Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Teacherka9

Staraczki styczeń 2018

Polecane posty

Gość La Musica
Ja widziałam u nas clearblue za 6€. Podobno są bardzo czule, ale jeszcze nie używałam.

Gość La Musica
jeśli doszłoby do zapłodnienia to jestem tydzień po i nie czuje kompletnie nic, co opisują dziewczyny w necie ze tydzień po zaplodnieniu już bolą piersi, kłuje jajnik i szereg innych wczesnych objawów. Może po prostu nie mam czasu tak się wsłuchiwać w swój organizm, albo znowu się nie udało.

Gość gość
ale niektóre nie mają żadnych objawow tydzień po a nawet we wczesnej dopiero około 6 tygodnia ciąży są mdłości itd. , kazda z nas jest inna i może mieć inne objawy lub ich brak i to tez norma

Hej dziewczyny :)coś nowego u was dzieje się ?Ja biorę tą luteinę pod język, miesiączkę powinnam dostać za około 12-14 dni.

Gość mama 4 latka
Zoma czyli tak jak ja ostatnio miałam 25 kwietnia wiec tez dostane za około 12-14 dni ale już mnie pobolewa w dole brzuch jakby miała nadejść jutro.

Bierzesz też luteinę? Ja ostatnią miesiączkę miałam 26 kwietnia.

Gość mama 4 latka
Nie nic nie biorę

Gość Magdagoscmagda
Nadeszla @ :) czulam ze za pozno byla pruba :) no nic bedziemy dzialac dalej :)

Gość La Musica
Witajcie dziewczyny. Mam nadzieje ze u was wszystko w porządku. Tez macie taka piękna pogodę? U mnie po staremu. Trochę czasu mam jeszcze do @ wiec póki co nie myśle o tym.

Gość La Musica
Magda od kiedy starasz się o dziecko? Czy to był twój pierwszy cykl stran?

Gość Magdagoscmagda
O powiekszeniu rodziny myslimy juz dosc dlugo , ale dopiero ostatnio podjelismy decyzje ze ''zaczynamy'' z tym ze wiedzialam ze prawdopodobienstwo ze zajde jest znikome bo bylam juz kilka dni po owulacji wiec zeby sie udalo to potrzebnny bylby cud :D Nawt nie bede liczyc tego jako 1 cykl staran bo bylo juz poprostu zapozno :) zaczniemy od maja :) tez mam 4 letniego syna sama mam 22 lata :)

Gość Magdagoscmagda
A druga kreske na tescie widziala juz moja pani gin i stwierdzila ze poprostu test sie po czasie moze utleniac stad wychodza po kilku godz na niektorych takie cienie :) co innego kiedy taka kreska pojawi sie od razu :)

Gość gość
Ja zapominam brać tej luteiny 2 razy dziennie i biorę raz.. więc marne szanse że pomoże.Chyba muszę ustawić sobie w telefonie, żeby pamiętać.

Gość Zoma
21:22 zapomniałam się podpisać.Zoma.

Gość gość
No to jak bierzesz jedną tabletkę to nie wiem w ogóle po co. Ten lek się bierze regularnie, spadek progesteronu przy suplementacji jest ryzykowny. Albo bierzesz solidnie albo wcale

Gość Magdagoscmagda
Witam :) to byla moja najdluzsza @ w zyciu trwala az 2 dni :) wiec w sumie nqwet nie wiem czy to byla @

A krwawienie skąpe czy obfite miałaś?

Gość La Musica
Witajcie dziewczyny. Co. tam u was nowego? Ja za chwile zbieram się do pracy. Przez caly czas od owu miałam podwyższona temperaturę do aż 37, myślałam ze może jest to dobry znak, bo nigdy aż takiej wysokiej nie miałam ale dzisiaj znowu spadła do 36,6 nie wiem czy sugerować się temperatura. Na test nawet ten bardzo czuły chyba jednak trochę za wcześnie. Żadnych innych objawów nadal nie ma. Zastanawiam się tez gdzie może leżeć ewentualna przyczyna. Od kilku cykli się staramy. Testy owu pięknie pokazują dwie grube krechy a później na wykresie temperatur widać wyraźnie skok, co oznacza ze owu się odbyła. Cykli bezowulacyjnych jak widać nie mam. Przynajmniej nic na to nie wskazuje, a ciąży mimo to nie ma :(

Test pokazuje nadchodzącą owulację,ale może być tak ,że po prostu pęcherzyk nie pękł... Masz jakieś objawy typu kłucie w jajniku,obfity śluz który wskazywałby na owulację? Najlepiej idź do lekarza na przykład w 12 i 14 dniu cyklu i wtedy się dowiesz czy owulacja była. Ja byłam w 10 dniu cyklu, to lekarz mi od razu powiedział że na owulacje się nie zanosi...

Gość La Musica
Zoma. Tak, śluz tez występuje w tym czasie i skok temperatury jest dowodem na to ze owu wystąpiła, ale chyba zrobię tak jak mówisz. Trochę mnie to dziwi ze tak długo się nie udaje. Byłam pewna swojego zdrowia itp.

No chyba że przyczyna leży po stronie twojego męża...

Gość Magdagoscmagda
Dosc obfite ale krutkie :)

Gość gość
Dziewczyny, jakieś nowe wieści u was? Mnie trochę zakłuł jajnik dzisiaj ale miałam tak często Ok tydzień przed @ wiec się nawet nie nastawiam.

Gość La Musica
To bylam ja

U mnie wszystko na razie po staremu .Jeżeli do niedzieli nie dostanę okresu to będzie dobry znak... Dziś miałam komunię syna a w przyszłą sobotę wesele u syna sąsiadów...

Gość La Musica
Witaj Zoma. Ja tez mam nadzieje ze moja @ nie nadejdzie. Ja idę na wesele w czerwcu i już się nie mogę doczekać bo mam dość małe grono rodziny i znajomych wiec takie imprezy zdarzają się dość rzadko. Mam tylko nadzieje ze pogoda dopisze.

Gość gość
Boli mnie gardło, córcię też a ja mam na 11 gastronopię bo czasami żołądek mnie pobolewa. Lekarz rodzinny nie chciał mi dać skierowania, tylko zaczął wypisywać różne leki nie znając przyczyny ...więc zapisałam się prywatnie na gastroskopię. Wczoraj była u mnie piękna pogoda a dzisiaj pada.

Gość gość
Wyżej to Zoma,zapomniałam się podpisać.

Gość gość joasia
Zoma to powodzenia dziś na badaniu- ja w tym miesiącu zaczynam pierwszy cykl z luteina, łyka kwas foliowy

Gość La Musica
Hej dziewczyny. Ja zauważyłam dzisiaj spadek temperatury jak to zwykle bywa przed @ wiec pewnie będzie się stopniowo obniżać aż do @. Trochę mnie to zasmuciło. Sama nie wiem czy robić test, czy może jeszcze trochę za wcześnie, a może nie robić wcale żeby się nie rozczarować. Mam czesto krótkie cykle wiec to kwestia może okolo tygodnia zanim sprawa się rozstrzygnie. Zoma napisz jak zniosłas badanie. Ja tez biorę kwas foliowy od początku starań, luteiny nie biorę. To można brac na wodna rękę czy lekarz musi przepisać? Myśle ze jeszcze jeden cykl starań i odpuszczę bo nie mam już siły.