Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety, które boją się rodzić, chodzą na lewo po psychiatrach, histeryzują

Polecane posty

Gość gość
Łapówkarstwo kwitnie w krajach krótkowzrocznych i egoistycznych bez społeczeństwa obywatelskiego. dość prymitywna, skrótowa i płytka opinia. Problem jest bardziej złozony, ale to mozna przedyskutować z kimś o szerszych horyzontach niz ty

Gość gość
Poczytajcie tylko jak te co zapłaciły za lewe zaświadczenie wyrażają się o położnych. Wiele Polek potrafi w twarz powiedzieć takiej kobiecie, że "ja z panią rozmawiać nie będę, pani jest TYLKO GŁUPIĄ POŁOŻNĄ" , autentyczny cytat o którym wiem z rozmowy z jedną z pań wykonujących ten zawód. Położna to dla Polki niedouczony patałach, za to "Pan Dohtór" jest bogiem. I mentalność rodem z komuny, prezenciki, bombonierki, koperciki i powoływanie się na kuzyna siostry szwagra, który z "Panem Dohtórem" wódkę pił na imieninach 20 lat temu. Traktujecie PAŃSTWOWY szpital jak prywatny folwark i się burzycie, że są osoby, którym ma czelność to się nie podobać.

Gość gość
15.46 Trudno się dyskutuje z kimś kto ci uwłacza. Płytka opinia? A opinia, że jak nie dałaś to pewnie dlatego, że nie było cię stać nie jest płytka? Myślenie, że łapówkarstwo jest oznaką zaradności i wyrazem miłości do dziecka nie jest płytkie i małostkowe?

Gość gość
A ja po pierwszym porodzie nie ufam położonym, zwłaszcza tym starej daty. Większość ma wiedzę medyczną sprzed 50 lat. Te młodsze jeszcze się szkolą, zależy im, Ale te starej daty i ich rady... szkoda gadać. Jakbym ich miała słuchać to wcale nie karmiłabym piersią, a karmiłam rok z hakiem. Według Pani położnej "nie miałam pokarmu" i upierała się, że muszę podać mm bo zagłodze dziecko. A okazało się, że źle syna przystawiam, oczywiście zabroniła mi jeść większość rzeczy skoro karmię i w ogóle... no porażka. Oczywiście wiem, że nie każda taka jest, Ale zraziła mnie ta strasznie.

Gość gość
W temacie o "zabieraniu cesarek bardziej potrzebującym" autorka burzy się, że ktoś ma czelność jechać po kobietach, które dały kopertę i mówi, że nikt nikomu niczego nie zabiera, bo NFZ i tak zwraca kasę za każde cc. Czyli koperta to nie problem, ważne, że "nfz rozliczy"??? Co to za pokrętna logika? Wyobraźcie sobie sytuację w szpitalu, dajmy na to małe miasto, gdzie są niedobory personelu, anestezjolog od wielkiego dzwonu w wybranych godzinach i jedna sala do cc. Przyjeżdża pacjentka od "lewej tokofobii", która przez ciążę prowadziła prywatnie u szefa oddziału tego szpitala i oczywiście dla niej wszystko jest uszykowane na tip top. W tym samym czasie przyjeżdża dziewczyna w 28 tygodniu ciąży, cesarka potrzebna z minuty na minutę, zagrożone życie dziecka i ona musi czekać, bo miała pecha prowadzić ciążę u lekarza w innym mieście, którego nazwisko w szpitalu do którego trafiła nic nikomu nie mówi. Oczywiście, ona jest winna, bo kto jej bronił do ordynatora chodzić i załatwić sobie salę niczym celebrytka na konkretny dzień a nawet godzinę, nie?

Gość gość
16:16 BINGO

Gość gość
A tobie trzeba duzymi literami napisac to co juz bylo napisane wczesniej , bo taka mielizna umyslowa jestes? Jak masz planowane cc to musisz czasem i caly dzien czekac na swoja kolej bo ZAWSZE pierwszenstwo ma ta co musi . Ja np czekalam od 8 rano , juz bylam przebrana , mialam cewnik , do godz 15 , bo najpierw pierwszenstwo mialy potrzebujace , wiec gdyby przyjechaly w tym samym czasie to idzie na sale ta co potrzebuje na cito .

Gość gość
17.56 A 5 minut później?

Gość gość
A,w czasie gdy już ta od kopert jest na sali operacyjnej?

Gość gość
Pierwsze cc miałam nagle. Dziecko 4500. Miałam taką traume ze drugie cc załatwiłam. Nie wyrazilam zgody na poród sn i musieli mi zrobić cc.

Gość gość
Kobiety rodzą od tysiącleci, tak nas zaprogramowala natura. Skąd nagle wysyp tylu traum?

Gość gość
Dla mnie porod to trauma. Drugi zalatwione cc. Niebo a ziemia! Tylko cc!

Gość gość
Myślisz, że inne nie boli?

