Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oleczka02

Odchudzamy się w 2016 r.

Polecane posty

Gość Szczypta Chilli
No wiecie.. naszykowac pucharki lodowe dla 30 osob to troche trwa :p no ale trudno.. Hmm zdaje sie, ze sasiadka zajmuje sie pieczeniem tortow- teraz mi sie przypomnialo ze moj tata u niej zamawial! Jutro moze pojde do niej i zagadam!:D uff, zaraz lzej na sercu. Niestety urodziny bede musiala przygotowac sama bo maz w ich dzien dopiero wroci z 3tygodniowego poligonu. Bede miala jazde na calego.. Ogolnie to w takim razie myslalam nad takim menu: - tort z czekoladowego biszkoptu z musem czekoladowym i malinami- najlepiej w formie prostokatu- latwiej by mi sie go dzielilo na ponad 30 osob.. - lody w pucharkach- 2 galki smietankowych, 2 galki truskawkowych, polewa (czekoladowa? Truskawkowa?) I truskawki z mieta do przystrojenia plus jakas rurka waflowa - paluszki chipsy krakersy -owoce typu arbuz truskawki maliny winogrona czeresnie - kielbasa z grilla - salatka jarzynowa -salatka z arbuza fety i oliwek czarnych -typowo grillowa salatka z ziemniakow ogorkow jogurtu czosnku kopru - jajka z majonezem i szczypiorkiem - koreczki z sera zoltego, salami, sera plesniowego i oliwek zielonych -chleb wedlina pomidory ogorki ser na kanapki -napoje alkohol I to tyle.. na tyle osob troche sie naszykuje.. myslicie ze po kawalku tortu wystarczy? Bedzie goraco i nie chce raczej ciezkiego tortu.. piec dodatkowo jeszcze jakies ciasto? O warzywach z grilla nie myslalam bo w sumie trzy salatki..

Gość Szczypta Chilli
Ah i jeszcze jedna sprawa.. nie pije alkoholu. Nie lubie, nie smakuje mi.. w zeszlym roku natomiast praktycznie wszyscy poprzynosili mi trunki w prezencie. Rozumiem, ze to najlatwiejszy prezent ale no.. przykro mi bylo, ze znaja mnie tyle lat a nie pamietaja ze alkohol pije od swieta. Czy zapraszajac na urodziny- a bede to robic w wiekszosci droga smsowa pewnie, wypadaloby mi jakos zaznaczyc ze jesli chca mnie obdarowac prezentem to zeby to nie byl alkohol? Maz mowi zebym w wiadomosci z zaproszeniem dopisala zwykle "P.S. nie pije alkoholu :)", ale nie jestem przekonana czy bedzie to kulturalne..

Do lodów sos czekoladowy mmmmniam zwłaszcza ze masz jeszcze świeże truskawki:) Z tym smsem to fajne zwłaszcza z minka hehe, mi się podoba :-) taka delikatna sugestia. Ja tam z dobrego alkoholu bym się nie obraziła ::-D Masz jeszcze trochę czasu, coś jeszcze wymyślimy :-*

Gość Szczypta Chilli
Jesli tort bylby czekoladowy to nie przesadze jesli do lodow polewa tez bedzie czekoladowa? A zreszta.. czekolady nigdy za wiele ;D

Hej laseczki ja dziś dałam czadu w sumie ćwiczyłam 1,5 godz. 30 min ćwiczeń rozciągających i z obciążeniem i godzina biegania. Dietkowo też super ale chyba musze jeszcze coś wciągnąć bo mi wyszło 980 kal. No to troszkę przymało. Po tym bieganiu jakaś taka nakręcona jestem i coś bym jeszcze porobiła. Wczoraj pogadałam sobie z kolegą który jest zawodnikiem MMA i na jutro umówiliśmy się na siłowni pokaże mi jak prawidłowo ćwiczyć na redukcje na siłowni i w domu – trzymajcie kciuki bo jak mi da wycisk to nie wiem czy do rana dożyje z moją kondycją. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA MAMY Fredka gratuluje awansu, kiedy oblewamy? Chilli moja koleżanka ma fajny przepis na ciasto z mąki orzechowej, jak będziesz chciała to w poniedziałek poproszę żeby mi podała – jak pierwszy raz je jadłam to byłam mega zaskoczona smakiem oczywiście pozytywnie. A czekolady nigdy nie za wiele popieram w 100%. Jak dostanieś jakiś alkohol to zrobimy Fredce babską imprezę z okazji awansu Ja jestem z Dęblina woj. Lubelskie, miłego wieczoru PA

Gość nowa stara
hej dziewczyny u mnie dziś w miarę dobrze. Jedzeniowo OK, ale nietypowo bo obiad u mamy zupa+drugie danie czego normalnie nie robię bo nie lubię 2 dań. Ale po trochu żeby nie zorbic przykrości skoro mama stoi w garach ;) Potem spacer, 3,5km= endomondo mój nowy przyjaciel :) CHILLI a myslałas o lekkim jakimś "torcie" na zimno? Ja w wersji dietetycznej robię z naturalnych jogurtów/serków+ stewia, czasem z waniliowych na biszkoptach. Góra ulubione owoce/sezonowe pod galaretką. Szybko i na każda okazję. Może to nie jest typowy tort urodzinowy ale na upały lepszy niż każdy kremowy. Albo faktycznie jak ma CI kto upiec to jedno miałabyś z głowy. A menu wypas! i kupa roboty pewnie :) Mam urodziny niedługo po Tobie to napewno coś zaczerpnę z menu :) DOMISSA ja po ciązy pierwsze okresy miałam straszne, dopiero teraz mi się stabilizuje (tzn nie zalewam wszystkiego gdzie usiądę :) )

Gość domisssa
Chilli duzo masz tego jedzenia na pewno wystarczy

Chilli ale wyzerka :D A które to urodziny ? Kurde ale będziesz mieć roboty ! Współczuję ... A mąż to bardzo fajny pomysł miał z tą wiadomością SMS wiadomo że alkohol najprościej przynieś na imprezę , a niech się trochę goście naglowia co kupić ;) buziaki

Jestem i ja :) ja jestem z lubuskiego No dzień na + bo wszystko zgodnie z planem dieta i ćwiczenia. Chili :) co do menu ok tylko bym poszła w stronę bufetu. Zdecydowanie będzie Ci łatwiej ogarnąć dość dużą ilość gości. Jeśli stawiasz na owoce z uwagi na upał to typowe jajka z majonezem mogą nie wypalić - Co do pomysłu z lodami to zrób próbę i oceń. Wklejam linka fajne pomysły http://theworldofnati.blog.pl/2015/05/13/16-genialnych-trickow-na-udana-impreze-%E2%98%BB/ mam nadzieję, że chodź trochę pomogłam

Gość AguTka89
Cześć dziewczyny, dużo radości i spełnienia marzeń :) Domisssa ja jestem z Łańcuta także blisko siebie mieszkamy. Ja dziś przebieglam niewiele bo strasznie mnie noga rozbolala i więcej szłam niż bieglam siostra poweiedziala ze jestem cienias i jutro nie biegnę ale można mieć gorszy dzień szybki marsz też się liczy ledwo do domu doszłam. Mały śpi ja zaraz się do niego kładę. Gratuluję wszystkim wytrwałości. Nowa stara tobie też gratuluję dobrze ci idzie super ze znajdujesz czas przy maluszkach. Niffi postaram się pisać częściej bo zaglądam do Was codziennie jak tylko mogę. Dobrej nocki!

Gość Szczypta Chilli
Dietetyczny sernik na zimno! To jest mysl! Moze nie na urodziny ale na przyszla niedziele napewno zrobie!:D Przepis na ciasto orzechowe chetnie przygarne :)) Mysle, ze jajka z majonezem nie beda problematyczne -zanim wyladuja na stole to juz sie ochlodzi:) Z bufetem byloby kiepsko ze wzgledu na to, ze te 30 osob bedzie bardzo ciezko pomiescic pod nasza altana. Gdyby co chwila mieli sie przeciskac miedzy soba do szwedzkiego stolu to byloby dopiero nie komfortowo. Niech juz siedza i sie opychaja. Nie pozwole przeciez na to, zeby szwagierki byly chudsze ode mnie :D Nie no, zart:p Ja mieszkam w malej wsi- niedaleko Czestochowy badz Bytomia. A urodziny 27. Dopiero zamierzam rozkwitnac :)

Gość Szczypta Chilli
Blanka, ja mam patelnie z tefala i jestem zadowolona. Czesto w tesco sa na nie promocje. Najbardziej jednak jestem zadowolona z tej do pieczenia nalesnikow.

