Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

say-my-name

Wkładki domaciczne?

Polecane posty

Gość oczywiście jak
nie była na swoim miejscu to jak najbardziej /dotyczy to zwykłej wkładki i mireny mają obie być w macicy, bo tam chronią. Jaki to typ wkładki?

Gość spiralkowa
zalozylam ze 2 lata temu jakas nowosc goldlilly - nie hormonalna ale podobno teraz nie mozna tego dostac, moze to jakis badziew? cholera, no to musze sie pospieszyc z ta wkładka nowa.. gin mi ja popchnęła a potem na usg mowila ze nie jest jednak tam gdzie trzeba i trzeba ja wlozyc na nowo-co mi sie wydalo bez sensu-wiec powiedzialam,ze wole zalozyc nowa.

Gość przestarszona
2 tyg temu załozyłam wkłądke miedzianą - pierwszy raz w życiu od tego czas cały czas leci mi krew i boli mnie brzuch - kiedy to przejdzie????

Gość amwj
hej, jeśli chodzi o to kiedy ot przejdzie to nie wiem.. ale krwawienie 2 tyg. to trochę dużo, skonsultuj się z lekarzem i kup sobie żelazo dziewczyno bo się wykończysz.. ja mam wkładkę 3 miesiące i krwawienia są bardzo długie, bolesne i obfite! a brzuch boli mnie prawie każdego dnia cyklu!!

Gość przestarszona
kupie dzieki, ala zastanawiam sie juz nad wyciagnięciem tego cholerstwa bo na podpaski nie wyrobie- gdzie tu oszczędność o której wyszycy mówią że to taka tania metoda ja zapłąciłam 200 zł za złaozenie a na podpaski juz wydałam 20 zł w 2 tyg, co będzie dalej?

Gość anerom
witam ,jeśli chodzi o krwawienie to zgadzam się że 2 tyg to za dużo i jak najszybciej powinnaś iść do ginekologa,powinien zrobić usg czy dobrze jest położona.ja mam wkladkę miedzianą rok i na razie jest ok ale unikam sexowania na całość kiedy mam dni płodne,krwawienia są nieco obfitsze ale można przeżyć...

Gość amwj
ja tak samo robię, teraz uczę się funkcjonowania własnego organizmu i pilnuję dni płodnych, bo dowiedziałam się że wkładka w zasadzie nie ma działania anty tylko jest wczesnoporonna.. i to mnie zabija ta świadomość, że .... ale oczywiście żaden ginekolog tego Ci nie powie, a ja naiwna byłam i niedoinformowana!

dzisiaj mija dokładnie 16 dzień od założenia miedzinej i leje sie jak z pompy !!!!! to jest 100 % metoda antykoncepcyjna bo po prostu nie da się sexu uprawaić, mało tego nie da sie normalnie funkcjonować na pól godziny nie mozna się ruzyc z dala od toalety bo podpaski jedna za druga trzeba wymieniać , nie wiem gdzie tu oszczędność, bardzo żałuje że to założyłam , ide w srode wyciagnac to cholerstwo , a świadomość że moze byc wczesnoporonna to juz zupełnie nie dla mnie !!!! wracam do prezerwatyw!

Gość UŻytkowniczka Evry
Oj dziewczyny - przewertowłam już chyba całe forum o antykoncepcji i sama nie wiem co robić :-( Tabletki mi nie pasują, plastry biorę prawie rok, ale będę z nich rezygnować. Krążki też nie każdemu służą bo to też hormony, a i o spiralkach słychać coraz więcej opini negatywnych. No i naczytałam się o działaniu wczesnoporonnym :-( I bądź tu człowieku mądry co wybrać :-( Mam już 2 dzieci i więcej nie planuję. Pozdrawiam serdecznie

Gość anerom
jeśli chodzi o działanie antykoncepcyjne to nie wierzę do końca w te miedziane ,ponoć najlepsza jest mirena znam parę pań ktore używają wlaśnie mirenę ale ona dużo kosztuje a i nie zawsze udaje się ją utrzymać tzn może się wysunąć a wtedy jaka strata finansowa.ja mam już drugi raz miedzianą,mam 2 dzieci i nie planuję więcej i jak już pisałam unikam na całość kiedy mam dni plodne,choć znam dziewczyny które nie mają pojęcia o swej płodnośći i sexują sie na całość przez cały czas,no i oczywiście sprawa podejścia do wkładki jako wczesnoporonnej...

Gość wkladeczka
Hej! Założyłam wkładkę 10 dni temu w drugim dniu cyklu. Okresy miewam zwykle krótkie, więc normalne krwawienie skończyło po 4 dniach. Jednak cały czas mam niewielkie plamienie i lekko pobolewa mnie brzuch (może nawet nie boli, ale takie uczucie jak przed/podczas okresu). Czy wkładka działa? Czy jest taka możliwość, żeby wypadła? Dodam, że od razu po założeniu miałam zrobione USG, które sprawdza położenie i wszystko było w porządku, a okres nie było obfity.

Gość amwj
to masz szczęście, ja mam mega krwawienia, bóle i okres trwa co najmniej tydzień a kiedyś 4-5 dni! byłam ostatnio do kontroli i ponoć wszystko prawidłowo tylko przy badaniu jak mi nacisnęła podbrzusze z prawej strony fest mnie zabolało a lekarka stwierdziła, że na usg też nie zawsze wszystko widać.. paranoja! to po co do nich chodzić?? boję się może jakaś ciąża pozamaciczna albo jakieś zapalenie.. zastanawiam się czy to wyciągać i 320zł na marne a ja mam już dwójkę dzieci i nie mogę mieć na razie więcej, co najlepsze bank nie chce nam udzielić kredytu na mieszkanie.. dostaję już do łba!!

Gość amwj
widzę, że jesteś z tych kobiet co nie mają ani serca ani sumienia, i skoro mówisz na dzieci bachory to musisz być istną suką bez jakichkolwiek uczuć i pewne obchodzi Cię jedynie to żeby Cię ktoś przeleciał!! nie wypowiadaj się!

Gość jak ktos jest niedoinformowany
alez bede sie wypowiadac,bo to jest forum publiczne a ty nie masz pojecia o mnie wiec tym bardziej sie nie osmieszaj swoimi wypowiedziamii osądami. dzieci mam ale to nie znaczy ze jestem swietojebliwa matka polka,co zlego slowa na nie nie da powiedziac, bo czasem sa bachorami.I jezeli o tym nie wiesz to zaiste jestes tepa i ograniczona.:)

hej dziewczyny mam do Was pytanie, właśnie zrezygnowałam z krążka i ogólnie z hormonów i ginek chciał mi zainstalować wkładkę miedzianą cooper t. Wszystko byłoby fajnie jakbym wcześniej rodziła a jeszcze nie rodziłam i myślałam, że wkładki są przeznaczone dla kobiet, które już mają dzieci... jak to jest?

Gość alunia la
witam wszystkich! pierwsza wkladke zalozylam po 2 dziecku bo wiecej z mezem juz nie chcemy mialam ja piec lat kosztowalo mnie to wtedy 350 zl miedziana bardzo dobrze sie po niej czulam zadnych dolegliwosci moze tylko bardziej obfite miesiaczki ale seks sama rozkosz nie pamietam nazwy . teraz jestem po zabiegu tagzwanym sciagnieciu tamtej a wlozeniu nowej troche sie balam ze bedzie to wyciagniecie bolalo ale uwierzcie lekkie uklucie sama bylam zdziwiona a zalozenie nie boli wogule mam teraz taka za 550 zl NOVA T380 . naprawde warto zalozyc taka wkladke same plusy po pierwsze przez piec lat zaplacimy wiecej za tabletki czy inne rzeczy i jeszcze dochodzi stres jestem czy nie a tak kochani zaoszczedzone pieniadze i seks kidy sie chce i jak sie chce do konca sama slodycz . POZDRAWIAM!

Aniula La ja tez mam juz 2 wiecej nie chce :) u mnie kosztuje 450 zł z założeniem i sie zdecydowałam na miedzianą i musze zadzwonić jak juz bede miała pieniazki w rece :) boje sie tylko skutkow ubocznych..ale z tego co tu piszecie to widze ze tylko na poczatku są problemy z okresem a potem wszytko wraca do normy :) mam nadzieje ze w moim przypadku tez tak bedzie :):):) i mam nadzieje ze nie przytyje ani nie obnizy sie libido...

Gość To może ja......
Witam! Ja mam prawie 40 lat, dwoje dzieci (17 i 11) i bardzo mocno zastanawiam się nad wkładką, bo hormony to chyba nie dla mnie :-( 2 m-ce temu zrezygnowałam z plastrów Evra i teraz czuję różnicę w libido :-) Poczułam w końcu ochotę na męża. Tylko dobija mnie ta ciągła obawa o ciążę.... I sama nie wiem co dalej?

mi też tabletki szkodzą...zle samopoczucie i wiele innych utrudnien w funkcjonowaniu...ale teraz bede zakładac spiralke miedzianą...po której wszystko jest wporzadku...tylko pierwsze 2-3 moga byc dłuzsze plamienia a potem organizm sie przyzwyczaja i jest super...i libido nie spada :)

Gość nusia 4
hej dziewczyny mam wkładke cooper t 380 od 3 miesiecy i teraz spuznia mi sie okres juz 7 dni robiłam test i wyszedł mi negatywnie powiecie mi czy miała kturas zwas juz tako sytuacje? czekam na wasze odpowiedzi

Gość babcja
wkladki a torbiele

Gość babcja
5 marca założono mi mirenę a po 3 miesiącach już mam 46 mm torbiel prostą. za 8tyg mam powtórne usg i pewnie trzeba ją będzie wyjąć. Miała wyleczyć mięśniaki a doszło jeszcze drugie gucio.

Gość czarnulkaa
ja też zastanawiam się nad wkładką... mam 21 lat jestem po jednym porodzie, przy którym nie mialam pełnego rozwarcia ( 5cm) i skończył się cesarka. chciałabym wiedzieć które wkładki są najlepsze. ginekolog tylko o tym wspomniał i podał cenę 500zł z założeniem ale nie wiem nic więcej ani jaka to wkładka ani nic... chciałabym wiedzieć czy boli samo zakładanie i ktore wkladki wybrac? proszę o odpowiedż

Gość gosiekx
Witam Wczoraj usunelam wkladke mirena, po polrocznej mece (pryszcze, wypadanie wlosow, miesiaczki po dwa tygodnie a potem plamienia i zerowe libido). Zastanawiam sie nad zalozeniem zwyklej wkladki bez hormonu i chcialam zapytac czy zdarzaja sie podobne objawy przy tych wkladkach. Z tego co czytam to mowa jest tylko o bardziej obfitym okresie, ale wole miec obfitszy przez tydzien niz plamienia przez miesiac. I co najwazniejsze to libido! Czy ktorejs z Was pprzy zwyklej wkladce spadlo libido??

Gość breloxx
Ja mam miedziową wkładkę. Mi nie spadło wcale a wcale, ja na ogół jestem oziębła, więc wszystko w normie. Ale za to odkad mam wkładkę / 5 lat/, to pojawiły mi się przebarwienia /ciemne plamy/ na twarzy. Czy któraś tez tak miała?

Gość alis...
Witam,ja ma wkładkę od 2 miesiecy,założyłam w UK za darmo.Pojawiło sie jedno dniowe plamienie i to wszystko.Zaleta jest taka ,ze nie muszę myśleć o zajściu w ciąże,minus taki,że trudniej teraz o orgazm,przy tabletkach miałam za każdym razem,teraz bywa,że nie ma,tak jakbym odczuwała ją przy kochaniu.Nie wiem,czy to sie unormuje.Jeśli nie,to zastanawiam się nad usunięciem,może implant?

Gość wkładka
Kiedy najwcześniej można założyć wkładkę po porodzie? Drogie Panie,czy czekałyście na pierwszy okres,czy można od razu po połogu?

Gość bojazliwa
raczej trzeba czekac na okres bo wtedy sie zaklada wkladki,ale spytaj ginekologa.. ja bardzo sie boje zakladania bo straszny cykor jestem.urodzilam 2-jke dzieci i po dwoch szyciach (tzn. po obydwu porodach) nie poszlam na sciaganie szwow bo sie balam:( wytrzymam zakladanie? jak dlugo trwa ten dyskomfort zakladania wkladki?

Gość bojazliwa
ile minut?

Gość niepwena
mam takie pytanie do pan ktore maja wkladke. czy samo zalozenie jest bardzo bolesne i na czym polega takie zalozenie . bardzo prosze o odpowiedz :)