Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ul

JAKIE MACIE DZIWACTWA?

Polecane posty

Hmm jak milo wiedziec ze nie jestem sama w tym gronie... :-) Moje dziwactwa to: -ciagle smarowanie ust pomadka ochronna (budze sie w nocy nawet zeby to robic) ale mysle ze to akurat uzaleznienie niz dziwactwo - -lubie miec porzadek (moja mama twierdzi ze to pedantyzm) jak wpadne w trans sprzatania to lece wszystko po kolei mycie okien, pranie, prasowanie, wyrzucanie wszystkiego z szaf i ukladanie od nowa a ostatnia moja pasja jest krochmalenie -do niedawna rozbierajac sie przed sexem (nawet przy namietnej grze wstepnej) skaldalam rowno ubrania, co mojego faceta doprowadzalao do pasji wiec teraz sie troche hamuje z tym -zawsze po powrocie do domu zmieniam ubranie na tzw domowe bardziej wygodne -a jak jestem juz w \"wyjsciowym\"stroju albo u kogos staram sie nie \"wypychac kolan\" w spodniach i potrafie tez innym truc o tym bo mnie to strasznie irytuje-ale to chyba mi zostalo z dziecinstwa bo moja mam zwracala na to uwage -jak wychodze z domu manaikalnie sprawdzam czy zamknelam drzwi od domu na klucz, potrafie wrocic sie np z miasta i sprawdzic!!! i tym tez mecze innych -lubie miec wszystko rowniotko poukladane w tym przypominam detektywa MONKA kto go ogladal wie o co chodzi :-) duzo z niego mam, haha niekorzy znajomi twierdza ze mam tendencje do nerwicy natrectw a ja sie tego nie wypieram jak cos mi sie przypomni to dopisze, pozdrawiam wszystkich dziwakow ;-)

Gość poziomeczkaa
Ja od jakiegoś czasu codziennie koło godziny 17.00 zażywam jedną lub dwie tabletki nasenne... Jestem po nich jak pijana, zachowuję się nienormalnie, ale jednocześnie mam świetny humor. W tym stanie nawet lubię wychodzić z domu i niczego się wtedy nie boję.

justynka_87 witam w klubie mamy podobne dziwactwa!!! dodaje jeszcze do swoich: -nie nawidze niewyprasowanych ubran, wszystko musi byc prosciutkie -nie nawiedze ubran z zapachem jedzenia, np jak wracam od kogos kto cos smazyl albo z jakiejs knajpy wszystko piore!!- -oczywiscie butelka wody musi byc w domu i przy lozku, wogole duzo pije nawet w nocy budze sie kilaka razy co mojego K. tez denerwuje ale jak wiem ze jej nie mam to od razu mam straszne pragnienie i qrwica mnie strzela!!! tak samo jest z brakiem pomadki potrafie poplakac sie z nerwow -czasami mam napady drapania, tzn. drapie sie po buzi, plecach i wogole ale to rzadko m sie zdarza -hmm jak kazdy lubie zdrapyeac strupki ... i je jesc -nie mam mowy o ochlapanym zlewozmywaku -nigdy na rece nie wzielabym:kury, myszy czy ryby blee brzydza mnie

Gość anka26
a ja mam takie;zamykajac drzwi mowie ze je zamykam zeby potem sie nie martwic,potem schodze na polpietro i wracam upewnic sie czy rzeczywiście sa zamkniete,potem to samo z parterem,(dobrze ze mieszkam na 1 pietrze) czasami wracam sie z polowy drogi,bo dopada mnie schiza ze nie zamknelam tych cholernych drzwi.biegajac po miescie zastanawiam sie co mowilam jak zamykalam drzwi,albo wsiadam w taksowke i wracam sprawdzic dzwi.wkurza mnie to bardzo!!!!no ale coz>pozdrawiam.

Gość anka26
a i jeszcze:przed wyjsciem z domu kilkanascie razy sprawdzam czy gaz jest wylaczony i czy oka sa zamkniete.potrafie tak lazic i sprawdzac kilka minut.to juz choroba a nie dziwactwo :(

anka26 ja tez juz od dluzszego czasu mowie na glos ze zamykam drzwi ale i tak potem mnie dopada i lece sprawdzic czy jednak..haha no i jeszcze jak zapada juz chociaz maly polmrok zaciagam rolety a juz calkiem nie dzierze jak ktos zapala swiatlo w pomieszczeniu gdy na dworze juz jest ciemno a nie zacziaga rolet, zaraz mam wrazenie ze ktos soe wpatruje we mnie!!!

Gość stranger .
jak robie jajecznice to musze wyjac z jajek te wszystkie biale nitki zanim je urtrzepie generalnie zawsze staram sie wyjmowac, czy do ciasta czy do mielonego wierze w chinska medycyne, reinkarnacje i zycie na innych planetach :)

Gość anka26
CZAROWNICZKA---heh,wiem co czujesz :) ja nawet jak ide do znajomych to zamykam im rolety,bo mam wrazenie ze kazdy sie gapi.jeju!myslalam ze tylko ja tak mam i nawet martwic sie zaczelam,ale jak weszlam na ten topik (tez sie balam tu wejsc) to az mi ulzylo.sami swoi :D

haha Anka26 ja tez nie dawno odkrylam ten topic i totalnie mnie pochlonal, wiesz to jest tak ze nie kazdy przyznaje sie do swoich dziwactw a mysle ze kazdy czlowiek jakies ma, chociaz jak tutaj czytam niektorych to pewne rzeczy mnie smiesza ale naprawde z calego serca ich rozumiem i jak najbardziej toleruje

Gość sklep z herbatą
Ja kolekcjonuję różne rodzaje herbat - mam ich tak dużo i wydaje na nie taką kasę, że moi znajomi stukają się w głowy... no ale kocham herbatę, nie umiałabym bez niej żyć.

Gość juz kiedys tu bylam
a) Jak robie kanapki i biore noz to nie wrzucam go do zlewu, tlko wyjmuje specjalnie przygotowana na ta okazje filizanke, i klade noza na niej;) b) Jestem uzalezniona od kiesznei, do ktorych moge wsadzic rece, gdy nie mam co z nimi zrobic c) codziennie poswiecam okolo 30 minut na wyciskanie pryszczy (i nie tylko)

Gość olafka
moje dziecko nie zrobi kupy dopóki calkowicie sie nie rozbierze z wszystkich ubrań. zawsze sie zastanawiam czemu tak jest i czego to jest oznaka.

Gość olafka
a badal sie ktos z was?

Gość piwonia nasturcja
-czasami potrafię przesiedzieć przed kompem całą noc i przez cały ten czas nic nie jeść i nie pić - codziennie na śniadanie muszę zjeść płatki kukurydziane z mlekiem i pestkami słonecznika - nie jadam fast-foodów - zawsze dokładnie oglądam swoją kupę po jej wydaleniu - Zawsze czekam dokładnie co do sekundy, patrząc na zegarek, 3 minuty, aż herbata się zaparzy i wtedy punktualnie wyjmuję z niej torebkę - śpię z misiem, chociaż mam już 19 lat - krzyczę i rzucam się, kiedy ktoś chce skorzystać z mego konta na kompie - nie zasnę jak nie umyję zębów

Gość aziiiii
Przed pójściem spać sprawdzam zawsze czy drzwi są zamknięte(zawsze są).Nie wyjdę z domu jak się nie umaluję,W domu jak chodzę bez stanika to jak ktoś do mnie przychodzi muszę go założyć.Nie wyjdę z domu jak nie jest posprzątane pozmywane i pościelone łóżko.

