Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

Gość andziulka 75
Alina 28 jak wynik widze że się skusiłaś na to Beta HCG.Daj znać.Dziewczyny ja też choruje na niedoczynność może to prawda ze prolaktyna lubi skakać przy tarczycy.Dziewczyny skracały Wam się cykle przy braniu bromka bo mi sie skracają.

Gość ewa2412
to dopiero mój pierwszy cykl więc nie pomogę ci...

Gość ewa2412
to dopiero mój pierwszy cykl z bromkiem więc nie pomogę ci... dzis boli mnie brzuch co to może być??

Gość andziulka 75
jak boli brzuch to może jest jajeczkowanie.Mnie boli okrutnie jakieś 24h a potem jest ok.

Gość julka06
andziulka 75 mi sie cykl nie skruciły ale mam za to krotkie miesiaczki mniej obfite i mniej bolesne . dziewczyny jestem po owulacji mam nadzieje ze nasze starania tym razem beda owocne a teraz czas czekanie i czekanie...

Gość julka06
trzymajcie kciuki prosze....

HEJ DZIEWCZYNY WŁAŚNIE DZISIAJ WYBRAŁAM WYNIKI BADAŃ I SIE ZAŁAMAŁAM;-( ROBIŁAM POZIOM PROGESTERONU I PROLAKTYNY W 21 DNIU CYKLU I PROGESTERON MAM 0,95 A PROLAKTYNE 25,47! MASAKRA A WYDAWAŁO MI SIE ŻE JEST WSZYSTKO OK! W TAMTYM MIESIĄCU ROBIŁAM TYLKO PROLAKTYNE WYSZLA MI 29,63 IZACZEŁAM BRAĆ BROMERGON PRZY CZYM MIESIACZKUJE REGULARNIE I WYDAWALO MI SIE ZE JAJECZKUJE BO ODCZUWAM BÓL I MIAŁAM KSIĄZKOWY SKOK TEMPERATURY, W TYM MIESIACU ZMARTWIŁ MNIE BRAK SKOKU TEMPERATURY I JESZCZE TE WYNIKI CZY KTORAŚ Z WAS MOZE MI COŚ POWIEDZIEC NA TEN TEMAT???? CZY MOZE BYC TAK ZE TEN CYKL JEST BEZOWULACYJNY A NASTEPNY BEZDIE JUZ OK?DZIEWCZYNY DAJCIE ZNAC PROSZE;-( TAK BARDZO CHCE MIEC DZIDZIE !

MAGDUŚK - owszem, zdarza sie, ze nawet u zdrowej kobiety wystepuja jeden czy dwa cykle bezowulacyjne w roku. Wiec nie ma co sie martwic. sa dziewczyny - na przyklad ja - ktore maja na odwrot - jeden czy dwa cykle owulacyjne w roku, a reszta echo... nie ma co sie martwic. ja dzisiaj jestem w nieco lepszym nastroju, bo bylam u mojego gienka i... mam dwa pecherzyki w lewym jajniku :) co prawda gienek powiedzial, ze sa za male, zeby cos z nich bylo w tym miesiacu, ale przynajmniej cos sie ruszylo, bo przez ostatni rok nie mialam zupelnie nic. wychodzi na to, ze w miare pozytywnie reaguje na stymulacje clo (jestem w pierwszym cyklu stymulowanym). w przyszlym cyklu zwiekszm dawke i grzecznie czekam. a jesli uda mi sie zajsc w ciaze, to bede chodzacym przykladem na to, ze nie ma rzeczy niemozliwych :)

polinka99- TO JA TRZYMAM ZA CIEBIE KCIUKI I Z CAŁEGO SERDUSZKA ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO NAJ.... NAJ.....;-)

Gość anitka22
cześć dziewczyny, proszę napiszcie co sądzicie o moich wynikach, robiłam je w 21 dniu cyklu: prolaktyna 18,5 przy normach 1,9-25 ng/ml progesteron 17 gdzie f.folik. 0,31-1,52; f. lut.0,95-2 ng/ml. pozdrawiam!

