Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniah

BETA HCG - TEST PROSZĘ PORADDZCIE!!!!

Polecane posty

Gość gość
Ale nadzieję, już mam stracić? ;(

Gość AgnieszkaKotl
To ja ale zapommiałam wpisać. ;/ już z tej złości normalnie nie wytrzymuje.

Gość gość
Jest jeszcze nadzieja

Gość gość
AgnieszkaKotl a na jakiej podstawie twierdzisz: od 15 odczuwam już że dziecko jest we mnie???? bo to bardzo ciekawe jest ....

Gość AgnieszkaKotl
Dziś doszedł straszny ból w podbrzuszu.. Proszę O pomoc :(

Gość AgnieszkaKotl
Poprostu wiem, albo raczej tak bardzo go pragnę.. Nie wiem, poprostu chce to wszystko czuć. może już mam obsesję.. nie wiem, ale nie o to pytam .

Gość gość
Trochę za wcześnie z tą bętą!ja też tak wcześnie robiłam i nie wyszło!a jestem w ciąży poprawną z pewnymi komplikacjami!

Gość AgnieszkaKotl
Czyli uważasz, ze kiedy najlepiej ją zrobić? Albo kiedy Ty robilas? Pewnie odpowiedź będzie brzmieć, w czasie kiedy powinien przyjść @ . Ale wolę zapytać, może jutro już bym się wybrała? Mimo ze to jeszcze za wcześnie. Chyba. :/

Gość Megi999
Ja 3 dni przed spodziewaną miesiączką miałam betę na poziomie 10,37 w dniu okresu - 2,3 i oczywiście krwawienie, także piszę do wszystkich niecierpliwych dziewczyn, żeby nie robiły testu za pochopnie, bo później można się bardzo rozczarować.... :( nie mam pojęcia co mogło to oznaczać, możliwe że poronienie biochemiczne.

Gość pineska008
Witam. Byłam u ginekologa i ta stwierdziła u mnie zapalenie jajników ale zobaczyła coś co może świadczyć o ciąży i mam jutro zrobić badanie hcg. Ale to by był 8 dzień od zapłodnienia. Czy ona mogła już zobaczyć ciążę? I jak zrobię badanie krwi czy wynik będzie wiarygodny?

Gość gość
nie sądzę by była w stanie cokolwiek zobaczyć co byłoby ciążą... przy dobrym sprzęcie lekarz jest w stanie potwierdzić ciążę dopiero kolo 5-6 tygodnia od zapłodnienia a co do bety to wynik wiarygodny będzie dopiero po 12 dniach od zapłodnienia ja bym się nie nastawiała na ciążę w twoim przypadku

Gość gość
Hejka dziewczyny. Mam ogromny dylemat bo nie wiem co się dzieje. 14.02 zrobilam test Bhcg i wyniósł 266 (byl to ok 12 dzień od zaplodnienia) 6 dni pozniej bylam u gin i stwierdziła ze narazie nic nie widzi i ze mam isc znow na Bhcg i przyjsc do niej z wynikiem za 2 tygodnie. Po pobraniu okazalo się ze po 6 dniach moja beta wynosi tylko 299. Czy ktoś mi powie o co tu chodzi...? W poniedzialek pójdę znowu sprawdzic poziom.

Gość Kiniaaa20
Hejka dziewczyny. Mam ogromny dylemat bo nie wiem co się dzieje. 14.02 zrobilam test Bhcg i wyniósł 266 (byl to ok 12 dzień od zaplodnienia) 6 dni pozniej bylam u gin i stwierdziła ze narazie nic nie widzi i ze mam isc znow na Bhcg i przyjsc do niej z wynikiem za 2 tygodnie. Po pobraniu okazalo się ze po 6 dniach moja beta wynosi tylko 299. Czy ktoś mi powie o co tu chodzi...? W poniedzialek pójdę znowu sprawdzic poziom.

Gość Kiniaaa20
Taki wolny przyrost bety? Co może być przyczyna?...

Gość gość
Obumieranie ciąży to za niski przyrost przykro mi być może to ciąża biochemiczna. Idź do gina tu możemy tylko gdybac prawdopodobnie poronisz ta ciążę

Gość gość
moim zdaniem to beta moze zaczynać spadac.. dlatego taki przyrost ;/ powtórz za 2 dni

Gość gość
witam czy mozliwe zeby beta hcg 7/8 DPO wynosila 11 ?

Gość gość
Tak możliwe

Gość marlusia
Cześć Dziewczyny :) nie wiem czy ktoś tutaj jeszcze zagląda, ale postanowiłam zaryzykować i napisać ;) Moja historia wygląda nasyępująco: od około roku staramy się z mężem o dzidziusia (rok temu miałam zdiagnozowane zespół policystycznych jajników). Od 4 miesięcy jestem leczona Clostilbegyt. Miesiąc temu, w trzecim miesiącu leczenia udało się i zaszłam w ciąże, lecz niestety jej nie utrzymałam :( (trzecie badanie bety HCG z krwi - beta zaczęła spadać, choć ładnie przyrastała. W tym miesiącu również się udało!! Jestem szzęśliwa. Beta HCG z wczoraj, czyli z 10 marca, wyniosła 21,33! Ostatni okres dostałam 10 lutego. Stąd moje pytanie - czy beta nie jest za niska jak na 4 tydzień od okresu? Jutro idę powtórzyć badanie, ale jestem pełna obaw.. Bardzo proszę o odpowiedź :)

Gość gość
nie chce cię straszyć ale powinna być znacznie wyższa

Gość Fryga124
U mnie beta w 9 dniu od owulacji potwierdzonej na ust wynosi 3,75. Czy mogę być w ciąży?

Gość gość
jasne :) powtórz bete za 2 dni czy przyrasta, beta wytwarzana jest po implantacji , a ta mogłaś mieć całkiem niedawno, jakies 2 dni temu :) pozdrawiam i życzę powodzenia

Gość gość
Witajcie, czy beta 8 dni po owulacji potwierdzonej usg może już cos pokazać? jestem po poronieniu, chcę wiedzieć o ewentualnej ciąży w miarę szybko aby nie daj Boże sytuacja powtórzyła się :(

Gość gość
zbyt wcześnie. Skoro w programie dot. invitro lekarz zalecał betę 10 dni po transferze to 8 dni po owulacji jest zbyt wcześnie.

Gość gość
No to pozostaje czekać :(

Gość gość
Nie ma absolutnie opcji ciąży. Ginekolog nic nowego ci nie powie. 8tyg. po stosunku to byłby 10tc więc nie ma szans aby ciąży nie zobaczyć na usg. W twoim przypadku wygląda to na ciążę urojona -trzeba leczyć. Poczytaj sobie o tym.

Gość gość
Zacznijmy od tego że w twoim przypadku sam pomysł ciąży brzmi absurdalnie. Nie współżyłaś w ogóle, nie było nawet kontaktu narządów płciowych jedyne co to dotyk przez ubrania więc ja się pytam JAKIM CUDEM miałabyś zajść w ciążę? No jak? To się w głowie nie mieści. To po pierwsze a po drugie -5 negatywnych beta hcg, usg 8tyg. po majtkowym zdarzeniu negatywne. NIE MA OPCJI CIĄŻY. A jeśli miałoby być inaczej to wypatruj gwiazdy na wschodzie a za nią trzech króli. :D Żeby była ciąża musi być seks -a ty nie współżyłaś więc byłby to istny cud. Idź do psychiatry bo masz poważne problemy natury psychologicznej i sama sobie nie poradzisz.

Gość gość
Jakie plemniki blisko pochwy? Boże kochany. Miałaś na sobie majtki i piżama a on cię dotknął w kroczu więc o jakim blisko pochwy piszesz?? Plemniki muszą sie znaleźć W POCHWIE a nie blisko pochwy. One nie mają nóg więc nie wejdą z twojej bielizny do pochwy. Ty miałaś na sobie majtki i piżamę a on majtki więc uważasz że plemniki to teminatory? A o jakich plemnikach mowa tak poza tym? Nie ma ani słowa o tym że on miał wytrysk. No tak zaraz napiszesz o preejakulacie. Dziewczyno weź nie wychodź na ulicę bo jeszcze usiądziesz na ławce na której jest sperma i zajdzie. To poważny problem psychiczny i nie ma na co czekać bo będzie tylko gorzej.

Gość sylaaa88
Cześć. Czy wynik beta hcg jest wiarygodny w 100% 5 tygodni po stosunku? I kiedy ginekolog może już potwierdzić lub wykluczyć ciążę przez usg? Dzięki z góry za odpowiedź.

Gość gość
proszę poradźcie mi czy ten test beta hcg jest faktycznie pewnym badaniem jeśli chodzi o wykrywanie ciąży?? może się zdarzyć że ciąża jest a wynik jest ujemny czy to niemożliwe? mam przepisany antybiotyk i tak się zastanawiam czy mogę zawierzyć wynikowi ujemnemu??? mi wyszedł 0,10mlU/ml , ahaa i robiłam badanie jakies 40-45 dni po stosunku