Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tamponik

Jak używać tampony?

Polecane posty

Gość mmmmg
co to znaczy być dziewicą i jak nią zostać bo ja też chce nią zostać

problemiara- w tamponach jest instrukcja, wkładasz aplikator grubszą stroną do pochwy a cieńszą stronę tej rurki wsuwasz palcem tak jedną w drugą

Gość mmmmg
odpowie mi ktoś !!!!!!!!!!!!!!!!!!

mmmg- pytasz serio? ile masz lat? jakos mi sie nie chce wierzyc że to nie jest prowokacja ;/

Gość mmmmg
tak pytam na serio mam 15 lat a ty

lol... dziewczę, jeśli nie uprawialas jeszcze seksu to jestes dziewicą. nie... to jednak musi byc podpucha.

Gość mmmmg
co ty mówisz dziewcze a ty ile masz lat

Gość hehehe..lol
nie no dziewczyny.. mysle ze w tym wieku kazdy wie co to jest dziewictwo

Gość mmmmg
teraz może tak

Gość oooooooo bosssszzz
dziewczyny przestancie bo to na kilometr czuc podpucha ktos se jaja robi i w dupie z nim a nawet jesli mowi serio to to nie jest forum na to. Przestanmy sie klocic jak dzieci. Koniec tematu. Gadamy o tamponach!! ;)

Gość zaba9876565487
ja tez mam ten problem...nie umiem zalozyc tamponu:(( kolejny raz probowalam, ale zmarnowalam kolejny tampon, boli mnie, w ogole nie chce wejsc, nie potrafie sie nie stresowac podczas aplikowania go.......bede miala przerabany wyjazd, niedlugo wyjezdzam za granice i pewnie nie bede mogla plywac, chodzic w stroju, bo bede miec okres!!! :((((

Gość rutka
nie martw się ja też nie mogłam zalorzyć tamponu lecz użtłam tempaxy i mi się udało wziełam głemboki wdech i aplikotor mi pomugł nic go nie czułam lecz jak go wyciągałam lekko mnie zakuła ale tampony są świetne nic nie przeszkadza w codziennym życiu nie martwce się ja też nie mogłam założyć !!!!!!!!!

Gość rutka
oisałam to do zaba9876565487 nie martw się uda ci się

Gość ..zazaz..aza
moze niektorzy maja za duze tampony

Hej zaczełam uzywac tampaxów dosć niedawno i mam małe pytanie czy on jest na swoim miejscu bo mam wrazenie ze nie!Czy on powinien byc widoczny? bo jest minimalnie ale jest! prosze o odp z góry dziekuje :)

Tampona musisz wlozyc gleboko!! nie moze go byc widac!!! probuj..a napewno sie uda...musisz sie rozluznic a napewno Ci sie uda

No co ty nie może być widoczny :) Dzisiaj wstałam rano patrzę nie ma podpasek wrr... choć już 2 razy miałam tampony to jednak miałam pewne obawy, no ale co zrobić. Włożyłam głęboko tampon i jest super. Każdy kolejny raz jest łatwiejszy. Za pierwszym razem też się strasznie męczyłam.Długo przesiedziałam zanim to zrobiłam ale dzisiaj poszło gładko :) więc jak brzmią słowa piosenki \"najtrudniejszy jest ten pierwszy raz\" czy jakoś tak pozdrawiam

Gość tynusia
Mam 13 lat i już uzywałam tamponów w sumie po 4 miesiącu mojego okresu poczytałam troche o nich i stwierdzilam że może to lepsze niż podpaski gdyż mam zawsze problem z podpaskami bo moje miesiączkowania są obfite ;/ a np. w szkole nie udaje mi sie co godzine zmienić jej a miałam sytuacje gdy podpaska mi się osuneła i została plama na ubraniu...;/ Więc ostatnim razem zakupiłam sobie tampony ob mini przeczytałam o nich dużo w internecie i instrukcje wszytsko się powiodło tylko 1 raz tampon wsadziłam za płytko i go odczuwałam a za drugim razem wszystko grało jak należy jestem zadowolona z tamponow zawsze mam z sobą wkładki gdyby coś nie tak;] To nie takie straszne jak sobie niektóre wyobrazaają owszem podpaski nalezy używać bo nie jest zdrowo nosić tylko tampony ;) Pozdrawiam

Mam 13 lat. Dopiero miałam 3 razy okres. Używałam cały czas podpasek ale nie wygodnie mi w nich więc postanowiłam wyprubować tampony. Znalazłam u mamy w szafce tampony ob mini ale bez opakowania i nie wiem jak sie je zakłada czy ktoś może mi pomóc??

mamę popros niech Ci wytłumaczy. wkładasz tampon po prostu do pochwy, ustawiasz go troche pod kątem do tyłu i wpychasz palcem, jesli napodkasz opór lub poczujesz ból to znaczy ze źle wkładasz i musisz go inaczej \"ustawisz\" jak juz włożysz tak głęboko że nie bedziesz go czuła przy poruszaniu sie to znaczy że jest na swoim miejscu

Gość ona93
ja ostatnio po raz pierwszy zakładałam tampon o.b. mini, taki dla ,, początkujących ''. bolalo mnie i tylko do polowy go wcisnelam. dałam sobie z tym spokoj . co do jednej odpowiedzi ( do jakiej zadala pytanie lola15) się nie zgadzam. tak nagle tamponu NIE MOŻNA włozyc. Wystarczy jeden zbyt gwałtowny ruch i błona dziewicza może zostać przerwana .. moze sie nie znam na tych rzeczach ale ja sie po prostu boje wkladac tampon . prosze o odp.

Gość katy93
nie ma sie co obawiać ;) błona dziewicza jest na tyle elastyczna ze nie przerwiesz jej tamponem, po prostu nie ma jak :) ale też czytałam o nich dużo w necie więc sie troszke orientuje. ja używałam tamponów dopiero jeden raz i przy nastepnej miesiączce też na pewno ich uzyje! Tampony są super!!!

Gość katy93
a co do bólu to musisz się rozluźnić i "pchać" tampona w innym kierunku, zazwuczaj do tyłu i do góry :) ale to zależy

Gość problemiara
mam na to inne zdanie tampon powinno się wkładać pchając go do tyłu !!!!!!!!

Gość Sandorka
Prosze was mam 12 lat i chciałabym używać tamponów moze mi ktos napisać na maila jakąś instrukcje bo sie boje duzo czytalam i niektorzy mowia ze to straszne a nie ktorzy mowia ze super :/ Boje sie że tampon ucieknie albo sznurek sie urwie :( prosze o szybka odpowiedz. moja kolezanka na pierwsza miesiaczke nawet miala tampony i mowi ze są super ale ja sie boje ;( Prosze o szybka odpowiedz

instrukcja jest w opakowaniu, byla tez milion razy w tym temacie (nawet na tej stronie) wiec poczytaj

zresztą... jak sie macie tak cykać że wam sie sznurki pourywaja albo sie rozdziewiczycie to po co tak chcecie używac?