Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety, które boją się rodzić, chodzą na lewo po psychiatrach, histeryzują

Polecane posty

Gość gość
12.16 Tłumaczyć jak do słupa, a tu zero kumacji. Co kogo interesuje dawanie łapówek. Jeszcze ordery powinni za to dawać.

Gość gość
13.27 Lekarza można zmienić jak coś się nie podoba. Inna sprawa czy lekarz "wysłuchał" czy inne "argumenty" go "przekonały".

Gość gość
13.13 Położne pewnie już mają tyle tych kaw, że bokiem im wychodzi i od kolejnej odruch wymiotny.

Gość gość
12.59 "Obaliłaś" to się chyba ty na środku chodnika.

Gość gość
gość dziś gość dziś wiesz co mi powiedzial moj lekarz prowadzacy ? zasmial mi sie w twarz i powiedzial -wyszlo pierwsze to i wyjdzie drugie musiala zmienic lekarza i trafilam na takiego co mnie sluchal i dzieki bogu zalatwil to spotkanie z psychiatra ty nie ogarniasz ze nie kazdy lekarz jest taki dobry jak twoj?? X No widzisz.Ogarniam. Ale od początku zrobiłam wywiad i chodziłam do takiego, który rozumie kobiety. Bo sama miałam ciężki pierwszy poród i pierwsza myśl to była cc za łapówkę. Trafiłam jednak na wspaniałego lekarza, dzięki niemu nie tylko psychicznie nastawiona byłam na poród naturalny, ale i na kp. Przecież mógł wziąć kasę, miał w tym interes, a w przypadku naturalnego nic nie dostał. To on przekonał mnie, że mam zaufać i że o zgrozo!poród naturalny jest czymś lepszym dla mnie i dziecka niż cc. Chodzi o to, że czasem warto przygotować się do czegoś i spróbować zamiast od razu nastawiac się anty.

Gość gość
zamiast gnoic te co sie boja , zmiencie cos na gorze w ministerstwie zdrowia , jak stworza w Polsce godne warunki do rodzenia , jak sie wezma za d**e lekarzy ktorzy zamiast zrobic cc pacjentce , wyciskaja jej dziecko , to i lapowkarstwo sie skonczy , bo skonczy sie strach serio myslicie ze jak od teraz zaden lekarz nie dostanie lapowki to cos sie zmnieni ? nie , zwyczajnie bedzie wiecej tragedii na porodowkach

Gość gość
Podejrzewam, że położne na porodówce, na które tak narzekacie, aż takiego słownictwa nie używają. X doprawdy? Ale tekst podnieś tą dupę wyżej, też zbytnio kulturalny nie jest.

Gość gość
gość dziś ale zrozum ze nie wszyscy maja taka sama psychike , i nie wszyscy chca probowac i ryzykowac , ludzie sa rozni , jeden cale zycie podejmuje ryzyko i mu wszystko wychodzi , drugi podejmie ryzyko raz, sparzy sie i juz drugi raz do tej samej rzeki nie wejdzie a trzeci nawet palca w tej rzece nie zamoczy tylko od razu zalatwi sobie ponton

Gość gość
gość dziś nie tlumacz bo tym co sie fartnelo miec dobry personal wydaje sie ze wszedzie tak jest , takie bardzo ograniczone myslenie- moja polozna byla super to wszystkie w calej Polsce sa super a te ktore mowia ze nie to klamia

Gość gość
boją się porodów a rodzą dziecko za dzieckiem. Wam to winno się odebrać te dzieci bo wy jesteście chore psychicznie a osoby chore psychicznie nie powinny wychowywać

Gość gość
13.39 Jak dostanie kolejną kopertę to tym bardziej nic się nie zmieni. Pewnie, że to złożony proces, łapówka jest jednym z ogniw łańcucha i nie ma co ich bagatelizować. Ktoś tam wyżej dobrze napisał, że kobiety zadowolone z 500 nie dostrzegają co ten rząd i obecne ministerstwo zdrowia wyprawia z prawami kobiet. Spoko, dostaną 500, uskładają z paru miesięcy i na kopertę przy następnej ciąży im starczy. Pokrętna logika, ale widocznie do wielu trafia.

Gość gość
13.50 Kolejny raz czytam, że jak nie narzekasz to masz farta. Widocznie ja mam niespotykane w życiu szczęście. W totka muszę zagrać. Jak wygram to już w ogóle polska służba zdrowia może mi skoczyć.