Gość mb32
Patelnie tefal rowniez polecam.Sama mam kilka i jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
Są fora dla naturystów, naturyzminfo i naturystykacom. Można fajnie spędzić wakacje jeśli się lubi nagie opalanie.

Gość nowa stara
hej dziewczyny chyba załapaliśmy jakąś jelitówkę, mąż noc z głowy, ja dzisiaj od rana zwidzam toalete, mam nadzieje że młode oszczędzi :( MB co tak cichutko ostatnio siedzisz? FILI ile Ci km w tym bieganiu wychodzi i w jakim czasie? Liczysz jakoś? Widzę że większość z nas bardziej z dolnej częsci Polski :) Ja z Kielc. słonka na piątek dla wszystkich, u mnie pięknie się zapowiada :)

Hej kobietki :-) Ja juz po śniadaniu, pieczywo pełnoziarniste serek light sałata pomidorem i jajko w sumie ok 500 kcal mi wyszło :) Dobrze że to śniadanie to zdążę spalić bo to prawie połowa mojej dziennej dawki kalorii hehe musze się pilnować. Musze zainwestować w jakieś płatki pełnoziarniste bo coś do owsiane nie mogę się przekonać choć stosowałam juz różne przepisy:) Wczoraj podczas kąpieli zrobiłam sobie piling kawowy super sprawa. Mam lekki cellulit od czasu drugiej ciąży bo dość dużo przytyłam i walczę z nim rękami i nogami. W pierwszej ciąży przytyłam z 55 na 65 a przy ostatniej z 59 do 73 :-o masakra jak zobaczyłam ze dobilam do 70 to się normalnie przeraziłam, mało się ruszyła bo miałam od 5 miesiąca problemy z miednica i porostu nie mogłam czasem wstać z łóżka a teraz są tego konsekwencje w postaci cellulitu :-) Zauważyłam że tylek mi zmalał czego nie chciałam za bardzo bo fajnie mi urósł w ciąży i wolałabym żeby sobie został i go troszkę popracować ale niestety widzę ze cycki i tylek maleją troszkę no ale cóż coś za coś ;-) A co tam u was?

Gość Szczypta Chilli
Domisssa wedlug mnie bardzo malo przytylas w ciazy.. mysle, ze wiekszosc babeczek chcialaby przytyc tylko 10kg:) Cellulit szybko stracisz- duzo wody i cwiczen na dolne partie. Polecam rower. Co do kalorii- pisalam Wam juz jak nalezy je rozlozyc w ciagu dnia. To naprawde wiele ulatwia. Ja wlasnie skonczylam robic liste zakupow na jutro. Na sniadanie 2 kromki zytniego chlebka fitness, po 40g chudego sera twarogowego, tyciu dzemu malinowego na wierzch i posypane platkami migdalowymi. Na drugie sniadanie placki z kaszy jaglanej z truskawkami. Na przekaske tunczyk w wodzie z fasola czerwona, bazylia, pomidorem i waflami ryzowymi, na obiad jeszcze kotlety z indyka z sosem pomidorowym i pomidorami, prazona kasza gryczana i fasolka szparagowa. Na kolacje standardowo szklanka soku. Mezowi zaserwuje lososia z parowaru w sosie jogurtowo-koperkowym :)

Gość Szczypta Chilli
Jesli chodzi o platki to ja wsuwam zielone musli z sante (owoce tropikalne) albo granole- ale uwielbiam slodkie. Z mlekiem ryzowym- cudo. Do tego dorzucam pokrojone jablko albo np mamdarynke, truskawki- podgrzewam i posypuje cynamonem.

