Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety, które boją się rodzić, chodzą na lewo po psychiatrach, histeryzują

Polecane posty

Gość gość
11:50 i 12:00 święta racja , jak położna chciała decydować o zaświadczeniach i skierowaniach to mogła sie uczyc i zdawać na lekarski a nie teraz wylewać swoje frustracje na pacjentki i krytykować lekarzy, za takie zachowanie i podwazanie opinii lekarskich powinna być kara dla takich krów i albo degradacja do roli salowej albo wypad ze szpitala dyscyplinarnie :)

Gość gość
haha położne zazdroszczą tych cesarek bo nie beda miały za wiele okazji by poponizać dana pacjentkę etc.

Gość gość
A ja się takim położnym co śmiechem parskają wcale nie dziwię. Jak się poczyta co dziewczyny na forach wypisują będąc dopiero w początkowych tygodniach ciąży to można albo śmiać się albo płakać. Ja z dzieckiem byłam na neonatologii, niejedno widziałam, pielęgniarki ochrzaniały mnie o wiele rzeczy. Wtedy mnie to wkurzało. Dziś z perspektywy czasu wiem, że to one miały rację, a ja się myliłam. Oczywiście wiedziałam, że pojawią się głosy, że te co nie chcą chachmęcić to mopsiary latające do kościółka zdające się na wolę bożą. Chcecie rodzić jak Lewandowska i inna eko celebrytka wariatka, a nie widzicie, że wszystkie one nie rodzą w publicznym.

Gość gość
Tu nie chodzi o to, ze położna podważy zaświadczenie, bo cesarkę i tak zrobią. Nie bedzie sie też śmiała, bo obowiązuje etyka. Tylko o to, że ma swoje doświadczenie zawodowe, wie jak wygląda prawdziwa tokofobia a nie lewa i pomyśli o was, co trzeba. Nie mówiąc o lekarzu położniku. A ze dla was ważniejsza wasza dupa, to nawet nie poczujecie wstydu przed personelem, który wie, ale nie może okazać, że jesteście z lewego skierowania.

Gość gość
Jak na dr n.med.i 2 faktultety to nie spodziewałam sie po kimś z poprzedniej strony takiego prymitywizmu.

Gość gość
Położna nie podważa decyzji lekarza. Położna wie doskonale, że lekarz wziął w łapę za taką a nie inną decyzję i wie dokładnie ile. Poza tym dla was położna to niedouczona p/ipa, a miejcie świadomość, że może odbierać porody tak samo jak lekarz. W waszym mniemaniu położna to niżej od salowej, dla was położna to taka co to się po korytarzu pałęta nie wiadomo po co i jest od tego by ordynatorowi kawę zrobić. Nie macie pojęcia ile trzeba umieć by zostać położną. Nie deprecjonujcie ich pracy.

Gość gość
A ze dla was ważniejsza wasza d**a xx nie nasz doopa tylko dziecko, a to co ty o tym myślisz mnie nie obchodzi. Jak byłam z dzieckiem u pani neonatolog0neurolog to mnie zapytała czemu miałam cc, a je powiedziałam że sobie załatwiłam, poniewaz dziecko było żle ułożone (co prawda z głową w dół, ale bardzo nietypowo odgięta i tego nie obejmowały :"wskazania", pani mi pogratulowała decyzji i powiedziała, ze chciałam mieć zdrowe dziecko i bardzo dobrze zrobiłam bo uniknęłam wielu komplikacji. Ponadto powiedziała, ze w rubryce cc powinno być wpisane "dla dobra dziecka" zamiast "elektywne" i co zatkało cię??? Po raz enty tu piszą rozne dziewczyny, że są przypadki gdzie wskazania są oczywiste, ale nie w Polskich wytycznych.

Gość gość
12:09 dostosowałam się do panujacego tu poziomu dyskusji, niektórym można tłumaczyć a wy dalej jak grochem o ścianę, najlepiej tłumaczyła osoba z wadą wzroku i szpitalem A i B, a wy dalej nie rozumiecie!!!

Gość gość
Jakby ci się dziecko przez krzywo odgiętą główkę nie mogło wstawić do kanału rodnego, to i tak by ci robili cesarkę. Szkoda było energii na załatwianie jej.

Gość gość
12:19 może i by zrobili, a może i nie, nikt mi nie dawał gwarancji...równie dobrze mogliby wyciskac i potem kleszcze... ja wolałam zabezpieczyć dobrostan mojego dziecka i zadbałam o to jak umiałam.

Gość gość
Pani dr n.med., najbardziej prymitywny poziom dyskusji to przejawiają kobiety, o których jest ten temat. Wyzwiska od krów, szmat, kurew na pierwszej stronie i dalszych!!bo im ktoś napisał, zeby sie zastanowiły....

Gość gość
a ja już mam dosyć czytania tutaj wywodów przeciwniczekk cc, że te co płacą za cc to robią tak, bo chcą być jak lewandowska i inne celebrytki! kobiety, czy wy macie mózg? mam sie kroić tylko dlatego, zeby być jak mucha, cichopejs czy jeszcze inna? dla mnie wybór cc to ochrona dziecka i mam do niej prawo. Jeżeli np wiem, ze dziecko zawsze na każdym usg miało słabe tętno, jest owinięte pępowiną ale raz (wskazaniem są 2 razy lub węzeł prawdziwy) to kto mi da gwarancję, ze w trakcie porodu się nie owinie 2 raz, mało było takich przypadków że dziecko się powiesiło na pępowinie w trakcie porodu??? ja miałam cc z wyboru nażyczenie jak wolicie i w jej trakcie operator mi powiedział, czy wie pani że to była słuszna decyzja bo ja tu widzę że pępowiona jest wokó szyi teraz??? wie pani jak by sie to mogło skończyć...

Gość gość
12:24 nie, one nie miały powiedziane, zeby się zastanowiły... one były zwyzywane przez was od mitomanek, histeryczek, panikar, lal, księżniczek, panci, chorych psychicznie, krótkich mózgów etc.

Gość gość
Nikt tu raczej nie jest przeciwnikiem samego cc. Czytaj ze zrozumieniem. Nie chodzi o celebryctwo, wisi mi czy ktoś miał cc i czy karmi piersią. Chodzi o łapówki, zakładanie z góry najgorszego scenariusza i myślenie życzeniowe, że tylko kasa gwarantuje zdrowe dziecko. Nikt nie neguje, że skrajne sytuacje się zdarzają.

Gość gość
12:29 miałam tak samo i dziewczyna przede mną też. Ja jestem osobą urodzoną przez próżnociąg a dodatkowo mnie cucili glówką w dół i przez to miałam wywichnięte biodra ze stawów. Próżnociąg uszkodził mi nerw wzrokowy i na jedno oko mam dużą wadę minusową. Ponieważ mam budowę taką jak moja mama, a wiec duże prawdopodobieństwo że nie urodzę sn, a moja wada jest w 1 oku a nie w obu, zapłaciłam za cc aby oszczędzić moje córce podobnych atrakcji. Ale wy oczywiście uważacie, ze miałam cc bo nie chciałam mieć rozklapiochy czty tam wiadra :/

Gość gość
A ja mam dość czytania, że kobiety, które nie dały w łapę i nie mają swojego lekarza w szpitalu to zazdrosne mopsiary, Mariolki, Grażyny, które oszczędzają na zdrowiu i życiu swojego dziecka, a jak taka urodziła i nie narzeka na polski szpital to pewnie miała fuksa, bo to nie możliwe, by rodzić w Polsce i nie narzekać.

Gość gość
Współczuję, ale jesteś skrajnym przypadkiem. Katastrofy lotnicze też się zdarzają, ale to nie znaczy, że będziesz akurat na pokładzie samolotu który się rozbije. Statystycznie to jest najbezpieczniejszy środek transportu.

Gość gość
12:38 akurat o mopsiarach i mariolkach to zaczęły najpierw pisać przeciwniczki cc i to było już we wczećniejszych 2 wątkach

Gość gość
12:40 tak wiem, ze jestem skrajnym przypadkiem, ale wg was jestem jednocześnie łapówkarą bo za cc zapłaciłam. Czy może nie, teraz otrzymam od was usprawiedliwienie i moja wina staje się mniejsza???

Gość gość
A ja pamiętam w swojej niekrótkiej pracy na bloku porodowo operacyjnym jedną z licznych Pań, które zazyczyly sobie cc z powodu rzekomej tokofobii...skonczylo sie na histerektomii i transfuzji wymiennej ... cięcie cesarskie to poważna operacja a nie usunięcie pieprzyka. Takie nastały czasy ech..

Gość gość
.skonczylo sie na histerektomii i transfuzji wymiennej . xx czyli coś spieprzyliście ?

Gość gość
Lekarze, ktorzy sa obsesyjnie za sn sa moim zdaniem niebezpieczni. Lekarz nie powinien byc za zadna opcja porodu - powinien go dobierac indywidualnie. Niestety sporo jest maniakow sn za wszelka cene. wiesz na czym to polega, szczególnie w mniejszych i gorszych placówkach... Na tym, ze lekarz sie boi robić cc, bo dobrze tego nie umie i za wszelka cene przetrzymuja kobiety nawet ze wskazaniami do cc do momentu kiedy już tego zabiegu nie mozna zrobić i trzeba i tak rodzić naturalnie. Stad sie potem biora te wyciskania chwytem Kristellera, które sa już dawno zakazane w połoznictwie bo moga okaleczyć matke lub dziecko

Gość gość
Komplikacje po cc to nie musi być akurat wina lekarza. Macica sie nie mogła obkurczyć, krwotok i usunięcie. U mnie 19-letnia dziewczynka tak skończyła.

Gość gość
Poczytaj sobie trochę czym jest cięcie i jak dokładnie wygląda.. macica była mieśniakowata, zaczęła przysłowiowo lać do brzucha , największy mięsień. Przy porodzie drogami natury nie peklyby miesniaki i jest duże prawdopodobieństwo że nie skonczyloby się tak jak sie skończyło. Nie musisz rzucać oskarżeń skoro nie masz pojęcia o czym piszesz

Gość gość
Średnio raz na dwa tygodnie pojawia się na kafe wpis przyszłej mamusi z prośbą o radę jak zachachmęcić sobie cc. Zlatują się ekspertki i czego to one nie napiszą. Zaświadczenie od szamana nawet wytrzasną.

Gość gość
A ze dla was ważniejsza wasza d**a a czyja d...ma być dla nich wazna? to ze swoja d...beda zyły aż do smierci. nie z twoja, nie z sąsiadki z osiedla i nie pani z Biłgoraja

Gość gość
Chodzi o łapówki, zakładanie z góry najgorszego scenariusza i myślenie życzeniowe, że tylko kasa gwarantuje zdrowe dziecko. Nikt nie neguje, że skrajne sytuacje się zdarzają. kasa ogólnie gwarantuje lepszą opiekę medyczna, chyba ze ktoś weźmie kasę i oszuka i nic nie zrobi, albo niezaleznie od ilości kasy jest partaczem i burakiem. I wszędzie tam gdzie opieka podstawowa jest na byle jakim poziomie, a u nas jest to wiadomo ze ludzie beda płacili choćby za iluzję lepszego traktowania, albo samo uspokajające wrażenie ze lekarz moze trochę bardziej się przyłozy. Chcecie lepszgo traktowania na porodówkach- to czemu zadowolone z 500+ przeoczyłyście, ze rzad wycofał sie z przestrzegania standardów opieki okołoporodowej, że ograniczono znacznie środki dla szpitali na leczenie noworodków itp itd

Gość gość
12.52 to gdzie byli lekarze, ze sie nie zorientowali ze macica mięsniakowata i że operacja stanowi większe zagrozenie dla pacjentki niż fobia? A jesli ją ostrzegali, to jest wyraźnie napisane w karcie i pacjentka podpisała ze wiei mimo to che cc to trudno. Bez macicy mozna zyć

Gość gość
Tym się różnią kraje z cywilizowaną opieką medyczną od Polaczkowa, że ludzi obchodzi coś więcej niż własny tyłek i widzą dalej niż czubek nosa. Łapówkarstwo kwitnie w krajach krótkowzrocznych i egoistycznych bez społeczeństwa obywatelskiego.

Gość gość
12:51 moja siostra rodziła sn. I właśnie z powodu krwotoku i braku obkurczania usunęli jej macice. Ja dogadałam się lekarzem. Nie zapłaciłam za cc, ale mi je zrobił.