Gość gość
no dobrze, to mozemy mowic ze te ktore przezyly horror podczas porodu ( juz nie wspomne o tragediach dzieci) mialy niefarta , mialy pecha wiec to chyba zrozumiale , ze kolejny raz boja sie ryzykowac , to taki ludzki odruch jak bys skakala z powiedzmy 10 kolezankami z balkonu , 9 z nich mialo by tylko poobcierane kolana a ty lamiesz sobie okropnie reke , za jakis czas znowu skaczecie z balkonu , znowu tamte sie tylko obdrapaly i krzycza na ciebie zebys skakala , ze za pierwszym razem mialas pecha a ty pamietasz ten okropny bol podczas zlamania , reka podczas pierwszego skoku nie jest w pelni sprawna , przykra pamiatka skaczesz drugi raz? czy schodzisz po drabinie

Gość gość
14.14 Według waszej logiki to raczej by było, że zapłacę komuś by mnie zniósł na własnym grzbiecie albo będę mu tak histeryzować, że zrobi to za frajer w ramach dobrego uczynku albo szepnie słówko jeszcze 10 innym kolegom i zniosą mnie razem. Sorry za sarkazm.

Gość gość
Ja to wszystko rozumiem. Z tym, że przyczepić się muszę do określenia rzeki. Chodzi o to, że nic nie będzie nigdy takie samo jak w przeszłości. ;) Mam koleżankę, która rodziła: naturalnie z wypychaniem dziecka naturalnie, bez cięcia krocza cc Cc w jej przypadku to była trauma. Co z tego, że bólu przy porodzie nie miała, jak rana po cc tak się jej paprala, że skończyła w szpitalu, antybiotyki, nie mogła już karmić piersią i nie wychodziła z domu dwa miesiące. O noszeniu, kapaniu nie muszę chyba wspominać? Oczywiście to co zachwala to poród naturalny bez cięcia. Ten pierwszy też,wspomina źle, ale nie tak źle jak cc. Przez to co przeszła po cc miała też depresję poporodowa. Widzicie, ile kobiet, tyle opinii.

Gość gość
gość dziś caly czas powtarzasz ze chodzi ci o lapowkarstwo i kase pod stolem a teraz z pogarda piszesz o tych co histeryzowaly i mialy cc za darmo strasznie to przykre ze tak gardzisz tymi kobietami ktore przezyly traume , dzieci swoje tez bedziesz uczyc zeby wysmiewaly te bardziej zaleknione? a pozniej szykany w szkole bo jeden sie bal przez kozla skoczyc i jest juz wysmiewany i wyzywany , to jest wlasnie takie wychowanie , wysmiej i zwyzywaj histeryka bo cala klasa skoczyla a jeden melepeta sie bal

Gość gość
12.59 Ale to jest dokładnie jedno i to samo. Dają koperty to mają cesarki w sali w państwowym szpitalu, dzięki personelowi opłacanemu ze składek także tych co łapówek nie dają i na państwowym sprzęcie opłacanym również przez ogół obywateli.

Gość gość
Bardzo fajny rozwiązaniem są (oczywiście nie u nas) pokoje dla starszego rodzeństwa, więc jak czas goni, to można dzieciaka zapakować do samochodu, my na porodówkę, a on sobie siedzi

Gość gość
14.50 Nie rozmawiasz w kółko z jedną i tą samą osobą. Ktoś tu już pisał, że słowo histeryczka nie jest tak obraźliwe jak cytując niej więcej "zamknij ryj, torbo, koło d.u.py mi lata co myślisz o tym, że dałam łapówkę".

Gość gość
Czego będziemy uczyć swoje dzieci to temat na inną dyskusję. Ja z pewnością wytłumaczę, że ułatwić sobie życie można na różne sposoby, ale dawanie łapówki jest jednym z najgorszych i żadnym powodem do dumy.. Powiem także, że nie można się całe życie bać, bo przez to zapominamy jak żyć. Poza tym to o histeryczkach to sarkazm był. Wy obrażacie się na histeryczkę, ale wyzywanie mnie od "psychicznej durnoty" przez którąś tam jest ok i tego dzieci będzie uczyć?

Gość gość
gość dziś no wlasnie , a gdyby ja teraz po raz trzeci zmuszano do cc ? nikt by nie chcial jej i jej tragicznych wspomnien sluchac , wyzywal ja od durnych histeryczek , bo przeciez taka jedna z druga mialy super cc w koncu dziewczyna by ze stachu znalazla lekarza ktoryza drobna oplata ja przyjmie i poprowadzi sn wyzywalabys ja ze lozko na porodowce zajela a powinna na cc w********ac albo ze przez nia inna musiala rodzic cc bo nie bylo miejsca przez nia na porod sn

Gość gość
gość dziś ja ani razu nie napisalam do nikogo tutaj zamknij ryj torbo :o natomiast z moich lekow po pierwszym traumatycznym sn bylam bluzgana od najgorszych

Gość gość
"który za drobną opłatą" Ah, jak ja kocham te eufemizmy...

Gość gość
15.05 Nie napisałam, że konkretnie ty.

Gość gość
gość dziś przez ogol obywateli czyli przez nie rowniez , nie zapominaj

Gość gość
gość dziś zaplacic za sn jest jak najbardziej w porzadku bo to zaplacenie za sluszna sprawe i za jedyny sluszny rodzaj porodu , to zaplacic za bohaterski wyczyn zaplacic za cc to s*******nstwo i tchurzostwo, taka powinna zdechnac juz na sali

Gość gość
Nie chodzi o tchórzostwo ("Ó" nawiasem mówiąc). Zapłać w prywatnej klinice. Czy wy naprawdę uważacie, że łapówka jest w porządku? Poza tym jeżeli macie taką traumę po pierwszym porodzie, to pieniądze inwestujcie w dobrego psychologa, który wam pomoże, a nie w kombinowanie jak koń pod górę.

Gość gość
nie jest w porzadku ale co zrobisz? co zrobisz jak w Polsce nie ma mozliwosci dostac znieczulenia , wiem ze zaraz mnie zadziobiecie i powiecie ze znieczulenie jest nie dobre , tylko porod w bolach sie liczy ale gdyby te wszystkie bojazliwe mialy taka alternatywe to moze lapowkarstwo sie skonczylo , moze jak by sie dobrano tm lekarzom co sie w Boga bawia i maja w nosie zdrowie kobiety i dziecka to by sie lapowkarstwo skonczylo , a moze o to chodzi, zgnebic przeciwnika tak zeby zaplacil

Gość gość
W moim szpitalu ze znieczuleniem nie było żadnego problemu, niezależnie w jaki dzień i o której się rodziło. Wiem, że kobiety rodzące na pipidówach maja gorzej pod tym względem, ale czasami wystarczy zrobić dobre rozeznanie. Tak samo nie jesteś przypisana do lekarza jak chłop do pługa. Te co rodzą w pipidówkach i tak często nie dają w łapę z tego prozaicznego powodu, że nie mają takiej możliwości choćby nie wiem jak się żyłowały. Nie uważam, że sn jest jedynie słuszny, a poród w bólach to jest coś czym należy się szczycić, bo nie o to chodzi, ale nie tędy droga, by dawać w łapę i po mnie choćby potop. Problem jest szerszy

Gość gość
uczycie lekarzy dzielić pacjentki na lepsze i gorsze. Lepsza jest ta od koperty i dla was to jest w porządku. och och, po ile wy panny maci lat,ze jesteście naiwne jak małe dzieci. Zawsze są lepsi i gorsi- nie załatwią lepszej opieki za pieniadze to załatwią po znajomości- to moja kuzynka, tamta to ktoś tam i znajomy lekarz czy pielęgniarka już inaczej potraktuje. Znajoma lekarka opowiadała mi , ze u niej w szpitalu ordynator powiedział zeby duzo lepiej traktować jednego pacjenta, bo jego syn to adwokat- nie to że sie znali, ale ordynator pomyślał ze jak czymś podpadna to syn moze ich pozwać do sądu, a po co komu takie kłopoty. Inaczej potraktuje ciebie lekarz któremu nawet nie zapłaciłaś za poród, ale cała ciążę do niego chodziłaś prywatnie- już tam on poprosi kolegów zeby mu pacjentki nie zrazili. Ja swojej ginekolog nie prosiłam o wsparcie jak mnie kierowała do szpitala na oddział na którym kiedyś pracowała a sama zadzwoniła do lekarza który tam pracuje popytać co i jak i czy będą mnie dobrze traktować. Nie ma równości moje panny na tym świecie, jesteś nikim to tak będą ciebie traktować- nawet w największym socjaliźmie. Zawsze ktoś bedzie miał lepsze dojście