Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zycie we dwojkę. Bez dzieci. Jakie sa wady i zalety ?

Polecane posty

Gość gość
Do 11:50 miało być.... 11:41 w średniowieczu żyjesz?? Które środki antykoncepcyjne są poronne? I rozumiem ze ty nie stosujesz żadnej antykoncepcji i przyjmujesz tyle dzieci ile Bóg da?

Gość gość
Moge sobie byc dziecinna i niedojrzala. Mam przynajmniej na tyle dojrzalosci zeby wiedziec jakie zycie mi odpowiada i nie robic dzieci bo tak wypada.

Gość gość
Polecam poronić .To najlepszy wybór jakiego można dokonać

Gość gość
Ja też poronilam 3 razy.I dobrze. Zero smierdziuchow

Gość gość
Polecam temat bachory mają tylko krowy rozplodowa.dowiecie się jak faceci zostawiają kobiety po porodzie

Gość gość147
gość dziś zgoda i co z tego? to przecież naturalne, gdyby nie to i cykle bezowulacyjne wiele kobiet byłaby w ciąży non stop a to już naturalne by nie było

Gość gość
gość dziś Kurcze, przecież w zawiązkach z dziećmi też są zdrady, nieporozumienia, brak porozumienia. Gdyby zrobili sobie jednak to dziecko mogłoby być identycznie. Eh....

Gość gość
wracając, człowiek jako jedyne "zwierzę" potrafi tę naturę przekroczyć, jako jedyny ma niedeterminowany naturą wybór i ma zdolność do myślenia abstrakcyjnego ioraz uczuć wyższych. xxx Dlatego właśnie niektórzy się rozmnażają :-D

Gość gość
gość dziś wracając, człowiek jako jedyne "zwierzę" potrafi tę naturę przekroczyć, jako jedyny ma niedeterminowany naturą wybór i ma zdolność do myślenia abstrakcyjnego ioraz uczuć wyższych. xxx Dlatego właśnie niektórzy się rozmnażają smiech.gif xxx Sorry. Miało być NIE rozmnażają :-)

Gość gość
Ja mysle, ze to troche zazdrosc przemawia. W koncu niektore zwiazki trzymaja sie tylko przez dzieci. Kogos w takiej relacji bedzie bolalo udane, bezdzietne malzenstwo sasiadow. Wiec wymysli sobie, ze to uklad bez milosci i bedzie lepiej spac

Gość gość
Jest z***biście. Żadnych ograniczeń, wyrzeczeń. Tylko przyjemność w czystym wydaniu.

Gość gość147 ubawiona
dziś co ty wiesz o boskości, przyziemna istoto?

Gość gość147 ubawiona
dziś żadnej przez całe życie :) zdrowsza jestem

Gość gość
Robisz co chcesz i nic nie musisz.Gdy masz dziecko-to już tylko musisz .

Gość gość147
gość dziś ależ kto ci się każe rozmnażać?! ja tylko apeluję: nie obrażaj

Gość gość
Używam y życia. A wy dzieciaci wegetujecie.Czekacie na wnuki,znów bawicid dzieci,i czekacie na śmierć. Taki wasz żywot.

Gość gość
Nie kazdy tutaj obraza dzieci. Poza tym to tez element dyskusji. Jak ktos dzieci widzi tylko jako "smrody" i szczerze ich nie lubi to po co ma je robic?

Gość gość
gość147 ubawiona dziś To ile masz dzieci?

Gość gość
dziś Używam y życia. A wy dzieciaci wegetujecie.Czekacie na wnuki,znów bawicid dzieci,i czekacie na śmierć. Taki wasz żywot. x no widzisz a według mnie to ty wegetujesz. Dla mnie twoje życie, to życie zmarnowane. A co do śmierci to ty możesz sie juz położyc do trumny, bo tak na prawdę nikomu nie jesteś potrzebna.

Gość gość
gość dziś A dlaczego uważasz, że ona nie jest nikomu potrzebna? Znasz ją? Wiesz cokolwiek na jej temat?

Gość gość
To ty musisz zyc dla kogos zeby zycie mialo sens?

Gość gość
gość dziś Co rozumiesz poprzez "zmarnowane życie"?

Gość gość147
dziś "11:17 nie znasz mnie. Jestem bezdzietna i będę tak długo jak będę chciała jeśli do końca życia super jeśli nie też dobrze. Nigdy nie nazwałam dziecka bachorem czy innym przedziwnym słowem." - tak jak napisałam, przeczytałam cały wątek i zaniemówiłam, nie odbieraj całej wypowiedzi personalnie. Padły tu słowa bachor i wiele równie obraźliwych. Trudno to nazwać zezwięrzęceniem, raczej wynaturzeniem. Nie gloryfikję rodzicielstwa, do tego trzeba ogromnej dojrzałości a to pokolenie dojrzałe nie jest. I odwagi. Jeśli sama odczuwasz lęk przed przyszłością, trudno oczekiwać, że nauczysz dzieci go zdobywać i zmieniać. "I uważam że zbyt często pojawia się argument o starości w wypowiedziach dzietnych bo nikt z nas niezna przyszłości a dzieci nie są po to żeby się zajmować stara matka prawda??" PRAWDA - dzieci nie są po coś, tak jak ty nie jesteś po coś.

Gość gość
o bezdzietne się zleciały, na forum dla matek...

Gość gość
Zmarnowane życie, bo bez dzieci? Niby dlaczego? Masz ciągły kontakt z ludźmi, relacje z osobami nie będącymi Twoimi krewnymi. Wiadomo jest, ze takie trudniej utrzymać niż z własnym dzieckiem, bo jednak rodzina to coś, co ma każdy, wiec często jest tak, ze jej nie znosisz, ale widywać musisz. Często właśnie rodzinne życie jest przymusem. Powoli odchodzą te czasy i mozna wprost powiedzieć, ze kogoś nie znosisz i nie musisz go widywać. Dzieci skrzywdzone przez rodziców potrafią się odwrócić i nie pomoc, tak jak i im się nie pomogło. Sorry, ale dla mnie to głupota, ze jeśli Twoja matka nie przeprosi Cię za krzywdy ale oczekuje, ze przyjdziesz bo musisz, w końcu ona jest rodzicem, Ty lecisz i pomagasz. Skończyło się, gdzie szacunek starszym należy się za nic. Czas na to, by się on należał za bycie dobrym, lub po prostu przyzwoitym. Inaczej mając nawet 10 dzieci skończysz sam.

Gość gość
12:33 życie zmarnowane jest wtedy kiedy człowiek jest nieszczęśliwy. Chyba nie uważasz że tylko dzieci potrafi dać szczęście? Jeśli tak to masz płytkie myślenie. Życ powinno się szczególnie dla siebie. I to potrafią zrobić mądre matki. Dla których dziecko nie jest całym światem. Które dostrzegają również partnera i ludzi dookoła. Przedewszystkim jest człowiekiem kobieta żona i na końcu matka. Dziecko nie jest centrum moje uwagi. Rozumiem doskonale bezdzietnych. Nie rozumiem obrażenia dzieci bo przecież każdy z nas był dzieckiem. Nie rozumie za to kobiet które potrafią być szczęśliwe tylko mając dzieci i na siłę wpierają innym że tylko takie życie jest coś warte i wszyscy którzy dzieci nie mają są nieszczęśliwi tylko jeszcze o tym nie wiedzą i umra nieszczęśliwi. No ludzie.

Gość gość
no tak dzieci to taki zmarnowany żywot że kobieta potem często rodzi drugie dziecko, trzecie i jeszcze więcej i to bardzo często zaplanowane dzieci a nie z wpadki...

Gość gość
12:33 życie zmarnowane jest wtedy kiedy człowiek jest nieszczęśliwy. Chyba nie uważasz że tylko dzieci potrafi dać szczęście? Jeśli tak to masz płytkie myślenie. Życ powinno się szczególnie dla siebie. I to potrafią zrobić mądre matki. Dla których dziecko nie jest całym światem. Które dostrzegają również partnera i ludzi dookoła. Przedewszystkim jest człowiekiem kobieta żona i na końcu matka. Dziecko nie jest centrum moje uwagi. Rozumiem doskonale bezdzietnych. Nie rozumiem obrażenia dzieci bo przecież każdy z nas był dzieckiem. Nie rozumie za to kobiet które potrafią być szczęśliwe tylko mając dzieci i na siłę wpierają innym że tylko takie życie jest coś warte i wszyscy którzy dzieci nie mają są nieszczęśliwi tylko jeszcze o tym nie wiedzą i umra nieszczęśliwi. No ludzie.

Gość gość
Kolejne mądre inaczej nie zdają sobie sprawy, ze temat się wyświetla na głównej, ale dział nie. Dziecku przekazałas mózg? Czy po prostu za dużo myślenia?

Gość gość
Odwagi wymaga tez trzymanie w domu jadowitych pajakow. Poza tym wiekszosc dzieci to wpadki, a nie akty odwagi