Gość anitka22
przy progesteronie faza lut.0,95-21 miało być:)

Gość anitka22
dodam jeszcze że ostatnie moje @ są strasznie skąpe i nieregularne

Gość Batonik
Czesc Dziewczyny! Zadzwonilam wczoraj po moje wyniki z prl i pro. Panna mi powiedziala ze sa normalne. Prosilam ja zeby mi podala wartosci a ona mi mowi ze nie wie ktore sa ktore. Rece idzie zalamac. Obiecala mi ze lekarz do mnie zadzwoni w pon. Ja i tak pojde do przychodni dzisiaj i kaze paniusi napisac mi na kartce. Z kad recepcjonistka wie jakie wyniki sa dobre a jakie zle. Jak by bylo wszystko wporzadku to powinnam byc w ciazy w tym miesiacu. ale niestety dzisiaj @przyszla.

Gość ewa2412
batonik dziwna ta recepcjonistka lepiej jedź do przychodni i samam sprawdx nie będziesz sie przecież denerwowowac do poniedziałku

anitka22 WYGLĄDA NA TO ZE WYNIKI MASZ IDEALNE, MÓJ LEKARZ MÓWI ZE PROLAKTYNA TO DOSC INDYWIDUALNA SPRAWA. JA PIERWSZY WYNIK MIAŁAM 29,63 PRZY CZYM MIESIACZKUJE REGULARNIE TERAZ W 21 DNIU ROBILAM PROGESTERON I PECH CHCIAŁ ZE TRAFIŁAM NA CYKL BEZ OWULACYJNY;-( BYŁAM NA TO PRZYGOTOWANA PONIEWAŻ NIE MIAŁAM SKOKU TEMPERATURY I NIE ODCZUWAŁAM BÓLU JAK CO MIESIAC..........

Gość Batonik
Wlasnie wrocilam z przychodni. mam wyniki. progesteron 40 nmol/L. Prolaktyna 354mu/L. Czy ktos by mogl mi pomoc odczytac wynik prolaktyny. Bede bardzo wdzieczna. dziekuje

Gość Batonik
Zapomnialam dodac ze test byl robiony w 19 dc. owulacje mialam bo wyszedl mi test pozytywny.

Batonik NO MASZ DOSC WYSOKA PROLAKTYNE;-( POWINNAS POROZMAWIAC Z LEKARZEM I PEWNIE PRZEPISZE CI TABLETKI NA ZBICIE BEDZIE DOBRZE GŁOWA DO GÓRY;-)

Gość Batonik
Dziekuje za odpowiedz. No to witam w grupie Prolaktynek. W pon moja doktorka ma do mnie zadzwonic. Dzisiaj jest moj pierwszy dzien cyklu i wyposazylam sie w castagnus (chyba tak sie to pisze). Moze cos pomoze. Pogrzebalam troszke na internecie by przeliczyc moje wyniki prl i wyszlo ze mam tylko troszke ponad norme. Ale to sa tylko moje gdybania. Milego weekendu wszystkim zycze.

Batonik - a masz tam moze podany zakres referencyjny na wyniku? bo ta prolaktyna wyglada na bardzo wysoka, ale jest mozliwosc, ze masz ja mierzona w innych jednostkach. i tak w ogole to dzieki dziewczyny za cieple slowa i pozytywne fluidy. narazie nie nastawiam sie, ze ktorykolwiek z pecherzykow peknie... zobaczymy :)

Gość Batonik
PRL jest mierzona w mu/L. Ztego co wyczytalam na innych stronach to moj wynik nalezy podzielic przez 20 i otrzymamy w ng/ml. Ale tez nie jestem pewna. Wychodz z tego ze moja prolaktyna jest dobra. Z czym sie nie moge za bardzo zgodzic bo czasami mam mlekotok w postaci paru kropli. czy musze zrobic kolejne badania. PRL z obciazeniem? nawet nie wiem co by to dalo

a mnie dzisiaj pobolewa brzuch - w sensie jajniki - raz jeden raz drugi. ale poniewaz to jest wlasnie tak naprzemian, to mysle, ze sobie to wymyslam... ale moze cos zadzialamy z mezem - z nóż widelec cos sie z tego wykluje? :)

