Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lidlanka

Co kupić w Lidlu

Polecane posty

Gość skrzydlata
Na szczescie jak do tej pory to zdrozalo tylko maslo. producenci tlumacza to wzrostem ceny mleka. Tylko, ze mleko zdrozalo raptem z 0,49 centow na 0,55 centow. Dziwne tylko, ze ine przetwory mleczne nadal maja taka sama cene. Wiec gdzie tu logika? Ta sprawa jest juz sprawdzana. tylko co z tego jak ceny i tak pozostana bez zmian:-(. Producenci zawsze wyjda na swoje. Co do Aldi to chyba nie ma jeszcze ich w Polsce? Ale jesli juz porownac to Aldi moze jest i tanszy, ale za to ma znacznie mniejszy wybor. Ja osobiscie nie lubie robic zakupow w tym markecie. Zdecydowanie wole Lidl. Ale w Niemczech jest jeszcze wiecej ciekawych marketow chociaz ceny sa troche wyzsze. Za to maja ciekawszy asortyment. Tak wiec kazdy cos znajdzie dla siebie.

Gość takie jest zycie
smeitanka do kawy i kwasna smietana tez juz zdrozaly, ale znacznie mniej, ja lubie tez robic zakupy w kauflandzie i realu - nie odczuwam znaczajacej roznicy w cenach, bo moim zdaniem wszystkie markety i supermarety sie juz zrownaly, a tylko lidl ma wlasne art ciut taniej

wypróbowałam jeszcze mrożonkę wegetariańską - składa się z marchewki, fasolki strączkowej, zielonego groszku i kukurydzy ser zółty topiony CHEDAR ser zółty MEAND...(nie pamiętam, ale taki w kostce) papryczki w ocie takie typu peperoni

Zauważyłam ostatnio, że znikają dobre tanie produkty a zamiast nich pojawiają się drogie markowe. Np. zniknęły te pyszne nadziewane czekolady po 1,19, kakao 1kg, ciasteczka Petitki, ciasteczka z kawałkami czekolady itd. Zamiast tego pojawiły się cheetos, lays, wedel itd.

Gość kami30
Ja szczerze polecam soki marchwiowo-bananowe i inne - gęste, przecierowe, Kiedyś był dostępny przepięknie pachnący i świetny szampon do włosów z pszenicą. Dobre i niedrogie są szczoteczki do zębów pakowane po dwie. Zawsze kupuję paluszki rybne po 500 gram - 10000000000 razy lepsze nić superfish.

Gość mitula
A ja wczoraj obraziłam się na Lidl. Strugają wariata. Proszek do prania jest w tej samej cenie, ale jest go o 1kg mniej. Nie ze mną te numery!

Gość mozna tak
RAz kupilam mala drabinke w ofercie, ale okazala sie za niska, wiec poszlam ja zwrocic, a tu masz babo za swoje! Nie przyjeli mi jej. Kazali zadzwonic pod jakis nr infolini i tam ustalic czy przyjma zrot czy nie, zadzwonilam, kazali czekac na odpowiedz.Oczywiscie nie zadzwonili, wiec ja dzwonilam . Nie przyznali zwrotu. Czy to jest zgodne z prawem? Jeszcze nigdy sie z czyms takim nie spotkalam.

Jeżeli drabinke kupiłaś u nich to oni powinni rozpatrzyć Twoją reklamację (ew. zwrot). Nie rozumiem dlaczego kazali Ci gdzieś dzwonić. Przez telefon nikt nikomu nic nie udowodni. A tak zanosisz tą drabinkę piszesz pismo (chyba , że mają swoje druki) dlaczego chcesz ją zwrócić (najlepiej w dwóch kopiach) , każesz im to podbić i czekasz 2(lub 3 nie pamiętam) tygodnie na decyzję. Jeśli po tym czasie się nie odezwą idziesz po pieniądze bo wtedy jest to równoznaczne z pozytywnym rozpatrzeniem Twojej reklamacji. No chyba , że od razu powiedzą Ci, że nie udzielają rękojmi na swój towar , co chyba też nie jest zgodne z prawem , bo powinni ją udzielać na każdy towar.

