Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Baba,karmiąca piersią w restauracji i została wyproszona,dała sprawę do Sądu!

Polecane posty

Gość gość
To ja jutro przy niedzieli, idę do kościoła, zażądam aby nie organy przestały grać kiedy usiądę w konfesjonale i nakarmię dziecko prosto z cyca.

Gość gość
To ja wkleiłam t link do jej komentarza. Powiem wam, że właściciel restauracji też coś kręci. Przeczytałam też wywiad z nim i powiedział, ze to krzesło do karmienia, które było obok wc, stało pół metra( 50 cm!!!) od jej stolika. No to teraz mi cos wytłumaczcie- skoro to było tylko 50 cm dalej, to przecież i tak klienci by widzieli jak karmi. A przecież podobno chodziło o to, że klientów raził widok matki karmiącej. Z resztą na fotkach tej knajpy widac stolik przy, którym siedziała i widać, ze w odległości 50 cm nie ma wc i żadnego innego krzesła. Obydwoje kręcą i sąd powinien jednemu i drugiemu utrzeć nosa.

Gość gość
Bo ja będąc młodą matką marzyłam choć o wycieczce do parku x a idz sobie do parku tylko przed wyjsciem nie zapomnij nakarmic dziecka

Gość gość
Jak w kościele mohery na ciebie nawrzeszcza to śmiało idź do kurii ale wiesz...tam cyca nie wywalaj niech młody tez drze ryja, wasze nieszczęście będzie bardziej wiarygodne.

Gość gość
restauratoe moze kreci bo jakos sie z tej pieniaczki musi wykrecic , nawet gdyby sie okazalo ze kazal jej wyjsc z restauracji to i tak jestem za restauracja bo taki lokal nie jest od karmienia obrzydliwym cycem , chciala isc cos zjesc to mogla zrobic jakies rozeznanie gdzie moze z mlecznymi dojami isc , z pewnoscia sa lokale ktore maja miejsca dla karmiacych matek ja jak ide z psem na spacer i kawe to nie wbijam sie do pierwszego lepszego lokalu i dre morde ze wlasciciel powinien promowac milosc do zwierzat tylko szukam w okolicy takich ktore pozwalaja wchodzic z psem

Gość gość
Racja

Gość gość
Ciekawe, czy ta blond tleniona zamówiła juz stolik na kolacje z niemowlaków u Amaro? Bo chyba drugi poród lada dzień, a wyprawka kosztuje ;-)

Gość gość
* z niemowlakiem

Gość gość
Tak mówicie ze potrzebna jej kasa na drugie dziecko a przecież ona złożyła pozew ponad półtora roku temu gdy jeszcze w ciąży nie była.

Gość gość
ale planowala tylko kasy stwierdzila za malo

Gość gość
A ty skąd wiesz mówiła ci?

Gość gość
wystarczy spojrzec na jej tepy tleniony czerep a widac ze ona oprocz rodzenia i wyludzania kasy na mleczne doje nic nie potrafi

Gość gość
Podczas tej akcji w restauracji miała ciemne włosy.

Gość gość
Przepraszam, a czy ktoś z Państwa zna może nazwę tej restauracji? 2 lata temu przed wyjazdem z terenów Pomorza bywałam w sopockich restauracjach. Możliwe, że byłam także w tej. I jeśli by się tak okazało - chętnie zeznałabym przed sądem, że ja bym sobie nie życzyła takich widoków i że restaurator postąpił słusznie prosząc Panią o dyskretne nakarmienie dziecka.

Gość gość
La Marea. Było już wcześniej podane w linku, donosicielko.

Gość gość
Przedwczoraj wróciłam z Włoch (Bibione) , jadaliśmy z mężem i dziećmi w niejednej restauracji i kilka razy zdarzyło się że na sali były mamy karmiące. Te panie wogóle nie rzucały się w oko, karmiły osłonięte , zadowolone, tak naturalnie i normalnie jak to że w Bibione jest plaża i słońce. Nikt nie patrzył, nikomu nie przyszłoby wyprosić klienta restauracji tylko dlatego że chciał nakarmić niemowle!!!! Niemowlęta i dzieci są ta uprzywilejowane . Może to włoska natura, może słońce a może poprostu cywilizacja i ludzkość sprawia że tam nie ma takich problemów jak w zacofanej Polsce? Bywałam w wielu miastach we Włoszech, we Wiedniu w Berlinie i nigdzie nie było problemu by matka karmiła w restaturacji. Sama karmiłam swoje dzieci przy stole restaturacyjnym . Uważam że ta pani powinna była karmić dalej nie zwracając uwagi na prymitywnego kelnera a potem zamówić kilka potraw i wyjść bez płacenia.

Gość gość
Polska to porąbany kraj :D. Wierzyć mi się nie chce że takie problemy mają ludzie.

Gość gość
Bo jest ogromna róznica pomiędzy różnymi matkami karmiącymi. jedne robia to dyskretnie, nie rzucajac sie w oczy, czasami jest to wzruszajacy widak. A niektore wywalaja cyca na wierzch i przede wszystkim on rzuca sie o w oczy a nie dyndajace na jego końcu niemowlę.

Gość gość
Zamieniamy się w kraj arabski, taką postawę przynajmniej reprezentują tu niektórzy ludzie. Goły cycek gorszy o matko święta a gołe sceny w filmach lub na plażach to już nie? Razi nie "wywalona pierś" ale fakt że w tej piersi jest mleko które własnie wyciąga niemowle. To mleko jest powodem ludzkiego wstydu i zacofania oraz fałszywej pruderii. Jesteście narodem beretów i to się nigdy nie zmieni. Jak powiedziałam to znajomym w Niemczech to uwierzyć nie mogli że to taka nadzwyczajna sprawa z publicznego karmienia piersią. Wstyd.

Gość gość
COś w tym jest bo mój mąż niechętnie dotyka moich piersi i nawet na nie patrzeć nie chce bo mówi że teraz to już cycek do karmienia a nie dotykania i że tam pracuje produkcja . Mówiąc to zrobił grymas obrzydzenia, niby żartem a jednak . Uważam że nie wolno się przejmować ludzkim gadaniem i mentalnością. Napewno nie zrezygnowałabym z karmienia piersią poza domem czy wogóle z powodu czyjegoś obrzydzenia :). Obrzydzenie karmieniem piersią jest chorobą którą trzeba leczyć.

Gość gość
Uczyłam się jeszcze na biologii w podstawówce na wychowaniu seksualnym że wszelkie zahamowania , obrzydzenie, fobie i strach przed narządami płciowymi (ich funkcją i wyglądem) oraz karmieniem piersią czy wyglądem ciała podczas ciąży to choroba która albo jest wynikiem wychowania, utrwalonych zachowań społecznych albo cechą wrodzoną i że należy ją leczyć u psychoterapeuty lub u seksuologa. Wszelkie zahamowania które cechuje obrzydzenie lub agresja wymagają terapii. Wydaje mi się że Polska nie przerobiła danej lekcji zbyt dokładnie a swoje awersje traktuje jak normę estetyczną, to jest natomiast choroba którą się leczy u psychologa ! Publiczna osoba (mężczyzna) która porównuje karmienie piersią do puszczania bąków jest osobą psychiczną o niezdrowej równowadze emocjonalnej . Zaścianek i ciemnota. Niedługo ukamieniują Polkę tylko dlatego że karmiła piersią a zrobią to zbiry które dopadną ją w ciemnym zaułku , tak jak się dzieje w krajach muzułmańskich.

Gość gość
Jest różnica usiąść przy stoliku na uboczu sali restauracyjnej, odwrócić się od klientów restauracji i delikatne okryć chustka. Pomiędzy tym, ze taka obleśna krowa usiadzie się w samym środku, położy sobie dziecko na kolanach, bo jak wypuści te skarpety to do kolan sięgną spokojnie. Dziaciak je, a ona jeszcze schaba wpieprza na talerzu. Ta kobieta mi na taka wygląda. Niektóre kobiety idąc w miejsce publiczne myślą, ze ona i dziecko są pępkiem świata, ma wsciek macicy i każdy musi na to patrzeć, bo wielce urażona krowa poleci do sądu. Ja pier... Jeśli juz w takie miejsce idziemy i trzeba uszanować to, ze są tam inni ludzie, którzy nie życzą sobie obiadu na tle cycków.

Gość gość
13:33 juz mi się nawet nie chciało czytać wszystkiego. Ty piszesz o a seksualności, a nie kurfa o widoku cyckow grubej, bezczelnej baby w restauracji, w której jesz obiad.

Gość gość
gościu z 13.36 Jakże ty musisz być nieszczęśliwa. A może na ciebie negatywnie zadziałała tusza tej kobiety a nie karmienie piersią? Zdecyduj się bo psychiatra lubi wiedzieć takie szczegóły.

Gość gość
Wiecie co, jak idę do restauracji to idę zjeść a nie oglądać kto wokół mnie siedzi i czy ktoś karmi piersią czy nie. U was jest inaczej? Wchodzicie do restauracji, dostajecie ulubioną potrawę, bardzo wam smakuje, poczym dostrzegacie kobietę karmiącą piersią i nagle przestaje wam smakować czy też nienawiść rozsadza wam żyły i musicie to skomentować czy wręcz zrobić coś gorszego (podjudzić do kelnera)? No zdrowe umysłowo to to nie jest. Rada jest prosta. Przestańcie zboki gapić się na czyjeś piersi a zajmijcie się swoim talerzem. Zakładam się że niejeden przeciwnik karmienia piersią mógłby ze smakiem oblizywać loda gapiąc się na gołe cycki na plaży lub pasek stringów w d***e szczupłej laski.

Gość gość
No ja jeszcze nie widziałam żeby ktoś wywalił cycka tak na żywca czy to w galerii czy parku czy restauracji, zawsze ktoś zasłaniał się pieluchą tak że nawet dziecka twarzy nie było widać. Jeżeli ta kobieta wywaliła gołą pierś i tak pozostała to ok ale z tego piszą w mediach ona jeszcze nie zaczęła karmić, zamierzała dopiero odpiąć bluzkę co zauważył kelner, nie było nawet mowy by już tak ekspresowo zaczęło to innym przeszkadzać . A co do tuszy tej kobiety to mowy o tym nie było ;).

Gość gość
To wina waszych babć. One pewnie nadużywały sformułowń typu fe nieładnie tak się nie robi , schowaj to bo ludzie patrzą i dzieci się będą śmiały :D, idź ładnie a nie szuraj nogami i popraw spódniczkę bo teraz idziemy do kościoła :). Moja teściowa na widok mojej 4 letniej córki która wyleciała na taras bez majtek, uniosła się i krzyknęła do niej " Idź się ubierz, wstyd pokazywać to co nie trzeba" , dodam że dziecko wyleciało po ściągnięciu stroju kąpielowego kiedy wróciliśmy z plaży. Myślę że takie zachowania utrwalają się w psychice dzieci na całe życie. Berety miały zbyt mocny wpływ na wasze życie i teraz biedni borykacie się z tym i ośmieszacie na całą Europę bo już tak o tym temacie (karmienie piersią w Polsce) słychać.

Gość gość
Widziałam wiele widoków matek karmiących piersią. Począwszy od tych rozczulających jak matka siedzi na ławce w parku i dyskretnie karmi malca skończywszy na obleśnych takich jak matka w galerii handlowej tryskająca na pieluchę mlekiem sprawdzając czy leci czy w ogole po c****j nie wiem. Druga jak jechała autobusem z dwulatkiem chodzącym po całym bez jej eskorty-ona wygodnie siedziała a dziece latało, wreszcie zachciało mu sie cyca to matka siuuuup zza bluzki na ramiączkach wymię i mały stał i doił. Ohydny widok na maxa. Nikt nie lubi jak ktos na sile stara sie zrobic normalność z takich rzeczy jak te dwie ostatnie opisane. Z dyskretnego kp nikt jazdy nie robi.

Gość gość
No skoro z dyskretnego kp nikt nie robi jazdy to skąd ten szum w mediach ? Kobieta nie zaczęła jeszcze karmić a już ją poinformowano jak trzeba :D.