Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Kkiniaa84

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz. 3

Polecane posty

Basik30- jak zwykle robiłam bete ok 10-11 dpt, czasem trzeba troche poczekać żeby beta nie budziła watpliwości a i tak przyrost bedzie najważniejszy. Kiniaa- ja u dr (ten sam co Miski) też o północy, ale przez to ze były 2h opoźnienia,wtedy to dzidzia spała i dr musiał ją budzić by sie obróciła do badania :p No i ostatnią pacjentką nie byłam.

Gość gość
Basik, Kkinia - trzymam mocno za Was kciuki!!! Wierzę, że niebawem przeczytam dobre wieści od Was :* x Nela, Ania1602, Małamii - Wam też nieustannie kibicuję i trzymam kciuki za Wasze plany! x Annie84 - dziękuję, że pytasz :) u nas póki co w miarę dobrze. Mały kolki jako takiej nie ma, ale zaraz po jedzeniu i godzinę po ma skurcze brzuszka, jest wtedy niespokojny, wije się i podkurcza nóżki. Zaczął śmiać się w głos i do nas i tak fajnie gugać. Porównujemy filmy ze szpitala i tuż po urodzenia z tym jaki jest teraz i wierzyć się nie chce tym postępom :) x Ciężaróweczki życzę Wam wytchnienia w te upały i jak Wam się nic nie chce to nic nie róbcie! Potem już Wam będzie musiało się chcieć ;) a teraz jesteście pod płaszczem ochronnym ;) Tym na finiszu życzę szczęśliwego i szybkiego rozwiązania :) x Ja od siebie tylko dodam, że do pupki małego używam w domu chusteczek suchych Tami z Rossmanna, są z bawełny organicznej, jak braknie to wtedy płatków Kindi, a chusteczki nawilżane to też faktycznie tylko w plenerze, bo nie są fajne. Poza tym tak jak Nadzieja pisała mi kiedyś, tak ja to potwierdzę, że Frida jest do kitu. Bałam się początkowo użyć Katarka, ale odkąd się odważyłam Fridy już nie użyję. Nie wyobrażam sobie stosowania Fridy przy katarze. x Biedrona1979

Basik - mnie po transferze przez ponad trzy tygodnie brzuch bolał jak na @ ja testowałam w 7 dpt, wierzę że to ból zwiastujący szczęście... Nie trać nadziei!!!

* O 22 to mój dr też przyjmuje, ale żeby o północy to nie słyszałam :) * Miśka, Biedronka dziękuję :* * Biedronko dawno nie widziałam twojego żonkila :) * Miłego weekendu dziewczynki <3

Biedronka u nas jest dokładnie to samo. Nie codziennie ale czasami ma spięty brzuszek, wije sie i popłakuje - dzisiaj tak było. Trochę lepiej jak podam mu przed jedzeniem sab simplex, ale to nie kolka wiec moze dzisiaj podam delicol jak pisały dziewczyny. Basik dla mnie najgorszy był brak objawów - bo tym charakteryzowały sie moje 3 nieudane próby. Czekałam na takie ciągniecie przy czwartym transferze i na 2 dni przed testowaniem sie doczekałam! Czułam sie jak na okres i to zwiększyło moje nadzieje:) no i sie udało! Bądź dobrej myśli. Jesli 5 dniowy to śmiało można testować 8dpt. Czytam terminy wizyt i w szoku jestem. 20:00 wydawało mi sie późno:) Pewnie dr przyzwyczajeni do nocnych zmian szpitalnych.

Gość gość
Julka Delicol tez trzeba podawać systematycznie przynajmniej dwa tygodnie, wtedy będzie wiadomo czy to od nietolerancji laktozy. Najczęściej to wszystko jest spowodowane nie dojrzałością układu trawiennego u dzieciaczków..rak mi mówiła pediatra. Luiza ma krostkę w gardle i jest ono lekko czerwone. Trzy dni nurofen bo innych objawów brak oprócz wścieku ;-) a to od zmian temperatur (klima i upał) i po dwóch dniach jest juz ok. Nadzieja78

Kochane biorąc duphaston dostanę okres( w razie porażki) , bo nie pamiętam już jak to było? Ale dziś przyjemnie tak chłodno i mokro :-) Pozdrawiam was!!!!

Gość MiśkaD
Kkiniaa- ja zawsze dostawalam, czesto nawet przed terminem. Mam nadzieje, ze Ty juz nie dostaniesz!! :) X Nadzieja- zdrowka dla Luizki :)

Gość gość
Misia dzięki:-) Kinia ja tez dostawałam ale Ty nie dostaniesz przecież:D Na mazurach wczoraj upał dzis deszcz, fajnie bo się rześko zrobilo, no ale mogłoby przestać padać .. Nadzieja78

Kinia bądź dobrej myśli :-) miłego dnia Wam życzę i ciesze się ze dziś jest chłodniej. U mnie na razie nie pada... w taką pogodę mogę żyć ;-)

* Kinia ja po 14 dniach od IUI robiłam bete i w zależności od wyniku albo odstawiałam duphaston albo nie. Powodzenia :) * U nas wczoraj po południu popadało i się ochłodziło. Dzisiaj pogoda do życia, słonecznie i 20 stopni. Uwielbiam taką pogodę :)