Gość redaska
Nieprawda Allegrowiczko. Jeśli towar jest pełnowartościowy - a domyślam się ,że ta drabinka była- to sprzedawca nie musi tego towaru przyjąć. Musi przyjąć jedynie reklamację. A drabinka okazała się za niska. To nie jest wada fabryczna

Tak, ale dlaczego nie poinformowali dziewczyny, że nie przyjmą tej drabiny od razu, tylko każą gdzieś wydzwaniać ? Wydaje mi się, że kupujący ma prawo zwrócić towar , nie podając przyczyny do iluś tam dni . Jeżeli w Lidlu sami nie wiedzą, czy mają tą drabinę przyjąć , czy nie, to kto ma to wiedzieć ?? Co innego , gdyby od razu powiedzieli, że nie przyjmą, bo towar nie jest wadliwy, ale żeby kazać klientowi wydzwaniać na infolinię (na którą naprawdę ciężko się dodzwonić, bo próbowałam), to już jest kpina. Do tego chciałam jeszcze zauważyć, że poza tą infolinią, na stronie Lidla nie ma podanego żadnego adresu @ na , który można by pisać.

Gość jeszcze ja
a ja potwierdzam że z chemii płyny do łazienki i do kuchni z serii W5 są rewelacyjne !!!!

Gość wrocławianka z ....
Najtańsza szynka szwarzwaldzka:D Na dodatek jest taka, jaką w jednym z najlepszych naszych delikatesów można kupić po 89PLN za kilo. Ten sam producent, ten sam skład. Wszystko takie same. A kosztuje chyba 4 PLN za 100g. Jest sporo produktów, które ciężko jest kupić gdzie indziej. Ja kupuję: pakowane parówki wiedeńskie, parówki w zalewie, oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, pangę, ziemniaki mrożone, lody w prostokątnym, podłużnym pudełku (czekoladowe), sok pomarańczowy, chleb tostowy, bułki do piekarnika, mieszankę sałaty, sałate lodową, bakłażany, pomidory, serki pleśniowe, gorgonzolę, ser zółty (bo jest z Mlekowity), śmietane z Piątnicy, śmietanę Zotta, czekoladę śmietankową (zdrożała i kosztuje5PLN), ciastka maślane i herbatniki w niebieskim kartonowym pudełku, pierniki w zielonej folii, tuńczyka, oliwki, przetarte pomidory w kartoniku, silan, persil, spray do mebli, czyszczące chusteczki W%, domestosa kostki, masło pilos, przysmak śródziemnomorski (z oliwkami), makarony mrożone, haribo, ręczniki papierowe, mrożony apfel strudel, bita smietana w sprayu, dasola czerwona w puszce, kukurydza w puszce, owoce w puszce....

Gość wrocławianka z ....
I czasem lawendową sół do kąpieli, piankę nivea, maszynki do golenia, żadnych kremów.....

Gość wrocławianka z ....
a w Biedronce są extra jogurty....najklepsze polskie;)

Gość wrocławianka z ....
no i jerseyowe prześcieradła na gumce. The best!!!!!

Gość moje drogie
a ja uważam ze nie zastąpione są chusteczki higieniczne Cien takie do nosa 3czy4warstwowe pakowane po 10 paczek, są z balsamem mięciuchne nie ma nic lepszego przy katarze zawsze mam obtarcia a z tymi chusteczkami szybciej sie wszystko goi i są super.

Gość anianiani
Tabletki do zmywarki wypróbowałam i niestety uważm że są koszmarne.Jak już to myją tylko w 70 st i to też kiepsko.

Gość natalieee82
Potwierdzam,ze chemia w Lidl jest super.

polecam odplamiacz w sprayuW5 ,biała butelka .Pryskam na koszule przed praniem super

Gość elusia_b
w lidlu są ekstra paluszki krabowe, niedrogie i pakowane po 200g, porcja w sam raz na sałatkę. właśnie się nią zajadam polecam też pleśniowe serki, takie w drewnianym pudełeczku, mniam

Gość do elusia_b
a jak robisz ta sałatkę?

Gość kolorowa choinkowa
no własnie?podaj przepis

Gość elusia_b
dwa woreczki ryży gotowanego na sypko porcja paluszków krabowych puszka kukurydzy cebulka lub por (nie za dużo) ogórki konserwowe lub świeże, jak kto lubi 4 jajka czerwona papryka paluszki rozmrozić i pokroić niezbyt drobno, resztę składników też pokroić i wymieszać z majonezem, olejem, ziołami i przyprawami. ja sypnęłam do tego ziół prowansalskich, papryki słodkiej, curry. i sosik sałatkowy (też z lidla) paprykowo-ziołowy, troszkę cukru koniecznie i bazylia lub oregano i już smacznego

Gość W lidlu kupuje

Gość W lidlu kupuje
-sok pomarańczowy i z czarnej porzeczki -cukinia i bakłażan (tańsze niż winnym sklepie) -kukurydza, groszek, fasola w puszce -konc. pomidorowy -makarony włoskie -ser feta Pilos -mleko UHT -czekolada, precle, orzeszki -przyprawy i sos do sałatki -olej