylam ze im bardziej chcesz tym bardziej nie wychodzi. Nie zalamuj sie. Dobrze ze nic nie bierzesz bo po co skoro nasienie meza musiscie poprawic. Odpusc sobie teraz poki maz sie leczy. Oczysc glowke od myślenia bo przeciez nie takie ludzie pokonywali przeszkody i rodzicami zostawali. Co Ci lekarz mowil z tym stanem zapalnym? Dostalas jakies leki? U mnie to co wyzej napiasalam;-) i jesli nic sie nie zmieni na wczesniej to za ok miesiac mam termin.

Gość Siikorka
Synusia gratuluje! Ruchy są niesamowite, wiem. Ja w 1 ciazy tez poczulam pierwsze okolo 18-19tyg, teraz duzo wczesniej choc malo kto mi wierzyl:-/ ale lekarz potwierdzil. Lezac na plecach ruchy czuje sie najbardziej i to kazda kobieta mowi. Super ze tak to sie wszystko potoczylo.

Gość gośćOvarinka
Siikorko trzymam kciuki zebys w spokoju dotrwala do terminu. Dostalam antybiotyk na pecherz I silne czopki przeciwbolowe. Mam pytanie przy okazji...kolezanka stara sie wlasnie o trzecie dziecko ,bierze co, ale chce dolaczyc castagnus I ovarin , czy to nie za duzo?

Gość Siikorka
Ja osobiscie tylu specyfikow bym nie brala. Clo i ovarin przeciez wystarczaja. Castangus lekarze zalecaja gdy ma sie problemy z dolegliwosciami PMS i chyba prolaktyna. Tak czy siak, co za duzo to niezdrowo, sama sie o tym przekonalam pijac ziola o.Sroki. wiecej narobilam sobie klopotow i problemow niz pozytku wiec nie jestem zwolennikiem lapania kilku srok za ogon. Ponadto, czy to bylo zalecenie lekarza zeby wlaczyla wszystko czy sama sobie wymyslila ze do kuracji clo i ovarin (to zwykle lelarze zapisuja razem) dolaczy castangusa?

Gość gość
Siikorka a co tobie było po tych ziołach? Klara

Gość Siikorka
Zaczęłam plamić najpierw na tydzien przed @ a potem od polowy cyklu do @ czyli przez jakies 2 tygodnie. Odstawiłam zioła, lelarz właczyl luteine i pomogło.

Gość gośćOvarinka
Ja tez plemilam po ziolach ojca sroki. Sikorko kolezanka sama na to wpadla zeby dodac castagnus do pakietu

Gość Siikorka
Wiesz Ovarinko kazdy robi po swojemu. Jesli kolezanka tak chce to jej nie przekonasz, zeby z czegos zrezygnowala. Ja osobiscie az tylu specyfikow bym nie brala. Ziola sa dobre jesli sie je stosuje odpowiednio i rowniez pod opieka lekarza a nie na wlasna reke. Ale tak jak pisze kazdy robi jak uwaza ;-)

Gość gość
@przyszła w 39 dc. Miałam nadzieję, że mi tego nie zrobi. I zmieniłam lekarza. Od razu skierował mnie na HSG (miał ktoś, pomogło?). Ola

Gość gośćMagdalena123
Cześć dziewczyny. Śledzę forum od dłuższego czasu i bardzo pomogły mi Wasze porady a Wasze sukcesy

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się