Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marcin Marcin

Proszę o ocenę sytuacji w związku.

Polecane posty

1 minutę temu, Judyta_20 napisał:

Ej! Wystarczy już tych wycieczek "ad personam" 😉

Nie wiem jak Wy, ale ja jestem ciekawa, co Marcin postanowił...

Ten proces to jeszcze potrwa w jego glowie..Poza tym wyrwal fajna laske bez zobowiazan. To na pewno mu sie podoba. On nie musi dostosowywac sie do jej zobowiazan.. 

3 minuty temu, Judyta_20 napisał:

Ej! Wystarczy już tych wycieczek "ad personam" 😉

Nie wiem jak Wy, ale ja jestem ciekawa, co Marcin postanowił...

No dobra. Odpuszczam😜

4 minuty temu, AZS56 napisał:

A kto nalezy do tej strony, co potrzeba, uswiadom mnie, zeby uchronic przed gafa!

NiburDrama, pomoz!

5 minut temu, Niburdiama napisał:

Swidrujace Oko Kirke pisze frazesy, ktore ktos dawno temu umiescil na forum i cieszy sie jak do sera, ze moze po raz setny uzyc tych samych wyswiechtanych frazesow z epoki dinozaurow liczac na zachwyt audytorium i puchary. Na drugi dzien wchodzi i powtarza jak kserogirl to samo co dzien wczesniej. Zenada level hard i wpada w samouwielbienie jaka jest fajna. 

Eeeee, po wczorajszym tekscie pod kitkiem, slabe. Stac Cie na szczerosc.Dziekuje za rozrywke.

14 minut temu, Lola14 napisał:

Przeczytaj pierwsza I dwie ostatnie😁

Już dawno przeczytałam bo jak ostatni raz czytałam to była strona 6 więc miałam tylko 4 do nadrobienia

1 minutę temu, Niburdiama napisał:

Jak dla mnie temat sie skonczyl zanim rozpoczal, ale jakos trzeba zabic czas w oczekiwaniu na deserek Kitka 😎

Nie jedz slodyczy na nic bo ci pupa jeszcze bardziej urosnie..

9 minut temu, Lola14 napisał:

Wystraszylismy autora..

Jestem jestem, gotowałem rosół dla Niburdiamy😂

Cos czuje, że jest zazdrosna o ten rosół. W dodatku znalazłem odświeżacz do szafy, wyślę jej w komplecie 😂

Ja juz ma te trupy w szafie to niech chociaż ładnie pachną 😂😉

3 minuty temu, agent of Asgard napisał:

Raczej nie. Zwłaszcza, że lekko już nadjedzony przez Niburdiamę. 😈

Czy ja też mogę poprosić trochę? Wprawdzie nie znoszę rosołu, ale dawno nikt dla mnie nie zrobił nic tak miłego. Jak dodam koncentrat pomidorowy, może da się zjeść. 😈

Zrobimy dobrą pomidorówkę, więc szykuj koncentrat 😉

Przed chwilą, Niburdiama napisał:

Nie rozumiem aluzji z trupem w szafie ? 

Problemy które wkładasz do szafy bo nie są warte aby o nich rozmawiać. 

3 minuty temu, agent of Asgard napisał:

Mam koncentrat, oregano, bazylię i śmietanę, zatem wpadaj!

A serio, też rozstałem się z osobą, która miała ciężkie dzieciństwo i oczekiwała, że będę się do niej nieustannie dopasowywał, ale dopiero po paru latach związku. Jednak z perspektywy czasu uważam to za dobre posunięcie.

Dlatego ja zdaje sobie sprawę z tego wszystkiego ale też zakończenie nie jest łatwe bo przecież nie zawsze było źle. 

5 minut temu, Niburdiama napisał:

Trup w szafie to sa wstydliwe sprawy ktore ktos skrzetnie ukrywa...to tak na marginesie...

Nie mi wnikać jakie problemy masz i jakie problemy chowasz do szafy. 

28 minut temu, Marcin Marcin napisał:

Jestem jestem, gotowałem rosół dla Niburdiamy😂

Cos czuje, że jest zazdrosna o ten rosół. W dodatku znalazłem odświeżacz do szafy, wyślę jej w komplecie 😂

Ja juz ma te trupy w szafie to niech chociaż ładnie pachną 😂😉

Twoja dziewczyna to taka niburduama , tylko w lagodniejszym wydaniu😁. Nie zaspokoisz jej potrzeb. Ty potrzebujesz partnerki- jedno dziecko juz masz😁

6 minut temu, Lola14 napisał:

Twoja dziewczyna to taka niburduama , tylko w lagodniejszym wydaniu😁. Nie zaspokoisz jej potrzeb. Ty potrzebujesz partnerki- jedno dziecko juz masz😁

Ja też bym chciała partnera który swoim zachowaniem nie przypomina małego dziecka , jedno dziecko mam i wystarczy 😉

4 minuty temu, Lola14 napisał:

Zgadzam się 😁

9 minut temu, Marcin Marcin napisał:

Dlatego ja zdaje sobie sprawę z tego wszystkiego ale też zakończenie nie jest łatwe bo przecież nie zawsze było źle. 

I przyznaj czy troche nie podoba ci sie to ze ona tych zobowiazan nie ma, i tak naprawde to ty nie musisz dostosowywac sie do jej zobowiazan. Najwyzej troche do niej samej...Z jakiegos powodu nie “wpadla ci w oko” rozwodka z trojka dzieci

2 minuty temu, agent of Asgard napisał:

Ma być dobrze, a nie „nie zawsze być źle”. Masz się czuć naturalnie, swobodnie i pewnie, będąc sobą. Masz się czuć akceptowany i rosnąć, chcieć się stać najlepszą wersją siebie, rozwijać swe talenty i umiejętności.

Tego właśnie mi zabrakło w tym związku, dojrzałości. 

1 minutę temu, Lola14 napisał:

I przyznaj czy troche nie podoba ci sie to ze ona tych zobowiazan nie ma, i tak naprawde to ty nie musisz dostosowywac sie do jej zobowiazan. Najwyzej troche do niej samej...Z jakiegos powodu nie “wpadla ci w oko” rozwodka z trojka dzieci

Tu też przyznam Ci rację, choć to ona szukała faceta z dzieckiem, bo jej partnerzy po rozwodzie bez dzieci okazywali się niedojrzali. 

1 minutę temu, Marcin Marcin napisał:

Tu też przyznam Ci rację, choć to ona szukała faceta z dzieckiem, bo jej partnerzy po rozwodzie bez dzieci okazywali się niedojrzali. 

To tylu ich bylo? Szukala tatusia? Dla siebie.

6 minut temu, agent of Asgard napisał:

Ma być dobrze, a nie „nie zawsze być źle”. Masz się czuć naturalnie, swobodnie i pewnie, będąc sobą. Masz się czuć akceptowany i rosnąć, chcieć się stać najlepszą wersją siebie, rozwijać swe talenty i umiejętności.

Świetnie napisane!

I dotyczy obydwu stron w związku. Kompromis jest dobry, podporządkowanie nie.

2 minuty temu, Marcin Marcin napisał:

Czyli miarą męskiej dojrzałości jest posiadanie dziecka ? 

Jak slysze slowo dojrzalosc to mam ochote zalozyc pstrokate getry, nawieszac zlote lancuchy na szyje i wsiasc na motor i zrobic swiece. Tyle o tym uwazam. 

Widzisz, reagujesz jak małe dziecko na pewne słowa dorosłych ludzi 😉 Ale rozumiem, kiedyś też miałem podobne podejście... 

W przedszkolu 😜😉

Przed chwilą, Elciaa29 napisał:

Czyli miarą męskiej dojrzałości jest posiadanie dziecka ? 

Ona wyszła z takiego założenia, to jej podejście do tematu. Ja uważam że bycie rodzicem niczego nie definiuje. 

1 minutę temu, Marcin Marcin napisał:

Ona wyszła z takiego założenia, to jej podejście do tematu. Ja uważam że bycie rodzicem niczego nie definiuje. 

No tak chodziło mi że według niej , dziwne trochę bo ja nie zauważyłam u ludzi posiadających dzieci większej dojrzałości niż u tych którzy nie mają

2 minuty temu, Niburdiama napisał:

Dojrzalosc = smierc mentalna. Starosc, zmarszczki, siwe wlosy...menopauza...andropauza...

Właśnie takie myślenie pokazuje jak mało jeszcze rozumiesz. Można być dojrzałą osobą ale z ikrą i chęcią do życia i działania. Twój pierwszy siwy włos też nie mówi że jesteś stara, ale ze sie zmieniasz. Można być dojrzałym ale jednocześnie młodym duchem. 

3 minuty temu, Niburdiama napisał:

To skoro ona dostosowuje do Ciebie to Ty chyba mozesz tez dla rownowagi. 

Jasne że mogę pod warunkiem, że mam jakiś wpływ na jakość związku. 

6 minut temu, Niburdiama napisał:

Ale mnie to odrzuca i kojarzy mi sie z zamulaniem jak stary tetryk, tak zupelnie zmierzly jak ja dzis i to nie jest dobra opcja. 

Ile masz lat? 

Jesli można wiedzieć 😉

5 minut temu, Marcin Marcin napisał:

Ile masz lat? 

Jesli można wiedzieć 😉

Właśnie też jestem ciekawa 🙂

A jak Wam sie wydaje ile moge miec skoro siedze tu sobie z Wami przy kawce na kafe? 

To że z nami siedzisz na kafe to nic nie mówi o wieku , możesz mieć 20 a możesz mieć 50 😉

32 minuty temu, Marcin Marcin napisał:

Widzisz, reagujesz jak małe dziecko na pewne słowa dorosłych ludzi 😉 Ale rozumiem, kiedyś też miałem podobne podejście... 

W przedszkolu 😜😉

Ona udaje mala dziewczynke 😁. Twoja kobieta az tak egzaltowana nie jest. Ale to pewne ze szukala kogos kto sie nia “zaopiekuje”... dlatego mlode kobiety rozgladaja sie za straszymi facetami. Tez tak mialam do 30tki😉. Potem dopiero zrozumialam ze starszy nie znaczy opiekunczy😁😁