Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety które nie pracują

Polecane posty

Gość Gość
10 minut temu, Gość Gość napisał:

Tak bo w tym temacie jestem nie oświecona . Tylko nie posz że jesteś tak bogata że nie musisz pracować i nie jesteś kurą domową bo zatrudniasz ekipę do gotowania ,sprzątania i tak dalej .

No to fajnie. Mam cię oświecić, ale z góry zabraniasz mi pisać pewnych rzeczy. No to sorry, ale chyba sobie nie pogadamy.

Mogę napisać czy czego nie robię. Nie pracuję zawodowo. Nie jestem utrzymywana przez żadnego faceta w zamian za prowadzenie mu domu i opiekowaniem się dziećmi. Starczy?

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Wiesiek napisał:

Kobieta powinna być kobieca , delikatna a nie taki cham jak ty .

Hahaha. Powinna, bo co? Bo ty tak uważasz?

Gość Wiesiek
18 minut temu, Gość Kaska napisał:

Zaraz ci odpisze ta nierozkladajaca nóg że ona ciebie też by nie chciala i takie tam blebleble .

Jak na razie to taka mądra jest, że z kobietą mnie pomyliła. I taki ktoś jak ona ma czelność poniżać inne kobiety .

Gość Beznazwy

Myślę, że krytykantki same by chciały moc siedzieć z dziećmi i dlatego się plują.

Ja wam powiem jedno. Mnie matka poświęciła dla kariery i dziś nie ma córki. Nawet nie widziała wnuków. Nie chcę jej widzieć.

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Bo taka jest jej natura .

Gość Wiesiek
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Nie tylko ja ale inni faceci też. No chyba, że jakiś chce mieć chamskiego chłopa w domu.

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Wiesiek napisał:

Jak na razie to taka mądra jest, że z kobietą mnie pomyliła. I taki ktoś jak ona ma czelność poniżać inne kobiety .

Bo to jakiś babochlop jest .

Gość Gośćqwerty
9 minut temu, Gość Gość napisał:

To myslisz że tylko on tak uważa ? Jakoś nie chce mi się wierzyć że facet mógłby chcieć babę z przewagą genów męskich .

Gość Maja
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Raczej świadoma matka i żona która z błędów swojej matki wyciągnęła wnioski. I nie chce aby jej dzieci przeżywały to co ona musiała będąc dzieckiem. A później  po latach dziięki egoistycznym rodzicom  dla których pieniądze czy realizacja zawodowa jest ważniejsza od dobra dzieci, gabinety  terapeutyczne pękają w szwach , ponieważ dorosłe dzieci tych rodziców mają  duźe problemy z psychiką

No ja rozumiem że dziecko malutkie potrzebuje matki. Ale starsze to w jakim celu matka ma być 24h w domu?

Problemy z psychiką raczej mają ci których rodzice źle traktowali , znęcali się psychicznie itp. 

Dawniej dziećmi się nikt nie interesował. I nawet jak kobiety siedziały w domu to miały tysiąc różnych domowych obowiązków. Dzieci od  najmlodszych lat musiały pomagac we wszystkim i malo bylo rodzin ktore normalnoe spedzaly czas z rodzina.

Oczywiście mówię to z perspektywy osoby wychowanie na wsi. Moze w mieście w blokach było inaczej. 

Gość Wiesiek

Dziewczyny brońcie się! Nikt nie powinien Was poniżać, wyzywać, obrażać Każda  z was wie na co może sobie pozwolić. Czy woliciei zostać w domu czy iść  do pracy, to wasze życie i żaden pracujący nieszczęśliwy i samotne babochlopy nie ma prawa Wam dyktować co macie robić. Poczytałem to forum i muszę przyznać, że jesteście za kulturalne, takiej larwie która wpiep..... a się w wasze życie trzeba  ostro  pocisnàć tak jak ona wam . Trzymajcie się kureczki :-) cieplutko myśle, że wielu facetów na żonkę wybrało by Was a nie pracującego babochłopa .

Gość Beznazwy

Ja akurat mieszkałam na Śląsku i mama nie musiałaby pracować, bo pensje górników są wysokie, aleoj ojciec był leniwy i to mama nas utrzymywała. Wracała po 17 z pracy. A inni mieli mamę w domu.

Gość Gość
26 minut temu, Gość Gość napisał:

Bo taka jest jej natura .

🤣😂🤣

To jest tylko twoje bardzo subiektywne zdanie 😄 

Gość Gość
21 minut temu, Gość Gośćqwerty napisał:

To myslisz że tylko on tak uważa ? Jakoś nie chce mi się wierzyć że facet mógłby chcieć babę z przewagą genów męskich .

To niech facet powie jaką on by chciał mieć kobietę. A nie jakie POWINNY być wszystkie kobiety świata 😄 

Gość Gość
34 minuty temu, Gość Gość napisał:

To niech facet powie jaką on by chciał mieć kobietę. A nie jakie POWINNY być wszystkie kobiety świata 😄 

Bo jest realistą ,pokaż mi zdrowego normalnego faceta ktoremu podoba się babochłop . No chyba może jakiemuś niedoszłemu gejowi.

Gość Gość
39 minut temu, Gość Gość napisał:

🤣😂🤣

To jest tylko twoje bardzo subiektywne zdanie 😄 

Jesteś pewna że tylko moje ?

1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Ciekawe ile z tych gówniakow nigdy by świata nie ujrzało gdyby nie to, że leniwe kury potrzebują wymówki, żeby nie pracować. Najpierw narobią sobie tych rozdziobów a potem wieki płacz jak to się poświęcają. Trzeba się było zabezpieczać albo nogi na krzyż trzymać to by wam było łatwiej. Na uj komu 3/4 dzieci?

Ty pewnie nie możesz mieć dzieci dlatego jesteś taka złośliwa. Znam panią która ma 11 dzieci. niektóre osoby są tak ograniczone że nie potrafią zrozumieć że ktoś chce mieć liczną rodzinę.

Gość Gość
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

Ciekawe ile z tych gówniakow nigdy by świata nie ujrzało gdyby nie to, że leniwe kury potrzebują wymówki, żeby nie pracować. Najpierw narobią sobie tych rozdziobów a potem wieki płacz jak to się poświęcają. Trzeba się było zabezpieczać albo nogi na krzyż trzymać to by wam było łatwiej. Na uj komu 3/4 dzieci?

Oj babo, babo a na ...uj tobie głowa jak zamiast mózgu g..... wno tam masz.

Gość Gość
17 minut temu, Gość Gość napisał:

Bo jest realistą ,pokaż mi zdrowego normalnego faceta ktoremu podoba się babochłop . No chyba może jakiemuś niedoszłemu gejowi.

Ale co mnie interesuje jakie baby podobają się facetom? Nie obchodzi mnie to. Nie rozumiem dlaczego jakiś facet ma mówić jaki kto powinien być. Jak kobieta chce być babochłopem to niech sobie będzie. A nie jakiś facet będzie jej mówić, ze nie powinna być babochłopem tylko powinna być kobieca i delikatna. Jeśli chcecie spełniać wymogi jakiś facetów to sobie je spełniajcie. Wasza wola. Ale nie projektujcie tych wymogów jako musu na wszystkie kobiety świata.

Gość Onna

Na ..uj ty taka patolka jesteś ?

Gość Gość
5 minut temu, Gość Gość napisał:

Ale co mnie interesuje jakie baby podobają się facetom? Nie obchodzi mnie to. Nie rozumiem dlaczego jakiś facet ma mówić jaki kto powinien być. Jak kobieta chce być babochłopem to niech sobie będzie. A nie jakiś facet będzie jej mówić, ze nie powinna być babochłopem tylko powinna być kobieca i delikatna. Jeśli chcecie spełniać wymogi jakiś facetów to sobie je spełniajcie. Wasza wola. Ale nie projektujcie tych wymogów jako musu na wszystkie kobiety świata.

Masz podwójne standardy, piszesz że żaden facet nie bedzie mowił jak kto ma wyglądać ,a ty piszesz obraz rodziny że po co komu tyle dzieci itd  . To czemu tobie wolno pisać jak inni powinni żyć a jemu nie wolno?

Gość Gość

Masz podwójne standardy, piszesz że żaden facet nie bedzie mowił jak kto ma wyglądać ,a ty piszesz obraz rodziny że po co komu tyle dzieci itd  . To czemu tobie wolno pisać jak inni powinni żyć a jemu nie wolno?

To nie był mój post. Ten o dzieciach. Nie interesuje mnie to ile kto ma dzieci. Możecie mieć 10 i możecie być bezdzietne. Ani mnie to ziębi ani grzeje.

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

A jakie prawo maja pracujące panie na tym forum aby innym mówić jak powinno być i jak powinny żyć panie niepracujące Jak kobieta chce siedzieć w domu a nie w pracy niech to zrobi jej życie.A nie jakaś baba jej mówi , że nie powinna siedzieć w domu. Jeśli chcecie spełniać swoje wymogi i pracować to je spełniajcie i pracujcie.Wasza wola. Ale nie projektujcie tych wymogów jako musu na wszystkie kobiety.

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

A jakie prawo maja pracujące panie na tym forum aby innym mówić jak powinno być i jak powinny żyć panie niepracujące Jak kobieta chce siedzieć w domu a nie w pracy niech to zrobi jej życie.A nie jakaś baba jej mówi , że nie powinna siedzieć w domu. Jeśli chcecie spełniać swoje wymogi i pracować to je spełniajcie i pracujcie.Wasza wola. Ale nie projektujcie tych wymogów jako musu na wszystkie kobiety.

Tego postu nie powinnaś kierować do mnie. Mam w dupie to czy pracujecie czy nie.

Gość cooS

Czy mozecie mi laskawie podac wyczerpującą definicje kury, bo juz sie gubię w sprzecznych okresleniach.

Gość Gość

No kobito ale się podpisałaś , pusta główka nic mądrego nie mogła napisać. Wstyd !!!!

Gość Gość
10 minut temu, Gość cooS napisał:

Czy mozecie mi laskawie podac wyczerpującą definicje kury, bo juz sie gubię w sprzecznych okresleniach.

Kura domowa- o kobiecie rezygnującej z ambicji zawodowych na rzecz prowadzenia domu, wychowania dzieci 

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Kura domowa- o kobiecie rezygnującej z ambicji zawodowych na rzecz prowadzenia domu, wychowania dzieci 

To teraz analogicznie że kobieta pracująca to kobieta dla ambicji zawodowych zrezygnowała z prowadzenia domu i wychowywania dzieci?

Gość Gość

To teraz analogicznie że kobieta pracująca to kobieta dla ambicji zawodowych zrezygnowała z prowadzenia domu i wychowywania dzieci?

Dokładnie.

Gość Gość
9 minut temu, Gość Gość napisał:

No chyba nie za bardzo. Bo kobiety pracujące zwykle nie rezygnują całkiem z prowadzenia domu i wychowywania dzieci. One dzielą się tymi obowiązkami z mężem. Pełnią dwie rolę. Kura domowa natomiast pełni jedynie rolę pani domu. W ogóle nie podejmuje jakiejkolwiek aktywności zawodowej.

Gość Gość
12 minut temu, Gość Gość napisał:

No chyba nie za bardzo. Bo kobiety pracujące zwykle nie rezygnują całkiem z prowadzenia domu i wychowywania dzieci. One dzielą się tymi obowiązkami z mężem. Pełnią dwie rolę. Kura domowa natomiast pełni jedynie rolę pani domu. W ogóle nie podejmuje jakiejkolwiek aktywności zawodowej.

No ale nie siedzi dupą na fotelu tylko zajmuje się domem i dziećmi a wyzywana jest od tluków ,leni i pasozytów