Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julia83

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz.2

Polecane posty

Gość Teraz juz gosc
Tak :)

Gość Teraz już gość

Gość gość
Tak :) teraz juz gość

Gość teraz już gość

Gość MiśkaD
Teraz juz gosc- witaj ponownie! Super, ze sie odezwalas :) potrzebne takie wpisy :) X Basik30- a antyTPO mialas badane? To prawda- na hashimoto nie ma lekow... Prowadzi do trwalej niedoczynnosci tarczycy i z czasem kazdy z hashimoto musi brac letrox lub euthyrox... Zdarza sie, ze w poczatkowej fazie wpada sie w chwilowa nadczynnosc i dopiero pozniej niedoczynnosc. Wysoki poziom przeciwcial nie sprzyja ciazy, ale jak widac po przypadkach na forum mozna z tym urodzic dzieci :) Najnowsze badania dowodza, ze wyeliminowanie nietolerancji pokarmowych pomaga obnizyc poziom przeciwcial. Mi endokrynolog dodatkowo kazala brac cynk plus selen. Ja slyszalam tez, ze niezaleznie od tego czy wyjdzie nietolerancja na pszenice/gluten nalezy odstawic pszenice. Tutaj np Julia ma inne informacje i trudno stwierdzic kto nam mowi prawde :) X Kkiniaa- sciskam Cie mocno! :*

Julia Wlasnie o tym pisalam....widocznie u kazdego inaczej jest z tym Hashimoto. Moje wyniki tarczycy i przeciwcial sa zawsze super,tarczyca pracuje super. Usg zrobilam ot tsk sobie i dr sam byl zdziwiony ze wyniki krwi sa ok a na usg widac zaawansowane Hashimoti. I tak mam do dzisiaj: Tarczyca pracuje dobrze i zadnych przeciwcial nie ma a hashimoto jest. Jesli chodzi skakanie tsh to jest to zwiazane z hormonami ktore dostajemy: Hcg,estradiol i progesteron maja wplyw na zmiany tsh. Mi tak jak gosciowi od pierwszego dnia stymulacji lekarz dostosowuje dawke co 3 tygodnie. Przed staraniami bralam zawsze eutyrox 25 i zawszectsh bylo ok.1. Od stymulacji zaczelo skakac.

* Alex dr Hadaś ul. Gorczyczewskiego. A Ty gdzie i u kogo? * Julcia byłam wyciszona Estrofemem, to chyba podobne działanie... Mocna stymulacja... Ech... Skąd na to wszystko brać? Trzeci miesiąc z rzędu poszło prawie tysiąc w błoto, bo działań żadnych nie było :( Dr już kilka miesięcy temu, jak jeszcze pęcherzyki się pojawiały powiedział mi, że IVF w moim przypadku na moich komórkach nie ma sensu. Koszty duże a efekt stymulacji może być znikomy. Mogę wziąć tylko jeden kredyt, jeśli się uprę na IVF na swoich komórkach, to nie będę już miała środków na KD. * Dziewczynki bardzo dziękuję wszystkim za słowa wsparcia. "teraz już gość" gratuluję i dziękuję.

Teraz juz gość gratuluję serdecznie !!! Wiele razy Cie wywoływałyśmy:-) a ja w każde święta robiąc pierniczki wspominałam Twoje przepisy. Witaj znów:D

Kinia no rzeczywiście skandal ! I to w stolicy..czasem szpitale w małych miastach powiatowych sprawniej działają niż w tych większych..ehh

Kkiniaa84 masakra :( Mam nadzieję, że chociaż Cię przyjmą a nie odprawią z kwitkiem.

Gość gość
Kinia bardzo Ci współczuje. Mam nadzieje ze juz jest po zabiegu. Straszne jest to, jak sa traktowane kobiety którym nie dane jest donosić ciąże :-( po prostu koszmar..

Gość gość
Kkinia - mi to się wierzyć nie chce, ze piszesz o godz 20, a Ty dalej czekasz na przyjęcie do szpitala i to w Warszawie.. Faktycznie skandal!!! Mam nadzieję, że juz niebawem będzie po wszystkim.. Trzymaj się dzielnie :* x Teraz już gość - aż łza w oku gdzieś mi się zakreciła :)... Poznałam po stylu pisania... Tak się cieszę i gratuluję :D Ściskam mocno i cieszę się, że będziesz z nami... Na kiedy masz termin? Jula wpisze Cię na naszą listę :) x Czy to prawda, że sprzątanie może przyspieszyć poród.. Tak mnie nastraszyła dziś znajoma, że bałam się cokolwiek w domu zrobić.. Do tej pory wszystko robiłam normalnie... Ona od 8 miesiąca nie robiła nic.. Dziwne to trochę jak dla mnie, zwłaszcza jak dobrze się człowiek czuje... x Biedrona1979

Kochane 21.45 wezwali mnie i jestem "już"na oddziale, leżę na ginekologi. Dwie tabletki już sobie zaaplikowalam straszne to było, pierw ryk bo przecież nie tak to miało się skończyć a teraz sama sobie aplikuje takie tabletki. Teraz ta dr mówiła że jutro zrobią usg i jeśli się nie oczyści podadzą tabletki jeszcze raz a zabieg gdyby i po tym się nie oczyściło będzie w sobotę. Mam sikac do jakiegoś pojemnika i jedli będzie krew że skrzepami wylewac a jeśli jakieś tkanki zostawiać i ich wołać, tylko jak ja mam to rozróżnić. Ehhh jestem dziś psychicznie rozje @bana Teraz gość fajnie ze wróciłaś i piszesz takie rzeczy - dajesz nadzieję

Gość gość
Teraz już gość witaj znów.

