aparatka- 0 Napisano Luty 25, 2007 Emma a jak twoję ząbki, bolą jeszcze??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 25, 2007 Emma, nastraszylas mnie, ja teraz pewnie tez bede miala naklejane nowe zamki , bo teraz mam ostatni (rurke) na szostce, a juz mi sie zrobila szpara miedzy szostka a siodemka wiec pewnie czekaja mnie atrakcje:/ ale pierscieni juz mi nie zalozy jak mam rurki prawda??:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 25, 2007 Dlugo to boli to:( i jak ona je odrywa to boli pewnie co? boje sie ze jak bedzie zrywala mi ten zamek z rozchybotanej szostki to zawalu dostane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emma23 0 Napisano Luty 25, 2007 zabki lepiej:) ale powiem wam cos ciekawszego mowilam moze wczesniej ze moja lewa jedynka wysunela sie przed wszystkie zeby o jakis 1mm i wlasnie to przeklejanie zamkow mialo pomoc w jej powrocie do normy a teraz nie moge sie juz doczekac kiedy to bedzie nawet zaczelam o sobie mowic dziewczyna z zebem na przedzie hahahah wyglada to okropnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emma23 0 Napisano Luty 25, 2007 SUNSHINE23 mam podobny problem jak ty i sie zastanawiam nad tym juz od jakiegos czasu mianowicie u mnie po spionizowaniu zebow pojawily sie przerwy pomiedzy zebami przednimi i teraz one sa przesuwane a pierscienie mam na 6 to co po tym jak te 6 przesuna sie do przodu??????!!!!!!zostanie mi dziura pomiedzy 6 a 7?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emma23 0 Napisano Luty 25, 2007 SUNSHINE23 a teraz o przeklejaniu zamkow same odrywanie nie boli, jest to nie przyjemne ale nie boli az tak bardzo boli czyszczenie z kleju zeba to jak uderzenie mlotem pneumatycznym w ząb ale to moje osobiste odczucie i moze ciebie nie bedzie bolec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Luty 25, 2007 Własnie ciekawe jak to jest jak zdejmuja aparat:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emma23 0 Napisano Luty 25, 2007 aparatka ja nawet o zdejmowaniu nie mysle na razie czarno widze koniec mojego leczenia pewnie w dalekiej nieokreslonej przyszlosci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 25, 2007 Emma, z tego co ja zrozumialam, to pozniej bedzie naklejala zamek na 7 i osemki tez.jak sie przesuna szostki to pewnie naklei na nie normalny zamek a na 7 rurke/pierscien. tak mysle. chyba ze nie zakumalam dokladnie co ona mowila. w ogole chyba naprawde za duza sile stosuje, bo ta szostka mi sie przesunela, ale bardziej jej dolna czesc- wyglada jakby sie miala przewalic, krzywo ja ciagnie ten zamek czy cos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Luty 25, 2007 Emma, zobaczysz szybciutko zabek zajmie swoje miejsce:-), na pewno nie wyglada zle:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emma23 0 Napisano Luty 25, 2007 a wlasnie dziewczyny mam pytanie: orto nie wlozyla mi luku z jednej strony zalozyla gumeczki i druciki i tyle a luk jest pomiedzy zebam a gorna czescia pierscienia zastanawiam sie czy tak moze byc ona zapomniala o tym ja to dzis odkrylam i nie przeszkadza mi to sadzicie ze to szkodzi mojemu leczeniu?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 25, 2007 Emma, a masz tam ten wyciag gumowy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emma23 0 Napisano Luty 25, 2007 aparatka wyglada fatalnie ale na razie nie sieje paniki jeszcze zaczekam ten miesiac zobacze co mi powie na kolejnej wizycie a moze to sie juz naprawi do kolejnej wizyty bo zeby nie to to juz bym miala slicze zabki:(( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Luty 25, 2007 Emma, nie wiem o co chodzi z tym;-), ze nie masz łuku:-), ja tez kiedys myslalam ze ortodontka sie pomyliła i mi