Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Myszka, dziękuję serdecznie za paczkę! Niesamowita jesteś- polecony, priorytet:) Rewelacja.Dzięki jeszcze raz! Mam nadzieję,że w tej paczce dużo fluidów przesłałaś:)

Dziewczyny byłam u gina. Jest pecherzyk 19mm ale niestety na prawym jajniku, który jest powiększony a najgorsze że obok jest torbiel, prawdopodobnie z poprzedniego cyklu :( nie jest co prawda duża, ale może wyhamować pękanie obecnego. We wtorek jadę znowu, zobaczyć czy pękł czy nie.. Ogólnie porażka..

Gość czytam to forum juz
już od

Gość czytam to forum juz
od kilkunastu stron i mysle że dziewczyny którym sie udalo zbyt czesto pisza o swoich doswiadczeniach zwiazanych z ciaza, wiem ze sie ciesza ale wyobrazam sobie co mysla te ktorym sie nie udalo czytajac wpisy poplakalalam sie jak uszlyszalam serduszko. mysle ze do rozmowy o przezyciach w czasie ciazy powinnysie rozmawaic na innym forum, tutaj dziewczyny potrzebuja wspacia a nie opowiadań o tym ja jest cudownie w ciazy

Psioszka naprawde nie ma za co, nie zdążyłam w środe wysłac i bałam sie że zwykły polecony do weekendu nie dotrze więc wolałam wysłać priorytetem. W każdym bąbelku koperty jest fluidek więc musisz je uwolnić żeby zadziałały:) Słońce trzymam kciuki żeby torbiel sie wchłonęła a pęcherzyk w tym cyklu pękł, myśl pozytywnie kochana:)

Znam te Dziewczyny od lutego. W między czasie poroniłam. Dziewczyny mnie wspierały a jak przechodziłam przez zabieg to forum zamilklo bo przeżywały to co się stało.. One też się kiedyś starały tak samo jak i my, a teraz dają nam nadzieję że i nam się uda.. Oczywiście że czuję żal że to nie ja jestem w ciąży, ale wiem że one przechodziły przez to samo co ja, dlatego cieszę się że są i mówią co u nich. Ale to jest moje zdanie i odczucie. Masz prawo czuć co innego i nie dziwię się że mogą boleć Cię niektóre wpisy.

Słońce a co bedziesz robić z tym torbielem? on w końcu sam się wchłonie? Pytam bo ja nigdy nie słyszałam u gina że mam torbiel. Nie wiem czy on nie widzi czy mi poprostu torbiele się nie robią. ALe samopoczucie to u mnie też jakoś kiepsko. ciągle mysle o tych które razem ze mna zaczymały sie starac i już są mamą a ja naewt jeszcze w ciążę nie zaszłam. przykre to wszystko...

Beti gin mówił że tobiel powinna sama się wchłonąć. Jak stwierdził- będziemy obserwować, jak urośnie to się nią zajmiemy, ale nawet nie zapytałam co miał na myśli przez to wszystko :( mówił coś o tobieli hormonalnej. Teraz tylko mam nadzieję że pecherzyk pęknie..

Słonce napewno będzie dobrze i torbiel nie zaszkodzi pecherzykowi aby pekł i wyszło z niego male cudo... musi sie wchłonąć nie ma innego wyjscia

Beti nie myśl o tym że jeszcze nie zaszłaś w ciąże tylko pomyśl że wkrótce do nich dołączysz:) nie zadręczaj sie, na Ciebie też przyjdzie kolej zobaczysz:) Nawiązując do wypowiedzi nowej koleżanki na forum... jestem tutaj z wami od 2 lat, między czasie kilka dziewczyn zaszło w ciąże i zawsze cieszyłam sie razem z nimi bo wiedziałam że one też swoje przeszły by ujrzeć wreszcie 2 kreski na teście. Zdaje sobie sprawe że niektórym z Was może być ciężko czytać wpisy nas ciężarnych i staram sie nie rozpisywać na ten temat, właściwie tylko po wizytach coś pisze. Ale prosze Was nie krępujcie sie napisać jesli Wam to przeszkadza, zrozumiem:)

Gość elka84
dziewuszki a co myslicie o dupashtonie(nie wiem czy dobrze to napisalam)na zajscie w ciaze.wiem ze powoduje dwukrotnosc zachorowac u chlopczykow bo stoje przed dylematem czy w niedziele zazyc?

Gość Sylwia777
Co to jest pisanie o ciążach w porównaniu kiedy trzeba pracować z kobietami w ciąży i patrzeć jak się cieszą kiedy ich brzuch rośnie

elka co do duphastonu to nic innego niż progesteron, ja go biorę na podtrzymanie ewentualnej ciąży, przez dwa tygodnie, później test i jak negatywny to odstawiam. a o co chodzi z tymi zachorowaniami chłopców?

