Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tu Kasia

czy są wśród Was kobietki,które chcą zostać mamami cz.IV

Polecane posty

Sabra a Ty się tak nie zamartwiaj! Ja jestem w podobnej sytuacji... w sierpniu ubiegłego roku byłam z mężusiem na weselu mojej kuzynki... no i pod koniec września ona do mnie dzwoni i mówi mi że zrobiła test i że wyszedł pozytywny! Udało im się za pierwszym razem!!!! Rodzi w czerwcu i teraz cała moja rodzina mówi tylko o tym... a mnie serce rozwala się na małe kawałki... ale wiem że na mnie też przyjdzie pora i jak już kiedyś pisałam, pozytywne myślenie to połowa sukcesu!

ja chcefasolkę, moja szwagierka przytulała się 1 raz w cyklu w 9 dniu i zaszła w ciążę więc nigdy nie wiadomo. A mi jest niedobrze i słabo, zdaję sobie sprawę, że to nie przez ciążę bo byłoby znacznie za wcześnie, wczoraj mi krew z nosa leciała i dzisiaj trochę też, w ogóle jestem strasznie poddenerwowana bez powodu dzisiaj. Nie wie dlaczego bo się wyspałam, ale wiem że dużo osób ma grypę żołądkową w Polsce, moze mnie dopadło, szczepiłam się na grypę ale nie wiem czy na to też to działa

Foli dziękuje za pocieszenie ale już tyle razy się nakręcałam że teraz wole już nie... Mi też leciała krew z nosa jakieś 3 dni temu.. i to z obu dziurek na raz! Mama powiedziała mi ze to pewnie przez pogodę i ciśnienie... a mdłości.. no cóż... każda kobieta ma inne objawy bo każda kobieta jest inna... ja np. bardzo lubie napić się od czasu do czasu \"cin cin\" mniamm i dwa dni temu wieczorkiem zrobiłam raptem pare łyków i musiałam reszte wylać bo zrobiło mi się niedobrze... hehe i wtedy prze chwile zaczęłam się wkręcać ale szybko stuknęłam się w głowe :-) Foliczku a Ty kiedy testujesz? Bo może masz już tam fasolke i mdłości u Ciebie już się zaczęły!

ja mam termin @ w czwartek lub w piątek, ale nie testuję, poczekam, jestem 9 po inseminacji i owulacji. Też nie chcę się nakręcać, jeszcze za dużo o tym nie myś;lę, te zawroty głowy i krew z nosa to faktycznie może być od ciśnienia, mam b. niskie

No to czekam na dobre wiadomości za tydzień :-) i masz racje że nie testujesz... to z tego całego czekania jest najbardziej stresujące... a jak ma być to bez testu też będzie :-)

Hehe... ja niedawno wysłałam smsa do wróżki która niby przepowiada kiedy zajdzie się w ciążę... no i napisała mi że ta radosna chwila nadejdzie w grudniu... dlatego się nie nakręcam ;-) no i napisała że musze zadbać o zdrowie bo moja aura jest osłabiona... no i tydzień później się rozchorowałam... nie wierze w prawdomówność tej wróżki a raczej w zbieg okoliczności... ale i tak czekam na grudzień :-)

Dziewczyny gdzie się wszystkie podziałyście? Ja tu sie cieszyłam że mam wreszcie wolne i sobie z wami porozmawiam a tu oprócz mnie i Foli nie ma nikogo! Pobudka śpiochy!

hej:) w końcu sobie siedzę w domku, jest mi cieplutko i mam nadzieję, że wyzdrowieję:) foliś, oby tylko nic Cię nie złapało ❤️ koleżanka podpowiedziała mi, żebym zrobiła sobie syrop z cebuli, czosnku, miodu i soku cytryny, piję od wczoraj i chyba pomaga:) i nawet dobry w smaku jest:) tylko jak mąż mi go robił, to nawet jak się wykąpał to mu wszystko śmierdziało:D sabra ❤️ - ja też tak czasem czuję... moje kuzynka jest w 10 tyg ciąży, jak się dowiedziałam, to smutno jakoś mi się zrobiło, ale mi przeszło.. a dziś się dowiedziałam, że fizycznie bardzo ciężko przechodzi tę ciążę, praktycznie nie wychodzi z łazienki, cały czas na zwolnieniu, plamienią ciągłe itp.... biedna, namęczy się... jej mama u niej była ostatnio i mówiła, że to cień człowieka (a zwasze zadbana, makijaż swieży...) ale mam nadzieję, że tylko w te pierwsze tygodnie jest tak nieciekawie, może potem będzie jej lepiej... AnA, Enigma, powodzenioa na zajęciach 🌼 Jachcefasolke - jeszcze wszystko będzie dobrze 🌼 Monik, ja jestem dziecko listopadowe;););)

Cześć dziewczyny... Tyle mnie nie bylo i okazuje się, że znowu na troszkę zniknę... Wojtek jutro wyjeżdża do Poznania na kilka dni, a ponieważ mam tam babcię, to jadę razem z nim, żebym sama w domku nie siedziała. Oczywiście na łonie natury u babci nie ma neta, ale jak wrócę, to się odezwę :) Jedziemy jutro koło południa, ale w razie gdybym do tego czasu się nie odezwała - buziaki dla Was wszystkich 👄. No i mam nadzieję, że po moim powrocie pod koniec tygodnia wyjaśni się kilka forumowych spraw ;););)

Maklady, fajnie że ci już lepiej Anka, wypoczywaj sobie, też bym sobie gdzies wyjechała chętnie

hi, hi, małe sprostowanie. Poznań to nie \"łono natury\" ;) Babcia mieszka na wsi pod Poznaniem :D

Gość zuzia56
Hej Foli,ja staram się dopiero od 3 cykli,też mam termin@w piatek i tego dni postanawiam zrobić test:)mam nadzieje, że pozytywny czego również Tobie życzę i innym starającym się:)Tydzień przed @ a mam prawie wszystkie objawy ciąży ,ale nie nakręcam się ,bo to mogą być jednocześnie objawy@z jedną różnicą piersi zaczęły mnie bardzo szybko boleć ale zobaczymy staram się myśleć pozytywnie, co ma być to będzie:)Buziaki dla Wszystkich

Anka, domyśliłam się, ze o to chodzi :)

Zuzia, trzymam kciuki żeby się udało. Ja już się staram prawie trzy lata, oj długo

Anka25- ale Ci zazdroszcze! Sama bym z chęcią wyjechała na wieś... odpocząć... ale musze wytrzymać do lata... i wtedy wezmiemy urlop i gdzieś wyskoczymy... moja babcia też mieszka na wsi i przez całe dzieciństwo jezdziłam do niej w wakacje.. piękne chwile...ehh... mam już dość tej zimy a słyszałam że lato będzie krótkie... Miłego wypoczynku życze :-)

hhhmmm, ja słyszałam, że lata prawie nie będzie. Na maj-czerwiec zapowiadają około 12 stopni :(

Ana oby to nie była prawda bo saie wyprowadze do ciepłych krajów! jestem strasznym zmarźluchem i kocham lato...

JaChceFasolke, ja lubię zimę, zwłaszcza jak jest taka miękka, a najbardziej wiosnę, jak sobie ptaszki ćwierkają i można bez kurtek chodzić. Lato jest dla mnie troszkę za gorące, ale 12 stopni to przesada...

Gość zuzia56
Foli, na każdego przyjdzie czas i Tobie będzie dane cieszyć się dzidziusiem:)Po latach niepowodzeń musi wkońcu zaświecić słoneczko:)Tak na marginesie też słyszałam,że lata nie będzie straszne:(

zuzia, my chcemy zostać rodzicami już cztery lata. Mam nadzieję, że w tym cyklu się uda, bo to ostatni, kiedy próbuję naturalnie. Potem już ingeracja in-vitro. Szkoda by było szkoda, chcę mieć moje własne dziecko. Phy, ja je będę miała ;)

Amnesia, 4 lata to rzeczywiscie długo, a gdzie planujecie in vitro?Pytam bo mnie też to moze czekać jak sie nie uda inseminacja następna

Foli mam nadzieje że in-vitro nie będzie Ci potrzebne i że przekonasz sie o tym juz za tydzień... Kurcze... musze sie zabrać do sprzątania ale tak mi sie nie chce... najchętniej poszłabym spać :-) dobija mnie już ta zima...

ja też się biorę za porządki, pa

Gość zuzia56
Amnesia.napewno się uda trzeba w to wierzyć grunt to pozytywne myślenie,dużo zależy od psychiki:)Musi się uda będe trzymać kciuki:)

No właśnie Zuzia! Masz racje! Ja też staram się pozytywnie myśleć... tylko że to pozytywne myślenie przemienia się u mnie w wkręcanie się... hehe i jak tak dalej pójdzie to zamiast do gina bede musiała iśc do psychiatry ;-) Pisałam już wcześniej że spóźnia mi sie @ ale to już trzeci cykl bez duphastonu i pewnie znowu mi się rozregulował... nie mam też zielonego pojęcia kiedy miałam owu (nie mam żadnych objawów) i nie moge wyliczyć sobie dnia spodziewanej @ Przez dwa ostatnie cykle miałam w 25dc a dziś jest już 29dc i oprócz kłucia raz z prawej, raz z lewej strony podbrzusza nie mam żadnych objawów na @ ani na fasolke... tak więc czekam... czekam i czekam... ale obiecałam sobie :ŻADNYCH TESTÓW!

Zdecydowałam się na warszawskie Novum bo mówią, że mają naprawdę wysoki poziom leczenia bezpłodności. I zdecydowaliśmy się tam. Cena może nie jest najniższa(ok. 4 tys. zł za zabieg), a przecież nie jest powiedziane, że za pierwszym razem się musi udać. Ale mamy nadzieję ;) Mamy :) tak w ogóle, żeby nie było tak oficjalnie Amnesia - jestem Maja ;D

Amnesia, Novum jest dobre, ja chyba będę robić w gamecie w łodzi. niestety do tej ceny dochodzą jeszcze leki, które kosztują tyle co zabieg

hello:0 Melduje się studentka:P:P:P:P Tak się obawiałam ze pierwszy raz w zyciu aż się nie spozniłam:P:P:P:P to jest święto narodowe:P z góry sie przyznaję:) Luzik, luzik ,luzik:P taaaaa ciekawe co będzie potem:( Nie byłam najstarszą dupencją:P wiec odrazu ulga:) Fajnie ,wszystko mi sie podoba i poki co mam duzo zapału do pracy:) a jak dalej będzie czas pokaze:) Mam nadzieję ze mnie zmobilizujeciue:) U mnie @ na całego..... 3dc ...juz dawno nie miałam takiej rzeźni:P hihihiihihihihih:) ale mam nadzieję ze to tylko było tak dzisiaj:) Wiecie jakie mam marzenie???? Zaliczyc 1 rok i w tym cyklu zafasolkowac:P nie jestem az tak bardzo zachłanna?????????:D:D:D Dla WAS ❤️ i idę porobic cosik w chałupie :P bo melina ,syf, bleeeeeeee:( ale kukac bede:)