tojayoana 0 Napisano Grudzień 17, 2016 Nie piskaj, po drodze się rozlała ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tojayoana 0 Napisano Grudzień 17, 2016 Mania, ale nam kopary opadły ! Jakie piękne bombki, coś niesamowitego , prześliczne ! Bardzo i niesamowicie DZIĘKUJEMY Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tojayoana 0 Napisano Grudzień 17, 2016 Anoolka, a ile TY na tych proteinach schudłaś ? :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tojayoana 0 Napisano Grudzień 17, 2016 I nie przechodzi, znowu na mnie przepychanie wypadło :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tojayoana 0 Napisano Grudzień 17, 2016 No to jeszcze raz podziękowania i zachwyty nad Maniowymi bombkami :D Koronki i ptaszki, coś cudownego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tojayoana 0 Napisano Grudzień 17, 2016 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tojayoana 0 Napisano Grudzień 17, 2016 MDM na żyrandolu powiesi, bo choinki niet :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tojayoana 0 Napisano Grudzień 17, 2016 :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anoolka 0 Napisano Grudzień 17, 2016 Mam nadzieje ze sie poparzylas bo dalej kawy nie widze ani nic od Mani Ja zawsze od macochy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anoolka 0 Napisano Grudzień 17, 2016 Nutka chrzest! Ale TRZY razy? To o dwa za duzo , szczegolnie o ten oststni raz za duzo W Turcji to Wy byliscie na statku a nie w lupince od orzecha bo czym taka lodeczka moze byc w stosunku do statku? :P Mam nadzieje ze szybko aparat naprawia lub dostana zastepczy.... Yoana ja jestem z tych co lubia grysc a nie pic, pic to ja moge wisniowa naleweczke, jak dowioza :O:O Poza tym czy ja pisze ze sie chce w czasie Waszego pobytu odchudzac? JA BEDE NA URLOPIE! Pierwszym od 2007 roku! NO! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mania 0 Napisano Grudzień 17, 2016 Yoanka ciesze sie ze bombki sie podobaja :D bo w koncu siedziałam nad nimi dwa miesiace :D powies na lampie niech TDM ma tez swieta :D Hehe słoneczko zaswieci Ci w oczka to i od razu dostaniesz innego napedu nie bedziesz rozlazła :D bo w takiej temperaturze jaka tam bedzie trudno zapadac w sen zimowy :D hehe a pozatym masz sie odchudzac :D Optus no na firankach dekoracje ładnie sie prezentuja i potem łatwo zdjąć :D Szwagrostwo jakie jest takie jest a jak wsio ładnie przebiegło wiec git , teraz takie dziwne ludzie sie robią , znaczy my juz za wielkie ramole :D i wiadomo za naszych czasow to było inaczej :D No szkoda ze sobie czegos do słuchania na droge nie uszykowała :( Sagus no choinka stoi , dekoracje po katach tez juz są bo zwyczajnie za duzo mam ozdobek , połowy nawet nie rozpakowałam .A u mnie menu bardzo skromne a na obiad bedzie kaczka nie w buraczkach jeno w modrej kapuscie ,kupiłam kaczke juz na tacy jeno upiec :D zwyczajnie leniwa baba ze mnie :D a slubny na drugie swieto do roboty wiec luzik z zarciem .A schab zrobie pieczony bo tez najprosciej :D Anoola no nie wnerwiaj mnie tymi kwiatkami wwrrrr a nie uwierze ze troche relacji na zywo nie bedzie na forum :P w koncu sprzet dla Turystek naszykowany :D ilez w koncu mozna gadac , czasem trzeba i kompa pomeczyc :D No szkoda ze piraty nie doszły bo myslałam ze ogladniesz . Nutko to pewnie pomagałas Mikołajowi te zawieszke zakupic , bo jak sie go wspiera to wtedy prezenty sa fajne :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Saguś 0 Napisano Grudzień 17, 2016 Narąbałam się i mam dość:( o Dziewczyny - lećcie - szczęśliwej podróży i pomachajcie jak dolecicie do Anoolki !!!! No i odpoczywajcie a nie w garach siedźcie - Anoola masz recht - na mieście u Ciebie można super zjeść! o Maniu no ja jeszcze nie wiem co z żarełkiem....gości nie mam , Yoanka podsyła kuchnie śląską ale cieszyńską - w sumie prawie to samo ...poszarpane kluski , gładkie...wolę te tradycyjne z dziurką :-P ale kapusta jest zawsze modro !!!! No kaczusie tyż widziałam ale Ślubas marudził...W sumie to nas dwójka , gości mieć nie będę - więc na diabła mi rychtować dużo? Zostanie na Nowy Rok :-D o Opty , Nutko o Spadam bo padam :( i kolano nagina mocno. Kawa była - a zresztą od przybytku głowka nie boli :-P o (_)>(_)>(_)>(_)>(_)> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anoolka 0 Napisano Grudzień 17, 2016 Mania dwa miesiace robilas kilka bombek dla Yoany? Czy moze 400 jej wyslalas :P Ja nic na swieta nie kupilam bo to bedzie od dziewczyn zalezalo co beda chcialy i co NAM Yoanka przygotuje hihihihihi Co? Wnerwiam Cie kffiatkami? Juz nie mam pokazywac? Dobrze, nie bede taka, nie pokaze wiwecej :P Sagus dziewwczyny beda wylatywac o 9:50 rano, Waszego czasu! No wiesz, na wilie i na pierwsze swieto trza cos narychtowac bo wigili po naszemu to tylko my obchodzimy, kangury ten wieczor ze znajomymi w pubach czy klubach spedzaja. A w pierwsze swieto raczej wszystko zamkniete, przecie na stacje benzynowa na zarcie ich nie wezma :D A pozniej wszystko pootwierane, trza korzystac :D A gdzie Ty kawe widzialas? Chyba wczorajsza lub ta co ja postawilam. Yoana ROZLALA! Chyba Kleszcz pozegnaniowo obmacywal i rozlala :O:O ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Saguś 0 Napisano Grudzień 18, 2016 Wpadłam jeszcze - dzięki Anoolko za info. Czytałam o jakiś bumerangach ale kiedy i o której wylatują to nie napisały :( . Nie ja kawy nie widziałam , bo szybko czytałam i znak zapytania czy była - gdzieś się ulotnił :-P. A i stronki nie przewracałam bo czas naglił. Zapomniałam Ci napisać że nasz ulubiony Bohdan Smoleń (69 lat) - odszedł....15.XII. [ * ] Chorował bardzo ...spocznie koło syna i żony. Dobrze , że przypomnieli "stare" dobre kabarety z Jego udziałem. Naprawdę można się ubawić i dziś po tylu latach. o Czekam na Ślubasa :o już miał być pół godziny temu - ale dzwonił , że wjeżdża w gród. Jutro jedzie sam w góry ...po gałązki mojego chowu :-D ...nie no żartuje - gałązki to przy okazji .W poniedziałek musi coś tam załatwić w gminie , więc pafnąco będzie:) o Kwiatuszki cudne;) o No jest wreszcie. Milej niedzieli ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anoolka 0 Napisano Grudzień 18, 2016 to dla Bogusia, super artysta! Ja wychodze a jak turystki rano tu zajrza to niech sie napija przed lotem tej Yoankowej kawy Dziewczyny! To juz! I bez nerwacji, ja na lotnisko chocby pieszo a dotre. Pisze tak bo u nas czasami moze byc kaszana wiec sie nie denerwowac. Podejsc do kogos w sluzbowym ubranku i dac kartke z moim numerem komorki. Szczesliwego lotu :D :D :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tojayoana 0 Napisano Grudzień 18, 2016 No , zapowiada się GOŚCINA :O Kawy nie ma, złośliwości . . . Jak nic , szkoła przetrwania będzie :O Trzymajcie, Dziewczyny , kciuki za nas , bo coś kiepsko to widzę :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mania 0 Napisano Grudzień 18, 2016 Kochane Turystki no to szczesliwie wyladujcie i zeby szkola przetrwania nie byla taka straszna jak wyglada Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tojayoana 0 Napisano Grudzień 18, 2016 Już w samolocie. Odezwiemy się z Doha. Jak będzie net :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anoolka 0 Napisano Grudzień 18, 2016 Turystki! Trzymajta sie! Czy ja sie dzis wyspie czy bede z Wami sie meczyla? JA CHCE SIE WYSPAC! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Saguś 0 Napisano Grudzień 18, 2016 Dziewczyny Kofane - TRZYMAJCIE się !!! Szczęśliwie dolećcie do Ani !! o Słyszałaś Anoola na szkolę przetrwania lecą :o Litości !!! ....chciałabym polecieć na taką szkołę przetrwania :-D o Spadam - siorka leży nietomna - grypsko jak nic:( Ehhh zawsze coś( o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
megiyork 0 Napisano Grudzień 18, 2016 Dzien dobry:) Zajrzalam teraz tylko na chwilke,siedze od wczoraj w garach,tzn lepie dzis uszka z grzybami,pozniej z kapusta i grzybami. Jutro wizyta u dentystki,pozniej dwa z dni z rzedu praca. Zycze Opty:) I Yoance:) udanego lotu,oraz milego pobytu,pozdrowienia dla Anoolki:). Pozostal Kruszynki pozdrawiam serdecznie zajrze pewnie wieczorem i uzupelnie zaleglosci w czytance. Mam nadzieje z uda mi sie jeszcze isc dotlenic na starowke,podobno jest przepiekna iluminacja swiateczna finansowana przez Orlen. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 18, 2016 witam najlepsze diety online http://www.diety.exhl.pl/l/3/dietadlakazdego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tojayoana 0 Napisano Grudzień 18, 2016 Jesteśmy w Doha i mamy trochę luzu. Idziemy zaliczyć SZEJKA :D . . . Waniliowego . . . . W Mc Donaldzie :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bońcia 0 Napisano Grudzień 18, 2016 To dziewczyny w podróży...szczęśliwego lotu i lądowania!! Wiem,że pobyt będzie super...już Anoolka się o to postara!:-) Anoolka też ma zasłużony przy okazji urlop!! Kwiatki obejrzałam ...śliczności! Nutko u mnie tylko Wigilia poza domem...całe święta rodzinnie u mnie w mieszkanku. Maniu a tą modrą kapustkę sama robisz? Zajadałam się na Śląsku robiona przez teścia syna..sama nie potrafię jej zrobić...a taka jest pyszna. A może Nutka lub Saguś znacie przepis? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Saguś 0 Napisano Grudzień 18, 2016 Kawa co bym se nie zapomniała :-P o (_)>(_)>(_)>(_)>(_)> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Saguś 0 Napisano Grudzień 18, 2016 Dziewczyny musiałam na mapę polukać - sporo jeszcze macie:o Ale już bliżej niż dalej;) o Bońcia ja normalne robię. Szatkuję kapustkę , gotuje do miękkości z listkiem laurowym, pieprzem ziarnistym i zielem angielskim. Na patelce podsmażam na RUMIANO boczek wędzony (czyli nie na skwarki !!!) i jak się już podsmaży dodaje na krótko cebulę (jedną ), proporcję mniej więcej na średnią główkę, taką ok. 70 - 80 dag . Cebuli można więcej - ale ja daje zawsze 1 dużą. Kapuchę odcedzam dość mocno i dodaje ten boczek z cebulą, doprawiam jedną łyżką octu , smaczę - i przyprawiam solą, pieprzem , można dodać cukru. Dobrze wymieszać. Boczku tak musisz mieć z 20 dag. Podawać na ciepło! Do wszystkiego i do mięcha niekoniecznie do rolad - do kaczki tyż smakuje;) o Anoola wstałaś ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Saguś 0 Napisano Grudzień 18, 2016 U mnie dobrze słychać latające samoloty - i stale co przelatuje to myślę o Was . Jak tylko wylądujecie u Ani - dajcie cynk:) I w tango !! Albo...w kimono :-D. Nie wiem , bo tak prawdę mówiąc to jak zobaczyłam trasę to sporo tym kilometrów . Kurde mnie rano nie będzie przy monitorze ale może luknę z komórki !!! o Maniu Ja jutro do Mamuś startuje - choinkę ubrać , odkurzyć itd.Napięty mam grafik jak diabli. Siorka leży, na szczęście zaopatrzenie żywieniowe ma a pieska wyprowadza jej sąsiad - tyle dobrze bo jeszcze musiałabym lecieć do niej:( ...a i cmentarz jeszcze i takie tam po drodze. o Spadam , później wpadnę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anoolka 0 Napisano Grudzień 18, 2016 Sagus widzialas??? Szkola przetrwania.... :O:O:O Ja sobie zyly wyprowam a tu taka wdzieczniosc.... Ale jeszcze mam czas, moge na lotnisko NIE pojechac :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mania 0 Napisano Grudzień 18, 2016 U mnie tornado przeszło ale pierniczki pozdobione, najgorsza robota załatwiona .Ale prawde mowiac to ja juz na takie akcje zdecydowanie za stara jestem :(sił brakuje :( ale miło było :D Anoola ee kilka bombek dwa miesiace robiłąm :P ot złosliwa bestyja z Ciebie i racje maja d ziewczyny ze szkoła przetrwania bedzie :P:P A sama gadałas ze nawet na piechote a dotrzesz na lotnisko :P:P Sagus no ja własciwie tak luzikowo podchodze do swiąt a moj grafik lichutki okrutnie. Yoana no szajki napewno Wam sie przydadza na wzmocnienie :D jeszcze troche godzin lotu macie . Bonciu ja chce kaczke z kapustą ale kapusta ze sloika z lidla , podobno bardzo smakowita mają :D mowilam ze ja po najmniejszej lini oporu działam :D Megi no smaka robisz pierogami ale ja len juz mam naszykowane na tackach ze sklepu:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anoolka 0 Napisano Grudzień 18, 2016 Sagus doleca te wiedzmy, doleca! Juz widze jak ja szkole przetrwania bede miala Pewnie ze stresow na wior schudne :P Ale wazne ze sie w nocy nawet ladnie wyspalam to wszystko na klate przyjme :P Pytasz czy wstalam… wstalam, wstalam ale musialam 35 km do komputera dojechac :D:D:D Nooo maja wyladowac o 17:50, zanim je przetrzepia i zanim wypuszcza to mam nadzieje ze przed 19-ta ruszymy w droge powrotna. O tej porze nie powinno byc korkow i te 43 km smigniemy w pol godzny jako ze wiekszoc trasy moge smignac na platnej autostradzie. Czyli damy znac kolo Waszej 10 rano :P Megi ja mam dobrze, nie wiem co moje goscowki jedza wiec na wszelki wypadek NIC nie szykuje :P Bedziemy Yoanke wspierac w odchudzaniu :D:D:D Yoana No, jeszcze szychte odwale i jak Cie dorwie to zobaczysz… za te wszystkie potwarze… Boncia oj tak, nawet nie masz pojecia jak ja sie ciesze z tego ze bede mogla na kilka dni wyrwac sie z tego kolchozu! I telefonow nie bede odbierac Mania a co, Ty tez zlosliwa a skoro ja blizniaczka to jak mam gadac? Gadalam ze na piechote zeby wreszcie wlazly do tego samolotu a teraz przyszla refleksja i sie zastanowie ;) Bo to wpadna, namieszaja, pieskom rutyne pokreca…. Moze sobie to lotnisko odpuszcze? Ale pewnie adres starannie zapisaly i jak netoperki na mnie napadna :O Oj, tak zle i tak nie dobrze! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach