Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kate18

Jak modelki dbają o urodę?

Polecane posty

Gość Cloni
w szczecinie jest chyba ML studio, agencja bardzo perspektywiczna ktora zdecydowanie wysyla modelki za granice a jej szczegolnym plusem jak dla mnie sa super fotografowie :) Polecam (chociaz w niej nie jestem)

Gość 17
jeżeli chodzi o Londyn to jateż byląm tym zainteresowana dlatego pościągałam strony renomowanych agencji....to m.in Storm, London Next Management, London Models 1, London IMG Models, London Assassin Management, London Bookings & Bookings Men London England Hughes Models 12+ London England IMG Models London England IMM Ltd - International Model Management London England M & P Management London England Maverick Model Management London England Model Plan London England Models One London England Nev's Modelling Agency London England O.M.M. - Oxana Model Management London England wogóle to pyatałam się o ceny biletów i na dzien dzisiejszy tak na koniec lipca w jedna i druga strone bilety są za ok 400zł(na ok miesiąc czy dwa pobytu)a dowiadywałam się jeszcze o Japonie ale jak się dowiedziałam ze bilet przez agencje turystyczną kosztuje 11tysięcy to mnie troche scieło..no cóz...

Gość lalolia
cloni: co oznacza "perspektywiczna"?:) poznalas kogoś z tej agencji?? modelkę albo fotografów?

Gość Musze wiedziec.
Co wybrać jak się uda: Model Plus czy D'vision?

Gość Cloni
i jedno i drugie tzn i modelke i fotografa, naprawde z tego co po nich widac i co mowia to naprawde warto, skorzystaj z tej szansy jak masz okazje

Gość Cloni
do 17, ciekawi mnie bardzo ile czasu minelo az wyplacilas sie agencji za portfolio i zaczelas na siebie zarabiac... i ile czasu minelo az cie wrzucili na stronke agencji, bo wiem ze w orange bycie na ich www to raczej nagroda za dobre sprawowanie, a w d'vision to rzecz naturalna i trwa okolo tygodnia od przyjecia kandydatki. Chetnie dowiem sie jak to jest w Model Plus

Gość Cloni
co bys nie wybrala powinno byc dobrze, a zalezy to glownie od ciebie i twojej urody ( i szczescia) a nie tyle od agencji

Gość KlaUdia ...
Przeczytałam właśnie wypowiedź (szyszki 16) i jestem przerażona, po pierwsze jej słownictwem, błędami w tekstach i pustymi beznadziejnymi wypowiedziami. Szkoda, że taka osoba w ogóle ma czelność rozmawiać o modelingu, wcale się na nim nie znając. Powinna pisać do "wyborczej" wtedy miałaby więcej czytelników. Rozumiem, że marzy o podróżach zagranicę. Ale to nie znaczy, że musi oczreniać swoją koleżankę z klasy. Jeśli ona by tu zajżała, może opowiedziałaby inną prawdę ( na przykład na temat szyszki 16), która byłaby prawdziwsza od jej wypowiedzi na tym forum . Jeśli chce się coś osiągnąć, to napewno kosztuje to wiele pracy i wysiłku. Na samym gadaniu się nie kończy, a napewno nie na testowaniu na sobie nowych nieznanych nikomu fotografów.

Gość szyszka16
hmm przerażona błędami ..a co ty myślisz że mam cza żeby wstawiać tu przecinek tam chcę tu wpadać na forum i nie mam za dużo czasu i nie spoglądam na to czy piszę poprawnie . To jest net i tu nie trzeba pisać jak w szkole..:P Co do 2 zastrzeżenia hmm.. nie biorę 1 lepszego fotografa i idę na sesję , wszystko sprawdziłam wziełam kumpelę ze sobą.. A w końcu jak chcesz mieć fotki do portfolio to trzeba szukać tych fotografów nie ... nie 1 lepszych tylko sprawdzonych..racja.. A co do pustej kumpeli no hmm znam taką i tą jej całą branżę znam jej znajomych bardzo dobrze wiem co ona wyprawia i tak serio jej samej ten modeling się nie podoba robi bo robi ale jakiejś specjalnej przyjemności z tego nie czerpię. Dość tłumaczenia się... Ostatnio żadko wpadam przyjechali do mnie moi kochani kuzyni z Niemiec z któymi spędziłam całe w sumie 3 dni :) Dziś mam bal zaraz spadam sie szykować :) A jutro jadę do Pobierowa na wycieczkę klasową :) pozdrawiam wszystkie dziewczęta :0

Gość zaniepokojona...
Ja tez sie podpisuje pod Klaudia co do bledow. To bardzo zle wyglada jak robisz takie podstawowe bledy ortograficzne (typu rzadko piszesz przez "ż"). Bynajmniej chodzi nam o bledy nie interpunkcyjne, bo zazwyczaj sie pomija interpunkcje (moze dlatego, ze nie jest az tak razaca) oraz literowki, ktore sie wszystkim zdarzaja. Moj post nie jest absolutnie wrogo nastawiony do Ciebie, tylko mozesz miec po prostu dyslekcje o ktorej nie wiesz albo wiesz;) Internet nie zobowiazuje Cie do oszpecania naszego jezyka;] Uwazaj na bledy ortograficzne lub korzystaj ze slownikow, ktorych akurat w necie znajdziesz wiele. A i jeszcze sadzac po twoim pseudonimie, smie twierdzic, ze masz przynajmniej 16 lat. Taka duza dziewczynka a bledy jak z przedszkola;) Prosze Cie zebys nie odebrala tego postu jako jakas napasc z mojej strony. Chcialam Ci tylko pokazac ze to bardzo zle wyglada i inni sie z tego nasmiewaja. Pomysl o tym;) Pozdrawiam

Gość 17
ja to sie nie wtracam... co do model plus-wiesz,nie pamietam dokładnie ile czasu minęło ale moje fotki dosyć szybko znalazły sie na stronie(też jakoś tydzień góra dwa)a zarabiac zaczełam po mięsiącu-dwoch...ale długi za wszystkie testy spłaciłam dopiero po jakis wiekszych "okazjach" typu kampanie czy gazetki z górnych półek... pozdrawiam

Gość Kaka_17
Dostalam propozycje aby przyjechac do mango.. i ze sa wstepnie zainteresowani wspolpraca.. i sie zastanawiam co wybrac ale chyba pojechac ni zaszkodzi :D Natalia pisalas ze bylas w mango (jak dobrze pamietam:P) i powiedz dlaczego stamtąd "ucieklas"?? Moze reszta z was tez cos wie konkretniejszego na te,at tej agencji.. Dziekuje za opinie:*

Gość diggaa
Droga Zaniepokojona, skoro pragniesz żeby ktoś nie kaleczył języka polskiego sama daj przykład... i używaj polskich liter : "ó" "ł" "ę" "ą" etc Twój post jest ich praktycznie pozbawiony. Chcąc wytykać błędy komuś innemu sprawdź najpierw samą siebie. Chcąc chronić polszczyzne warto byłoby zacząć raczej nie od forumowiczów ale od sejmu i samego wicepremiera i ministra edukacji Romana Giertycha, który nie potrafi sie poprawnie wysłowić.

Gość zaniepokojona...
och...drogie dziewczeta, nie chcialam zebyscie moj post odebraly jako nagonke na biedna szyszke; nie wiem czy slyszalyscie, ale jest cos takiego, ze w internecie nie musimy stosowac, w danym jezyku, wszystkich ogonkow itd.; przejrzyjcie inne fora, bledy orto. a unikanie ogonkow to co innego, chociaz wiem, ze powinno sie je wstawiac ( sama wstawiam jesli mam wiecej czasu), ale nie uznaje sie tego jako blad ; mnie interesuje szybkosc przekazu danej info, dlatego wstrzymuje sie od zmudnej pracy jaka jest wstawianie ogonkow; jesli dla was jest tym samym robienie bledow orto. itd. co 'moje' bledy' to chyle glowe i smieje sie za rogiem;) ; konczac pozwole sobie wkleic fragm. wypowiedzi kolegi z innego fora:"Przyjete i dopuszczalne jest pisanie w internecie po polsku nie uzywajac polskich znakow. Ja tak robie." a tu link (poczytajcie) http://forum.stargard.com.pl/ftopic955-30.html p.s. (zeby szyszka tylko takie bledy robila, to bym byla wnobowzieta, a nie jak w ost. akapicie swojej wypowiedzi, jakby chcac udowodnic, ze jednak potrafi pisac poprawnie (te wszystkie ą i ę) pisze jak juz wczesniej wspomnialam rzadko przez 'ż'; jeszcze raz pozdrawiam i mam nadzieje, ze szyszka nie ma mi za zle postu (jesli tak to przepraszam, nie chcialam zebys go tak odczula).

Gość Meggan
hejjjjjjj :) ja już w podróży, ale narazie w Wawie (chwila oddechu i jutro opuszczę Polskę ) Kaka co do Mango to znam dzieczynę co od czasu podpisania kontraktu z agencją Mango była z 3 razy w Mediolanie, pokazywała się na najlepszych wybiegach a teraz jest w agencji z Londynu i wiedzie jej się świetnie, myslę że już niebawem zobaczymy ją na stronie supermodels.nl :P Jak widać różnie może być można mieć piękną karierę a mozna tylko figurować na stronie, ale szansa jest niesamowita! Pozdrawiam serdecznie wszystkie :***************** Nawet nie mam czasu poczytac waszych postów, ale jak wróce to nadrobie zaległości napewno! pa

Gość szyszka16
Oj kurcze macie problem widzę :) No to najwyżej jestem dyslektyczką i tym wszystkim tam anaalfabetyczką i jest fajnie dobrze się z tym czuję i to najważniejsze :0 Jadę do CHorwacji, dowiedziałam się wczoraj kuzyni z Niemiec zabierają mnie kuzynki moją sis :) Ale bomba na 2 tygodnie upał, plaża, przezroczysta woda :) Oj będzie się działo...dobra spadam ide do szkoły zaliczyć angielski na 5 a potem wycieczka klasowa do Pobierowa :0 Buziole:)

Gość diggaa
Droga Zaniepokojona, Błędy to błędy, ogonki, kreseczki, kropeczki. A to że "kolega z innego forum internetowego" uważa że "Przyjete i dopuszczalne jest pisanie w internecie po polsku nie uzywając polskich znakow. Ja tak robie" to jego opinia i skoro sie nią kierujesz twój wybór, poloniści napewno by się nie zgodzili z tą opinią. Pisze sie szybciej owszem ale kaleczysz język polski którego poprawności tak bardzo chciałaś nauczyć :) pewna konsekwencja w działaniu powinna być, czyż nie?? Pozdrawiam :)

Gość diggaa
Wakacje tuż tuż... piszcie gdzie je zamierzacie spędzić :)

Gość MAXIMA MODELS
wiecie coś o organizowanym przez tą agencję konkursie "Foto Model Poland 2006" . Nie przypominam sobie żebym akurat do nich wyssłala swoje zgłoszenie, ani tym bardziej brała udział w eliminacjach rejonowych... dostalam zaproszenie do Warszawy na pół finał a finał będzie w Egipcie...

Gość o ile dobrze kojarze
to foto model poland to cos tak beznadziejnego że szkoda gadać! Która dziewczyna prześpi się z wieksza ilościa sponsorow ta wygra, a opowiesci ze zgrupowan sa tak straszne ze to co sie ogladalo w serialu "zostac miss" to idealnie sie sprawdza. Uciekaj dziewczyno!

Gość zaniepokojona...
digga, nie wiem co masz na mysli piszac, ze jestem nie konsekwentna...nie kieruje sie wypowiedzia kolegi z innego fora, tylko chcialam miedzy innymi tobie pokazac, ze nie ma bledu piszac w necie bez ogonkow (ale jak widze nie potrafisz przyznac, ze nie masz racji); jesli chodzi o polonistow, to wlasnie skontaktowalam sie z jednym, ktory powiedzial, cytuje: 'nie jest bledem pisac w j. polskim bez ogonkow, itp. oczywiscie uwzgledniajac to ze piszemy w internecie', wiec chyba pora zebys ty sie ze swoim skontaktowala, jesli cie to jeszcze nie przekonuje...

Gość troszke mocniej zaniepokojona
A więc chciałabym się wypowiedzieć na temat który poruszyła "zaniepokojona", oczywiście źle się czyta tekst który jest napisany z błędami ortograficznymi :P Ale mój Boże.. nie możemy już przesadzać.. Napewno sama Szyszka wie o tym, że robi błędy ale nic na to nie poradzi jeśli ma dyslekcje/dysortografie.. Nie ma co dalej ciągnąć tego tematu, ortografia/ogonki ale słuchajcie ten topik jest poświęcony całkiem innemu tematowi. Tutaj modelki powinny się wypowiadać jak dbają o urodę, jak przebiega praca modelki, pomoc innym dziewczynom które marzą o tym zawodzie. A sprawy polonistyczne zostawmy na boku, lekkie napąkniecie na ten temat w zupełności wystarczy!!! Mam nadzieję, że każdy zrozumiał moje przesłanie, nie chodzi mi tutaj aby kogokolwiek oskarzać albo nie daj Boże obrażać, chcę tylko podkreślić prawdziwe przesłaniego tego topiku.. Śledze go praktycznie od samego początku powstania i nie zauważyłam żadnych większych konfliktów, jest tutaj bardzo miła i przyjazna atmosfera i naprawda jak wejdzie jaka kolwiek nie doświadczona modelingowo dziewczyna ktora wpewnym stadium swojego życia zauważy, że i ona ma szanse zaistnieć w tym zawodznie może o wszystko zapytać, wszystkiego się dowiedzieć i naprawdę nie ma się czego wstydzić czy obawiać że zostanie wyśmiana.. Na niektórych forach o tej tematyce niestety zauważyłam że nie ma tej atmosfery dlatego bardzo proszę nie psujmy jej na tym topiku!!! Proszę abyście dziewczny dały już sobie spokój i nie krzyczały na biedną Szyszke. Ona napewno będzie się strała pisać poprawnie:) Wieć mam nadzieję, że na tym zakończymy owy temat i będzie dalej panowała ta wspaniała atmosfera:) Pozdrawiam serdecznie :*

aaah ja na przedsmak wakacji siedemnastego jade do wisly na pare dni w jakims hotelu sie pobyczyc :P no a potem wybiore sie nad jeziorko na tydzien, potem skocze do lublina na tydzien moze dwa. no i najwieksza atrakcja wakcji - looondyn :D mozliwe ze powstana jeszcze jakies spontaniczne pomysly to sie zrealizuje :P ale to sie zobaczy na wakacjach :P a reszta mhmmm... moje miasto... znajomi... hehe wiadomo :D:D

Gość Kloa
No dokladnie wakacje nareszcie, za 2 dni na dzialeczke jade :-), potem do Szkocji na kurs jezykowy sie podszkole i a potem spelnienie moich marzen Tajlandia- juz nie moge sie doczekac, ale narazie niestety jeszce szkola :-(

Gość Nymphetaminee
Hej dziewczyny jestem tu nowa i tak czytam te Wasze wypowiedzi i dużó ciekawych rzeczy się dowiaduję:D Ale chyba wszystkiego nie przeczytam, bo oj dużo tego!!! Mam pytanie czy może któraś tu z Was jest w agencji Hook?

Gość AduŚka
Oj Szyszka Szyszka.. Żal mi Ciebie Bo szczerze mówiąc nic o mnie Nie wiesz... Tyle co raz na tydzień zamienimy słowo.. Więc daruj sobie..Jak by mi nie zależało.. to bym nie robiła wszystkiego żeby schudnąć i sie nauczyć Angielskiego... A tymi swoimi opiniami na mój temat mnie rozbrajasz.. Jesteś tak pustą osobą że niewiem jak mogła tego nie zauważyc przez te 3 lata.. Życze Ci miłej zabawy.. u NIEZNANYCH fotografów... Życze szcześcia... Ale Odemnie sie odwal... Narty.. Śmieszna jesteś... I nie licz na wiele..:):) Papapa Niedozobaczenia..:)

Gość diggaa
Droga Zaniepokojona, ja uważam swoje a ty swoje, ja zdania nie zmienie i ty również. Język polski składa sie dla mnie m.in z kresek i ogonków czy to w necie czy piszac normalnie. Polska to kraj demokratyczny. Peace&Love pS. O Szyszke mi akurat nie chodzi, mam brata dyslektyka i potrafie to zrozumieć, gorzej jesli ktos celowo unika poprawnego zapisu.

Gość szyszka16
oj ludzie macie dalej problem wróciłam z nad morza a wy dalej o jednym i tym samym :P heh coś ciekawego mi jeszcze powiecie >?? A wogle jutro dostanę fotki od fotografa:) A nad morzem bosko, pogoda cudowana:)

Gość dziewczyny gdzie sa
zdjecia kandydatek na mis slaska i zaglebia ??