Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćhana

Starania o dziecko 2017 (nowy wątek).

Polecane posty

Zoma, właśnie sama nie wiem. Pomyslalam tak, ze ostatnio mialam bete <1.20, wiec jakbym miała już nawet 10 to by już COŚ oznaczało po tych 8 dniach... sama juz nie wiem co mam robic, moze poczekam rzeczywiscie do środy, zawsze to te 2 dni dłużej. Zaczynam już wariować. Tak bardzo bym chciała :( Zoma a Ty myśl pozytywnie. To plamienie było na pewno implantacyjne. Czekaj, kiedy masz tego lekarza? Sprawdzasz wzrost bety?

Maggie,ja nigdy w życiu nie robiłam bety ,wizytę u lekarza mam pojutrze.

Zoma, to pewnie będzie kazał Ci zrobić, bo tez ważny jest przyrost bety na początku ciąży. Nie mogę się doczekać Twojej wizyty! :)

Gość gość
Ja nigdy w zyciu nie mialam bety a jestem w 3 ciazy.

Gość Zoma
Nie każdy lekarz zleca to badanie.Od niedawna chodzę do poradni K w szpitalu bo podobno w szpitalu dostaje się skierowania na wyniki na NFZ.Fajnie gdybym nie musiała płacić za badania bo to jest duży koszt. Meggie,ja czekam na wizytę z niecierpliwością..

Aha No to mozliwe. Ja mam za darmo betę, bo mam opiekę prywatna, tylko dlatego tak ją robię. Czekamy do środy :)

Gość Stellaaaaaa
Brała któraś z Was Castagnus? Je śwśli tak to miałyscie skutki uboczne? Od dwoche dni mnie muli wieczorami i tak się zastanawiam czy nie od tego leku. Ogolnie mam zespół jelita wrażliwego,nerwicę żołądka więc równie dobrze też tu może być przyczyna. Uprzedzając pytanie,na pewno nie ciąża,w tym miesiącu nici ze starań,nie licząc jednego razu

Gość gośćlaura
Ja nie bylam trzy lata u ginekologa i nie pojde,chyba ze bym byla w ciazy,a tak nie pojde

Gość gość
Stela- ja nie miałam doczynienia z tym lekiem, wiec nie pomoge;/ Laura- a czemu nie? Wstydzisz się ? Uwierz mi ( jeśli oczywiście masz odpowiedni wiek) chęć posiadania potomstwa i chęć bycia zdrowym przewyższa wstyd ;) Zoma - myślę że to nic groźnego, macica pewnie po swojemu zareagowała ;) trzymam mocno kciuki żeby wszystko było ok!!już za kilka godzin się dowiesz. My działamy.Aktualnie 11 dc. Sandra.

Gość gość222
Dziewczyny, czy któraś mnie pocieszy? O jakiś 3 cykli "staramy się" o dziecko. Tzn, przestaliśmy się zabezpieczać. Przez 2 poprzednie cykle nic. W ostatnim cyklu( zaczął się 1. 06) cały czas odczuwam bóle podbrzusza i piersi dziś to już 27dc. Ból ten mogę opisać jako kujący i przeszywający w piersiach, wczoraj ,mysłałam, że mi wybuchną, tak piekły a w podbrzuszu mam dziwne ciągnięcia, kłucie i w pachwinie to samo. Sama nie wiem. @ powinnam dostać jutro, wczorasj zroiłam test popołudniu i nic...

Gość gość222
boję się robić kolejny test i znów się rozczarować. czasem nawet sobie myślę, że może ze mną coś nie tak. myślałam, że zajście w ciążę jest takie proste ;D badam sobie też szyjkę macicy i jest twarda, zamknięta i lekko chyba powiększona. z kolei jakoś ponad tydzień temu było mi bardzo niedobrze, mdliło mnie i miałam zawroty głowy, ale to jeden dzień, do dziś cisza oprócz tych bóli ;(

Gość Zoma
Zrób test najlepiej jutro rano.

Sandra, mam nadzieje, że ten cykl będzie owocny! :) Zoma posłuchałam Cie i odwołałam dzisiejszą bete. Wczoraj miałam spadek temperatury o 2 kreski a dzisiaj 37... wyczytałam, że taki spadek może być w dniu zagnieżdżenia. Zobaczymy... na bete pojde w czwartek rano, to będzie 10 dpo. Nie ma w zasadzie żadnych objawów, ale mimo tego jestem pełna nadziei.

Gość gość
Ja w ciazy szyjke mialam bardzo miekka i rozpulchniona prawie nie mozliwa do wyczucia. Tak jakby to powiedziec zlewala sie z cala pochwa az tak byla miekka i nie moglam przez to jej wyczuc :) ale moze kazda kobieta ma inaczej ;)

Gość gość222
No nic, zrobiłam test i dalej dupa.