nie na te co trzeba załozyła spręzynke;-), ale tylko mi sie tak wydawało:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emma23 0 Napisano Luty 25, 2007 SUNSHINE23 ten wyciag nosze sukcesywnie mialam od 2 do 2 teraz mi zalozyla od 3 do 3 potem pewnie dalej bo przerwy po kazdej stronie to ok 3 mm to jest sporo wiem ze po usunieciu zeba jest wiecej ale te 3-4 mm wygladaja na pzrednich zebach fatalnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emma23 0 Napisano Luty 25, 2007 bo ja wam to zle wytlumaczylam mam luk zalozony tylko ona nie wlozyla mi go z jednej strony w pierscien i to mnie zastanawia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Luty 25, 2007 Emma, ja mam taka szpare z przodu miedzy 2 a 3;-), bo dwojka jeszcze troche od tyłu na jedynke zachodzi:-), ale po nastepnej wizycie juz tego nie bedzie:-) A wam tez tak szybko sie zeby przestawiaja, mi tta szpara w ciagu jednego wieczora sie zrobiła:-), mój chłopak nawet to zauwazył;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Luty 25, 2007 Emma raczej wszystko jest dobrze:-), moze sie tylko tobie wydaje ze cos nie tak, podejrzewam ze orto sie nie pomyliła, spokojnie:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emma23 0 Napisano Luty 25, 2007 dobra dziewczynki ide kapac sie bo jutro pierwszy dzien na polibude po feriach alez mi sie nie chce:( dobranoc) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 25, 2007 Emma, jesli w tym miejscu nie masz luku(bo ja wlasnie tam mam, przed ostatnim zamkiem, to chyba powinien byc wczepiony w pierscien! mi sie raz wyczepil, sterczał obok i mowila ze z racji tego ze mam tam wyciag to i tak aparat dziala a gdyby nie bylo wyciagu to musialaby wczepic. lepiej zadzwon i sie dopytaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Luty 25, 2007 Dobranoc Emma:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kewcia 0 Napisano Luty 25, 2007 dziewczyny jutro mam wizyte u orto! jakei wziac gumeczki?pomozcie! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MalutkaMałaJa 0 Napisano Luty 25, 2007 A na jakie masz ochotę? Może takie jaki lubisz kolor? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Luty 25, 2007 Kewcia weź zółte:-), u Cali na ząbkach super wygladaja:-), albo takie lekko fioletowe:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SUNSHINE23 0 Napisano Luty 25, 2007 KEWCIA:) ja tym razem wezme chyba pomaranczowe:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Luty 25, 2007 Ja tez zmienie kolorek, bo juzmi sie znudziły te błekitne:-):-), bardzo podobały mi sie Cali gumeczki jak moja orto bedzie miała takie kolorki to sobie takie wezme:-):-), mój chłopak powiedział ze jak choinka bede wygladała;-), ale on taki juz jest, powiem mu ze błekitne wezme a wróce z kolorowymi;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Luty 25, 2007 SUNSHINE, jak twoje problemy??, juz wszystko dobrze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aparatka- 0 Napisano Luty 25, 2007 A moze lekko fioletowy z zółtym, na tym symulatorze ładnie to wyglada:-) http://www.ortodonta.com.pl//symulator/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kewcia 0 Napisano Luty 25, 2007 no ja tez mam chec na jakas mieszanke...tylko nie wiem jaka...mialam juz roz i blekit to moze teraz razem??? kurcze nie wiem....orto powinna miec takie pokazowe w poczekalni zeby mozna bylo sobie wybrac wczesniej a nie w sekundke na fotelu! a jaka mieszanke miala cala?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kewcia 0 Napisano Luty 25, 2007 a juz doczytalam ze cala miala zolte, ale nie wiem...jakos mi sie wydaje ze mi to zabki pozolci....czy sie myle?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach