Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiarah

Kosmetyczne sztuczki.

Polecane posty

Gosiczka - Timotei faktycznie nadaje włosom blasku ale nabawiłam się po nim okropnego łupieżu, teraz z nim walczę od kilku tygodni i za cholerę nie mogę się pozbyć.

Gość Gosiczka
Hmmm,Kaśkaa,ja też dostałam okropnego łupieżu,może rzeczywiście po timotei?Skóra głowy swędzi strasznie,a włosy wychodzą garściami!Ale kolor włosów-super!Buziaczki dla wszystkich!

wypróbowałam tą sztuczkę z cukrem jest bomba moje dłonie są super tak się zachwiciłam efektem że całemu ciało zrobiłam taką kurację !!! Jestem jak aksamit !!!! :) hihihih

Nicola, czy możesz mi powiedzieć jaka to dokładnie sztuczka z cukrem, bo szukam, szukam i nie mogę tego znaleźć :(Z góry dziękuję:)

ta sztuczka z cukrem to...- dajesz na dlonie dużą ilosć balasamu do ciała lub kremu do rąk, a póżniej dajesz łyzeczke cukru i tak przez 2-3 minuty masujesz......naprawde siuper efekt......dłonie mięciutki(z ciałem nie próbowałam:P)

no to spróbuj twoja skóra nie bedzie taka szorstka ... :P , naprawdę warto i nie zapomnij po zrobieniu tego zabiegu spłukać go ciepłą wodą i zastosować jakiś balsamik lub krem do rąk.....:D

nie dzieki...wole nie próbować.....a co do skóry to mam inne wypróbowane sposoby........

Kaśkaa > nie znam zadnego domowego sposobu na lupiez,ale znam jeden jedyny szampon,ktory jest rewelacyjny -Nizoral. fakt,jest dosc drogi,ale bardzo wydajny,bo ja kupilam z rok temu mala buteleczke i mam ja do teraz. a to dlatego,ze szampon sie bardzo dobrze pieni i uzywa sie go rzadko,a daje wspaniale efekty! naprawde polecam

fiołku, tylko nie na każdego działa, niestety :( na mnie wcale.

Gość Iwi
Kiarah, założyłaś rewelacyjny topik!!! Oczywiście ściągnęłam mnóstwo przepisów - tylko że nie notuję ich w zeszycie, a kopiuję do Worda;) Zamieszczam swój przepis na peeling do ciała: 2 łyżki najtłustszej śmietany i 3 łyżki soli - taką masą nacieram skórę, po czym spłukuję pod prysznicem - bardzo wygładza i balsam niepotrzebny. Natomiast do rąk polecam błyskawiczny peeling z plasterka cytryny - posypać cukrem i wymasować tym dłonie, spłukać. Wolę ten peeling ze śmietaną, ale ten z cukrem jest lepszy gdy się ma mało czasu. No i odrobinę rozjaśnia skórę.

Pigowaty Fiołku, już kiedyś używałam Nizoralu, pomógł mi wtedy pomoże i teraz. Chyba. :)

Gość krzysztof zalewski-idol
Ale wy głupie jesteście.......Matko......Sztuczka z cukrem....:))))))) Przecież to działa jak zwykły peeling, po którym skóra zawsze jest gładsza....To żadna sztuczka...Każdy wie, jak działa peeling i jak jest zrobiony....i na pewno niejedna laska kombinowała sobie taki peeling.Dobrze, że jestem facetem, a nie głupią panieną

Gość delicja
a czy zna ktoras moze dobry sposob na twarde piety? pumeks nie pomaga :(

Gość Iwi
Hej! Być może już to wiecie, ale ja trzymam lakiery do paznokci w lodówce - nie gęstnieją wtedy tak szybko. Natomiast jeśli mam miękką kredkę do oczu, której nie da się zatemperować, wkładam ją na parę godzin do zamrażalnika. Mam jeszcze pytanie: gdzie można kupić bawełniane rękawiczki? Wszędzie widzę tylko akrylowe albo z poliestru - mogą być takie na tę warstwę kremu?

Iwi, a pytałaś w sklepie gospodarstwa domowego, z chemią typu proszki albo coś z odzieżą ochronną?

Gość Iwi
Nie, tylko w odzieżowych. Dzięki Justa!!!!

A znacie moze jakis sposob na pozbycie sie przebrawien i blizn po tradziku??

A znacie moze jakis sposob na pozbycie sie przebrawien i blizn po tradziku??

Gość Iwi
Domowy nie - mi pomógł krem Diacneal firmy Avene, ale kosztuje ok. 50 zł:(

Gość jestescie kochane
wszystkie dziewuszki :) nie ma to jak solidarnosc jajników i rozmowy o kosmetykach ... :D ODŚWIEŻAM!!!!!!

Gość biedroneczzzka
Swietny jest ten temat !! :)) Wiele ciekawych informacji sie tu dowiedzialam ;) i z wielu zkozystam:) Ale mam tez jedno pytanko , czy znacie jakis sposob by kreska zrobione na dolnej powiece tak od srodka, sie nie zmazywala???? bo mi on sie zmywa :(( moze jest jakis "domowy" sposob na to ???

Gość odświezam

Biedroneczzzka, nie wiem, czy jedynym sposobgem nie ejst po prostu trwalsza kredka :/ Zreszta wiesz, z okiem nie powinno sie eksperymentowac, slyszalam nawet opinie,ze wewnatrz oka nie powinno sie rysowac kreski, wiec domowe sposoby tym bardziej odpadaja :-(

Gość w zasadzie
prawie wszystko zostało juz powiedziane ale moze na cos sie przydadza rady ... na suchą skórę polecam kąpiel z dodatkiem mąki ziemniaczanej, skóra po niej jest gladka i tak bardzo sie nie przesusza domowy peeling może być też soli zwykłej kuchennej, używałam jej na zmoczone ciało podczas kąpieli i skóra ekstra wygładzona, przy okazji sól wyszczupla ;) właśnie, kąpiel wyszczuplająca, dodajemy do kąpieli kilogram soli i moczymy sie w niej - podobno efekt wyszczuplający :) maseczka sciagjaca-wysuszająca na twarz to ... zwykłe mydło! mydlimy twarz zwykłym mydłem i zostawiamy na parenascie minut az poczujemy ze skóra jest sciagnieta, zmywamy i stosujemy jakis tam kremik - znajoma tak robiła bo miała straszne problemu z nadmiernym wydzielaniem sebum :) co do kształtu brwi, to używam czasem takich malutkich nozyczek kosmetycznych i tam gdzie wloski rosna a rosnąc nie powinny sie nie układają to je przycinam, blond wloski tez obcinam - nie chce mi sie ich wyrywac ;) na idealnie gladkie aksamitne stopy nakładam duzo kremu nawilzajacego i zawijam je folią (oczywiscie po wczesniejszym peelingu, usuwaniu naskórka itd) ita sobie chodze w folii i skarpetkach (tylko uważac bo slisko ;)) zdjemuje a stopy jak u niemowlaka :) w jednym kolorze, nawilzone, rózowiutkie i wogole cacy ;) jak mi sie cos jeszcze przypomni to cos skrobne ! pozdrówka!

Gość mangolcia
dziewczyny jak nakladac fluid zeby nie wygladac ja debil czyt.groteskowo?????Aha powiedzcie kochane co z tymi drożdżami ??Rzeczywiscie dają efekty?W jakim czasie??Buziaki

Gość Iwi
Dziewczyny, polecam Wam rewelacyjny sposób na łamliwe paznokcie: przez 3 tygodnie codziennie jadłam galaretkę - 1 opakowanie dziennie, sposób przygotowania - taki jak lubicie. Tylko zwróćcie uwagę aby była to galaretka z żelatyną - wieprzową oczywiście i porządnej firmy. Jeśli mimo to boicie się choroby szlaonych krów, to może samodzielnie sporządzona galareta z nóżek? A teraz o efektach: paznokcie, które mi się łamały jak tylko zaczynały wystawać poza opuszek palca, teraz są twardsze i tak długie jak chcę! Od kuracji minęły prawie 2 miesiące, przez ten czas złamały mi się tylko dwa paznokcie i to wtedy, kiedy były bardzo długie. Z drożdżami bywa różnie, ja zauważyłam efekty po jakichś 3 tygodniach, moja koleżanka po ponad miesiącu, ale odkąd zaczęła oprócz picia drożdży robić z nich także maseczki, jej cera pięknieje w oczach. Mangolcia, ja nakładam fluid zanim jeszcze krem mi się wchłonie na twarzy - wtedy fluid nie sprawia wrażenia maski. Podstawowa zasada: nie za dużo! I jeszcze jedno: kąpiel w soli w ogóle mi nie pomogła, waga nawet nie drgnęła.

Gość Liluś
Mam suchą, wrażliwą cerę , skłonną do uczuleń, są okresy ,że moja buzia wygląda super , ale coraz częściej zdarza się, że na twarzy mam pełno plamek, krostek- gł. na brodzie (które bardziej przypominają potówkę u małych dzieci- niż coś w rodzaju trądziku, którego nie miałam będą c nastolatką). Aha, może dodam ,że mam skłonność do pękających naczyń krwionośnych. Mam ogromną prośbę, jeśli znacie jakieś sposoby na to by moja twarz była "jednobarwna" pozbawiona przebarwień, a skóra dobrze nawilżona, będę wdzięczna.Może ktoś wypróbował serię skutecznych kosmetyków (od oczyszczania , przez nawilżanie itd.) Aha,jeśli znacie profesjonalny gabinet dermatologiczno-kosmetyczny w Poznaniu to proszę o namiary. Z góry dziękuję i pozdrawiam

Gość a ja mam
rogowacenie mieszków okołowłosowych jak tu ktoraś pani wspomniała czyli: tak jakbym caly rok miala gesia skórke !!!! 😭 znacei jakis cudowny sposob na pozbycie sie tego paskudztwa ? nie moge sie dotknąć, bo skóre mam jak tarka 😭 :( plissssssssssss pomzota dziewuchy