Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szlachetna paczka 2015

Polecane posty

Gość gość
A Allium to jest jakas kretynka. I szkoda mi takich uposledzonych osob jak ona.

Gość gość
Ci wielodzietni z kolejnym dzieckiem w drodze, to powinni dostać szlachetną paczkę ale prezerwatyw. Kufa jak można klepać kolejne dziecię bez warunków, bez pracy? High life :-o :-o

Gość oleander_83
>>>oleander_83,o jakiej Ty niezaradnośc****iszesz? Ja nie uważam siebie za przebojową,zaradna kobietę mającą 53 lata.Ba,gdyby nie moj mąż to nie wiem czy nie cierpiałabym biedy,ale wiem jedno,że tylko upośledzony umysłowo człowiek nie zastanawia się nad tym,ze seks może zakończyć się zapłodnieniem.<<< No to tym bardziej - z upośledzonych umysłowo nie powinno się szydzić.

Gość gość
18:50 Paczka prezerwatyw to koszt 3-5zł, tyle co średnio 1- 2 chleby. Straszny wydatek, zważywszy, że jak urodzi z kolejnej wpadki koszty związane z dzieckiem wzrosną 100 krotnie i nagle będzie mieć na wychowanie?! x i to wg ciebie jest malo? Jak np. rodzina sie utrzymuje z jednej renty, jest w jakims kryzysie, to zaden problem jest nie miec nawet na ta jedna prezerwatywe. Tu szczekacie na ludzi, co sa moze faktycznie, nie bardzo zaradni, ale dlaczego tak wszyscy ujadaja, jak to w Polsce sie zle zyje, i ze wiekszosci nie starcza do 1? Jak im nie starcza, to pewnie musza wybierac, albo jogurt czy chleb, albo prezerwatywy. Pewnie wybieraja chleb, a seks 0 to kombinuja jakies mieszanki kalendarzyka małzenskiego ze stosunkiem przerywanym i maja nadzieje, ze sie uda. Antykoncepcja powinna byc za darmo

Gość ciekawee
gość dziś ,jak sie nei ma co do gęby włożyć i na prezerwatywy nie ma sie kasy,to seksu sie nie uprawia lub tylko oralny i ręką. Ja przez 2 lata tylko seks oralny i reką z mezem uprawiałam,bo nie mogłam używac zadnych środkow anty.i jakoś zylismy.

Gość ciekawee
oleander_83 ,uwazasz,że wszyscy,co napłodzili dzieci w biedzie to naparwdę upośledzeni ludzie?Ja tak nie uwazam.To sa ludzie bezmyślni,ale nie chorzy psychicznie,więc mogą sie zapezpieczac przed ciążą a jak kasy nie mają,to mogą w oral sie bawić lub celibat dla dobra potomnych wprowadzic.

Gość gość
Jak ich nie stać na paczke gumek to chu/ja na supeł, a nie wkładać babie między giry! PROSTE!

Gość gość
a przez 2 lata tylko seks oralny i reką z mezem uprawiałam,bo nie mogłam używac zadnych środkow anty.i jakoś zylismy. x x FUuuuuuuuuuuuj! Mnie oralny totalnie brzydzi. Ale tez mialąm kiedys dwa lata przerwy od seksu, ze strachu przed ciazą. Tyle ze b mało ludzi takie cos wytrzyma. a najlepsze, ze po tych dwóch latach raz sie skusiłam na stosunek przerywany, nawet ciezko było to tak nazwac, raz tylko wszedł, i sie wystraszylismy... No i za dwa tygodnie miesiaczki brak. Dlatego rozumiem ludzi ze nie takie to proste, powinny na kazdym rogu byc automaty z darmowymi kondomami i by masy nieszczesc nie było.

Gość gość
22:55 czyli zaszlas?

Gość gość
tak, i po prostu nie mogłam uwierzyc w to, to był jakis horror, jakbym była wiatropylna

Gość ciekawee
gość dziś ,brzydzi Cię bierno czynny oral ze swoim czystym,pachnacym partnerem? A co do stosunku przerywanego,to mozna nawet tak jak Wy tylko włożyc i ciąża może byc murowana,bo męzczyzna może bezwiednie popuścić preejakulat .

Gość gość
To niech wałkonie tych konkubin ruszą zad do roboty, to nie będzie 7 ciąży i na gumki starczy!

Gość gość
no tak tylko że jest niż demograficzny barany :-p a tak poważnie a propos tych 500 to nie macie racji teraz mają więcej kasy rodzice niepracujący 7 dzieci niż by mieli po 500 na dziecko wiem bo mam styczność z taką sytuacją więc nie pitolcie jak nie macie pojęcia :-p

Gość gość
Chociaż się zastanawiałam jak to możliwe, że w obliczu takich problemów: mrowia dzieci, braku kasy i pracy, posiadania 1-2 pokoi oni maja taką chuć?! A już masakrą, że uprawiają seks jak króliki, praktycznie za plecami śpiących dzieci? No qrwa!!

Gość gość
23:15 Ze co?!

Gość gość
no i co z tego mi to wisi jak dla mnie to i po 15 mogą mieć tylko szkoda jak te dzieci głodne i brudne no a najgorzej jak szanowni rodzice piją :-o

Gość ciekawee
gość dziś ,bo to bałwany bezmyślne,do tego nie wiedzace co to dobry seks. Tacy to 15 sekund seksu i koniec i ciąza co jakis czas.

Gość gość
że tak jak nie znacie życia to wam się wydaje że to 500 to nie wiadomo co a w sumie to niekiedy wcale mnie nie zdziwi że wielodzietne rodziny będą wolały zostać przy tym czym są teraz ,ale to nie moja broszka ja tu na forum na nikogo smarować nie będę tylko mnie bawi jak czytam jak ktoś pisze o czymś o czym nie ma pojęcia a prawda jest taka że im się nie opłaca iść do roboty bo im niższy dochód tym więcej wyciągną mam do porównania rodzinę z 4 dzieci obydwoję pracują i wszędzie o złotówkę im dochód przekroczy i g****o mają a szkoda bo super ludzie tak że super że będzie 500 dla wszystkich a nie tylko dla nierobów i dzieciorobów

Gość gość
gość dziś ,gdy wejdzie rozdawiennictwo po 500 zł,to dostaną wszyscy na dzieci od 2 wzwyz bez wzgledu na dochody. Tylko rodzina z jednym dzieckiem dobrze zarabiajaca lub przekraczajaca np 50 zl dochodu nie dostanie tych 500 zł.

Gość gość
Chociaż się zastanawiałam jak to możliwe, że w obliczu takich problemów: mrowia dzieci, braku kasy i pracy, posiadania 1-2 pokoi oni maja taką chuć?! A już masakrą, że uprawiają seks jak króliki, praktycznie za plecami śpiących dzieci? x x ja myslę, ze to moze byc tak, ze wielu ludzi co jest w biedzie, po prostu jest skazana na to, ze ich najlepsze rozrywki to własnie seks, tv, spacer po parku, takie rzeczy co sa za darmo. Jakby mieli kase na wycieczki na raty, na konie, albo inne angazujace hobby, to by o seksie tyle nie mysleli. Bedzie zabawnie, jakby sie okazało, ze po wprowadzeniu tych 500 zł na dziecko, te rodziny zacznie byc stac na antykoncepcje, i to zastopuje ich rozmnazanie, a nie na odwrót... :p

Gość gość 12
czytam i nie rozumiem was jak mozna tak mowic ja mam piontke dzieci nie ze z przypatku tylko chcialam najmlodsze jest chore i nie moge sluchac jak mowicie na takich ludzi dziecioroby moje dzieci nie chodzom glodne ani brudne nie dostaje pieniendzy z mopsu ani z nikont indziej nie staram sie o paczki ale som ludzie kturzy naprawde potrzebojom ja uwazam ze jesli nie pomagam to nie krytykuje a niech kazdy popatrzy najpierw na siebie a puzniej krytykuje innych.

Gość gość
6:42 OMG ty do szkoły miałaś nie po drodze? Jak można robić takie byki? Piontka to ile dzieci? Nie znam takiego wyrazu, a 2 razy czytałam twój post i przebierała oczy.

Gość gość
dawniej nie bylo takich zarobkow i rodzinnego i ludzi bylo na wiele wiencej stac niz teraz teraz oboje rodzicow pracuje i nie mogom jednego dziecka wychowac . A 500 zl to raczej nikt nie dostanie nie cieszcie sie tylko tak mowiom a i tak nic z tego nie bedzie . a som ludzie ktorzy nie majom dzieci i choc bardzo by chcieli nie mogom i tam to dopiero jest tragedia

Gość gość 12
popraw swoj dopiero oceniaj moj

Gość gość
* przecierałam oczy. Pisze z tel i on sam zmienia wyrazy czasami. Ale twoje byki mówią same za siebie, skoro nawet nie potrafisz napisać poprawnie ile masz dzieci. Wstyd. Kup sobie słownik ortograficzny, zamiast abonamentu internetowego.

Gość oleander_83
<<>> Sama to napisałaś w poprzednim poście do mnie. Ja nie oceaniam ludzi w taki sposób.

Gość oleander_83
To wyżej było do Ciekawee. Nie ma jak cytować na tym forum.

Gość gość
W życiu nie jest najważniejszy pieniądz tylko rodzina .I ja chętnie pomagam na dzieci chore bo one niczemu nie są winne.

Gość gość
Ja chciałam wrócić jeszcze do tematu antykoncepcji. Piszecie o gumkach- to dość droga impreza- zwłaszcza jak się bierze te pewniejsze i z apteki. Ale słyszałyście kiedyś o tabletkach refundowanych? JA takie brałam dobre dwa lata. I wiecie ile one kosztował? Zależnie od apteki- 2-3zł za listek. MAx 3 złote miesięcznie i można bzykać się do woli! Tylko trzeba się do ginekologa pofatygować. To chyba nie jest majątek i każdy da radę wydłubać miesięcznie te 2-3 złote. Zaraz powiecie, że nie każdy toleruje hormony i co tam Wam jeszcze przyjdzie do głowy. Racja. Ale zapewne nie jest to taki odsetek ludzi jak ten co buja się po SP i innych mopsach. Wiecie co- ja pracuję w placówce, gdzie mam kontakt z takimi ludźmi. Jakiś czas temu mieliśmy rodzinę, która korzystała ze SP. Opis rodziny był wzruszający. A w rzeczywistości? Rodzina z czwórką dzieci bo jedno już dawno oddali do ośrodka wychowawczego. W domu alkohol. Matka histeryczka i choleryczka, która wiecznie nad dziećmi się wytrząsa. Jedno dziecko chore ale niezbyt regularnie leczone.Obecnie stan rodzinny: trójka dzieci bo kolejnego się pozbyli. I następne w drodze. Nie chcę pomagać takim ludziom. Czuję wewnętrzny sprzeciw. Tylko dzieciaków żal.

Gość gość
a jak ona (gość 12) miała mieć po drodze do szkoły skoro trzaskała dzieci jedno za drugim?:D I dlatego teraz ma ich "piontke" :classic_cool: