Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomaranczowa wredota

do matek na obczyznie -pytanie

Polecane posty

nazywacie sie same POLKAMI!! dlaczego wiec krytykujecie wszystko co polskie ,co nasze? zachłysnełyscie sie zachodnim stylem zycia wiec uwazacie ze na polski kraj mozna juz pluc,i krytykowac wszystko co polskie? opuszczajac kraj wyzbyłyscie sie patriotyzmu czy nigdy nie byłyscie patriotkami dusze diabłu tez sprzedacie za kilkadziesiat futów?? przeniescie sie na" SWOJ Narodowy porta"l skoro tak brzydzicie sie moim krajem żenujące!

Gość zxfz
POPIERAM autorke!!!!!!!! Sama spedzilam prawie rok za granica, w USA... Wroclilismy, by zyc tu, w POLsce, tu jest nasze miejsce, nasz kraj... Brzydze sie Polaczkami, ktorzy sprzedaja sie za granica dla kasy i krytykuja nasz kraj....

W panstwie Kaczorow i mocherowych beretow nie da sie byc patriotka. Czego szukac w tym zacofanym kraju?? Patriotyzm stracilam po 26 latach zycia gdzie za granica dostalam wiecej jak przez cale zycie w Polsce. Nie wiem o co ci chodzi tworzac taki temat?? Pozdro

" za granica dostalam wiecej "czyli mozna dla pieniedzy zrobic wszystko?? brzydze sie takimi ludzmi nie mam na mysli kaczorów ani moherów mam na mysli POLAKÓW Paulka wyjedz stad!!! skoro tak ci zle w Polsce pracowac sie nie chce ale na zachodzie potraficie lizac dypy za forse gratuluje prostactwa zmience obywatelstwo i zegnajcie zdrajcy zaden ptak nie sra w swoje ojczyste gniazdo no chyba ze polaczek (przez małe p) na uchodzctwie

W panstwie Kaczorow i mocherowych beretow nie da sie byc patriotka. Czego szukac w tym zacofanym kraju?? obys tu nigdy nie wrócila!!!!!!!!

Milo mi ze Ci nick przypadl do gustu. A moglabys sprecyzowac na co tak okropnie wyrzekamy????

Gość leocan
>pomaranczowa wredota ja jestem mezczyazna co prawda. w kraju mialem duuzo powyzej sredniej. wyjechalem i nie zaluje. ciezko mi troche bo rodzina jeszcze w polsce. i tutaj jestem doceniony, szanowany, mam czas dla siebie a jak go trace na prace to nie jest to czyjes wymaganie tylko wyczyn z mojej strony. i nie chrzan o patriotyzmie bo po to go wymyslono zeby gupole byli szczesliwi z tego ze robia to czego ktos od nich oczekuje. gratis. pzdrfki dla wszystkich wyjechanych

gratis???? zarabiam kilkanascie tysiecy PLN czyli mozna ! ale tzreba umiec!!!!!i CHCIEC!!!!!

szanta a kto to był Mieszko I? wiesz?

A ktos ci pisze ze nie umiesz? poki co nie umiesz odpowiedziec na pytanie. A ja oczywiscie nie mam pojecia kim byl mieszko pierwszy, otworzylam sobie slownik imion i mi sie spodobalo.

pomaranczowa wredota gratis???? zarabiam kilkanascie tysiecy PLN czyli mozna ! Ciesz sie ze tak masz i Ci sie udalo,ale to nie powod w ktorym mozesz innych krytykowac i ponizac tylko za to ze szukaja lepszego zarobku.Patriotyzm slowo ktore znasz bo slyszalas albo ogladalas film z Mell Gibbson (nie wiem jak sie poprawnie pisze przepraszam) wyjedz i odczuj tesknote za krajem za rodzina a wtedy sie wypowiadaj.Jezeli juz chcesz to krzycz na rzad na to co z ludzi pracujacych robia.Jestem na obczyznie mam Polskie kanaly legalnie kupilam cyfre,moje dzieci mowia i pisza po Polsku i nie wstydzimy sie tego,ale znam Polakow w Polsce i tu, co sie wstydza byc Polakami ich sprawa,znam amerykanow co wstydza sie przez polityke byc Amerykanami ich sprawa,jakikolwiek temat jest i bedzie zywsze beda za i przeciw liczy sie jak to wyrazisz w slowach Twoje to zenada brak tolerancji,zadzieranie nosa i satysfakcja z dokopania innym.Milej zabawy.

Mieszko 1 jakis polityk??? Idiotyczne pytanie pomylilas sie z pytaniem zapytaj w przedszkolu.

Pomaranczowa wredoto jestes glupsza niz ustawa przewiduje i jak zarabiasz kilkanascie tysiecy PLN to nie krytykuj ludzi ktorzy w Polsce wyciagali tyle rocznie. Nie powinnas wyrazac swoich opinii na forum!!!

a ja mieszkam w Polsce i nie zamierzam stad wyjezdzac. Niestety czytajac Twoje wypowiedzi wstydze sie, ze to Ty jestes Polka a nie osoby, ktore wyjechaly i krytykuja na nasz kraj... Szkoda, ze Ty zostalas :-o

Gość BadGirl24
Jezuuuu... Jaka kretynka! Mam na mysli autorke tego topicu oczywiscie. Generalnie, autorko, ludzie nie wyjezdzaja z Polski bo tak dobrze im sie tam wiedzie. Wyjezdzaja bo za wlasciwie wszedzie mozna zarobic wiecej. Nie jest tez prawda, ze wszyscy polacy pracuja w roli poslugaczy, ja np. nigdy nigdzie nie sprzatalam i garow nie mylam. Obecnie pracuje w biurze, (tak jak w Polsce) w duzej firmie, wczesniej pracowalam min. w polskiej gazecie a zarabiam kilka razy wiecej niz w kraju i wiedzie mi sie dobrze.

Jeszcze slowo komentarza - do pomaranczowej (czerwonej???hihihi) wredoty - prosze aby ludzie myslacy i porzadni w Polsce nie brali sobie tego do serca. Otoz - widzisz droga wredoto - bywaly w historii Polski okresy (mysle ze wystarczy siegnac do podrecznika historii szkoly podstawowej, byle nie wydanie nowe poprawione) w czasie ktorych jedyna szansa przetrwania inteligencji polskiej i Polski samej przez to byla emigracja. A w kraju pozostawali wygodniccy i totumfaccy panujacej wladzy, ktorym wystarczalo to, ze wyciagaja po kilkanascie tysiecy. Potrafisz znalezc kontekst?

Gość BadGirl24
Co nie zmienia faktu, ze polka bylam, jestem i zawsze bede. Jedno nie koliduje z drugim. Do Polski latam kilka razy do roku, mam tam swoje mieszkanie, rodzine itd. Wypraszam sobie stwiedzenie, ze nie powinnysmy nazywac sie polkami. :p

aga26666 JESTEM TEGO SAMEGO ZDANIA to ze mieszkam za granica wcale nie znaczy ze sie wyzeklam kraju to kraj wyzekl sie mnie moj ojciec nie pracuje od 5lat (55LAT)nie ma kuroniowki do emerytury brakuje mu 4 LAT I SIEDZI W DOMU BEZ GROSZA TO TAK KRAJ DBA O SWOICH RODAKOW

za kogo ty sie uwazasz aby pisac \"brzydze sie takimi ludzmi\" to przechodzi szczyt hamstwa to kolejny powod dla ktorego opuscilismy ten kraj z ludzmi takimi jak ty nie da sie zyc nie rozumiem dlaczego tak ci przeszkadza ze zarabiamy wiecej jak ci szkoda to sama wyjedz

Gość DORA-DORA
Do pomaranczowej wredoty!!!!!!!!!!!!!!1 Zal mi Ciebie!!!!!!!!!!!!!! To ze ktos wyjechal to nie znaczy ze sie wyzekl kraju.Mi jest dobrze w UK a tobie widocznie sie nie udalo i ci zal tylek sciska ze ktos ma lepiej?!!!!!! Wez sie w garsc ,a nie czepiaj sie pozadnych ludzi którzy po prostu chca normalnie zyc i zapewnic przyszlosc swoim dzieciom.POWODZENIA!!!!!!!!!!!