Gość gośćlaura
Mam odpowiedni wiek,jestem juz stara baba,juz nic mi nie pomoze,w mojej okolicy wogole sluzba zdrowia do d**y,mam dziecko,chcialam chociaz jeszcze jedno i to nie jakis moj kaprys,ma prawie9lat,dokladnie 3lata temu odstawilam pigułki i nic nam z mezem nie wychodzi,a zegarek tyka,rozumiecie,wiec sie poddalam,slowa potępienia nie sa mi potrzebne,wiem ze jestem do niczego,ale wy za to jesteście super,wspaniałe dziewczyny

Gość OczekujacaNaSzczescie
Hej dziewczyny;) Jestem w 35 dc. Mam max 32. Wczoraj robiłam test i negatywny. Od dwóch dni pobolewa mnie brzuch. Dziś rano jajnik. Ale lekko i co jakiś czas. 2 dzień mam szyjkę wysoko i miekka. Nie potrafię określić ale wydaje mi się że zamknieta. Ale pewna nie jestem. 14 czerwca byłam u ginekologa który stwierdził że jest już po owulacji niestety nie zapytałam ile dni. A na usg nie pisze. Szyjka nie boli gdy dotykam. Ale ten test. W pierwszej ciąży test już wyraźnie wyszedł mi tydzień przed @. Nie chce się nakręcić niepotrzebnie.

Gość gość222
Jestem wariatką, na tym teście z rana pojawił się ciendrugiej kreski, juz zaczynam wariowac ;/

gość222 leć do apteki po drugi test, poproś o najczulszy jaki mają. Pre test albo coś w tym stylu i kup 2. No i oczywiście od razu go zrób a kolejny jutro rano.

Gość gość
Meggie- cierpliwość popłaca zobaczysz ;) Pamiętasz jak mówiłam że planujemy z mężem wyprowadzić się od teściów i zbudować swój mały dom..Wyobraź sobie ze wczoraj mąż powiedział teściowej o planach to tesciowa ; To jest głupia decyzja, w glupotach nie będę wspierać, macie gdzie mieszkać, niech przeznaczy pieniądze na co innego, a może my wam przeszkadzały, swoją drogą nam nie będzie potrzebny ten dom bez Was. Mąż do mnie ; musi to zaakceptować i już. Sandra.

Gość gość
Laura -kurczę :/ a byłaś na szczegółowych badaniach? Może jakiś hormon szwankuje i wystarczą tabletki.Może pomysl o zmianie diety.wszystko probowalas? Sandra

Sandra, macie racje, muszą to zaakceptować i już. Musicie patrzeć na swój komfort, tym bardziej jeśli stać Was na to, zebyście mogli mieszkać tylko we dwoje. Moim zdaniem nie ma lepszej rzeczy, niż luz i komfort w małżeństwie :)

Gość gość
Meggie- Ojj tak masz zupełną rację.Ja mieszkam z mężem i tesciami już prawie 5 lat i zdazalo się różnie np dzisiaj dwie kobiety w jednej kuchni i ciągle przepraszam przepraszam,ona gotuję obiad a ja piekę ciasto na jutrzejsza naszą trzecią rocznicę ślubu. Albo taka sytuacja ze przyjeżdża do mnie przyjaciolka a akurat byłyśmy w kuchni to zamykam drzwi robie herbatę i gadamy a pozniej tesciowa :jak zamykasz drzwi to ja nie wiem czy mi wolno czy nie wolno wejść, poczułam się urazona. Czasem z głupot wychodzily niesnaski.Jako osobe ja lubię ale ciężko mi bo ja chce zrobić coś po swojemu a dwie kobiety to nie dobrze. Sandra.

Gość gość008u5
Ja testuje w sobotę. ! Jestem przekonana że to może być już. Mam dużo objawów czytając swoje ciało. Jestem w szoku. Nigdy tak nie miałam.

Gość gość
Ja nigdy nie chcialabym mieszkac z tesciowa.

gość008u5, co dokładnie czujesz? jakie masz objawy? Sandra, ja sobie nie wyobrazam mieszkac z tesciami... moj maz zaproponowal ze na czas remontu mozemy sie do nich wprowadzic na ok 3-4 miesiace, ale powiedzialam ze nie ma szans. Wole płacić za 2 mieszkania aniżeli mieszkać u kogoś. Zatem doskonale Cię rozumiem.

Gość gość008u5
Nigdy przed okresem nie bolał mnie brzuch , sporadyczny przypadek dzien wczesniej. W tym miesiącu miałam bole podbrzusza 11 dni przed okresem ktore trwaly 5 dni . Mam wodnisty, bialy śluz. Dwa dni bolaly mnie piersi , teraz tylko w okolicy skutków. Mam mdłości , popoludniami musze zrobic sobie drzemkę , potrafię spać od 17 do 21 .

Gość Agsss
Witam, Mam 31 lat i od 10 miesięcy nie zabezpieczamy się, licząc na ciążę a jej jak nie było tak nie ma. 3 mies temu byłam u ginekologa na wizycie, usg, cytologia wszystko w normie, myślałam o jakichś badaniach np na ilość komórek jajowych lub hormonach ale lekarz odradził stwierdzając, że jestem młoda i zdrowa i pod jakim kątem chce się diagnozować.... Partner wykonał badanie nasienia - nie mieliśmy okazji pójść z wynikiem do lekarza bo mieszkamy za granicą i odebraliśmy wynik w dniu wylotu ale wygląda na to, że jest w dolnej granicy normy. Teraz ponownie wybieramy się do Polski i nie wiem co z tym zrobić, czy robić ponowne badanie nasienia? Jakie badania powinnam zrobić ja? Czy iść do tego samego lekarza czy do innego, a może czekać i nie stresować się ? Liczę na porady od tych z Was, które mają już doświadczenie w tej sprawie. Dziękuję

Gość gość
Dziewczyny jestem już po wizycie.Lekarz powiedział że na razie nie widać zarodka jest tylko pęcherzyk ciążowy bo to jest za wcześnie mam przyjść za dwa tygodnie.

Gość gość
9:17 Zoma.