Gość AniaMorozinska
Ja jestem ze śląska, aktualnie studiuję w Warszawie. Odchudzałam się przez 3 miesiące z trenerem personalnym. W skrócie dieta, ćwiczenia na siłowni, suplementacja. Co prawda nie dużo schudłam, 10 kg - wiem, że niektórzy walczą z 20 i nawet większą nadwyżką kilogramów. Moją "drogę do szczupłości" opisałam na blogu który prowadzę, http://bloganny.pl/artykuly/odchudzanie-bez-efektu-jojo/ co prawda jest tam tylko kilka wpisów o odchudzaniu, ale będę bardzo zadowolona, jeżeli któryś z wpisów zmotywuje was do walki i we wrześniu napiszecie - mi też się udało :)

Gość fredka32
Cześć kobiety. Właśnie wróciłam z pracy i teraz lekki odpoczynek. Blanka buty miałam z ubiegłego roku ale nie chodzę na obcasach czy koturnie. Agutka czy ty z Łańcuta kolo Rzeszowa? Jak tak to mam do ciebie tylko 12km. Idę odpoczywać bo później będę robić kiełbasę do wędzenia na jutro. Zamrażarka świeci pustkami.

Gość Fili80
Cześć dziewczyny :) Jestem i ja dziś byłam na basenie trochę poplywalam szkoda tylko. Że sauna była.jeszcze zamknięta. Ja dziś kupiłam sobie nowe butki niebieskie na.koturnie :) od razu lepiej. Ubrałam dziś jeansy i jakie moje.zdziwienie bo nie.zdążyłam paska.założyć i śmiało mogłam je.ściągać bez rozpinania :) Nowa :) co do odległości to nie zawsze włączam endomondo bo niekiedy wychodzę i słaba bateria. Zawsze biegam z.muzyką z telefonu mam specjalne ulubione piosenki do tego ustawiam zegar jeśli mam przebiegać 20 minut to ustawiam połowę.biegnę w las i jak zadzwoni to wracam. Np. Wczoraj biegalam 20 minut wyszło coś ok. 4 km ja biegnę w tempie aby móc rozmawiać. Dziś odpuscilam sobie bieganie bo.byłam na basenie. Jestem już po podwieczorku - pyszne jabłuszko zbieram się na jakiś spacer z dziewczynami bo tak ładnie. To na tyle pa.

Gość gość
Dobre miejsce, aby kupic Xenical lek na recepte, który dziala swietnie. Nie musisz poprzedniej recepty (ich internetowe konsultacje lekarza jest latwe) http://www.europetablets.com

Witam drogie panie ja dziś mam wolne. Byłyśmy z córcią na targu staroci ale nic ciekawego niebyło. Byłam na siłowni z tym moim kolegą od MMA przygotował mi trening tak na ok. 50 min. Przeważnie na dole partie tak jak chciałam. Tak porządnie poćwiczyliśmy ze 30 min. Bo mi dokładnie pokazywał jak mam się ustawiać czego nie robić i na co zwracać uwagę żeby było dobrze i żeby co najważniejsze były efekty. Pożyczył mi też takie ciężarki na rzepach 2kg do przyczepiania na kostkach i nadgarstkach. No a teraz do roboty zobaczymy co z tego wyjdzie. I jeszcze pobiegałam trochę (45 min) bo jakiś niedosyt ruchu miałam. Kalorie dzisiaj też ok. jakieś 1100. Nowa stara współczuje jelitówki męczące to cholerstwo jak nie wiem co, a co najgorsze niema na to dziadostwo lekarstwa bo leczy się objawy ale nie przyczynę. Najgorzej jak dzieci złapią, moją w tamtym roku tak rozłożyło że o mały włos a byśmy na oddziale wylądowały, a była szczepiona przeciwko pnełmokokom i rotawirusom i g….. dało. Fredka sama robisz kiełbaskę? Gratulacje, mało kto potrafi zrobić dobrą kiełbaskę taką właśnie wędzoną. Ja się jeszcze nie odważyłam chociaż jak czytam co jest w tych kupnych to krew mnie zalew że takie świństwo nam serwują. Co do bucików to ja w pracy musze na obcasach paradować, ale po pracy to raczej baleriny i trampki. Ale powiem wam że mam takie jedne szpilki no już ze 3 lata mają i tak mi się dobrze obrały że czuje się tak jakbym na płaskim chodziła. Koleżanka fajna książkę mi podrzuciła „Były sobie świnki trzy” Olgi Rudnickiej o trzech babkach lekko po 30 które postanowiły pozbyć się swoich bogatych mężów – no może to nic super ambitnego ale uśmiałam się jak nie wiem co.