Gość gość
Kobiety rodzą od tysiącleci, tak nas zaprogramowala natura. Skąd nagle wysyp tylu traum? xx przeczytaj sobie na wcześniejszym wątku jak to nasze babki rodziły w polu etc... one były biodrzaste i miały inną budowę miednicy i inną wydolność oddechową niż my, bo one pracowały w polu od dzieciństwa a my 2 lat siedzimy na tyłku i się uczymy/studiujemy, jesteśmy wyższe i mamy węższe miednice. współczesny tryb życia nie ma nic wspólnego z naturą, dr Południewski słynny ginekolog w wywiadzie powiedział, że za 100 lat beda same cesarki, bo taka będzie budowa kobiet

Gość gość
25 lat miało być, conajmniej

Gość gość
gość dziś 17.56 A 5 minut później? gość dziś A,w czasie gdy już ta od kopert jest na sali operacyjnej? xx ale sala będzie zajęta przez tą od kopert jako ostatnią, a potem anestezjolog idzie do domu, więc twoja teoria upada, a ta potrzebujaca nie przyjedzie tu bo dyspozytorka mpogotowia wie, że ma nie wysyłać nikogo do tamtego szpitala bo anestezjolog jes powiedzmy do 15 (sama pisałaś że mały szpital i anestezjolog do którejśtam). A w dużym szpitalu taka syt nie ma wpływu na nic dla tego nagłego przypadku, bo jest kilka sal i kilku anestezjologów. I przestań się produkować od kilku dni wiecznie to samo, olaboga ktoś salę zajął!!!

Gość gość
A w czasie gdy ta z koperty jest na sali to szpital zawiadamia dyspozytora ze Sala jest na pol godz zajeta, jesli mowimy caly czas o malutenkim szpitalu z jedna salka A teraz wyobraz sobie ze rodzisz i nagle trzeba ci zrobic cc , szybko cie wioza na ta jedna sale zaczynaja ciecie att przyjezdza ta w 28 tygodniu i co? Dupa! Bo ty juz zajelas sale! I co teraz to nie twoja wina ze inna cc miec nie mogla bo przyjechala 5 min pozniej ?

Gość gość
Bzdury byle tylko się usprawiedliwić.

Gość gość
18:17 dokładnie, większosć starszych pan jest niziutka i ma szeroki tyłek! kiedyś kobiety mialy inną budowę niż teraz!

Gość gość
18:24 sama jesteś bzdura, brakło argumentów???

Gość gość
Hahaha dokladnie . Wszystko juz zostalo dokladnie powiedziane a teraz jak brakuje argumentow to odpowiedz jest jak u 5 latki - a wlasne ze nieprawda, bzdura! Jeszcze nozka tupnij

Gość gość
Dokładnie wszystko zostało powiedziane, a ja jeszce dopowiem, ze nasza wielka przeciwniczka cesarek za kasę (bo to jedna i ta sama oboba się pluje na kilka stron w 3 wątkach o to samo i nie docierają do niej argumenty) z jednej strony zarzuca, ze kupują cc ze strachu bo wierzą w nieliczne przypadki tragedii z mediów, a sama wymyśla przypadek z zablokowaniem sali 5 min przed i po, a ja się ciebie pytam durnoto: ile słyszałaś o takich przypadkach, był choć 1??? zarzucasz innym sugerowanie się pojedyńczymi przypadkami a sama co robisz? jesteś chora psychjicznie, czekam, co dalej wymyśliusz!!!

Gość gość
Z tą budową to coś jest na rzeczy. Ja mam 160 wzr. i prawie metr w biodrach. lekarz juz na pierwszej wizycie jak byłam 18latką i nie w głowie mi była ciąża, śmiał się, że poród to będzie dla mnie pestka:p i okazało się ileś lat później, że poród poszedł mi dość łatwo. Wszystkie wysokie i chude koleżanki, którym każda zazdrościła figury, były kierowane na CC, bo niewspółmierność porodowa, bo coś tam. Nie piszę tego dla chwalenia się, ale żeby coś potwierdzić.

Gość gość
18;36 ta przeciwniczka to nie jest jedna i ta sama osoba.ja w tym i innych wątkach widzę kilka dziewczyn, sens ich wypowiedzi jest ten sam-przeciwniczki cc n/ż ale używają różnego słownictwa w swoich postach i są do odróżnienia . Widać że to nie ta sama osoba, ale kilka różnych.

Gość gość
Nasze babki też wcale nie były super przygotowane do rodzenia. Sprawdźcie sobie jaka była śmiertelność okoloporodowa kobiet i dzieci lata temu. Człowiek ma beznadziejną miednice, przez to że łazi na dwóch nogach. Ale ewolucyjnie gatunkowi bardziej się "opłacało" być wyprostowanym niż mieć mniejszą śmiertelność okołoporodową. Nie zastanowiło was dlaczego samice kota czy psa rodzą po kilka osobników w każdym miocie bez większego problemu? A kobieta wystarczy, że jedno dziecko jej się źle ułoży i może się to skończyć dla niej tragicznie? To jest właśnie efekt wyprostowanej postawy. To, że z każdym pokoleniem robimy się coraz wyżsi też nie pomaga.

Gość gość
Zarzucacie innym brak argumentów. To właśnie koperty są jak argumentów brakuje.

Gość gość
18:52 koperta nie jest argumentem, tylko uzasadnieniem wielu argumentów, które ma każda płacąca za cc. A ty masz jeszcze jakieś, jesteśmy ciekawe, bo jak do tej pory wszystkie zostały obalone :)

Gość gość
Napisałam bzdury, bo szłam kąpać swoje dziecko i zabrakło czasu. Swoją drogą, o tak, dziś są czasy wybitnie chudych kobiet bez bioder. Bidulki nie mają siły rodzić, bokompy,,studia... :D Od razu przypomina mi się przyszłość w bajce Wally, hahaha. kiedyŚ kobiety rodziły lepiej hahaha. W dodatku ja sama nie mam szerokiej miednicy, a rodziłam naturalnie dwa razy i to bez komplikacji. Jestem niedzisiejsza.

Gość gość
ja sama nie mam szerokiej miednicy, xx ale zabłysnęłaś, widocznie masz szeroką miednice, ale możesz mieć wąskie biodra ato nie to samo :)