do zalozycielki topiku-co ty kobieto wiesz o ludziach ktorzy wyjezdzaja za granice do pracy??a dlaczego maja nie nazywac sie polakami ja tez pracowalam przez dluzszy czas za granica za cztery dni wracam do polski,tez narzekam na nasz kraj bo tym krajem ku..a i zlodziej rzadza,ci na gorze dbaja tylko o swoje tylki maja w dupie zwyklego polaka,napychaja sobie kieszenie,kradna i rozpieprzaja wszystko, to oni nie powinni nazywac sie polakami,a ty kobieto wiesz co to jest patriotyzm?

pomaranczowa wredota nie ma czasu odpisac, widocznie musi podobnie kretynskie teksty pisac jeszcze na kilkunastu innych forach, na te kilkanascie tysiecy trzeba przeciez zarobic w pocie czola :p

Pomaranczowa wredoto jeszcze sprostowanie Patriotyzm co innego znaczył w średniowieczu, co innego w XIX w a co innego w XXI. Ktos ci musi niezła kasze z mozku robic skoro uwazasz ze w Polsce jest dobrze. Brzydzisz sie ludzmi ktorzy wyjechali za granice i sobie godnie zyja. Aha i co do stwierdzenia |\" obys tu nigdy nie wrócila\" opdowiadam mam nadzieje ze nigdy nie bede musiala wracac nie bardzo jest do czego. Pozdrowka z malowniczej Islandii 🌼 🌼 🌼 A tak na marginesie mysle ze pomaranczowa wredota to prowokatorka !!!

skoro czujecie sie Polakami dlaczego krytykujecie wszystko co polskie? D L A C Z E G O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pomaranczowa wredota nie ma czasu odpisac bo pracuje uczciwie !a czasem zaglada na forum-jasne szanta! ktos /tu musi zostac i ciagnac polska gospodarke wszyscy wyjada i co? i rozbiora nasz kraj po raz czwarty! ale wam to nie przeszkadza bo wy widzicie tylko swoj czubek nosa a reszta sie nie liczy! wyjasniam ze zarabiam w tym kraju odpowiednio duzo!!!Mam prywatna działalnosc wyciaqgam kilkanascie tysiecy miesiecznie a latem nawet ponad 30.000 wiec nie mam wam czego zazdroscic bedac dzieckiem wyjechałam na obóz harcerski do byłej NRD na 2 tygodnie Bałam sie ze uschne z tesknoty

Pozdrawiam z Polski!!!Najpiekniejszego kraju na swiecie!

Gość Ta
To nie tak ze wszyscy ktorzy wyjechali krytykuja Polske! A co z tymi ktorzy sa w Polsce i ja krytykuja? Ciesz sie ze tyle zarabiasz a jakbys zarabiala 1000 to tez bys tak twierdzila? Ludzie sa rozni ale gerneralnie krytykuja jak cos im sie nie podoba a w Polsce niestety nie wszystko jest super. Jak wszedzie zreszta.

wiem ze nie wszyscy krytykuja Matki Polki w wielkiej brytani sobie krytyki nie załuja jednakWejdz do nich na topick i zobacz jak jada po wszystkim co polskie gdybym zarabiała 1000zł????? zarabiałam nawet mniej ,duzo mniej a bywało ze nic nie zarabiałam bo byłam bez pracy ale nie wyjechałam wziełam sprawy w swoje rece i otworzyłam swietny dochodowy interes najlepiej jest marudzic i patrzec aby spadła manna z nieba jak nie spadnie wyjechac!Wyjechac i zapieprzac na zachodzie a na Polske psioczyc!!

a co ja niby za granica nie pracuje uczciwie??zastanow sie co piszesz kobieto!!! a krytykowalam polske i bede krytykowala bo co ona mi dala??mimo tego ze jestem dobrze wykstalcona nie mialam tam pracy,musialam zapierdzielac za granica fizycznie zeby miec dla dzieci na chleb i czegos sie dorobic,pewnie ze tesknie do tego durnego kraju bo tam jest moj dom i cala rodzina ale zeby kochac tak jak ty???bez przesady,no chyba ze jestes z rodziny kaczora to ci sie nie dziwie.pozdrawiam wszystkie matki na obczyznie.