Kkiniaa84 nie wierzę! Jak to sama sobie aplikujesz? Takie tabletki powinien zaaplikować lekarz w odpowiednie miejsce. Zbadał Cię chociaż jakiś lekarz? Z tym moczem do pojemnika nie rozumiem o co chodzi... Przytulam i współczuję.

Kinia to są jakies dziwne procedury ! Nikt nie powinien dać Ci tych tabletek do ręki. To kpina jakaś jest..a to sikanie to juz w ogóle nie rozumiem . Trzymaj sie dziewczyno! Postaraj się zasnąć. Poproś coś na uspokojenie. To Ci pomoże.

Teraz juz gość - witaj ponownie, nie miałyśmy sie okazji nigdy " poznac wcześniej " twój wpis dodaje sił !!! Kinia- nie wiem co mam powiedziec, no nie tak miało byc- to juz wiesz skarbie, ale czas na dalszy krok , bądź dzielna !!! Ania- ja u Dr Żaka w Medarcie, jestem strasznie zadowolona. Martuśka1985 chodzi do Pawelczyka- tez sobie bardzo chwali, ile sie da przepisuje na NFZ . Moze wartości spróbować jeszcze gdzie indziej ? Dr Żak jest moim 3 lekarzem ...żałuje , ze nie pierwszym . Gdzie byłaś wcześniej ?

Alex mój czas już się skończył, nie mam czego już szukać u innych lekarzy, nie będę już zmieniać. Myślę, że przez ostatni rok byłam w dobrych rękach. Żałuję tylko, że jak udało mi się zajść w drugą ciążę dr nie zalecił Clexane, może by było inaczej. Ale miałam już nie gdybać... Poprzednio byłam u dr Serdyńskiej - Szuster.

Z tym sikaniem do pojemnika też tak miałam. Położne chciały kontrolować co wysikuje. Kinia trzymaj się. Możesz dostać coś przeciwbólowego? Kurczę właśnie w takich momentach dobrze mieć lekarza w jakimś szpitalu. U mnie zupełnie inne podejście jak mówiłam kto kazal mi tu przyjechać i od razu telefon do niego.

Gość gość
Kinia trzymaj się! To co piszesz brzmi jak jakiś ponury żart :-(

Kinia Cholery można dostać z tymi szpitalami! Trzymaj sie kochana! Mam nadzieje, że dziś już lepiej.

Noc była kiepska brzuch strasznie bolał i te skurcze, nalykalam się ketanolu oczywiście swojego. Zakupiłam do szpitala pieluchomajtki bo myślałam że tu po nogach będzie mi się lało a ja wstaje a tu czysto, wylatuje że mnie tylko podczas siku. Pierwszy mocz po nocy i wyleciało "coś" poszłam po pielęgniarka założyła rękawiczki,wyjela i mówi o to nam chodzi. Pytałam po co to? Do badań histopatologicznych i genetycznych mogę poznać płeć ale nie chce, co to zmieni nic.

Hej Kinia! Ja tez myślę, że lepiej nie znać płci. Nic to nie zmieni kochana. Cieszę się, że chociaz cos zacząło się dziać. Im szybciej się zacznie, tym szybciej się skończy. ściskam Cię kochana z całych sił! Julia A do jakiego lekarza Ty chodzisz? Bo zastanawiam się nad zmianą. Skoro i tak płacę 200 za wizyte, to może lepiej iść do kogos związanego ze szpitalem? Ja chodze do luxmedu i Dworniaka jednoczesnie. Luxmed, bo wszystkie badania mam za darmo. No, ale już usg dopiero pod koniec 3 m-ca... Zwariowałabym do tego czasu... D. naprawdę wzorowo, ale nie pracuje w szpitalu, więc sama nie wiem. Możesz mi doradzić? Bo z tego co czytałam to faktycznie szpital św. Zofii wydaje mi się fajny... Teraz gość :) xx

Lucy ja chodzę do Lewczuka. On przyjmuje w babka Medica. Wybrałam go bo przyjmuje w Zofii i miał dobre opinie. Jeden minus to że ma od groma pacjentek i często są opoznienia. Ale z dobrymi lekarzami tak jest. Wejdź na stronę Zofii, tam jest lista lekarzy.

Gość MiśkaD
Kkiniaa- jak sie czujesz?

Gość Pisanka89
Hej ja jestem na menopurze dzisiaj i wczoraj pęcherzyków koło 15, a w poniedziałek mam punkcję. W środę będą dzwonić co do zarodków. O ile w pon okaże się że coś w nich jest.

Gość gość
Kkinia - :(:( ale nie będzie łyżeczkowania? Organizm sam się oczyszcza? Kochana trzymaj się dzielnie... Biedrona1979