Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysoki kortyzol a nerwica. Pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Mam prośbę o pomoc, moze ktos sie orientuje. Odebrałam wyniki krwi. Morfologia, ob, proby watrobowe, elektrolity, b12 i tsh wyszly ok jedynie lekko podniesiony cholesterol i glukoza (max 5.5 a ja mam 5.8) Ale najbardziej zmartwil mnie kortyzol norma jest do 536 a ja mam 819 nmol/l. Zaczelam sie niepokoic, ze to moze jakis guz/rak nadnerczy jak pisze w internecie. Od kilku lat mam nerwice lękową do tego przy pobieraniu krwi nie wiem czemu dostalam ataku paniki (czyli poty, dusznosc i strasznie bilo mi serce az slyszalam w uszach pielegniarki chyba tez bo caly zas sie pytala czy sie dobrze czuje) przy takich atakach mam tetno ok 140. Czy moglo miec to wplyw na tak wysoki kortyzol? Dodam, ze noc w dniu pobrania nie spalam zbyt dobrze i sie nie wyspalam poprostu, do tego od dwoch dni przed badaniami mialam dosc stresujacy okres. Czy taki stres nie ma wplywu i to cos powazniejszego. Mam w planach wybrac sie do endokrynologa.

Gość gość
Wszystko jest z tobą całkowicie normalnie i naturalnie. Nie dzieje się nic złego i od samego początku niepotrzebnie się stresujesz. Jesteś poprostu znerwicowana. Staraj się codziennie masturbować - to ci pomoże.