Beti istnieje opinia że progesteron brany w ciąży powoduje maskulinizacje płodów męskich.. Tzn. że chłopcy mogą mieć cechy dziewczynek.. Tak w uproszczeniu. Nie jest to powszechna opinia.

Gość elka 84
beti na ulotce jest napisane ze powoduje dwukrotnosc zachorowac u chłopców na spodziectwo czyli wrodzona wada ukladu moczowo plciowego a lekarz zapisak mi branie od niedzieli aby pomoglo mi zaciazyc.czyli jesli zaczne w niedziele to mam brac do momentu 28 dc i jesli nie ma ciazy to odstawic?i od nastepnego cyklu po owulacji samo czy mozna odstawic po 1 opakowaniu?

To mnie dziewczynki zdziwiłyście. Nic o tym nie wiedziałam a ulotek nigdy nie czytam :-) elka a który w niedzielę masz dzień cyklu? I czy jesteś po owulacji bo mi gin przepisywał je już po owulacji na podtrzymanie a nie jako tabletki pomagające zajść w ciążę.

Gość elka84
beti dzisiaj mam 15 dc w niedziele 17 dc moze to zle nazwalam z pomoca w zaciazeniu.lekarz ujal to tak:te tableetki pomoga w zagniezdzeniu tylko ja nigdy nie poronilam ani nie zaciazylam to nie wiem czy one mi sa potrzebne?a Ty beti jesli sie moge spytac mialas problemy z utrzymaniem i dlatego zapisal ci te leki?bo nie czytalam wczesniejszych wpisow

jeżeli chodzi ozagnieżdżenie to się zgadza :-) ja też nigdy nie byłam w ciąży i też wydawało mi się to śmieszne brać je już"w razie czego" ale biorę jak gin kazał i dużo tu jest dziewczyn które tak biorą.

Gość elka84
beti a mam takie pytanko jesli moje opakowanie zawiera 20 sztuk a lekarz mi kazal brac po 2 dziennie to wystarczy mi gdzies do 27 dnia cyklu jak nie 26 dnia a test moze jeszcze nie wykryc ciazy w tym dniu a jesli jest ciaza to nie mozna przestac brac ich wtedy tylko kiedy pojawi sie okres? a mi przed okresem juz sie one skoncza!to co mam zrobic zadzwonic do gina aby wypisal mi 2 opakowanie?ile ty dziennie bierzesz tabletek?

Ja też biorę dwie tabletki dziennie. Tak w ogóle to mi gin kazał je brać do 25 dc i później czekać na@ ale po konsultacji z dziewczynami z forum biorę go do 28 dc 29 robię test jak pozytywny to biorę dalej jak nie odstawiam. Mimo że mi gin kazał brać do 25dc zawsze zapisywał na recepcie dwa opakowania więc z tym nigdy nie miałam problemu. A jak cię to męczy to jak ci się skończą zawsze możesz iść na bete,myślę że już powinna wykazać ciążę.

Gość elka84
a no tak wlasnie zapomnialam o becie:)zrobie tego 26 dnia i jak wyjdzie cos to odrazu dzwonie to mojego ginekologa po 2 opakowanie:)

Gość elka84
ehhh albo w ogole nie wezme tych tabletek:/

śłonce mam do Ciebie prośbę .. na innym forum jest dziewczyna ktora niedawno poronila drugi raz i szuka z kims kontaktu aby podpowiedział jakie badania teraz moze porobic aby ktos ja troszeczke pokierował... mogę dać jej Twoje namiary ??

Elka ja przestałam czytac ulotki po tym jak stwierdziłam że skutki uboczne tam opisane u mnie występują więc wole nie wiedzieć czy będzie mnie coś bolało czy nie:) trzeba to troche z przymrużeniem oka traktować, zaobserwowano coś takiego ale nie można od razu popadać w paranoje. Duphaston pomaga utrzymać odpowiedni poziom progesteronu który wplywa na utrzymanie ciąży i to chyba norma że lekarze go zapisują zwłaszcza kobietom które dłuższy czas starają sie o dziecko i na początku ciąży też sie go bierze. Beti ja w żaden sposób nie chce cie zmuszać do zmiany nastawienia, niektórym łatwiej przychodzi znoszenie wiadomości o czyjejś ciąży a niektórzy potrzebują czasu, uronić kilka łez żeby nie dusić tego w sobie. Każdy ma chwile załamania. Ja wierze ze każda z Was na tym forum wreszcie doczeka sie swojego maluszka:) głowa do góry:)

Elka jeśli dobrze wyczytałam to masz brać duphaston od 17dc. skoro przepisał ci lekarz tylko jedno opakowanie to widocznie masz go brac tylko 10dni, możesz wtedy zrobić bete żeby wiedzieć czy sie udało albo po prostu odczekać kilka dni czy @ przyjdzie. u mnie lekarka kazała brać 14dni, następnego dnia test i jak pozytyw to brać dalej a jak nie to już nie brać i czekać na @

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować