Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniah

BETA HCG - TEST PROSZĘ PORADDZCIE!!!!

Polecane posty

Gość gość
Tej hormon pojawia się we krwi gdy kobieta jest w ciąży. Nie nie jesteś w ciąży skoro masz wynik 0,1

Gość gość
dziękuję bardzo za odpowiedź :) :)

Gość sylaaa88
Widzę że już ktoś udzielił informacji jeśli chodzi o bhcg a co z tym usg ktoś może wie???

Gość gość
5 tyg. po stosunku gin na 100% zobaczy ciążę na usg.

Gość gość
hej :) badanie beta hcg 2 miesiące po stosunku oraz powtórne dwa tygodnie później oba z wynikiem 0,1. mogę już z pewnośćią wykluczyć ciążę na 100%?? :)

Gość gość
NIE MA CIĄŻY!

Gość skali
jak myślicie czy za wczesnie zrobiłam bete bo w 21 dc i wyszła 1,03 cykle 28 dniowe @ miałam 12.04 a owulacje 26.04 wiem bo robiłam testy owulacyjne

Gość gość
Nie jesteś w ciąży.

Gość Kate91
Witam, mam drobny problem i proszę o radę. Poprzednią miesiączkę miałam 29.03, kochałam się z partnerem 09.04 z prezerwatywą (nie pękła, nie zsunęła się). Kolejną miesiączke powinnam dostać 26.04, jednak dostałam 02.05 i raczej okresem nazwać tego nie można ponieważ trwał 2 dni i był bardzo skąpy (od zawsze miałam regularne i obfite miesiączki, które trwały 6 dni). Miesiączka w marcu trwała 4 dni i też była skąpa. Od kilku dni mam dziwne objawy, mianowicie mam wyczulony węch, zawroty głowy, twardsze i większe podbrzusze oraz trochę "jędrniejsze" piersi. 26.04 zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywny, a 07.05 badanie beta hcg. Wynik jest następujący: <1,2 A normy w moim laboratorium takie: Wynik ujemny 0,0-5,0 1-10tydz. <1,2 – 417 430 11-15tydz. 16 996 – 247 465 16-22tydz. 6860 – 50 239 23-40tydz. 1583 – 65 911 Co o tym sądzić? Czy to możliwe, abym była w ciąży? Czy ktoś miał podobny przypadek? Wizytę u ginekologa mam 13.05 więc zostało kilka dni niepewności...

Gość gość
Nie ma ciąży.

Gość gość
Cześć kobietki. Jestem tu pierwszy raz. Proszę o jakieś informację. Nie mam dzieci, a bardzo bym chciała. Tydzień temu zrobiłam 4 testy ciążowe - wszystkie pozytywne. Czwartek usg: pęcherzyk ciążowy widoczny, żółtko widoczne.... zarodka nie widać ((( Jestem przerażona... dziś miałam robioną betę a na wynik muszę czekać 2 dni. Dodam, że ostatni @ miałam pod koniec marca. Współżyłam też w marcu.. w kwietniu bliższych kontaktów nie było. Czy ciąża jest możliwa? Od ok 2-3 tyg kiepsko się czuję. Z początku myślałam, że bierze mnie jakiś wirus. Mam mdłości, ciągle spać mi się chce, strasznie bolą mnie piersi i mam niesamowitą awersję do mięsa. Kiedyś myślałam, że bez mięsa nie da się żyć a teraz... nie mogę patrzeć, wąchać, jeść.. nic! Nie doczekam się na wyniki.. Strasznie się boję, że to nie dzidziuś.. ((

Gość gość
Skoro pęcherzyk ciążowy jest to znaczy, że jest ciąża. Teraz musisz czekać tylko na zarodek z bijącym serduszkiem. Beta wyjdzie Ci pozytywna ale to nie będzie znaczyło, że już pojawił się zarodek. Czekaj do następnego usg.

Gość gość
kiedy współżyłaś ostatnio?

Gość gość
ostatnio w marcu.. daty nie pamiętam... Oczekiwanie mnie dobija. dlaczego na betę tak długo się czeka?! dzwoniłam dziś do południa do pielęgniarki a wyników dalej nie ma. nie dam za wygraną. Za pół godz jeszcze raz zadzwonię :( Dziękuję za wsparcie :(((((

Gość gość
Hey mam krótkie cykle , 21 dni. Ostatni okres miałam 15 kwietnia, 21 kwietnia był stosunek bez zabezpieczenia ( końcowka okresu) . 7 maja powinnam mieć kolejny okres nie było Ok. 9 maja robilam test wyszedł pozytywny. 13 maja robiłam betę z krwi negatywna, wczoraj miałam plamienie wewętrzne z żywo czerwonej krwi ale nic na zewnątrz. Czy beta mogła się pomylić, albo za wcześnoe była zrobiona.

Gość gość
pielęgnierka odmówiła udzielenia inf. dot wyników :( ma takie prawo? teraz muszę czekać na wizytę pon. :(

Gość darcia24
Hej dziewczyny. Jestem nowa:-) mam pytanie. Ostania @ miałam 07.04.2014. Do tej pory nie mam kolejnej. Mam nudności, podwyższona temperaturę, bóle brzucha. Cykle mam regularne 28- 30 dni. Byłam wczoraj u ginekologa i mówił ze za wcześnie na wykrycie ciąży ale mam powiększone endometrium. Kazał zrobić hcg. Dziś odebraław wynik. Jest 1, 2. W normach jest tak: Kobiety: 0- 5. Ciąża 1- 10 tydzień: 0- 417430. Nie wiem co mam o tym myśleć. Czy możliwe ze jestem w ciąży? Do ginekologa idę dopiero w poniedziałek. Czy już mogę się cieszyć?:-) proszę o odpowiedź.:-)

Gość gość
Nie jesteś w ciąży.

Gość Nika gość
Daria, ta beta niska bardzo, po takim czasie powinna być wyższa

Gość gość
Nie doczekałam się w końcu na ta betę. poszłam na kolejne usg... i już jest. 6 tydz i 4 dni i w końcu się pokazał! a maleńkie serduszko pulsuje. Powodzenia dziewczyny!

Gość gość
witam czy poziom 121.20 chormonu hcg to ciąża???

Gość madagaskar146
Witam. Karmię piersia 1,4 roczne dziecko. Miesiąc temu 21-22 kwietnia miałam plamienia. Miesiąc temu karmiłam trochę mniej bo dziecko mniej jadło a w tym miesiącu znów jakby reguralnie bo ma ustalone godziny spania. Od tamtej mini miesiączki miałam ciągle gesty śluz. Raczej śluz płodowy nie wystąpił. I tak od 17 mam dziwny bol w jajnikach zwłaszcza lewym. Uczucie palenia, goraca, drętwienia, mrowienia kłucia właśnie nie. Z nocy 18-19 czułam przez parę min w lewym jajniku ogromne uczucie goraca które się rozplynelo. Nie wiem czy to pęknięcie pęcherzyka Graffa czy co? Nie spalam cala noc. Trzeslam się ze stresu i w ogóle. Rano poleciał mi śluz taki płodowy, pewnie przez stres. Robiłam testy ciążowe co 2 dzien i negatywne. Dziś zrobiłam wynik z krwi beta HCG wynik 0,5. Ciąża jest powyżej 1. Laboratorantka upewnila mnie ze to nie ciąża. Boje się ze trochę mogę sobie uświadamiać ze jestem w ciąży, bo dziś jak z koleżanka rozmawiałam ze na początku 1 ciąży miałam bardzo bolace sutki i czestomocz. Myślałam nad tym i po tym ciut albo schizuje albo lekko na samej górze sutka ciut boli przy mocnym dotknięciu. Lewy sutek nie boli. Mówiliśmy o czestomoczu to nagle mam wrażenie ze cisnie mnie na pęcherz. Ale raczej czuje uczucie mrowienia na samym dole. A nie sikam. Proszę pomóżcie. Jakniki dokuczaja mi juz 5 dzien.

Gość gość
A nie przyszło Ci do głowy żeby się zabezpieczać??

Gość madagaskar146
Oj nie chodzi o to. Nasz seks jest inny. Maz zawsze dochodzi długo przed spustem nie we mnie . Zresztą o nasz dziecko staraliśmy się trochę czasu bo od zawsze mam problemy ze sluzem zawsze gesty. Z pare more temu w ogole kochalismy sie czesciej I raczej bylo wieksze prawdopodobienstwo ciazy. A ostatnie pare miesiecy rzadko.

Gość gość
Witam, czy możecie mi powiedzieć czy hcg 4650 w ok połowie 6 tyg nie jest za niskie? Za 48h powtarzam. Tydzien temu na usg było widac zarodek jednak bez serduszka. Do tego mam plemienia, dodam ze to moja 2 ciaza, pierwsza obumarła ok 4 tyg.

Gość 858585
Hejka, Poczytuję sobie ten wątek os rana i postanowilam sie zameldowac

Gość 858585
Tekst ucielo- ladny poczatek.... Ano wlasnie poczatek staran- wcale nie udany :( Przez prawie rok podeszlismy do sprawy na luzaka - i nic. Jeden jedyny cykl co sie staralismy wstrzelic w date- bach, objawy jak z ksiazki- w dodatku z tych mniej subiektywnych- wysoka temp i zylki na piersiach- mam jasna karnacje i wyszly, az sie przestraszylam w pierwszej chwili:) Nie musze pisac, jaka bylam szczesliwa......W dodatku mialam wrazenie czyjejs obecnosci, ktore sie nagle urwalo- jak tasma. Bete robilam jak tylko moglam najwczesniej- negatyw. Postanowilam zaczekac tydzien- i sie nie doczekalam :( 3 dni przed okresem (zawsze regularnym!) pojawila sie @- a przed nia spadek temp. Nie dalam za wygrana - pojechalam na bete- a nuz widelec? Beta opadla - pierwszy wynik byl wyzszy, wiec- pozamiatane :( :( :( Postanowilam sprobowac jeszcze raz- no bo co mi innego pozostalo? Ryczec juz ryczalam.... Dziewczyny mnie samej- osobie bardzo niecierpliwej- jest ciezko wytrzymac do terminu @ z testem, ale- juz wiecej nie bede sobie robic nadziei przedwczesnej i testow- lepiej nie wiedziec, ze organizm sam zdecydowal, co bedzie. Moj tak zrobil. A ja wiedzialam, ze ktos mial sie narodzic- i nikt mi nie wmowi ze bylo inaczej- i tyle mi to dalo, ze mam czego zalowac.... Teraz zycze Wam i sobie duzo cierpliwosci.....

Gość gość
witam :) Moj wynik bety HCG wynosi 26,9 co to oznacza ?

Gość gość
ciąża

Gość gość
Witam was dziewczyny pomóżcie mi bo się martwię dwa dni temu zrobiła betaHCG i wyszło 30560 dziś zrobiłam druga i wyszło 23640 (ale pierwsza robiłam po sniadaniu a dziś naczczo) czy ma to jakieś znaczenie może być wynik inny naczczo a inny po sniadaniu pomóżcie bo się martwie