Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asiulek25

ile przytyłyście w ciąży

Polecane posty

Gość 122122
31 tydzień 10,5kg

Gość ja pryztylam 20 kg
6 miesiecy po porodzie ich juz nie ma.

jestem rok po i jest tak jak przed ciaza, nawet po pół roku już wszystko powróciło do normy :)

Gość ja byłam w ciąży bliźniaczej
i przed,ważyłam przy 162 cm 55 kilo, przez pierwsze miesiące rzygałam jak kot i schudłam do 51 kilo a do końca ciąży przybyło mi tylko 7 kilo. po porodzie ważyłam 52 kilo (urodziłam w 35 tygodniu) dzisiaj dwa lata po porodzie ważę 49/50 kilo

Gość nikakg87
Każdy organizm jest inny. Ja mierząc 163 cm wzrostu , waga startowa to 65 kg i przytyłam 5 kg a jestem w 17 tc, ale sama sobie na to zasłużyłam przez niesamowite zachcianki fast foodówe. Ale koniec z tym. 10 kg max to i tak będzie 80 kg :(

Gość luka 10
33 tydzień - 10 kg

Gość Sylwestra32
Hejka ;);) Ja 165 cm waga wyjsciowa 57 kg obecnie 12 tydzien I 4 kg WIECEJ !!!! Ciagle glodna chodze ( dodam ze rzucilam palenie po 15 latach)

Gość laurine
Ja jestem w 34 tyg. i waze juz 72kg, 17 wiecej niz przed ciaza (165cm wzrostu), tylam od samego poczatku, ale w drugim trymestrze az 14 kg. a w ostatnim tylko 1 kg, dziwne.... Jem troche wiecej, ale nie obrzeram sie. Nie moge patrzec na slodycze, najchetniej wcinalabym rzodkiewki i truskawki na zmiane z rybami wedzonymi (-: Nadal pracuje na pelen etat (moj wybor - fajna, lekka praca) i staram sie troche ruszac, co w upalach jest srednio przyjemne. Pozdrawiam wszystkie ciezarowki (-:

Gość agatka87
jestem w 20 tygodniu i przytyłam 0,5kg zobaczymy jak bedzie dalej...

Gość jestem w 28 tygodniu
i 5kg na plusie. mam nadzieje, ze wiecej jak 12 mi nie przybedzie.

Gość termin na sierpień
32tc - 5kg na plusie :)

Gość anetka2605
koniec 26 tygodnia i 7 kilo na plusie . czy któras z was orientuje sie jak tyje sie w 3 trymestrze bije sie ze bede jak słon ;- )

Gość Jagowoz
Hej, ja przed ciążą ważyłam 47-48kg, przy 158cm wzrostu. Jestem w 25 tygodniu ciąży i ważę 53-54kg. Tyję równo 1 kg miesięcznie...jak do tej pory, chociaż nie wiem czy ostatnio trochę nie nabrałam tempa..możliwe że skończę na 12-13kg...mam nadzieję że nie więcej bo juz się robi ciężko..

Gość varvara
19tc i 2,5 na plusie :)

Gość czarna ja
1 ciaza +22kg, 2 ciaza +12kg, 3 ciaza -3kg a ta 23tc i 14kg na plusie zalamka bo waga wyjsciowa juz byla duza 84kg a do tego rzuciłam palenie i diety dukana nie dokonczylam wiec wielka kumulacja odbija mi sie na wadze i przez to lekkie depresja mnie dopadaja Na szczescie duze wsparcie od meza i mam nadzieje ze do konca nie bedzie tragedii wagowej Pozdrawiam

dziewczyny nie przejmujcie sie ja przed ciąża 57kg a w dniu porodu 92kg:) jestem prawie 8 miesiecy po porodzie i zostalo mi 6kg troche wysiłku i wrócicie do wagi z przed ciązy;) przytyłam 35kg rzuciłam palenie przez pierwsze 4 miechy tak przytyłam inna przemiana materi nie obzerałam sie po nocach ale tez nie odmawiałam sobie smakołyków pozdrawiam:)

Gość 29 tydzień ciąży
waga wyjściowa 67. teraz 5 kg na plus, 170cm

hej dziewczyny, jak przytyłam 14 kg,jestem w 30 tc. Myślę,ze jest to sprawa indywidualna i każda z nas ma inną figurę,przemianę materii i inną budowę,więc nie ma sie co porównywać. Mnie lekarz powiedział,że z moją wagą sprzed ciąży przez calą ciąże powinnam przytyć ok 12 kg,i owszem wg tej wskazówki ograniczyłam węglowodany,staram sie nie jeść makaronó a uwielbione przezemnie winogrona( zawierając duzo cukrów tak jak banany" zastąpiłam innymi mniej kalorycznymi owocami,ale nie zamierzam uprawiać diety,myślę ,że tyjemy tyle ile ,,nakazuje nam organizm" i dziecko,ktore jak ,,pasożyt" wyciąga z nas to co mu potrzbne,wiec organizm sam apetytem stymuluje ile powinnysmy jesc a co za tym idzie przytyć.Myślę,że trzeba wyluzować inie porównywać się do opini z książek-przecież niejednokrotnie dzieci rodząc się ważą 2,750 a niektóre prawie 5 kg. pozdrawiam

Przytyłam w sumie 7kg ale dbałam o to, żeby nie przytyć zbyt wiele no i urodziłam 3tyg przed czasem, wiem że w ostatni m-c często trochę tych kg przybywa. I maluszek wazył niewiele- 2,700. Waga wyjściowa- 54/55kg

Gość bea1982
ja jestem w 18 tygodniu od poczatku ciazy przytylam 1,8 a teraz schudlam troche wiec poki co modle sie zebym nagle nie zaczela tyc z predkoscia swiatla:)))

Gość po raz setny
uppppp

Gość ania663
ja jestem w 25 tyg i do tej pory przytyłam 8 kg. Niby 2 kg więcej jak piszą w poradnikach. Ale nie wiem czym to idzie bo nie odjadam się. Raczej jem dla dwojga a nie za dwoje. no mam nadzieje że 3 ostatnie miesiące nie przytyję duzo choć to podobno najgorsze miesiące... oczywiście mam nadzieje ze po ciąży szybko wróce do swojego rozmiaru. Choć waga niby jest ale z rozmiaru M znajduję sie na L więc to tylko jeden rozmiar. bardzo nie urosłam oprócz piersi i brzucha i to mnie cieszy. trzeba optymistycznie patrzeć na to co bedzie... a wszystkie kg pójdą w nie pamięć...

Gość przyszła mamuśka :D
ja do 27tc przytyłam 20 kg! Potem wyszła cukrzyca, wiec obowiazkowo ograniczenia i teraz w 32tc ważę 2 kg mniej - czyli mam 18 kg na plusie. Po cichutku licze na to, ze przytyje max 2 kg jeszcze, ale nie wiem, na ile to możliwe, bo zauważyłam ze zaczynaja mi nogi puchnąć wieczorami. Te 2 kg niby nie ma różnicy, ale widzę, że troszkę zgrabniej wygladam,czuje sie mniej ociezała, mam wiecej energii - potrafie sie schylic i zawiazac buty ( a m-c temu nie potrafilam nawet nogi podniesc) cisnienie i puls troche spadlo - same plusy. Żałuje bardzo, ze sobie tak dogadzalam przez te tygodnie - no ale coż, bede miala kare po porodzie - godziny na biezni. Tez rzucilam palenie, od razu na l4 bo ciaza zagrozona no i jakos poszlooooooooooooo

Gość 16tc
ja jestem w 16tc i od poczatku ciazy spadlo mi dwa kg i tak jest do tej pory. Bardzo mnie to cieszy mam nadzieje, ze do konca nie przybiore duzo. Nie mam poprostu zbytnio apetytu, za to zajadam sie tylko owocami i warzywami, wyniki mam bardzo dobre.

Gość królestwozakawę
Witajcie... 24 tydzień zaczynamy a tu taki klops. Waga wyjściowa 64 kg przy 169 wzrostu. Grubokoścista ale nie gruba. Normalna. Początek 24 tygodnia - 75,5.... Teraz sie zastanawiam czy bardziej szkodzi dziecku to przytycie czy może lepiej bylo nie rzucac palenia i nie przytyć tak spektakularnie :( Pozdrowienia

Gość hsfdafdfafafa
lepsze przytycie niż palenie:) ja też tak startowałam i mam raczej ciężkie kości, bo jestem dość chuda mimo takiej wagi. teraz w 28 tc mam 74 kg, ale powiem szczerze, że tej wagi nie widać. Lekarka nawet nie chciała mi uwierzyć, że tyle ważę. urósł tylko brzuszek, który o dziwo wcale wielgachny jeszcze nie jest. Myslę, że z ta wagą to też różnie bywa. Te dziewczyny które tyją dosłownie, mają dużo tłuszczu który wazy mało będą mniej przybierały wagowo. Myślę, że u mnie dużo ważą dodatkowe płyny, dziecko itp.

Gość ciaza01
ja przed ciążą wazylam 54kg,jestem w 38tyg. i waze 68.8;) mam nadzieje,ze szybko wroce do swej wagi sprzed ciązy;)

Gość kinia4
Witam j w pierwszej ciąży przytyłam 23 kg a przed ciążą ważyłam 60 kg teraz w drugiej ciąży ważę jestem w 24 tygodniu i na razie niecałe 3,5 kg a przed tą ciążą ważyłam 83 kg