Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Perfume_Maniac

Pomogę Wam dobrać perfumy - zależnie od wieku, wyglądu i upodobań...

Polecane posty

Gość podkręcona
Perfume Maniac.. co powiesz o Eclat d'Arpege Lanvin?

Perfume_Maniac chodzi o celine dion ? te pierwsze ? bo jezeli o nie to z tego co pamietam podobaly mi sie :) HrabiaZenHorst gucci rush sa chyba dosyc ciezkie?

Aktorko :) Rush cieżki ? raczej taki zmysłowy zapaszek :) i zawsze zostaje rush 2 :) chociaz na zimę , wg. mnie za lekki :) ale ja sie nie wypowiadam :) to nie mój Topic :)

A co powiecie o zapachu Lolita Lepicka? Ja zawsze u zywałam wanili ale ostatnio kupiłam sobie taki lany perfum i spodobał mi się mimo że mam 22 lata a Lolita kojarzy się raczej z cięższym zapachem....

Perfume Maniac to ja również poproszę Cię o radę:) mam 20 lat, jestem wesoła, łatwo nawiązuję kontakty, lubię się śmiać, rozmawiać z ludźmi, czytać i tańczyć... jeśli chodzi o wygląd to jestem wysoka (jakieś 178 cm), szczupła, mam kręcone włosy w kolorze czekolady z kilkoma jaśniejszymi pasemkami, zielone oczy, dość jasną karnacje... lubię spodnie, nie przepadam za spódnicami, sportowe buty, obicisłe kurtki i marynarki, intensywne kolory (czerwony, fioletowy, pomarańcz, żółty, seledynowy), duże kolczyki... więc co proponujesz? z góry dziękuję:) ale się rozpisałam:P...

Gość fajną masz stopkę suzie
:-)Bardzo madrą i prawdziwą;)

dziękuję:) miło mi słyszeć, że Ci się podoba:) i bardzo pomaga, takie motto potrafi podnieść na duchu:) pozdrawiam!

Gość Sadrose
Wiek 25, wyksztalcenie chemiczne, kocham muzyke i taniec i wlasnie tym sie zajmuje i tym zyje. Stawiam na kobiecosc , zawsze ,w najprostszym ubiorze kobiecosc musi byc oczywista, lubie rzeczy niebanalne, nie nazbyt oczywite, intrygujace, noszace w sobie tajemnice, chyba czasami przesadzam z szukaniem oryginalnosci w ubiorze, chociaz nie cierpie kiczu. Sylwetka raczej kobieca( slabosc do slodyczy i dobrej kuchni)ale wysportowana...uwielabima tanczyc do upadlego i biegac...czasami melancholijna innym razem zbzikowana wrecz bastrakcyjnie... No wlasnie i caly czas szukam tego perfekcyjneog koloru wlosow dla siebie, chyba za szybko sie nudze a moze brakuje mi pewnosci siebie stad to niezadowolenie....ups to sie rozpedzilam.......

Gość taka.jedna.panna
Jeszcze młoda... ;-), wysoka (180 cm), szczupła, włosy ciemnobrązowe z rudym błyskiem, cera jasna, oczy szarozielononiebieskie... Styl ubierania się prosty, spokojnie elegancki, czasem z nutką ekstrawagancji czy szaleństwa. Kolory - czarny, brązowy, beżowy, niebieski, granat, bordo, fiolet, ciemna stonowana zieleń. Lubię czytanie książek i czerwone wino. Jestem raczej zamknięta w sobie. :-))

170 cm, brązowe włosy, niebieskie oczy, rozchichotana 16-tka (nie wiem jak sie to pisze :) uwielbiam spojrzenia facetow (tym bardziej przystojnych) wiec jakie perfumki??

Niewysoka, drobna blondynka o zielonych oczach, po 30-tce. Uwielbiam muzyke, języki romańskie i polskie morze. Jeśli chodzi o zapachy preferuję waniliowe, kokosowe lub czekoladowe, owocowe ani kwiatowe raczej mi nie podchodzą, co radzisz? :)

Ustawiam się w kolejce, bardzo chętnie się dowiem, jakie perfumy byłyby dla mnie najlepsze( choć wiem, że to zabawa :) ) Mam ok. 165 cm wzrostu, jestem szczupła, włosy ciemny brąz, długie( trochę falujące, więc albo je prostuję, albo dla odmiany kręcę ;) ). Oczy czarne, cera bardzo jasna. Z wyglądu trochę \"laleczka\" tzn. duże oczy, pełne usta. Mam 22 lata. Na pierwszy rzut oka wydaję się nieśmiała, ale to pozory. Jestem ekscentryczką, egoistką :) , ale potrafię być słodka i zmysłowa. Jestem też cyniczna, bywam złośliwa. Flirciara. Ubiór- rzeczy raczej dopasowane, lubię koronki, czerń, ale czasem też glany.

Gość Sadrose
Do Hrabia:) Ciekawa rada Hrabiego przyda sie na pewno:)

HrabiaZenHorst dla mnie juz wybrales gucci rush :)] ale moze polecisz jeszcze cos z nuta czekolady i wanili ? mam straszna ohcote na taki zapach :)

Sadrose wedlug mnie pure poison odpada wybralabym dla ciebie raczej armani manie ;) cholera powinnam sie nie wtracac w czyjs topik juz uciekam, papa :)

Gość Magdallena albo i nie...
I ja mam pytanko, jakie perfumy sobie wybrać... lat 26, wyższe, administracja włosy czarne długie proste - zawsze rozpuszczone, karnacja ciemna łasuch na słodycze ponad miarę stawiam na kobiecość, ale bez kiczu typu stringi wyłażące spod gaci czy goły brzuch - a to dlatego, że uwielbiam tajemniczośc, nigdy nie odkrywam ostatniej karty, zawsze mogę czymś zaskoczyć, pozwalam wiele dopowiedzieć męskiej wyobraźni, często bywam dwuznaczna. Co do zapachu, to lubię świeże (co nie znaczy, że cytrynowe) i jednocześnie inrygujące i nie takie, które ma każda (typu Avon). Nie znoszę natomiast ciężkich, słodkich perfum, które ... odstarszają.

16 latka miła wiecznie uśmiechnięta, uwielbia zalotne spojrzenia facetow :D Hrabio doradź!

Gość Perfume_Maniac
Witam Was wszystkich! Z góry wyjaśniam, czemu nie zawsze mogę odpisać od razu. Dostęp do internetu mam w pracy i o ile nie zalegam z robotą, mogę od czasu do czasu sprawdzić pocztę czy poskakać po sieci. Ale ostatnio mam nieco urwanie głowy, więc po skończeniu pracy sumiennie przejrzałam topik i już podaję Wam swoje typy: (zapewne nie w kolejności): ISSA O: Manifesto Isabelli Rosselini, Waterfalls Cindy Crawford, Bruno Babani (różowe), ewentualnie któryś z zapachów Pumy, jezeli lubisz styl sportowy i wolisz pachnieć delikatnie i lekko. TO TERAZ JA: Sensi Armaniego, Gloria Cachael (delikatny zapach likieru amaretto), Deep Red Hugo Bossa, Flower by Kenzo. Dla Ciebie moim zdecydowanym typem jest jednak Gloria. KOLEJNA ANIA: Northern Lights Oriflame'u, ewentualnie nieco pikantniejsze i tajemnicze Dune Diora... MARGOLCIA 20: Romance Ralpha Laurena - pachnie świeżością, ale jest też delikatnie kwiatowy, myślę, że mogłoby Ci to "przypasować". Pisałaś, że chcesz coś do 150 złotych. Nie wiem, ile kosztuje najmniejsza buteleczka tych perfum, ale po pierwsze: sama czasem kupowałam sobie podróbki z rozlewni i szczerze mówiąc, podrobione Eternity o wiele bardziej mi odpowiadało niż oryginał. W każdym razie sprawd, czy o taki typ zapachu Ci chodziło. Ewentualnie coś w stylu Glamorous, też R.Laurena. PODKRĘCONA: przyznam szczerze, że nie kojarzę tego zapachu, Eclat... nazwę znam, ale za nic nie przypominam sobie, jak to pachnie. Czy to intensywny zapach? Napisz cos więcej, to sprawdzę. AKTORKA: chodziło mi nie o perfumy Celine Dion, ale o nazwę Celine. Nie wiem, jaka firma to produkuje, ale w Sephorze czy Empiku powinnas je znależć. Buteleczka wysoka, w kształcie prostokąta, oszczędny zapach i design buteleczki. MIRROW: Jasne, że znam perfumy Lolity lempickiej - cudowne! Podobno nadchodzi moda na styl barokowy i a' la caryca rosyjska - jeżeli ktoś lubi się tak ubierać, zapach idealny!!! SUZIE: Gloria Cacharel'a, Intense Estee Lauder (choć nie jestem w 100% pewna, czy to właściwa nazwa, możliwe, że nazywaja się inaczej, ale nazwa kojarzy mi się z "Intense", są w żółtym pudełeczki i nieco obłym kształcie). Są jeszcze perfumy w kształcie dwóch złączonych pierścieni, brązowa buteleczka, ale za nic w świecie nie przypomnę sobie ani nazwy, ani producenta! Jak sobie przypmnę, to napiszę, bo chyba już wczesniej wspominałam o tych perfumach... SADROSE: Dune Diora, Acqua di Gio' Armaniego, ewentualnie Chanel nr 19, jeżeli lubisz tajemniczośc i klasykę. Mi ten zapach się bardzo podoba, choć nie pasuje do mojego stylu życia i wygladu, ale mimo wszystko mam do niego jakiś dziwny sentyment... Lub też Skin Trussardiego. TAKA JEDNA PANNA: Deep Red, Gloria, Noa. EWDZIA: Bruno Banani różowe, C-Through różowo-fioletowy (delikatny zapach karmelu plus chrzęszczące na dnie buteleczki szklane kuleczki). DELICJA: Sensi Armaniego, Gloria Cacharel'a, ewentualnie spokojne i delikatne Celine. ORCHID: Sicily Dolce&Gabbana, Pure Poison Diora. Ten ostatni zapach jest supertrwaly i niesamowicie tajemniczy! W grudniu kupuję go sobie w miejsce kończącego się już Tresora'a, wraz ze Skin Trussardiego. Dlaczego w grudniu? Bo właśnie w grudniu lecę na tydzień do Egiptu (hurra!!!) i zamierzam pobuszować w bezcłowych sklepikach na Okęciu. MAGDALLENA: dla Ciebie wybrałam Dune Diora oraz Mademoiselle Coco, choć te ostatnie sa BARDZO popularne i jeżeli nie lubisz zapachów, którymi pachnie cała ulica, to właśnie ta ich popularność może Cię odstraszy. Ale moim zdaniem to typ dla Ciebie. A swoja drogą... nie mam nic przeciwko temu, żebyście wraz ze mną bawiły się w dobór odpowiednich perfum. Wiadomo, że co dwie głowy, to nie jedna, im nas więcej, tym lepsza zabawa. Tak więc zachęcam Aktorkę i Hrabiego ZenHorsta do wspomagania mnie w moich wysiłkach. Hej! Miło mi, e kilka razy udało mi się trafić. Po prostu zamykam oczy i wyobrażam sobie dziewczynę z podanego opisu, a zapach sam nasuwa mi się na mysl (a raczej do nosa). Pozdrawiam i czekam na następne opisy!!!

oczy piwne,włosy kiedys jasny blond,teraz ciemniejszy z jasnymi pasemkami kręcone,szczupła,lubie czytac ksiazki,horrory ale terz histroie ktore dobrze sie koncza,słucham raczej spokojnej muzyki.Styl ubierania zalezy od sytuacji,czasem bojowki,ale czesto wysokie obcasy dopasowane ubranka.Doradzisz mi cos?

Gość Perfume_Maniac
MARTTA: wydaje mi się, że pasują Ci perfumy niezbyt intensywne, raczej takie, które mają w sobie odrobinę pikanterii, np. Dune Diora, ewentualnie La Dolce Vita, jezeli lubisz zapachy, które Cię otulają.

Gość butterfly_pl
to teraz moja kolej:) mam 20 latek , jestem szatynka , kolor naturalny i nigdy nie farbowany... oczy zielone , okularki na nosku w kolorku metalicznego niebieskiego:) ubieram sie raczej sportowo, na luzie , ale kobieco..:) jestem wesola, pogodna , lubie zaskakiwac... i coz mi poradzisz... a i mam lekko zadziorny charakterek... wybierz mi cos fajowego:p

Gość Perfume_Maniac
BUTTERFLY: dla młodej "zadziory" proponuję: Dune Diora, różowe Bruno Banani, Acqua di Gio' (zapach zielony, ale mocny i intensywny, kojarzy mi się z ciepłą, letnią nocą, kiedy powietrze jest krystalicznie przejrzyste i chłodnie, a jednocześnie wypełnione zapachem kwiatów i drzew).

to ja też poproszę o jakieś typy. Styl: spodnie: jeansy dzwony brąz, czerń i klasyczny niebieski do tego najczęściej bluza sportowa lub jakas bluzka sportowa rzadziej sweterek (i tu często czerwień się pojawia). Buty najczęsciej sportowe (brąz) choć przymierzam się do zakupu kowbojek. Zawsze noszę dużą skórzaną, czarną torbę (trochę jak listonosz:) Jestem raczej niewysoka, włosy ciemny blond (nie farbuję). Studiuję i pracuję, więc \"rozrywkowego\" życia nie prowadzę. Nie lubię mocnych zapachów (głowa mnie boli) wolę wody lekkie, delikatne ale mogłyby mieć jakąś nutkę szaleństwa (bop mi trochę brakuje). Dzięki i pozdrawiam

Gość Perfume_Maniac
EHH23: najbardziej kojarzysz mi się z CK One Calvina Kleina. Skoro nie lubisz mocnych zapachów, wypróbuj też może Eternity Kleina lub Dune Diora (nie sa bardzo mocne, ale maja lekko pikatną nutę). Ewentualnie spróbuj L'Eau par Kenzo lub Truth Calvina Kleina.