Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśka*

dziewczyny jakie podpaski uzywacie poradzcie

Polecane posty

Gość Kama1212
ja bardzo lubie podpaski naturella są wrecz idealne dla mnie ale niema znich bardzo duzego wyboru bo sa tylko dwa rodzaje cienkich ale to mi wystarczy :) alwaysow uzywac niemoge bo mnie draznią i są za twarde ale musze kupic belle :)

Gość klauduuu xd
szczerze mnie tez wasze odpowiedzi poprostu rozbawily. mam okrek ok. 1,5 roku i zdarzylam torche podpasek wyprobowac..na poczatku urzywalam belli ale te skrzydelka sa tak male ze cala podpaska sie nie trzyma.. uzywam tylko sensitiv nie poci sie tak wtedy XD teraz jestem na allways i jestem nawet zadowolona. kupilam nie dawno sensitive ale te najbardziej chlonne ! są poprostu swietne i wcale mnie nic nie odparza.. odparza to fioletowa bella ;//// myslalam z eumre tak mnie du* swedziala!

Gość Klaudia12
ja jeszcze co prawda nie urzywam podpsaek i wiem co poradzić.Ale mam wydzieline łsuzową i nie nosze zadnych wkładek i sama nie wiem co robić uzywac czy nie ??;>

Gość Kama1212
No to zalezy ile masz tego sluzu ja tak mialam i uzywalam bardzo cienkich wkladek jak np discreet (tanie) jesli masz bialą bielizne to nieodroznich ich od majtek i to ten plus nieczujesz ich a ze wydzielina oznacza zblizający okres raczej bym je nosila bo niewidaomo kiedy to sie moze przytrafic :) ja sie domyslalam jak mnie strasznie bolal brzuch no i co okazalo sie ze mialam racje ale nie wszyscy mają bule pozdrwamiam :)

Gość MONIKA1991
HEJ JA UZYWAM ALWAYS ULTRA STANDARD POZDRAWIAM

Gość karolcia955
A ja teraaz uzywalam natureli super i mi przeciekalo a potem kupilam belle blue ale to juz raczej pod koniec okresu to nie przeciekalo ale ja jestem za tamponami bo z podpaską czułam wieeeeelki dyskomfort!!

Gość MONIKA1991
a ja sie tamponow jakos boje uzywac bo raz probowalam i boje sie to wsadzic wiec wole podpaski ultracienkie np always ultra ale te bez skrzydelek

Gość Kama1212
niewiem czemu ale kupowalam kiedys always zeby poszpanowac bo są niby najlepsze i najdrozsze i moja biedna kolezanka sie na to skusila i ostatnio wydala na always 30 zl ( kupila ich cztery duopaki) ja np kupuje belle i twierdze ze tez są calkiem dobre a always moze troszke mieksze ale bardzo drogie, tamponow nieuzywam bo sie boje ale sprobuje, sądze ze niewarto przeplacac na always jesli np inne tansze są lepsze :)

Gość MONIKA1991
ja wlasciwie to uzywalam z poczatku takie zwykle bella co 20 sztuk kosztuje ok 2zl bo mama takich uwywa ale sa grube i przeciekaja wiec przezucilam sie na always ultra bez skrzydelek ale sa drogie bo za 12 sztuk zaplacilam cos ok 7 zl,wiec mam pytanie: czy sa jakies podpaski ultracienkie podobne do always bez skrzydelek ktore dobrze chlona ale sa troche tansze?

Gość omgomgomg
Jak dostałam pierwszy raz okres-8 lat temuo to używałam podpasek. Alwaysów! NIestety mam bardzo obfite krwawienie i na lekcji zdarzyło mi się nawet raz ubrudzić krzesło! A zmieniałam podpaskę przed lekcją! Nie wiem, ale jak siedziałam, to gdzies mi sie tak krew zbierała a jak wstałam to naraz wszystko wyszło i podpaska nie zdazyla tego przyjąć... Nie dość, że tą okropną pieluchę widać- niemal każdą, to wszystko brudne od krwi, odparzyć mi się nie zdarzyło, i na pewno bakterie się bardziej mnożą niż w tamponach i wędrują sobie po całych majtach. WYOBRAŹCIE SOBIE ZE W 30 OSOBOWEJ KLASIE/w 60 OSOBOWEJ GRUPIE NA UCZELNI ok 15 LASEK UBIERZE PODPASKI - MASAKRA- siedzcie sobie w takim syfie. Szybko przerzuciłam się na tampony. One NIE zatrzymują krwi. Przez moje obfite krwawienie nie raz pobrudziłam bieliznę, bo gdy tampon jest całkowicie nasączony to przepuszcza krew!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Raz zdarzylo mi się na zajęciach na uczelni przed zajęciami włożyć tampon ob (4 kropelki - super)i mi przelalo! Strasznie mnie wkurzają te obfite krwawienia! O nocy nie mowie, czasem plamie pościel, zmieniam w nocy przynajmniej 2 razy tampon - masakra- mycie, pranie majtek itd. Na szczęście tylko tak mam przez 2-3 pierwsze dni.. : (

Gość omgomgomg
Ale i tak jestem za tamponami. W moim wypadku gdy zmieniam mega często to wszystko jest ok. Poprostu nie mogę pozwolić na przesiąknięcie..

Gość asia16
a gdy ja mamie powiedzialam o uzywaniu tamponow to zabronila mi ich uzywac

Gość karolcia955
Ja też mam bardzo obfite krwawienia i dlugie trwaja ok.7-8 dni :(:(:O mialam dopiero 3 krwawienia... Ale tak jak ty omgomgomg to nie az tak bardzo... :O:O Przy pierwszej miesiaczce ktora trwala 3 dni i byla średnio obfita używałam podpasek naturella ultra normal i bylo wszystko ok... Przy drugiej jak jechalam na kolonie na droge kupilam sobie podpaski bella violet normal i co prawda nie szeleszczą(teraz wiem ze wszystkie belli nie szeleszcza) ale przeciekla!! Na szczescie mialam tunike i nic nie bylo widac!! A to bylo winą tego że krew nie wsytarczajaco szybko wsiakala w belle violet!! Potem uzywalam tamponow o.b mini (po raz pierwszy) i poprostu bylam zachwycona!! mialam obfite krwawienie a pomimo tego ze mialam 8 godz. go w sobie bo bylam na wycieczce jedno dniowej i nie mialam mozliwosci zmiany i NIC nie przecieklo!! Teraz przy 3 MUSIALAM uzywac podpaski bo miaam infeckje i lekarz zalecil mi teraz nie uzywac tamponow i uzywalam podpasek (trzecia dostalam po 49 dniach) i byla tez bardzo obfita to naturella ultra MAXI nie dawaly rady!! Bo przeciekalo wszystko caly czas na szczescie siedzialam w domu bo byly jeszcze wakacje!! Postanowilam ze bede caly czas uzywala tamponow oczywiscie na zmiane z podpaskami!! A co do mojej mamy to ona wie ze uzywam tamponow co prawda nie jest zachwycona bo twierdzi ze to za wczesnie ale nic nie mowi... Teraz przy 4 miesiaczce wyprobuje belle blue bo jest tania i moze okaze sie lepsza...

Gość MONIKA1991
ja tylko czasami mam obfite okresy to alwaysy te bez skrzydelek mi nie wystarczaja bo krew wycieka bokiem:/ dobrze ze nosze wtedy ciemne spodnie:/

Gość Kama1212
hmm ja niemam obfitych krwawien, ale uzywam raczej podpasek tych tanich bella naturella ( naturella niczym sie nierozni od always) tamponow jeszcze niemialam okazji sprobowac ale sprobuje bo do odwaznych swiat nalezy hehe ;] :) niesądze ze podpaski na wycieczkach są dobre wygodniejsze są tampony bo racja podpaska przy ruchu fizycznym niemoze wytrzymac takiego krwawienia bo gdy chodzimy to to nam wiecej idzie tej krwi no nie ;) ale lepiej dopiero po 4 okresie ich uzywac bo niby taka zasada ale jak kto chce pozdrawiam :)

Gość wierna16
sama cos pisz natalka

Gość aniaaaaa18
czesc wszystkim na forum,co do tematu to uwazam ze wszystkie podpaski sa dobre ale osobiscie uzywam tych cienkich bo sa najwygodniejsze i dobrze sie w nich czuje:) pozdrawiam wszystkie dziewczyny:)

Gość vanessa17
tylko always ultra! inne podpaski to jakies badziewia z waty wykonane:( fuj:(

Gość mloda12
tylko bella normal te co w opakowaniu jest 20 sztuk i kosztuja 2 zl,sa tanie a dobre:) polecam:)

Gość kasiaa17..
bella normal to najgorsze podpaski:D mloda12 ty sie nie znasz dziecino:D

Gość mloda12
ale przynajmniej sa tanie:D:P

Gość mloda12
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość always bawełniane
a czy always ma może jakies cienkie ale nie te z siatką, tylkko bawełniane które nie odparzają? bo kiedyś chyba nie było, używam teraz belli perfecta te niebieskie ale mnie klej w nich wkurza, nie trzyma sie normalnie majtek, jakby sie popsuły,:/ i nie weim czy sa bawełniane always?>

Gość mloda12
i maja naturalna miekka powloke:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P

Gość mloda12
tylko bella normal:P

Gość mloda12
sa chyba always sensitive ale strasznie duzo kosztuja

Gość Kama1212
a wiec lubie naturelle i nikt neijest glupi jesli uzywa belli bo sama jej uzywam i sądze ze jest fajna, always tez spoko tylko ze drogo, libresse fajowe aloe i tak lepsze naturella i wogule kocham podpaski :D

Gość Kama1212
a jesli jakies pytania to prosze mowic bardzo duzo o takkich sprawach wiem :)

Gość mloda12
to powiedz jakie sa podpaski cienkie i tanie jak bella normal?

Gość mloda12
kama1212 odpowiedz mi na pytanie