Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

say-my-name

Wkładki domaciczne?

Polecane posty

Gość katarynka22
Witam Was wszystkie miałam wkładkę multi load przez 3 lata i właśnie wczoraj lekarz mi ją wyjął ponieważ mi się wysuneła. wcześniej miałam innego lekarz, który wspominał coś o wymianie, ale nie powiedział , że wysuwanie może być spowodowane zły założeniem . Teraz zastanawiam się nad drugim dzidziusiem, bo mam już jedno dziecko i chcielibyśmy mieć drugie. pozdrawiam

Gość julia z łży
A czy wiecie drogie Panie, że spirala jest środkiem wczesnoporonnym i że zabijacie poczete w sobie zycie ludzkie. Do Pań praktykujących wiarę katolicką Czy wiecie, że mając spiralę nie dostaniecie rozgrzeszenia i nie możecie przyjmowac Komunii Świętej? A jeśli nie mówicie o tym przy spowiedzi, to sakrmanet pojednania jest nie wazny a Komunia swiętokradcza>

Gość katarynka22
Witaj Cytrynka1980 co Cię sprowadza w te progi i tak nieśmiało się witasz?

Gość papapa
rozwieje ktos moje watpliwosci,ktorymi podzielilam sie z wami powyzej???

Gość piekna paszczurzyna
kobiety pomyślcie ile zarodków wasze wkładki wyskrobały z was?? sory za okrutne słowo, ale tak- nie oszukujcie sie- to SĄ srodki wczesnoporonne, a nie antykoncepcyjne. kiedy zarodek osiądzie juz w amcicy, to spiralka je usuwa, ato juz jest życie... i co z tego ze we wczesnym stadium?? uzywajac wkadek rocznie być moze zabijacie kilkadziesiąt dzieci!! to jest opczywiscie tylko i wyłacznie apel do kobiet posiadajacych cień kregosłupa moralnego, które nie zagłuszaja moich argumentów tym, ze jest "zajebiscie cudownie, bo mozna sie kochac ile sie chce"... nie chce mi się wierzyc, ze jestescie takie nieuswiadomione, albo gorzej- nie chce wierzyc, ze mimo ze wiecie, ze to srodki wczesnoporoone je stosujecie...Nie mówiac o fizycznych skutkach stosowania- ciąze pozamaciczne, poronienia....

Gość Margolcia007
mala30: ale to chyba przy wkładce hormonalnej??? piekna paszczurzyna: wiesz ja zdecydowalam sie na wkładke dopiero po urodzeniu dziecka. wczesniej nawet o tym nie myslalam, zadnych tabletek, na poczatku zwiazku prezerwatywa. nie osadzaj innych skoro sama od dawna stosowalas rozne metody antykoncepcji

Gość papapa
Tyle was tu zagląda, niech ktoś mi wreszcie odpowie!!!!

Gość piekna paszczurzyna
margolcia007 ty chyba kobieto czytać nie potrafisz, ja nie napisałam, ze jestem po stosowaniu wielu srodków, używam tylko prezerwatyw, a wkładki uważam za bezmyślność, najpierw jakas niedoinformowana ją zakłada, potem budzi sie koło 40, ze chce miec dziecko, a tu nie ma jak, bo macica jest przeorana wkłądką. nie ma pewnosci, ze nie zajdziesz w ciaze przy wkładce. a jesli zajdziesz i bedzie to np.ciąza pozamaciczna? co wtedy? powiesz sobie- trudno, ryzykowałam, bo fajnie jest mieć bezstresowy seks? gdyby kazdy tak myslal, tylko narządami rodnymi, to byśmy nie wyszli z epoki kamienia łupanego. przytoczyłam tę wypowiedź z blogu, ale to nie ja jestem tą kobietą, trafiłam na te stronę przez przypadek, ale jest tam wiele kobiet, które boleja nad stratą 6 czy 8 tygodniowych dzieci. Wy nigdy sie nie zastanawiacie ile waszych kilkudniowych potrafi pozbyć sie wkładka?

piekna paszczurzyna kobiety pomyślcie ile zarodków wasze wkładki wyskrobały z was?? sory za okrutne słowo, ale tak- nie oszukujcie sie- to SĄ srodki wczesnoporonne, a nie antykoncepcyjne. kiedy zarodek osiądzie juz w amcicy, to spiralka je usuwa, ato juz jest życie... i co z tego ze we wczesnym stadium?? uzywajac wkadek rocznie być moze zabijacie kilkadziesiąt dzieci!! to jest opczywiscie tylko i wyłacznie apel do kobiet posiadajacych cień kregosłupa moralnego, które nie zagłuszaja moich argumentów tym, ze jest \"zaj**iscie cudownie, bo mozna sie kochac ile sie chce\"... nie chce mi się wierzyc, ze jestescie takie nieuswiadomione, albo gorzej- nie chce wierzyc, ze mimo ze wiecie, ze to srodki wczesnoporoone je stosujecie...Nie mówiac o fizycznych skutkach stosowania- ciąze pozamaciczne, idź edukować dzieci w szkołach i pilnuj swojej dupy

Gość piekna paszczurzyna
a co, sumienie się odzywa? jak ktoś podejmuje rytyke, to najlepiej go zagłuszyć heh. wy tu macie koło wzajemnej adoracji pt. "wkładka- zajebista rzecz", ale jak ktoś podejmuje kwestie moralne, to już nie halo

Gość katarynka22
papapa ja po założeniu wkładki tez bardzo obficie krwawiłam przy pierwszych okresach, ale nie bolał mnie aż tak mocno brzuch. potem okresy były dość obfite, ale trwały już tylko 3,4 dni, także każdy organizm reaguje inaczej. A co do tego, czy możesz kochać śię na całość- to zależy co powiedział Ci lekarz, czy byłaś na kontroli po założeniu?

Gość Margolcia007
PIEKNA.......: fakt nie doczytalam. myslalam ze przytoczona historia jest twoja. ale fakt pozostaje faktem. zajmij sie lepiej soba, kazdy robi to co uwaza za stosowne i nie potrzeba nam tu twoich umoralniajacych teorii. nie po to jest to forum!!!!!!!

Gość Pomarańczowa_Piętnastka
Wkładki trzeba częsciej zmieniać jak się ma rzerzączkę ;/ Straszny smrodek idzie z miejsc intymnych ;(

Gość papapa
katarynka22: Dzięki za odpowiedź ! U lekarza byłam, 2-krotnie robili mi usg, spiralka ułożona dobrze, 6 mm od dna macicy. Mój gin wyraził się tak:"może pani teraz swobodnie współżyć" a ja zastanawiam się co miał na myśli mówiąc swobodnie? Nie zapytałam, a teraz nie mam możliwości się z nim spotkać. Dlatego też nie wiem jak postępować? Jak myślisz? Pozdrawiam :)

Gość katarynka22
papapa Jeżeli byłaś już dwa razy u lekarza to powinno być wszystko ok. Ja wkładki zwykłej używałam przez 3 lata i było ok, chociaż parę dni temu wyjął mi ją lekarz (bo jak wcześniej powiedziałam wysunęła mi sie). Ale u mnie od początku miała ona tendencję do wypadania ( lekarz mi ją źle zalożył- moim zdaniem0 Jeśli u Ciebie jest ok to dawaj możesz się kochać dowoli i jak chcesz. Ale uważaj z zabawkami , bo mojej znajomemj też się wysunęła jak bawili się z facetem (tylko nie wiem czym), ale była to zabawka dla dorosłych. jak masz pytania to śmiał jak będę umiała to Ci odpowiem

Gość anerom
witam.mam 32 lata i pierwszą wkładkę miałam założoną po urodzeniu 1 dziecka na trzy lata i kolejną na trzy. po usunięciu tej drugiej po 3 mies zaszłam w ciążę no i teraz mam cooper t.zastanawiałam się długo nad inną antykoncepcją ale ta wydaje mi się najlepsza.wiem kiedy mam dni płodne i w te dni stosuję dodatkowe zabezpieczenie typy prezeski lub stos. przer.bo do końca nie wierzę spirali,no i mam nadzieję że moja antykoncepcja będzie skuteczna.

Gość bibi287
zastanawiam się nad założeniem mireny, interesuje mnie fakt braku miesiączki-czy nie czujecie stanu napięcia przedmiesiączkowego, zatrzymania wody w organiźmie, opuchnięcia????

Gość malenka1

Gość malenka1
witam.mam 27 lat.jestem tu nowa, to dzieki temu forum zdecydowałam sie na wkładke.mam ja od trzech tygodni,przez ten czas niekrwawiłam jakies cztery dni a teraz juz tydzien krwawie obficie,wyglada mi to na miesiaczke,ale ja juz sama niewiem co to bo dosc obfite to krwawienie.pomozcie!!!!!

Gość ttttttttssssssski
ja mialam zwykla miedziana przez 4 lata, prawie pol roku temu ja usunelam do tej pory nie moge zajsc w ciaze

Gość bajka1999
Witam...widze ze jest tutaj mase pytan i obaw dotyczacychwkładek..powiem wam dziewczyny tak..Ja miałam pierwsza wkładke załozona niby na 5 lat a nosiam 6 za przyzwoleniem lekarza,po tym okresie wymieniłam ja na kolejna tez na 6 lat jednak po roku wyjełam poniewaz planujemy z mezem dzidziusia ,mam juz syna ma 10 lat i teraz chcemy miec drugiego dzieciaczka.Naprawde jeskli chodzi o mmoje doswiadczenia to było9 super rzadnych plamien bóli nieregukarnych miesiaczek...mało tego spirala była zakadana w normalnym gabinecie panstwowym za jedyne 50 złotych:-))byłam bardzo zadowolona i polecam,osobiscie po drugiej ciazy zdecyduje sie na kolejna wkładke:-)nie bojcie sie kazdy przechodzi to na swoj sposob aloe nie jerst zle wrecz komfort ...100%

Gość Patrysia2405
Witam:) Od kilku miesięcy mam wkładkę Mirenę...zakładanie było bardzo bolesne:(Czy wyjmowanie wkładki jest tak samo bolesne i nie przyjemnę?Pozdrawiam

Gość magdafikus
Witam. Ja miałam załozona pierwsza wkładke na 5 lat potem załozyłam znowu na 5 lat ale wyjał mi ja lekarz po roku gdyz chce miec drugie dziecko bo syn ma juz 11 lat. W sumie miałam załozona wkładke na 7 lat, i teraz nie stosujemy zabezpieczenia zadnego i nie moge zajsc w ciaze, nie wiem czy za bardzo pragne dziecka i blokada jest. lekarz mówił zeby nic na siłę, ale jak mam nie myslec.Powiedział że powinnam juz zajsc w ciaże, bo kochamy sie bez zabezpoieczenia 9 miesięcy i nic.Martwie sie bo bardzo chce miec jeszcze jedno dziecko a nie moge zajs. niektóre dziewczyny co tez miały wkładke i wyjęły to po niedługim czasie zaszły w ciażę.

Gość agnessa85
hej dziewczyny, a slyszalyscie cos o zakladaniu spiral u nierodek? bo wiem ze opinie sa podzielone choc niektorzy lekarze podobno sie nie sprzeciwiaja. pigulek niestety nie moge brac, a za dziecmi nie przepadam;) moze ktoras z was jest z okolic Wrocławia??

Gość paolinka
od 3 miesiecy mam zwykla miedzian wkladke ale nadal mam opory zeby kochac sie z mezem "do konca". czy ktoras z was tak miala? czy moge juz skonczyc ze stosunkiem przerywanym? czasem mam wrazenie ze niepotrzebnie wydalam tyle kasy, bo jakos nie mam zaufania do mojej spiralki. pomozcie!!! czy wy kochacie sie do konca bez obaw? prosze o rady.

Gość jakatomelodia
wszystko co powinnyscie wiedziec o wkladkach domacicznych http://tnij.org/d35b polecam ten artykul ciekawy