Ania1602 - :) uaktualniałam stopkę ;) przy okazji udanego urlopu życzę :) x Julia - ja używam póki co delicol i dicoflor, zamierzam włączyć espumisan i bobotic, a dopiero jak to nie pomoże sab simplex. Nie mam pojęcia czy dobrze robię, ale intuicja mi tak podpowiada. To co na kolkę zamierzam podać na samym końcu, bo póki co kolek nie ma. Mój maluch tak naprawdę w ogóle nie płacze, a przy tych skurczach robi się tylko czerwony, pokwęka, pojęczy, a rzadko zdarza mu się zapłakać. Miałam właśnie pisać, że delicol na małego nie działa, ale widzę post Nadziei i nie podawałam dwóch tyg tak jak ona pisze ;) tak więc muszę eksperyment powtórzyć.. x Nadzieja - a delicol podawać należy przez dwa tyg do każdego karmienia? Bo ja to tak testowałam na małym, że raz dałam raz nie dałam w danym dniu, czyli nie do każdego karmienia.

Ja też już odliczam dni do urlopu, a jedziemy dopiero pod koniec lipca.. Póki co zajmuję się organizacją chrzcin ;)

Gość ewap156
Biedronka zwróć uwagę ze espumisan bobotic sab simplex to jest ta sama substancja różnią się dawkami simeticonu i te w Niemczech maj rejestracje większej dobowe dawki niż u nas np espumisan żeby osiągnąć ta dawkę espumisan trzeba podawać do każdego posiłku po 16 kropli tak mniej więcej.Delicol według ulotki do każdego posiłku i odstawiamy stopniowo .

Gość ewap156
U mnie sprawdził się espumisan 100 ale pediatra zalecił przy każdym posiłku a Nadzieja u ciebie chyba bobotic

Gość gość
Biedronka Delicol tak jak pisze Ewa a ja z tego wszystkiego to daje Bobotic twist off ten w kapsułkach bo w kroplach oprócz symentykonu jeszcze inne badziewia są. Nadzieja78

Ja jeszcze daje Biogaie Wpiszcie tatowym okiem blog w wyszukiwarce, facet wszystko super analizuje i wyjaśnia. Naprawde polecam

Cytuję " Czemu wybraliśmy Bobotic? Jest bardzo skoncentrowany - 3 krople zawierają 20mg Symetyconu stosując Espumisan musielibyśmy podać 13 kropli a sab simplex 7-8 kropli. Musimy pamiętać o tym, że wszystkie środki na kolkę zawierające Symetycon mają w składzie substancje dodatkowe między innymi sztuczne słodziki, które delikatnie mówiąc nie mają najlepszych opinii. Podając Bobotic Forte, który w 1 ml płynu zawiera 135 mg symetykonu wystarczy, że podamy 3 krople czyli przy okazji wprowadzamy do organizmu dziecka dużo mniej sztucznych słodzików niż gdybyśmy stosowali inne środki na kolkę zawierające Symetycon." A ja wybrałam w kapsułkach:D

Gość ewap156
Espumisan podaje ten 100/ml i od momentu kiedy podawała Wit d firmy która produkuje wszystko od kremu p/zmarszczkom ego po suplementy dla dzieci i jest to g.........warte teraz patrze również na firmę .

Krew oddana lecz bez większego przekonania :-/ Póki co zero znaków i na okres i na ciążę, nawet piersi już nie bolą. To oczekiwanie to chyba najgorsze co może być, jak okres ma być to powinien być co do dnia a nie robić czlowiekowi nadzieję. Po 20 powinnam mieć wynik

Gość gość
ja od ukm u chłopców i dziewczynek sa inne powody do zwężenia czy poszerzenia jak jest gdzies zwężony moczowód, to gdzieś się musi rozszerzać nie wiem czy przy pęcherzu, wtedy trzeba szukac przeszkód przypęcherzowych itd. my nie jesteśmy na razie pod żadną opieką, bo nie mamy zumów i nie ma co leczyć ale być może zapisze małego do poradni na kontrolę a scyntygrafię mieliśmy też w Warszawie, w zasadzie pod Warszawą

Kinia trzymam kciuki! Piersiami się, nie przejmuj, mnie tylko czasem lekko pobolewały, a tak nic. Panikowałam z tego powodu, ale okazuje się, że to nic nie znaczy :)

Gość Syllkaa
Kinia trzymam kciuki :)

Kkinia Basik Kochana-myslami przy Wami. Czekam na wieści. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale z tymi objawami to jest tak, że czasami są, czasami nie ma... Tylko spokojnie! Wierzę, że się uda! Ściskam Was mocno i trzymam kciuki! Alex Jak tam? Jakieś pierwsze "bulgotanie?" tylko nie przejmuj się jak nie:) Aleczka Ta Twoja ala to będzie niezłe ziółko :) Buziaki!

Gość malamii89
Kinia 3mam mocno kciuki:** Basik Ty tez dzisiaj betujesz?:)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować