Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamany facet

Czy warto się żenić z kobietą, która nie potrafi i nienawidzi gotować??

Polecane posty

Gość tak se
do autora topiku: k..., jestes zjezdzany nie za to ze lubisz jesc ale za to ze zwalasz na kogos innego odpowiedzialnosc za to jak i co jesz! szlag, ciekawa jestem jak odebrany bylby ten topik gdyby to kobieta byla autorka i jeczala ze jej facet nie umie i nie chce gotowac, i ze mu to nie wychodzi, a tymczasem jej smakuje jedzenie robione przez "osoby postronne" a nie samodzielnie oczywiscie, troche rozumiem bo sama uwielbiam jedzenie, ale wlasnie dlatego nauczylam sie sama gotowac i teraz gotujemy razem, raz moj partner, raz ja, czasem wspolnie a swoja droga... i pomijajac temat miesa... skoro twoja narzeczona ma taki problem z kaleczeniem sie, parzeniem czyms goracym itd, i trudno jej nauczyc sie zrobic cos w kuchni... to moze to objaw jakiegos powazniejszego problemu psychicznego, jakiejs nerwicy, oporow wewnetrznych? moze ja straszono kuchnia w dziecinstwie (np ja sie balam ze opryska mnie wrzatek, ze zatne sie w palec, rozbieranie miesa kojarzylo mi sie z sekcja), moze nie akceptuje miejsca w ktorym mialaby cos zrobic, moze czuje ze kuchnia nie nalezy do niej, moze boi sie jak zostanie oceniona przez ciebie (znow porownanie: na poczatku zwiazku gdy moj partner patrzyl mi na rece, nie umialam nawet normalnie zrobic herbaty tzn bez rozsypania cukru!)

hahhahaha paier u księdzza podpisała ze bedzie dzieci miała hahahhahaha a gdzie to było? w islamie? hahahha alr głupia

A co ma gotowanie do udanego małżeństwa? Znam takie, że to mąż jest głównym kucharzem i wszystko gra pięknie. Nie rozumiem tego lapidarnego przełożenia. MOże lepeij ożeń się z byle jaka kucharką, kobietą, która super gotuje. Po prosyu nieprawdopodobne dla mnie jest, że można rozptrywac małżeństwo w takich kategoriach. Może lepiej załamany faceci ty przejmij ster. Czyżby to Cię bolało????? ;) Skoro jesteś smakoszem, pichć sobie sam:) Albo jedz poza domem. Po protu dla mnie to dosć żałosny sposób widzenia małżeństwa.

A po co w ogóle sie żenić? Ślub, czy cywilny czy kościelny jest oparty na fałszu. Nie widzę sensu, zwłaszcza że mamy czasy w których ten \"akt wiernopoddaństwa\" nie jest już obowiązkowy, przynajmniej u nas.

no tam jakas idiotka papier u księdza podpisywała ze będzię miała dzieci - taka obietnica księdzu hahahahhaa

Gość kikutka
becikowe masz bardzo mały zasób słów.Uzywasz tylko słowa idiotka.Nie umiesz powstrzymac się od obrazania i wyzwisk .masz prawo miec inne poglądy , ale nie upowaznia cie to do wyzwisk innych forumowiczów.

Gość ale becikowe ma racje

Gość ahhha
odpowiadajac na temat.... jesli zenisz sie z kobieta po to by Ci gotowala to znajdz sobie inna, choc przyznam ze to bardzo przykre!!!

Gość celem malzenstwa jest
dziecko? ale ktos ma dziwne poglady :D

Gość kikutka
skoro becikowe sam to napisał .W swoim mniemaniu ma rację skoro o sobie napisał. uwazam ,że nie upowaznia to nikogu to aby wzajemnie sie obrazać.

Gość kikutka
a nie wiedziałes o tym celu małżeństwa? moze masz inny cel niz dziecko?Nie znam normalnego małżeństwa które nie marzyłoby o potomstwie.

Becikowe nazywa je idiotkami i ma do tgo takie samo jak one do swoje pogladow:) Im nie przeszkadzalo to, ze pisaly o kobietach, ktore nie planuja dzieci jako o niepelnowartosciowych kobietach, nienormalnych itd,itp. Moze to jest po prostu dostosowywanie sie do stylu oponenta ;)

Gość ręce mi tu opadają
jak Was czytam, ludzie!!!! nie wiadomo, czy się śmiać czy płakać a zawsze sądziłam, że ludzie są ze sobą, bo się kochają, a dzieci mogą mieć albo nie, o ja naiwna!!

Ileż razy mozna wałkowac temat celu? Jes ślub i małżeństwo to poto by był owoc z niego. Katolicy wiedzą o co chodzi.........

"Nie znam normalnego małżeństwa które nie marzyłoby o potomstwie." weź się opanuj kikutka i nie obrażaj ludzi, którzy nie chcą mieć dzieci. nie wiem skąd u ciebie takie przekonanie, że chęć potomstwa jest CELEM małżeństwa. szkoda słów by to komemtować, szkoda słów..

Gość patka-szmatka
Widocznie nie ma tu katolików , ale bezbożne feministki lub bezpłodni:)D

Gość patka-szmatka
Nie unoś się. Nie jest to przekonanie kikutki. To oczywisty cel małżeństw. Ile masz lat ,że nie wiesz o podstawach zawierania związków?

Gość kikutka
Nie napisał jescze nikt jaki cel maja normalne małżeństwa jak nie owoc- potomstwo? jaki cel inny jest w zyciu priorytetem? Zwiedzenie kapczatki? BMW, a moze podróż na kanary?

mam 27 lat. nie jestem katoliczką, fakt, w kościele byłam z 5 razy w życiu przy okazji. jestem mężatką i nie brałam ślubu po to by mieć dzieci. pierwsze słyszę o tym "nadrzędnym" celu ;) i nie unoszę się ;)

Gość patka-szmatka
Kikutka - dobre pytanie. tez bym chciała wiedzieć jaki maja cel. Moze spacerki we dwoje po placu zabaw i porywanie dzxieci? nie wiem jaki moze byc inny cel żony i męza.

O, znów się dowiedziałam, że jestem niepełnowartościowa, skoro dziecko, którego nie mam i nie wiem, czy będę mieć kiedykolwiek, nie jest dla mnie najważniejszym celem w życiu. Więc jednak... przegrałam życie... :classic_cool: PS. Średnio raz na dwa tygodnie wybucha na tym forum dyskusja na temat wartości i sensu życia w ogóle osób, które nie planują dzieci. Nie znudziło się Wam jeszcze to szczekanie? :-) Bo zaciekłość godna podziwu! :-D Pozdrawiam, RzW PPS. \"Posiadanie\" dziecka tylko po to, żeby zabezpieczyć się \"towarzysko i socjalnie\" na starość to bardzo wyrafinowana forma egoizmu. :-)

Gość patka-szmatka
czyli katoliczka - i nie wiedziała o tym celu. Jest drzewo jak mąż i żona. mają ślub. Owocem jest dziecko prawda?Otóż . Zycie polega na rozwoje, na potomstwu. Rodzisz dziecko i idzie w Swiat potem. Jest politykiem, górnikiem, piekarzem. Po to są dzieci. Dorastają. Twoja mama tez miała cel - Ciebie.

popieram. nie chcę nikogo obrażać, ale ten pogląd jest dla mnie bardzo..ograniczony ;) jeśli tę właśnie naukę straciłam nie chodząc do kościoła to nie żałuję :D

Gość patka-szmatka
Wando- nie rozumiesz? Gdyby nie twoi rodzice i ich cel to nie było by ciebie. Oni tez mieli cel- miec potomstwo by rosło i pełniło w zyciu funkcę lekarza czy hutnika. I ty tez powinnaś. No ale bezpłodnośc jest przykra. I wrzeszczą Ci co nie mogą mieć potomstwa.Współczucia

inny cel małżęństwa - wzajemny szacunek, miłość, wzajemna pomoc i bycie ze sobą na zawsze nie ze względu na dziecko tylko na siebie - zagiłęo - szkoda ze w tym ferwoze mysli rozpłodowych nie pomyślicie o miłosci do męża a o miłosci owoca waszej cipki.

buhahaha. kto powiedział, że nie mogę mieć dzieci? skąd tak dobrze znasz cele rodzicó wandy? żałosne :D

wygląda na to, że niektórym kobietom mąż potrzebny jest tylko do zrobienia potomstwa :o egoistki.

Gość patka-szmatka
rodzą nawet w patologiach. Widzisz? Biorą śłub i rodzą. Ale to inna sprawa mieć dziecko i dac mu wszystko amieć 10 dzieci i nie dac mu chleba z biedy. ! dziecko - kazde małżeństwo stac . Nie trzeba od razu. Duzo kobiet po 30stce rodzi jak juz ma warunki, finansowe zaplecze. Celem małżeństwa jest dziecko. To jest wiadome od dawna i jest priorytetem i sie o tym nie mówi. To tak oczywiste jak puszczanie bąka.