Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama 21

Roczne urwiski 2004

Polecane posty

Jak się tak żalę to się pożalę do końca, i przestanę :) Dziś rano Mariusz delikatnie zaczął temat opieki nad Martynką jak ja będę w szpitalu... 😭 Stwierdził że skoro ja będę tam 4-5 dni, to może się tak zdarzyć, że będą to dni robocze, więc jesli on zacznie wykorzystywać urlop już w tym czasie, to mało zostanie jak ja już wrócę... (Inna sprawa, że ja podejrzewam, co on knuje :( Wydaje mi sie, że on chce część tego wolnego przeznaczyć na łazienkę, a ja i tak zostane z dwoma urwisami do oporządzania :( ) Jak zapytałam - co w tym czasie z MArtynką - jego nie ma co najmniej 10 godzin dziennie w domu, a jak chciałby jeszcze mnie w tym szpitalu odwiedzić (po drodze z pracy jest ten szpital) to jeszcze dłużej.. Cała się buntuje i aż mi się płakać chce jak pomyślę, że MArtynka całe dnie będzie spędzać z tą BABĄ JAGĄ 😡😡😡😡😡 NAwet jeśli to będzie 3-4 dni, to i tak o 3-4 dni za długo!!!!!!!!!!!!! A Martynka, jak ją zapytałam, z kim chce zostać, jak mama pójdzie do szpitala - odpowiedziała radośnie, że z babcią Krysia 😠 uch!!!!!!!!!! Cholera mnie bierze 😠

A odnośnie etażerki - też mi się podobają, ale MAriusz nie chce słyszeć o czyms, co będzie stało na podłodze, broń Boże otwarte - on ma obsesję na temat osiadania kurzu... NAjchętniej cały dom zamknąłby w szafach :O

Po kilku takich dniach ze straszną babunią nie ustawię Martynki spowrotem przez następne 3 miesiące :O

Jonko, nie jestem zbyt biegła w Twoich sprawach, ale rozumiem, że opieka babci Krysi w czasie Twojego pobytu w szpitalu nie wchodzi w grę? Czy tak? Bo wiesz,z dwojga złego lepsza babcia Jaga ( :P ) niż np. ktoś obcy. A może to dobry pomysł, żeby mąż w tym czasie był w pracy,a w domu jak wszyscy będziecie?

Ja widziałam taka etażerkę, gdzie na dole była szafka z drzwiczkami, a wyżej 3 półeczki. Niezła, ale nie do końca to, co bym chciała . Chyba sama SE uplotę :D Mam zupełnie inną sytuację i pewnie dlatego mi się wydaje, że lepsza najgorsza (przepraszam, ale bazuję na Twojej opinii) babcia, niż np. opiekunka czy sąsiadka :O

Jonko to chyba rekord Marka 2 mies w łazience został juz pobity;) Ninko kto wie świat jest mały i może kiedyś nasze dzieci się spotkają:)

Beatek - może założą topik na kafe - Mój roczny urwisek :D :D :D

Pati chce pisac oto jej twórczosc ub bbyyr g .\'l gbbtyyy8i9i==jjuh :D

Oj, Dziewczyny - ja po prostu organicznie nieznoszę tej kobiety, uważam, że jest głupia, prymitywna i śmierdzi :O Przepraszam, że Was tak zarzucam moimi opiniami, ale muszę to z siebie wyrzucić... Na pewno masz rację Ninko, że lepsza babcia, niz obca pani, ale nie byłam w takiej sytuacji, żebym potrzebowała opieki obcej pani, a opieka babci Krysi jest dla mnie nie do zniesienia!!!!!!! Zawsze po jej wizycie musze wietrzyc mieszkanie :O Nie cierpię patrzeć jak się zajmuje MArtynką, a potem, jak MArtynka odzywa się i słyszę jakieś głupie teksty i odzywki tamtej :O

CZEŚĆ PATI 🖐️ 🌻 i 👄 od cioci Ninki :D Jonko - przepraszma, pokręciłam imiona. Chodziło o to, że Twoja mama nie moze się zająć Martynka na czas Twojego pobytu w szpitalu? No cóż, ludzie są różni. Mądrzy i mniej mądrzy. W końcu takich 5 dni z pewnością nie przesądzi o wychowaniu Martynki. Jedyny minus to to, że potem musisz \"odkręcać\" dziecko. :O

U nas Lippy i Messy się kończą a wraz z nimi chwile mojego błogiego lenistwa i miłej pogawędki z Osobami na moim poziomie :) Dzieki Wam :) Miłego popołudnia :) Ninko - a mamy już dziś czwartek :) Ja mam nadzieję, że może małe urodzi się w piatek po południu, więc we wtorek byłabym już w domu, a co za tym idzie - MArtynka nie miałaby opieku rodziców tylko w poniedziałek... A to się da załatwic - może mojej Mamie dadzą wolne ;) Buziaki!!!!

No własnie, Nino - jeszcze Ci napiszę, że moja mam i tak ma problem w tym roku :O Przez to, że 2 dni w tygodniu prowadzi zajęcia na lodowisku od rana, musiała sobie załatwić wtedy urlop. W pracy baaaaardzo niechętnie patrza na to, że bierze co tydzień wolny wtorek i piatek :( I jakkolwiek z swojej stałej pracy mogłaby na upartego wziąć urlop dłuższy, to łyżew już za nią nikt inny nie poprowadzi :O

Jonko - wyobraź sobie, że 5 dni jest niczym w porównaniu do 30 czy 40, w czasie których Twoje dziecki będę Twoje :D Całe dwie sztuki do kochania i rozpieszczania :D Oj, czwartek, a jutro mój ukochany piątek, apo nim dwa pełne dni z moim maleństwem :D MIłego dnia, Jonko!

Hehehe, zapomniałam, że miałam na mysli 30 czy 40 lat! 🖐️ :D

witam!ale noc uff:) usnełam o 24 patrys wstał o 6.30 , ale dłą mi podrzemab do 9.30:)dzis mam pełne rece roboty a jak patrys usnie to ide spac z nim Jonka fugowanie fajna rzecz ja fugowałam łazienke u moich rodziców , spoko szybko szło a widzez e ty tez lubisz extremalne sporty i w 9 miesiacu remontujesz łazienke ja tez w 9 miałam remont łazienki:)a w tym roku po swietach mama remont pokoi i przedpokoju , łacznie ze zrywaniem tapet i kładzeniem tynków ozdobnych , naszczescie emigruje do rodziców bo Patrys by chyba oszalał z radosci grzebiac w tych wszystkich maziach:)

sen miałąm okropny i jak na złosc nie mogłam sie obudzic:( potem napisze teraz uciekam , papapa!

Witajcie 👄 po dłuuugiej nieobecności wstąpiłam się przywitać ;-) Wioletka ogląda bajeczkę o słoniku Dumbo ;-) Ja mam pełne ręce roboty :D (JAK ZWYKLE) Wioletka odpukać nie choruje , więc się cieszę boszykują mi się promocje i targi . Cieszę się bo przynajmniej się rozerwę i pobędę wśród ludzi i innych przedstawicieli :D CO Adika zawsze wprawia w malutką zazdrość , no i przyznam , że mnie czasem też ;-) bo przecież kręci się tam mnóstwo fajnych hostess ... ;-)

Jonko , napisałam do Ciebie mail , jeśli znajdziesz czas to odpisz 🌻

U Nas wielka chlapa :-0 nielubię takiej pogody 😠 bo buty mi przemakają :-0 No i kolejny problem jak wyjąść z wózkiem ...

A posmiejcie się :D Bo mi nie jest do śmiechu :( :( Wielu ludzi mówi że daje z siebie ponad 100%, ale czy tak jest rzeczywiście? Co to znaczy osiągnąć 100% w zyciu? Z pomocą przychodzi nam matematyka: Jeżeli za A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z podstawimy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26. To: H-A-R-D-W-O-R-K (ciężka praca) wyniesie 8+1+18+4+23+15+18+11 = 98% a, K-N-O-W-L-E-D-G-E (wiedza) - wyniesie 11+14+15+23+12+5+4+7+5 = 96% Ale, B-U-L-L-S-H-I-T (pieprzenie głupot) ma już 2+21+12+12+19+8+9+20 = 103% zaś. A-S-S-K-I-S-S-I-N-G (włazi-w-dupsko) 1+19+19+11+9+19+19+9+14+7 ! = 118% Tak więc jedynym, popartym matematycznie, wnioskiem jest to że chociaż ciężka praca i wiedza zbliżą cię do ideału, to tylko pieprzenie głupot i włażenie w tyłek wyniosą cię ponad normę. _________________

I macie jeszcze... Pewna para była świeżo po ślubie...dwa tygodnie temu było wesele. Mąż jakkolwiek w małżonce wielce zakochany, nabrał ochoty by spotkac się ze starymi kumplami i poimprezowac w ich ulubionym barze. Zaczął więc sie ubierac i mówi do żony: - Kochanie wychodzę, ale wrócę niedługo. - A dokąd idziesz misiaczku?- zapytała żona. - Ide do baru ślicznotko. Mam ochotę na małe piwko. - Chcesz piwo mój ukochany?- żona podeszła do lodówkiotworzyła drzwi i zaprezentowała mu 25 róznych rodzajów piwa z 12 różnych krajów: Niemiec, Holandii, Anglii i innych. Mąż stanął zaskoczony i jedyne, co zdołał wydusić z siebie, to: - Tak, tak cukiereczku...ale wiesz...w barze..te schłodzone kufle...- nie zdążył dokończyc, gdy żona mu przerwała: - chcesz do piwa schłodzony kufel? Nie ma problemu.- i wyjęła z zamrażarki wielki, oszroniony kufel. Ale mąż, choć juz blady z wrażenia, nie dawał za wygraną: - No tak skarbie, ale w barach mają naprawdę świetne i pyszne przystawki...Nie bede długo. Wróce naprawdę szybko, obiecuję. - Masz ochote na przystawki, niedźwiadku?- Zona otworzyła drzwi szafki, a tam słone paluszki, orzeszki, chipsy, pieczone skrzydełka, marynowane grzybki i wiele innych smakołyków. - Ale kochanie.. w barze...no wiesz...te męskie gadki, przeklinanie, niewyszukany język.. - Chcesz przekleństw moje ciasteczko? Zatem pij to kur****** piwo, z jabłuszko***** zmrożonego kufla i żryj te pier****** przystawki!!!!!!!!Jesteś teraz k**** żonaty i nigdzie nie wyjdziesz!!!!!!!!!!!!!!!!!Pojałes skur******?!!!!!!!!

Cześć! Ułożylam urwiska spać ale nie bardzo mu się to podaba :O

Hej Karolina :) MArtynie tez się nie podobało, ale przed spaniem urządziła TAAAKI popis, że teraz cały czas myślę, że chyba ją zostawię na cały weekend i sobie gdzies pojadę 😠

Maks na szczęście nie urządza popisów przed spaniem. Wie, że najpierw spacer, potem zupa a potem spać. Wczoraj sam przyszedł i pokazał, że idzie spac :) Ale dziś wstał o 8.41 więc wcale mu się nie dziwię, że nie chce jeszcze spać

Wszystko było cacy, do czasu, jak nie przyszła na moment moja mama. W Martynę diabeł wstąpił.... Może to miało związek z tym, że naprawdę jest niewyspana - trzy doby z rzędu spania po mniej niż 11 godzin... i w dodatku ten sen taki przerywany jest... A może też chodziło o to, że moja mama się tak często z nią nie bawi, jak ja i nie wie, co oznacza \"daj mi wszystkich gości\" albo\"zrób mi taki domek\" Robi wtedy cos innego, Martyna się wścieka, bo nie potrafi tego wyjasnić... A jak ja wchodzę i chcę pomóc, to ona od razu myśli, ze ja chcę się z nia bawić i rzuca się na mnie z wrzaskiem \"nie lubie cie, idź sobie, jesteś brzydka\" :( :( 😭 Nie wiem dlaczego nie potrafi znieść, że bawimy się we trzy...??? A najgorsze było, jak do mamy ktoś zadzwonił - wtedy zaczęła drzeć się tak, jakby ją ktoś ze skóry obdzierał :O Mama wyszła aż na korytarz, żeby spokojnie porozmawiać... No i najgorszy moment - jak babcia Gosiunia musiała wyjść - w końcu jest w godzinach pracy... Afera na 100 fajerek... Ale jakoś udało mi sie ją ułożyc spać :O

Jestem na nią teraz zła i postanowiłam - nie będzie żądnego teletubisia, ani Cicciobello 😠 Dlaczego ja mam ją rozpieszczać zabawkami, pogłębiać moją dziurę budżetową, jak ona jest do mnie taka niedobra :(