Gość kasiaczek0301
dzialaj działaj:P

hahahaha no coz - jako, ze dzialanie jest przyjemne samo w sobie, nawet jesli sie nic nie wykluje, to dzialamy intensywnie :) chociaz i tak nastawiamy sie na przyszly miesiac bardziej niz na ten. Problem w tym, ze zapomnialam spytac gienka, w ktorym jajniku mam te pecherzyki. wydawalo mi sie, ze w lewym, ale dzis w nocy obudzil mnie bol w prawym jajniku - na tyle silny, ze az sie rozbudzilam. no i nie wiem, co o tym myslec, wiec nie mysle nic :)

WITAM PONOWNIE!!! POTRZEBUJE WASZEJ POMOCY,BO ZROBIŁAM KOLEJNE BADANIE PROGESTERONU W 21 DNIU CYKLU(TAK MI GIN.ZLECIŁ)ALE NIEWIEM CZY DOBRY JEST WYNIK CZY NIE.WIZYTE MAM DOPIERO ZA 2 TYG.BO WTEDY LECE DO POLSKI DO MIJEGO LEKARZA,WIEC BARDZO PROSZĘ O POMOC :) -PROGESTERON 18.4 CO TO ZNACZY? (NASTĘPNA "LISTA"BADAN ZNOWU DO ZROBIENIA ALE W POLSCE TYM RAZEM-MOŻE WSZYSTKO SIĘ ROZJASNI Z TYMI MOIMI BEZOWULACYJNYMI JAJNIKAMI) :( DZIĘKUJE Z GÓRY AHA I SERDECZNIE GRATULUJĘ CI "NENAK6" MALUTKIEJ FASOLKI -POWIEM SZCZERZE ŻE PODNIOSŁO MNIE TO NA DUCHU I WIERZE ŻE I MNIE W KOŃCU MOŻE TEŻ UDA SIĘ ZAJŚĆ W CIĄŻE :) POZDRAWIAM SERDECZNIE

I JESZCZE JEDNO PYTANIE. JUZ PONAD IESIĄC BIORĘ BROMERGON NO I LUTEINĘ(WG.ZALECEŃ GINEKOLOGA OD 16-25 DNIA CYKLU)TERAZ MAM MIESIĄCZKE ,ALE JEST ONA INNA NIZ DOTYCHCZAS(BARDZIEJ "CZERWONA" I PEŁNO CZARNYCH KROPECZEK(CZY TO JAJECZKA KTÓRE MI ZALEGAJĄ W JAJNIKACH ???) I OKROPNIE BOLAŁY MNIE I BOLA JAJNIKI(WCZESNIEJ AZ TAK NIE BOLAŁY) W POŁOWIE CYKLU. CZY TO ZNACZY ZE MOJE CYKLE BEZOWULACYJNE SIĘ ZMIENIAJĄ?CZY TO JEST NORMALNE ???BO NIEWIEM CZEGO SIE SPODZIEWAC.BROMERGON BIORE CODZIENNIE PO PÓŁ TABLETKI WIECZOREM.AHA NO I STRASZNIE BOLĄ MNIE SUTKI(OSTATNIO NAWET JAK PRYSZNIC BRAŁAM MYŚLAŁAM ZE ZWARIUJE).DZIEWCZYNY NAPISZCIE CZY TEZ TAK MIAŁYŚCIE I CO TO SIE DZIEJE(ZAZNACZE JESZCZE ZE Z BADAN I USG KTÓRE ROBIŁAM WE WRZESNIU WYSZŁO ZE MAM PCO ) BO NIEWIEM CZY MAM SIE ZACZĄĆ CIESZYĆ ZE MÓJ ORGANIZM SIĘ "NAPRAWIA" CZY TEZ COŚ SIE ZLE DZIEJE. A DO POLSKI LECE ZA TYDZIEŃ WIEC NIEMAM JAK WCZESNIEJ SIE SKONSULTOWAC Z GINEM. POZDRAWIAM CIEPŁO RAZ JESZCZE :)