Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haircutter

100 powodów dla których dziewczyny zcinają długie włosy.

Polecane posty

Gość onnaa91
Moje włosy mają długość 110cm.Przeważnie po umyciu i rozczesaniu włosów gdy są one jeszcze mokre mama podcina mi włosy aby odrzywić je troche i pozbyć się porozdwajanych końcówek

haircutter, obcinacz włosów - słuchaj no przykro mi ale ja nie mogę czytać Twoich postów, człowieniu dziekóję?????? jakie \'ó\', chyba Cię matula nie za bardzo do nauki goniła...

Gość EKSPERTKA
do onnaa:słuchaj napisz proszę jak podcinasz włosy,znaczy jak robi to twoja mama,mnie chodzi o technikę,z góry dzięki,pozdrawiam!

Gość ja nie czaje
o co Ci chodzi?? O technike?? to jest jakas specjalna :D? Podcinasz normalnie kobito tak jak Ci pasuje albo pod kątem albo poziomo.. zadnej filozofii w tym nie ma.

nie jestem za bardzo w temacie i nie bede wchodzila w dyskusje tylko chcialam powiedziec ze u nas kiedys wszystkie dziewczynki pozcinaly włosy, bo w przedszkolu panowała wszawica :) naprawde i to nie prowokacja żadna :)

Gość Co wy mówicie
do haircuttera, jego tu już dawno nie ma, wyjechał na wyspy owcze i tam lata z maszynką i strzyże owce. :D

Gość hehehehehehehehehehehehe
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Gość onnaa91
EKSPERTKA podcinane mam włosy tak normalnie,tylko zeby wyrównac nie są cieniowane ani nic w tym stylu

Gość Mrówaaa
Ja miałam włosy za pas.. Byłam młodsza i nie umiałam sobie radzić z tymi włosami, bo były ciężkie i grube. Coraz trudniej mi się je myło i był coraz to większy problem.. W końcu powiedziałam nie! Wiele moich znajomych miało krótkie włosy, to dlaczego ja nie moge też mieć?! Nie bałam się, że nie będzie mi w krótkich włosach pasować..Po prostu zaufałam fryzjerce. Fryzjerka upewniała się, czy na pewno chcę ściąć takie włosy. Cieła stopniowo od razu w odpowiednie obcięcie.. Po zabiegu obcinania włosów byłam przerażona! Wydawało mi się, że wyglądam obrzydliwie, ale wszyscy zaczęli m mówić, że wyglądam świetnie i szybko się do nich przekonałam:-) Moja kumpela była na mnie wściekła, że obciełam włosy!:) Ale jej przeszło:D Pozdrawiam:)

Gość EKSPERTKA
Mnie chodziło o to czy mama umie to robić,fryzjerzy podcinają partiami np,ale wiem że zczesanie do tyłu włosów i podcięcie jednym cięciem też jest ok,więc jak ty preferujesz,opisz,a czy byłaś kiedys niezadowolona z zabiegów twojej mamy?

Gość onnaa91
Nie jest fryzjerką ale po trafi ładnie obciąć włosy nie tylko mnie ale i znajomym:)Nie zdarzyło się nigdy,żebymbyła niezadowolona.Przeważnie mama obcina mi włosy tak jak ją poprosze znaczy się tyle ile ma wyrównać.

Gość EKSPERTKA
;-),ok ale onnaa91 mnie chodziło jeszcze w pytaniu o sposób podcinania,równo zasze masz je obcięte?jak je podcina ci mama?

Gość onnaa91
Tak równo.

Gość EKSPERTKA
ojej rozwiń myśl koleżanko z sieci,chodzi mi o to w jaki sposób twoja mama to robi ,opisz po kolei ten proces...wiadomo ,siadasz...i?

Gość onnaa91
No akurat nie tak to wygląda jak zaczełaś... Myje włosy później gdy je rozczesze staje przed lustrem..mama zaczesze mi wszytkie włosy równo i na stojąco podetnie mi końcówki,później zaczesze jeszcze raz żeby sprawdzić czy są równo podcięte jeśli nie to stara się je wyrównać(przeważnie są podcięte równo i nie trzeba poprawiać).Gdy już podetnie mi włosy poprostu wysusze je i jest ok:)

Gość EKSPERTKA
oki,dzięki za komentarz spoko,mama mojej koleżanki też tak robiła,podwójne zczesanie itp ,dokładnie jak u ciebie,tylko nie wiem czy ta metoda jest tak dobra jak skuteczne podcinanie u fryzjera...jak myślisz?

No no! Im mniej tu zaglądam tym więcej się dzieje. Piszcie piękne kobietki. Pozdrawiam. Haircutter.

Gość wiesz dlaczego
? rozstanie psychiczne z partnerem wzmocnienie samooceny rozpoczecie nowego etapu zycia ( niekoniecznie zwiazane z rozstaniem z partnerem) uwolnienie wolnosc;) wiecej nie pamietam;)

Gość no i lepszy wygląd
niektóre kobietki lepiej wyglądaja w krókich włosach:-)I dlatego je ścinają;-)

Ja niedawno też obcięłam (zresztą nie pierwszy raz). Po pierwsze to potrzeba zmian, a po drugie wydaje mi się, że krótkie fryzyrki lepiej oddają charakter;)

Wraz z psiapsiółą przez cały ogólniak zapuszczałyśmy włosy ale mnie naszło jeszcze przed studniówką,by się obciąć. Włosy miałam prawie do pasa, gęste, brązowe. Poszłam do pierwszego z brzegu zakładu, gdzie nie było kolejki. Fryzjerka chyba z pięć razy się upewniała, czy na pewno chcę się obciąć. Ale wreszcie to zrobiła, przy rozpuszczonych włosach obcinała na pazia,do ucha. Włosów na pamiątkę nie brałam. Drugi raz zaczęłam zapuszczać włosy będąc z chłopakiem (późniejszym mężem), bo jego długie, kręcone, rude włosy kręciły. Miałam prawie do pasa, jak obcięłam będąc w 3 miesiącu ciąży. Od tamtej chwili minęło 5 lat ale już nie zapuszczam włosów, ciagle mam krótkie. Może dlatego, że już nie jestem z mężem?

Gość MadziQ
a tak wogole to wszyscy sie scinaja na krotko... niektore dziewczyny maja ldugie wlosy.. i wtedy to na nie sie patrzy bo to zadkosc:)

Gość nawrocik
hej wszystkim. mam krótkie włosy, a nawet można powiedzieć,że ich brak na mojej glowie. ale wszyscy mówią, że wyglądam dobrze. krótkie włosy są ładniejsze i to nie prawda, że nie wygląda się wtedy kobieco!!!! jedynym minusem jest to że trzeba je codziennie modelować, ale to kwestia przyzwyczajenia. polecam krótkie fryzurki, zwłaszcze na wiosne i lato, bo w zimie to troszke zimno w głowe, hehe. pozdro...buźka:-*

Też tak sądzę. Krótkie włosy są bardzo kobiece i uwielbiam ścinać swoim klientkom baaardzo długie włosy na krótko. Takie drastyczne strzyżenie zwraca uwagę otoczenia i odsłania cały urok dziewczyny. Ścinajcie włosy i piszcie do mnie albo przychodźcie się strzyc do mnie. Pozdrawiam!!! haircutter.

Gość Fantik
nigdy nie zetnę włosów, mam piękny lisi kolor, nie rudy, każdy mi go zazdrości i do tego błyszczą jak fala, nie, nie, nie! :P

No i jak tam po świętach?? Może coś ciekawego wystrzyglyście sobie na głowach?? Może jakieś długie włosy zostały poświęcone na żecz ładnej sexownej krótkiej fryzurki świątecznej. Pozdrawiam!! Wasz kochany i upierdliwy w drążeniu tematu..... Haircutter.

Gość Kate18
Ja miałam długie włosy jeszcze niedawno, takie do pasa. Jednak przedwczoraj ścięłam i bardzo żałuję! Może to głupie ,ale wiele razy płakałam przez fryzjerów, jeszcze nigdy nie wyszłam zadowolona z salonu. No może raz...jakieś dwa miesiące temu, fryzjerce udało się podciąć mi włosy dokładnie tak jak marzyłam, zostały długie, a z wierzchu krótkie po brodę. Jednak nie cieszyłam się tą fryzurą zbyt długo, bo właśnie ścięłam. Nienawidzę się za to, miałam piękne włosy a chciałam mieć jeszcze piękniejsze, a tak wyglądam okropnie, że nie wychodzę z domu w rozpuszczonych włosach, a tak chodziłam codziennie. Muszę wiązać w koński ogon i jeszcze krzywo i za krótko ściętą grzywkę podnosić opaską. Czuję się głupio i brzydko...Znienawidziłam fryzjerów i się na nich wypięłam. Niech moje włosy rosną jak chcą! Jednego czego pragnę to aby mi urosły znów w ciągu jednego dnia tak jak miałam niegdyś...ale na to trzeba przynajmniej 3 miesięcy... :( Czy ktoś wie może jak przyspieszyć rośniecie włosów? Bo raczej jest niemożliwe ,że sobie dokleję :((

No to współczuję takiej przygody. Na szczęście tacy partacze wśród fryzjerów nie są często spotykani.Prawa rynku same ich eliminują bo przecież niezadowolone klientki nie wracają a brak klientek to bankructwo. Powodzenia i cierp;iwości w zapuszczaniu włosków. Pozdrawiam. Haircutter.