Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

doprawdy bawi mnie ta wasza sraczka o L4 w ciazy. Zazdroscicie czy jak?

Polecane posty

Gość gość
Konflikt interesów. Zwyczajnie, część kobiet nie mogło sobie pozwolić na L4 (bało się utraty etatu w przyszłości, słaba sytuacja materialna, pracoholizm). Większość (prócz pracoholiczek) po cichu wielokrotnie żałowało, że musi się tak męczyć, ale głośno się do tego nie przyzna. Robią z siebie bohaterki. W jaki sposób? Atakując inne ciężarne,które jednak z opcji L4 w ciąży skorzystały. Gdyby tylko one mogły... 😴 Jeśli chodzi o pracoholiczki, te z kolei tak kochają swoją niezależność, pracę, że siedzą w pracy praktycznie do porodu i jak najszybciej do niej wracają. Ale drogie panie, to nie jest heroizm socjalistycznej robotnicy. One po prostu są egoistkami, nie wyobrażają sobie spędzać czasu z dzieckiem jako kury domowe. Wracają do pracy, bo tak im wygodnie. Tylko dlaczego narzucają swój tryb życia innym? Ja nie narzucam pracoholiczce aby siedziała latami z dzieckiem i gotowała mężowi obiadki. Tak samo jak nie narzucam kobietom, które czują się lepiej w domu, powrotu do pracy po skróconym do min macierzyńskim i siedzenia do terminu porodu w pracy. Tak więc błagam. Musiałyście- pracowałyście. Chciałyście- pracowałyście. Ale nie wyzywajcie innych kobiet od okradających państwo (no bez jaj, serio? ) i pracodawców (no też bez jaj, patrzcie jacy to sami święci pracodawcy w Polsce ;)) Drogie Panie. Odrobina empatii i człowieczeństwa, a świat, który stworzymy naszym dzieciom, będzie kolorowy. :P

Gość gość
A potem baby się dziwią, że mniej zarabiają od facetów, albo, że trudniej im pracę znaleźć. Kobiety same są sobie winne.

Gość gość
gość dziś Ja też ostatnio jestem bardzo śpiąca w pracy. Czy ktoś da mi L4? x Oj już tak nie lej jadu, bo złość piękności szkodzi. :P

Gość gość
gość dziś A potem baby się dziwią, że mniej zarabiają od facetów, albo, że trudniej im pracę znaleźć. Kobiety same są sobie winne. x Poczekaj, gdzie tu logika? Powinno się w takim razie na pierwszym miejscu pozwać Matkę Naturę. :P Czy nie rozumiesz, że seksizm w pracy czy w życiu nie jest wymysłem kobiet ani L4? Za grosz solidarności w kobiecym świecie, same się opluwacie. :(

Gość gość
Wiele z was pisze na kafeterii, że zajmowanie się domem i dzieckiem to ciężka praca. Wiele z was idzie na L4 jak zajdzie w ciąże bo w ciąży nie wolno pracować bo się nie daj boże zmęczycie a macie dbać o siebie. Co robicie wobec tego z domem i dzieckiem, jeśli już takowe macie a zachodzicie w drugą czy trzecią ciążę i idziecie na L4?

Gość gość
Po chwili zastanowienia i doczytaniu komentarzy jednak do seksizmu swoją cegiełkę dokładają i kobiety. :P Same atakują swoją płeć, bo baby to baby. :P Jedna drugiej kudły wyrwie. A broń Boże żeby ktoś miał lepiej. :P

Gość gość
gość dziś Wiele z was pisze na kafeterii, że zajmowanie się domem i dzieckiem to ciężka praca. Wiele z was idzie na L4 jak zajdzie w ciąże bo w ciąży nie wolno pracować bo się nie daj boże zmęczycie a macie dbać o siebie. Co robicie wobec tego z domem i dzieckiem, jeśli już takowe macie a zachodzicie w drugą czy trzecią ciążę i idziecie na L4? x Wytłumacz mi jak ta mądrzejsza tej głupszej (czyli mi 😴) W imię czego walczysz? Jako pracownik. Czy jako pracodawca. Jako Polka może. Jako katoliczka. Jako prawa kobieta. Jako zołza narzucająca innym swoje przekonania. O co kaman? :P

Gość gość
gość dziś Z tego co mi wiadomo, nie ma obowiązku być w ciąży i rodzić dzieci. Kobiety nie są też wiatropylne a zachodzą w ciążę zupełnie dobrowolnie. Poza tym, wybieranie do pracy lepszego pracownika (który będzie pracował i nie zajdzie w ciążę) to chyba nie jest seksizm?

Gość gość
21.26 Kochający mąż wszystko robi. Ja tylko odpoczywam.

Gość gość
a nawet jesli zajmuje się domem będąc na l4 to chyba jest roznica w ciągu dnia swoim tępem pomału upiec np mięso i obrać ziemniaki a lecieć z pracy z wywieszonym jęzorem i stac potem jeszcze wieczorem w kuchni po całym dniu i gotować

Gość gość
ciąża to nie choroba a starość również nie choroba zatem każcie staruszkom isc do pracy

Gość gość
gość dziś gość dziś Z tego co mi wiadomo, nie ma obowiązku być w ciąży i rodzić dzieci. Kobiety nie są też wiatropylne a zachodzą w ciążę zupełnie dobrowolnie. Poza tym, wybieranie do pracy lepszego pracownika (który będzie pracował i nie zajdzie w ciążę) to chyba nie jest seksizm? X Ależ to jest seksizm. Ty też jesteś seksistka. Ponieważ udowodniłaś to już w pierwszym zdaniu. Zakładam, że należysz do grupy kobiet, które wbrew naturze nie chcą mieć dzieci. :P Może jesteś feministka, może ktoś cię skrzywdził, może nie lubisz dzieci...;) Dlaczego oto nagle każda kobieta ma przyjąć twój tok myślenia, skoro rozmnażanie się, to (nie tylko u ludzi )najbardziej oczywista i naturalna rzecz pod słońcem? Idąc dalej, Poza tym, wybieranie do pracy lepszego pracownika (który będzie pracował i nie zajdzie w ciążę) to chyba nie jest seksizm? więc myślisz jednak o męzczyźnie. Ponieważ natury nie oszukasz i każdy potencjalny pracodawca będzie traktował cię jak kobietę. (wbrew twoim zapewnieniom i planom) Idąc dalej, mężczyzna nie zajdzie w ciążę, będzie lepszym pracownikiem, ale to nie oznacza, że będzie zmuszony wyrzec się rodziny i chęci posiadania potomstwa. Taki biologiczny seksizm. ;)

Gość gość
" Ja uważam, że każdy facet, którego partnerka zajdzie w ciąże powinien mieć obowiązkowo wypłacane przez pracodawcę odpowiednie dodatki do pensji "na dziecko"." A ja głupia myślałam, że powinno się płacić ludziom za wykonywaną pracę. A tu się okazuje, że nie.Należą się dodatki za płodzenie dzieci.

Gość gość
" Ja uważam, że każdy facet, którego partnerka zajdzie w ciąże powinien mieć obowiązkowo wypłacane przez pracodawcę odpowiednie dodatki do pensji "na dziecko"." X To już z kolei przesada i dyskryminacja bezdzietnych (z różnych powodów);)

Gość gość
gość dziś Czyli jednak ogarnianie domu i dziecka to nie jest żadna ciężka praca.

Gość gość
Wielka szkoda, że dyskusja umarła bez choćby jednego wstrząsającego argumentu. Po prostu niech pracoholiczki, feministki i te które "muszą" przejdą na lewo. A kobiety domowe na prawo. Pośrodku każdy kto nie ma zdania. :P P S a mnie wkurza pan Zenek na rencie kiedy tak pije i pije i pije wino na ławeczce... pewnie musi. :( Cześć dziewczyny. ;)

Gość gość
21:39 oj MONDRA ty MONDRA. Dalszy komentarz zbyteczny.

Gość gość
"Czyli jednak ogarnianie domu i dziecka to nie jest żadna ciężka praca." ja pierdziele, nikt ci nie kaze w ciązy szorowac podłogi na kolanach czy myc okien

Gość gość
Kobitki, nie jest tak żle. Są jeszcze zdrowe, mądre, wiedzące co chcą kobiety. One nie traktują ciąży jak dopust boży, tylko zapinkalają co dzień do roboty i nie narzekają. Są to dziewczyny na swojej dzialalności. I jakoś rzyganie, spanie....itd....nie daje im się we znaki. Pewnie są ulepione z innej gliny. Ale wy biedaczki na państwowych posadkach jesteście zbyt chorowite, bo jeszcze nogi się trzęsną po doop/ceniu, a już biegusiem do lekarza po L4. Dobranoc :).

Gość gość
22:23 g..wno prawda, idiotko. A po drugie, na wlasnej dzialalnosci nie musze wstac codziennie na 8 rano, nie musze byc "na posterunku" 8 h dziennie, nikt nade mna nie stoi i nie uzeram sie psychicznie z takimi pomiotami jak ty. Juz widzisz roznice miedzy umowa o prace u kogos, a wlasna dzialalnoscia? nie zablysnelas dziewucho :)

Gość gość
Kurcze, użalacie się nad sobą jakby był jakiś obowiązek bycia w ciąży a wy robiłybyście łaskę, że rodzicie dzieci.

Gość gość
22:23 "bo jeszcze nogi się trzęsną po doop/ceniu, a już biegusiem do lekarza po L4. Dobranoc" ale ty ohydna jestes, rynsztok i dno...mamusia cie tak mowic nauczyla? Ty pewnie z tych co ani meza, ani dziecka, rozumiem wiec twoje bol d..py poniekad, musisz sie jakos podbudowywac na anonimowym forum. Wspolczuje...tak tak, teraz napiszesz ze to ci niepotrzebne, jestes taaaaka spelniona i szczesliwa :)

Gość gość
22:56 Nie masz dzieci, prawda? W ciazy tez nigdy nie bylas...widac to po wpisie. a poza tym to takze zazdrosc o L4 was toczy :D co was tak boli, z waszej kieszonki to nie idzie :)

Gość gość
Znam dziewczynę na własnej działalności, która wiecznie jest na lewych zwolnieniach, a w ciąży nie jest. Znam taką, która zapłaciła najwyższy krótko Zus żeby mieć spory macierzyński. Znam taką, która kazała mi kłamać podczas kontroli z Zusu, że jej ciężarna siostra u nas pracuje. Nie pracowała nigdy. Przestań wybielac bo TY masz działalność. Nie podoba się to idź na etat. Wolna droga. Wy z własną działalnościa to dopiero kombinujecie i macie ciagle roszczeniowa postawę.

Gość gość
Dodam jeszcze, że ta ostatnia pani na działalnośc***ani powiedziała: niech zus siostrze placi zlodzieje jedne. Pewnie gorzej gdy w ciaze zaszłaby pracownica.

Gość gość
22:58 Dokladnie, a ta ich pozal sie Boze dzialalnosc to zwykle oszustwo, one zakladaja fikcyjne firmy by wyłudzic zasilek macierzynski a w rzeczywistosci nie przepracowaly ani jednego dnia, to dopiero jest kombinatorstwo i radze na to spojrzec, bo taka kobieta ktora z pracy poszla na L4 to najpierw musiala tam co najmniej kilka miesiecy chodzic grzecznie i robic swoje.

Gość gość
Ja miesiąc temu zwolniłam dziewczynę, która po 2 miesiącach pracy uciekła na l4 ciążowe. I zwolniłam ja dyscyplinarnie z powodu naruszenia obowiązków wobec pracodawcy, bo l4 leżące a po sklepach z ciuchami biegała. Teraz nie ma płacone, nie należy jej się macierzyński, bo pojechałam do ZUSu i przedstawilam dowody, że korzysta z l4 niezgodnie z przeznaczeniem. Skoro ona może sobie lecieć w kulki nie tylko ze mną ale też z podatnikami to ja nie miałam żadnych skrupułów.

Gość gość
gość dziś Bardzo dobrze zrobiłaś :-)

Gość gość
23:04 Na szczescie nie kazdy mieszka w takim grajdole jak ty i widuje szefowa na zakupach. Na szczescie tez niekazdy pracodawca to taka wsza jak ty i rozumie, ze pojscie po spodnie ciazowe i nowe majtki nie jest rownoznaczna z byczeniem sie na Malediwach na L4. Twoim zdaniem miala nie kupic sobie np.odziezy ciazowej albo kremu na rozstepy w rossmanie? a spodnie moze chlop mial za nia przymierzac? ciesz sie gnido z czyjegos upadku, polaczkowata mendo

Gość gość
gość dziś gość dziś Bardzo dobrze zrobiłaś usmiech.gi Nie śmiej się. Życie i ciebie nauczy pokory.