Gość aziiiii
Przed pójściem spać sprawdzam zawsze czy drzwi są zamknięte(zawsze są).Nie wyjdę z domu jak się nie umaluję,W domu jak chodzę bez stanika to jak ktoś do mnie przychodzi muszę go założyć.Nie wyjdę z domu jak nie jest posprzątane pozmywane i pościelone łóżko.

Gość aziiiii

~ wpadam w szał, gdy ktoś przestawi mi moje buty. Zawsze są równo ułożone i wystarczy, że jeden zostanie przesunięty choć trochę, zaraz muszę to poprawić. ~ kiedy myję naczynia kuchenne, strasznie długo płuczę je pod bieżącą wodą, bo cały czas wydaje mi się, że pozostał na nich płyn. Kiedy kończę zmywanie to i tak robię to z trudem.Rachunki za wodę mam bardzo wysokie. Te dwa są chyba takie największe.

1-mam bakteriofobię i brzydze sie wszystkiego i wszystkich :) 2-potwornie mnie obrzydzaja rury w autobusach i jak jade autobusem i ijestem zmuszona dotknac tej rury to tak sie brzydze swoich rak ze robi mi sie niedobrze :| 3-jak ktoś zakłada rajstopy i ma szorstkie piety i rece to slabo mi sie robi, poprostu nie moge sluchac tego dzwieku 4-jak slysze wiertarke to mam ochote wsadzic ja w glowe wiercacego ze zlosci! 5-jak robie kupe to tez mi sie wydaje ze rodzę i jak kupa wyjdzie to czuje sie taka zmeczona jak po porodzie :D 6-wyciskam kazde zgrubienie na ciele 24 godz na dobe , czasem szukam na sile jakiegos zgrubienia i jak go nie ma to wyciskam skore :D 7-jesli spie w pokoju z kims na oddzielnych lozkach i jest ciemno to wydaje mi sie ze to lezy trup i jak na neigo patrze to sie straznie boje 8-jak ktos kolo mnie kichnie ,kaszlnie lub smarknie to nie oddycham dopoki musze i ta osoba straznie mnie wtedy denerwuje! 9-caly czas mi sie wydaje ze ktos mi zaraz ukradnie torebke! 10-jak stalam kolo kogos kto jest chory to pomimo ze ja jeszcze nie jestem chora to zazywam leki na grype :p 11-sikam pod prysznicem przed kapiela :D 12-jak znajde jakiegos pokreconego wlosa na glowie to go wyrywam 13-potwornie brzydze sie zygow i jak wiem ze ktos zygal to tej osoby nie dotykam :D 14-jak robie kupe to wrzucam tone paieru do kibla zeby mi woda na dupe nie chlapnela :D 15-nie zjem niczego co ma kilka dni do konca daty waznosci Hehe jak sobie cos przypomne jeszcze (a duzo tego mam to od razu napisze) :)

Gość piwonia nasturcja
zapomniałam dodac, ze kolekcjonuję swoje kupy w słoikach

Gość Ożywię -
Moja siostra nie zje nic poza domem Moja koleżanka pali nałogowo a nigdy nie weźmie do ust filtra, nie dotyka papierosów ustami A ja: nie znoszę jak ktoś mlaska, siorbie lub smarka; żeby zasnąć pocieram stopą o stopę; zawsze mam po ręką coś do czytania - chyba minuty nie umiem usiedzieć i "nic nie robić"; mam osobne kubki do picia kawy, herbaty i innych; nie lubię jak mnie ktos obcy dotyka; każda rzecz musi stać na swoim miejscu; jak mieszkam sama nie sprzątam, chyba że na wizyty, a jak mieszkam z kimś - zawsze musi być porządek. :-)

-jak korzystam z kibelka, to klade tony papieru na deske,zanim na niej u siąde i dosrodka tez, coby mi nic ce srodka nie chlupnelo na moje cialo, nwet w kibelku u mnie w domu ;) -przyrzadzajac posilek potrafie kilka razy myc rece, bo dotknelam czegos, co nie jest zwiazane z jedzeniem:) -do cudzej wanny wchodze w klapkach, nigdy golymi stopami:) -w publicnych toaletach staram sie dotykac wszystkiego przez papier toaletowy:) a drzwi wyjsciowe otwieram noga bądz \"na chirurga\":) -wylapuje kazda najmniejsza plame na ubraniu, brud na talerzu czy kubku i zawsze znajde muche w zupie:)albo inny obiekt plywajacy:) -nienawidze dotykac uchwytow w autobusach czy tramwajach, wyobrazam sobie ilu ludzi zostawilo tam swoje potne wydzieliny, fuj!

-panicznie boję się wymiotów,obojętnie czy chodzi o mnie czy obce osoby.Jadąc autobusem obserwuję ludzi czy przypadkiem ktoś nie wygląda jakby miał za chwilę zwymiotować(w szczególności małe dzieci lub pijani faceci) -nienawidzę pijaństwa,normalnie gdyby chcieli wprowadzić prohibicję to ja podpisuję się pod tym obiema rękami(nogami też jesli to pomoże:P) -jak w nocy muszę wyjśc do wc do zapalam światło w przedpokoju a wracając biegnę i zatrzaskuję za sobą drzwi -jak wchodzę do mieszkania w którym nikogo nie ma i jest ciemno to zapalam WSZYSTKIE światła -jak bylam mala to wyjeżdżając gdzieś musialam pożegnać się ze wszystkimi maskotkami(oczywiście z każdą osobno) -wydaje mi się że ludzie się na mnie patrzą i obgadują w myslach -w autobusach staram się przebywać tylko koło kierowcy -często wącham ręce jak czegoś dotknę -staram się unikać mokrych psów bo nie jestem w stanie znieść zapachu mokrej sierści,mimo że sama mam psa:/ -wracając nocą z pracy co chwilę odwracam się i sprawdzam czy ktoś za mną idzie(nie ma mowy o sluchaniu wtedy mp3) -najlepiej zasypia mi się przy zapalonym świetle albo przynajmniej włączonym telewizorze,chyba że jestem u kogoś,wtedy to odpada:/ -nie lubię kiedy w nocy panuje calkowita cisza,muszę slyszec odgłosy zza okna,rozmowy itp,inaczej nie zasne -nigdy nie zasnę przy zasłoniętych roletach! itp,itd:D

Gość Jakosa
- kiedy jem kanapkę, albo pizze to zawsze zostawiam na talerzu brzeg, nie zjem skórki od chleba. - za żadne skarby nie położę się głową do ściany bo boli mnie nos z przekonania, że rozpłaszcze go sobie podczas snu. - nie wypiję piwa z puszki, zawsze tylko z butelki i nikt mi nie wmówi, że smakują tak samo! - w pokoju mogę mieć totalny bałagan i chlew - ale półeczka z kosmetykami musi byc wyczyszczona, wyszorowana, a kosmetyki poustawiane w kolejności alfabetycznej. - w ankietach zawsze zaznaczam płeć męską. - nienawidze używać caps lock'a i krew mnie zalewa kiedy musze go używać. Uzywam tylko Shift'a. - od zawsze mam ochote spróbować kociego żarcia. - dostaję szału kiedy widze jakiś włos na grzebieniu. hm..

Gość Jestem słowik
Ustawiam maskotki na odwrót, budzik i niektóre rzeczy, rodzina śmieje się z tego i pytają się- Pluszaki obraziły się na ciebie, bo nie patrzą na ciebie? Jak wychodzę na dwór, sprawdzam setki razy gaz czy go wyłączyłam, patrzę w lustro szukając swoich włosków.

Gość Gek
Zawsze jak jestem pijana to robie szpagat. Zazwyczaj bylo to tylko na domowkach, wsrod znajomych, ale ostatnio zrobilam w klubie na parkiecie

Gość uuuuuuuuuuuuuuuppppppppppp