Hej dziewczyny :) U mnie też dziś ok . dietetyczne super nic poza planowego nie wpadło . Trochę dziś posprzatalam w domu żeby mieć na jutro mniej i tak piątek zlecial ze hej ! Teraz dzieci oporzadzilam i już leżą w swoich łóżkach uh tyle spokoju ! Tak dają popalić momentami że ręce mi do nich opadają ... Mb w końcu sie odezwałaś ! Nic się nie chwalilas dzisiejsza waga ? Bo twoje ważenie w piątki jest ?

A ja na spacerze ostatecznie nie byłam :( bo zanosilo się za to popołudnie z dziewczynami spędziłam w ogrodzie a w wózku to jedynie koło domu. Ostatecznie byłam biegać i jestem już po bieganiu i ćwiczeniach :) ach 3 tydzień treningu za mną luzik do poniedziałku. Nowa :) zapomniałam dużo zdrowia i oby dziewczyny nie podlapaly. Moje mają 13 msc no roczek a jakieś zdrowe okazy odpukać jeszcze nie byłam z nimi u lekarza z powodu choroby. Dziś biegalam 25 minut zgodnie z planem no ale endomondo to włączyłam ale co z tego jak gsp nie na oko to dobre 5 km zresztą nie ważne ile w tym planie ważny jest czas i systematyczność.

Gość fredka32
Gruszka kiełbaskę robię sama. Dziś część zaparzyłam i będzie na grilla biała kiełbasa. Starsza uwielbia taką na patelnie bez oleju sobie usmażyć. A ja dziś sobie trochę poluzowałam z jedzeniem ale kolacji nie jadłam tylko czerwona herbata.

Gość nowa stara
hejka ja poczułam się na tyle lepiej żeby ciachnąć prawie 6km ale jakoś słabo energetycznie dziś. FILA 4km w 20minut? Dziś 25 minut i 5km? Pieknie! Ty chyba sprintem biegniesz serio, jak dla mnie to baaardzo szybko biegasz i nieosiągalne tempo póki co chyba długo ;) Spodnie Ci z tyłka spadają? :) ale extra! Moje dziewczyny tylko raz gluta miały jakos wczesną wiosna a tak poza tym odpukać teraz nie mam z nimi kłopotu. Wcześniej nalataliśmy się po lekarzach bo wczesniaki (u Was pewnie też) ale już został tylko rehabilitant. GRUSZKA jak się wkręcisz w te ćwiczenia siłowe i efekty będziesz miała to się podzielisz :) A co do szczepień na rota to własnie szczepionka nie chroni przed każdą odmianą... także troche loteria czy dzieci załapią czy nie. póki co jest spokój...

Gość mb32
Czesc dziewczyny.Moja waga bez zmian 63.9 ale dzieki cwiczeniom sylwetka sie zmienia i wszyscy mi mowia,ze schudlam a to w sumie nie prawda bo byl juz czas,ze wazylam 60kg(styczen)i nikt tak nie mowil.Siostra meza powiedziala,ze jakos tak mnie wyciagnelo;).Sama widze ze sylwetka jest inna i uwierzcie mi TO NIE WAGA JEST NAJWAZNIEJSZA!A najlepsze jest to,ze przy obecnej wadze ubrania ,ktore przy 60kg byly "na styk"teraz leza duzo lepiej.Nigdy nie lubilam cwiczyc ale cwicze regularnie od 7 tygodni i juz tak chyba zostanie...moze na zawsze?