Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca_siee

kolczyk w chrząstce-ucho

Polecane posty

Gość tysiaaka
jak to nie boli?? jak przekluwalam chrzastke to myslalam ze umre. bolalo i to strasznie. to bylo jakies 2miesiace temu a mimo to czasami tez daje o sobie znac. przekluwala mi kosmetyczka pistoletem.

Zaczne od tego ze w uszach nie ma zadnych chrząstek tylko stwardnienia. A jesli chodzi o przibijanie to troche sie na tym znam, juz nie jednej osobie przebijalem, takrze sobie. Ktos pisal ze zdezynfekowal igle i kolczyk- pamiętajcie ze sami nie zdezynfekujecie tego, nie wystarczy przemyc spirytem itp. do dezynfekcji sluzą maszyny zwane autoklawami i posiadają je renomowane salony piercingu. Ucho jest slabo unerwione i jego przebicie nie boli zbytnio. Na tzw. chrząstce jest troche cięzej przebic, poniewasz jest twardsza od płatka ucha. Najlepiej jest przebijac kolczykami ze stali chirurgicznej, a nie zadnymi srebrami czy kolczykami ze zlota. Po przebiciu nalezy przemywac przebite miejsce dwa razy dziennie solą fizjologoczną (ale mysle woda utleniona wystarczy), po przemyciu smarowac cięko mascią na przyśpieszenie gojenia (znajdziecie w aptece tak jak wode utlenioną), nie wolno zbyt czesto dotykac przebitago ucha, nie umytymi rękoma nie wolno go dotykac wcale. Jesli bedziecie przestrzegac tych zasad higieny przebitego miejsca z pewnoscią ucho zagoi sie w miare szybko i bez większych problemow typu: bul nie do zniesienia, znaczna opuchlizna, ropnienie( te objawy są przyczyna zakazenia przebitego miejsca). Sam przebijam juz troche i wiem jakie są efekty zle \'zakonserwowanego\' przebitego ucha, np. trwale zgrubienie w przebitym miejscu (sam mam niestety takiego syfa na uchu i nie wyglada to etetycznie). Nadmienie jeszcze tylko ze przebijam ale tez robie dredy. Powodzenia w robocie:)

Gość piercing_git
A ja mam kolczyka w chrzastce 4 dni, zdziurawiła mnie kosmetyczka pistoletem... i samo przekłucie nie boli ale teraz musze powiedzieć, że cały czas czuje, ze mam ucho...;) narazie (odpukać) goi sie śliczniutko... Nie bać sie tylko dziurawić!! ;d pzdr

Gość olca
ja przekułam w poniedzialek 2 tygodnie temu......i jest bosssski...... nie żałuje bo slicznie wygląda... a ja nic nie poczułam.....nawet spytałam sie kosmetyczki czy to ''już'' ...i mam taki różowy mały kolczyk.... zajebombowy poprostu.....:):):):P:P:P:D:D:D

Gość mateo1999
siema nie wiem czy za 4 lata sobie nie przekłuć płatka ucha a za kolejne 4 lata w chrząstce ucha:):|

Gość NaCiia
Ponad tydzień temu przekułam sobie chrząstke ;] Tzn. nie sama ;p. I nie bolało :) Ja miałam robione pistoletem i to dosłownie moment :) Przez chwile ciutke bolało i już. Niektórzy sie skarżą że np. po tygodniu ich zaczeło boleć itp. a mnie wogóle :) No chyba ze ostatnio troszke zaczeło mnie boleć ale nie długo :) I nie żałuje ze sobie zrobiłam kolczyk w chrząstce. Hehe i nawet nic o tym nie czytałam czy to boli itp. poprostu zachciało mi sie mieć tam kolczyka, mama sie zgodziła odrazu. Po tygodniu poszłam sobie przekłuć do salonu kosmetycznego i mam :) Codziennie po dwa razu przemywam go spirytusem. Wg. mnie nie ma sie co bać ;) Powodzenia ;]

Gość olca
....a ja mam juz długo to moje małe cudo...przekuła mi kosmetyczka i nawet nic nie poczułam...i wszyscy co sie zastanawiają nad przekłuciem tego własnie miejsca niech jak najszybciej to zrobią! mam 4 dziurki na lewym uchu i 1 na prawym i jeszcze pempek, ale ten w chrząstce jest najważniejszy! :) :D :P

Gość booooli
oj boli boli,ja wloasnie sobie przekulam w chrzastce ale tej malenkiej kolo platka ucha...balam sie niesamowicie zanim zrobilam,ale juz po i jest fajnie,taka mala rzecz a tak cieszy ,polecam:)

Gość irie
przekłuwanie pistoletem? nigdy w zyciu, igła tylko! niezaleznie od miejsca. www.wildcat.pl

Gość Czarna147
Siemka Jestem Magd (nr gg 7844216 jak cos) Ja mam kolczyka w chrzastce na 2 uszach w pepku w nosie i w jezyku i tez mnie nic nie bolalo ale jeszcze chce sobie zrobic w chrzastce tak 3 kolo siebie mam juz 2 na prawym uchu a na lewym 1 a jeszcze cche 1 w policzku I mowie zalezy jak masz twarda chrzastke to troche boli a jak miekka to nic nawet nie czujesz i tez wszystko robilam sama nawet moim kumpelom robilam :):):)Nie ma se czego bac ale przemywajcie to czyms najlepiej sola taka w buteleczkach kupoje sie 3 gr taka mala buteleczka Nic nie boli serio:*:*:*Pozdro Nie bojcie sie kuc uszu jest super

Gość Czarna147
A ja robilam kolczykiem w uchu i wiecie co jak zdesynfekujesz i nie bedziesz tego ucha tak dotykac to Ci sie nic nie stanie.Ja tak robilam Wypilnikowalam kolczyka do szpica i kulam mialam 3 warstwy 1 poszla 2 tak chrupla a 3 tak jak pierwsza poszla potem popsikalam jeszcze to ucho perfumka i zatkalam zatyczke i jeszcze raz popsikalam i jakos jest nic mi nie ropieje i jest git :):):)

Gość Marcysia993
ja mialam przeklowane jakies miesiac temu i mnie wogole nie bolalo.... ale za to mam ciagle rope, ale to wina kolczyka... jak zrobisz w specjalistycznym zakladzie percingu to nie bedzie bolec!!

Gość Naataalaaa
Ja zrobiłam sobie juz sobie dwie dziurki sama w tym przedwczoraj w chrząstce wsadziłam zwykły kolczyk ze srebra teraz kolczyk zczerniał zdeka i strasznie boli nie ropieje.... Więc myśle że wszystko jest w pożadkuu Ktoś mi moze coś doradzić .... Boje sie ze kolczyk ze zwykłego srebra bedzie zły.... Prosze piszcie:P

Gość Paulin
Też zastanawiam się nad kolczykiem w chrząstce, zaproponował mi to mój chłopak, no i zastanawiam się czy nie wprowadzić w życie ;) Mam już 3 dziurki w prawym uchu [w płatku], jedną robiła kosmetyczka, drugą robiłam sama. Ani jedno ani drugie nie bolało, robienie dziurki zajęło mi jakieś pół godzinki, co kilka minut przykładałam lód do ucha :) Gojenie odbyło się bez żadnych komplikacji, może trochę poropiało przez kilka dni, ale nie bolało ani nie było żadnych "skutków ubocznych" :)

Gość ona 15-stka
ja przeklulam se uszko w chrzastce jakies 2 dni temu .... i jestem zadowolona bardzo ... zrobilam to u kosmetyczki pistoletem ... na poczatku troszeczke bolalo ale to byly chwilowe sprawy potem jakas godzinke mialam czerwone ucho i wszystko .... niektorzy pisza na tym forum i innych ze ni9e mogli dluzszy czas spac na uchu ktore w tym miejscu przekluli ... nie wiem od czego jest to zalezne ale ja sypiam normalnie i jest ok..... krece kolczykiem bawie sie i niczym nie smaruje ani nie przemywam (narazie przenajmniej) xD pozdrowka ;]

Gość incia 11lat
mam 11 lat i w sobote bylam przekuwac ucho w chrzasce nic a nic niebolalo dopiae ro po tem bolala mnie glowa ten kolczyk wyglada bosko to jest taka czerwona gwiazdka

Gość chrzastka
hej! wiecie moze jak dlugo nie mozna sie w tym kolczyku kapac np. w jeziorze lub w morzu? bo teraz wakacje ida i chcialam sobie zrobic ale nie wiem czy nie trzeba by poczekac. prosze o odpowiedz :)

Gość chrzastka
i co nikt nie wie z tych co maja? up up :)

Gość Gosia *
Ja mam 4-dni i tak mnie boli ze czasami niemoge wyrobić z bulu ale myśle ze przejdzie fakt sama se go robiłam i strasznie bolało tylko troszeczke sobie przyłozyłam lodem ale to tylko troche pomogło bo to przecierz chrząstka to nie skura myslę ze bendzie mnie bolało jeszcze z dobe dwa tygodnie kazdy mnie sie oyta dlaczego mam takie czerowne ucho :D hehe a ja sie smieje ! no ale kiedys to minie ! :D POZDRAWIAM (Gosia)

Gość Gosia *
ej wiecie moze jak dlugo boli te ucho jak sie zrobi kolczyk ?

Gość Seraph
Ja ujmę to tak. Z własnego doświadczenia wiem że przekłucie boli,również w czasie gojenia jest to dość dokuczliwe. Najważniejsze jest aby przekłute miejsce było cały czas czyste,przemywać spirytem salicylowym 2% dość często. Maść tribiotic też pomaga. Ktoś napisał aby przemywać wodą utlenioną. Osobiście odradzam. Kiedy mając 15 lat poszłam z ciocią przekłuć płatki uszu u kosmetyczki doradziła wodę utlenioną. Ucho babrało mi się przez ponad rok,podejrzewam że 1.kobieta źle mi przekłuła 2.kolczyk był źle zdezynfekowany 3. woda utleniona mocno podrażnia,w każdej książce medycznej powiedziane jest również aby nie lać wody utlenionej na otwarte ranki,tylko przemywać za pomocą wacika. Poza tym jestem po klasie biologicznej i w uchu nie ma żadnych stwardnień,tylko chrząstka ;P A i odradzam chodzenie z przekłuwaniem do kosmetyczek,nieważne czy to ucho czy pępek czy cokolwiek. Przebijając (z technicznego punktu widzenia jest to złe określenie ;P) pistoletem skóra i tkanka wcale nie jest przebijana,tylko miażdżona i szarpana,przez co ranka może źle się goić. Dla porównania jakieś 2-3 miesiące temu sama przebijałam sobie ucho igłą. Męczyłam się z nią godzinę,przebijając się źle 3 razy ale w końcu się udało. I mimo iż miałam tyle kłopotów z przekłuciem ucho goiło się tylko koło 1,5 miesiąca. Tak więc wnioski nasuwają się same ;) Dlatego ilekroć ktoś mnie pyta o zdanie (a pytają często :) ) zawsze mówię aby chodzić do profesjonalnego salonu tatuażu i piercingu,o dobrej renomie. I chciałam spytać do jakich kosmetyczek miłe panie chodzą,gdzie za przekłucie płacą tylko 15 złotych. Jeśli chodzi o Szczecin ceny zazwyczaj wahają się ok.40 zł w płatkach a w chrząstce (o zgrozo!) zawołano ode mnie aż 80 zł O_O Poszłam do salonu tatuażu i tam z kolczykiem facet (bardzo miły i pomocny tak przy okazji ;P) powiedział iż 40 zł za chrząstkę. Tak więc różne miasta,różne ceny ale z tego co wywnioskowałam to w Szczecinie takie usługi są dość drogie

Gość Citty
mam takie male pytanie czy jezeli mam przekłótą chrzatke ale w srodkowej czeci nie u gory i chciałabym jakoś powiekszyć dziórke to co mam zrobic? Bo kometyczka włożyła mi kolczyka od nosa i chciałabym móc wkładać wiekze kolczyki co zrobić ?

Gość KoLcZyKi ...
HmM.... nie całe 2 tygodnie temu robiłam sobie 2 kolczyki w chrząstce ...wcale nie boli .!! Ja mam 2 kolce w chrząstce .. w nosie pepkui języku .. i 7 na prawym uchu i 3 na lewym.. najbardziej podoba mi sie w chrząstce .. ;]

Gość mTk
To nic nie boli - to jest takie uczucie gdyby ktos cie uszczypnaoł w reke i tyle.

Gość usmiech-psychopatki
bolesne raczej nie,ale nim mi sie wszystko zagoilo minelo 1,5 roku a kolczyk robila mi kosmetyczka...

Gość mejzi
Fantagiiro -mam taki sam przypadek kolezanka mi zrobiła 3 dziurke w uchu na płatku,,,i teraz zrobiła sie taka gula dookoła tej dziurki i chyba jest tam ropa kiedy mi to zejdzie ?odp prosze szybko

Gość mejzi
Fantagiiro -mam taki sam przypadek kolezanka mi zrobiła 3 dziurke w uchu na płatku,,,i teraz zrobiła sie taka gula dookoła tej dziurki i chyba jest tam ropa kiedy mi to zejdzie ?odp prosze szybko

Gość gall anonim P
help me!!! chce sobie przebic ucho i wsadzic tam agrafke. wiem ze troche to szalone ale fajnie wygląda. czy ktos mi pomoze? przebilem sobie sam ten taki jakby platek i nic mnie to nie bolalo a w chrzast bedzie?? odpiszcie prosze na moj e-mail-igor_lol@poczta.onet.pl

Gość gall anonim P
sry pomylil mi sie e-mail ten jest prawdziwy: lol_igor@poczta.onet.pl