Gość maje..czka Napisano Październik 13, 2007 hej Xeloda !!!! ja tę dietkę stosowałam i musze powiedzieć ,że ładnie na niej się chudnuie. najważniejsze,to zmienić nawyki i nauczyć się jeść wtedy kiedy jest się głodnym ,a nie zarzerać się. ja właśnie muszę coś zmienić bo obecna waga strasznie mnie dołuje.może ponownie spróbuje amerykanki,a może zaczniemy razem?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Xeloda Napisano Październik 13, 2007 maje...czka napisałam, że nie można jej powtórzyć szybciej niż za pół roku...a ja dopiero skończyłam :) jak znajde chwilkę opisze dietę którą ciocia mi wczoraj podrzuciła. masz rację, jeść podczas głodu nie ot tak. ale powiem Ci, że wczoraj jeszcze myslalam że dziś sobie pojem (z umiarem) ale dziś nie mam ochoty jeść! najbardziej własnie chodziło mi o zmniejszenie żołądka. i udało się! :))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maje..czka Napisano Październik 13, 2007 tak ja też miałam zdecydowanie mniejszy apetyt po tej dietce.trzymaj tak dalej,oby kilogramy spadały.wpisz mi diete cioci np.skorzystam..dopiero w poniedziałek będe miała dostęp do netu,teraz pisze z pra cy i8 za chwilke mykam.pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eoska 0 Napisano Październik 13, 2007 Witam wszystkich:) Inezka pytala na poprzedniej stronie co z ta dieta jest nie tak ze topik zamiera..?Mysle ze poprostu trwa za krotko i to jest jedyny powod:Ddziewczyny po pieciu dniach uciekaja a niektore nawet wczesniej.. Ja nic nie pisalam bo bylam przez kilka m-cy bez netu wiec wybaczcie... Po diecie nie mialam jojo i dopiero teraz uzbieralo mi sie kilka kilo do zrzucenia ale to bardziej z tego powodu ze brakuje mi ruchu ..zostawilam prace i od dwoch m-cy siedze w domku..:(To dlatego jadlam wiecej i mniej sie ruszlam..Teraz testuje kopenhaska,od dzisiaj wlasnie..No i zobaczymy jakie beda efekty;) Stoonoga-gdzie sie podziewasz?Napisz co u ciebie..Jak sie czujesz jako swiezo upieczona mezatka??:D Pozdrawiam wszystkich:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eoska 0 Napisano Październik 13, 2007 ah no i niestety musze zmienic stopke... Az wstyd ale troche sie tego uzbieralo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Xeloda Napisano Październik 13, 2007 uau eoska, zeszłaś do 58? chwali się :) myślę sobie, że od różnych diet typu 'cud' (teraz juz ich tak nie nazywają, ale to nadal są drastyczne i wycieńczające diety) trzeba odpoczywać i jeśli dziś zrobię tę pięciodniową to inną, jakąkolwiek dopiero za 3-6 miesięce. a w międzyczasie po prostu trzeba trzmać się kilku zasad żywienia. takie znaleźć można na stronach internetowych mówiących o zdrowym zyciu i odżywianiu się ( to te przeciwne dietom cud ;)) ta od cioteczki jest tego typu. ponieważ muszę ją przepisać z kartki, zrobię to jak będę miała z 20-30 min na siedzenie przed kompem. swear! :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zuziaczek31 Napisano Październik 13, 2007 hejj:* Chciałam się zapytać czy w tej diecie można wykluczyć Wino?a zamienić je na coś innego?? Bo ja niepije wina.. i nizabardzo.Po waszych wpisach widze że ta dieta jest skuteczna a chcialbym 5 kg zgubić jak najszybciej;] Odpiszcie prosze.. Czekam z niecierpliwością Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cicia Napisano Październik 20, 2007 i co z tą dietą cioci albo efektami po amerykańskiej, nikt się nie chwali, bo nikt nie wytrzymał? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość OLESZKA Napisano Kwiecień 4, 2008 dziewczynki czy jeszcze zagladacie na te stronke?? potrzebuje waszej pomocy..chce zaczac stosowac te dietke od jutra i potrzebuje dodatkowego wsparcia...prosze odezwijcie sie !!!!!! wzrost:1,68 waga: 68 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość OLESZKA Napisano Kwiecień 4, 2008 czekaaam na was !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nifredil Napisano Kwiecień 7, 2008 Dziś zaczynam amerykankę, więc Oleszko nie jesteś sama. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oleszka Napisano Kwiecień 7, 2008 Nifredil jak dobrze ze mam jakas kompanke :) zycze powodzenia ja juz jestem 3 dzien i czuje sie dobrze nawet nie czuje glodu, ale najgorszy jest wieczor..wtedy zaczyna sie wojna :/ ale udasie nam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nifredil Napisano Kwiecień 7, 2008 Ja dopiero zaczęłam. dziś jeszcze lampka wina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nifredil Napisano Kwiecień 8, 2008 Nie wiem, co będzie z mojej diety, bo dziś wróciłam o 21.30. Za późno więc i na jabłuszko, i na serek, i na winko :(( A co tam, niech stracę wtrząchnę jabłuszko. Oleszko jak ci idzie zmaganie z wieczornym głodem? Ja wczoraj z nim przegrałam, więc zaczęłam dziś raz jeszcze i trzymam się.Myślę,że masz silniejszą wolę niż ja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lili11 0 Napisano Kwiecień 8, 2008 A czy winko musi być i to koniecznie?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nifredil Napisano Kwiecień 8, 2008 Myślę, że winko jest niezbędne. Przy tak niskokalorycznej diecie organizm szybko zwalnia metabolizm. Wino, zwłaszcza czerwone, podnosi ciśnienie, więc tym samym przyspiesza przemianę materii. Dodatkowo wytrawne winko pomaga wątrobie w pozbywaniu sie substancji szkodliwych. Poza tym, kto może nie lubić winka. Nie chodzi o jakiegoś octopodobnego sikacza, ale dobre głębokie w smaku i bukecie. Polecam kalifornijskie lub chilijskie - są łagodne i o lekko owocowych aromatach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oleszka Napisano Kwiecień 9, 2008 dzikei ze wemnie wierzysz Nifredil :) w sumie to jestem juz przy koncu diety,ale przez wiekszosc dni nie udawalo mi sie jaesc w tych porach co powinnam, nie widze jakiejs strasznie duzej roznicy...nie wiem zaczne jeszcze raz tym razem lepiej, mam nadzije ze pojdzie lepiej :):) tobie terz sie uda :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nifredil Napisano Kwiecień 9, 2008 Mam nadzieję, że mi się uda. Dziś dopiero drugi dzień i kilo mniej na wadze ( no cóż wskoczyłam na wagę, mimo iż obiecywałam sobie,że zrobię to dopiero po 5 dniach). Czuję się głodna i jakosik bardziej wklęsła w brzuchu. A nawet zaczęły mi wystawać kości.... na łokciach Hi, Hi Hi;D. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nifredil Napisano Kwiecień 9, 2008 Lili11 jeśli naprawdę nie możesz przełknąć wina, to spróbuj wieczorkiem pić tabletki musujące Novita. One maja w składzie L-karnitynę i witaminy z grupy B. Działanie powinno być zbliżone do wytawnego wina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nifredil Napisano Kwiecień 10, 2008 Kończy się 3 dzień mojej diety i wygląda na to, że do końca będę musiała brnąć sama. Oleszko, napisz kiedy zaczynasz ponownie. nie staję na wagę, bo chcę w niedziele rano przeżyć zaskoczenie. POZYTYWNE mam nadzieję. Dziś zamiast ogórka spałaszowałam paprykę a do serka dodałam imbiru. palce lizać ;)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nifredil Napisano Kwiecień 11, 2008 To już 4 dzień diety. nie mogłam się powstrzymać i wypiłam do serka musujące witaminy. Pomogło. Treaz mniej czuję głód. Nikt nie pisze, nikt nie wspiera :(( Co mipozostało?! Upić się lampką wina do komputera ;)) A na poważnie... spódnica leci z tyłka (dosłownie) i oponki na pasie mniejsze wyraźnie. kusi, oj jak kusi stanąć na wadze, ale obiecałam sobie że dopiero w niedzielę rano. Mam wrażenie, że będzie 10 kilo mniej (cud, ale pomarzyć można). Jedno wiem na pewno, raz jeszcze spróbuję, a potem ... mam świetna dietę (NIE GŁODOWĄ) 10 kilo w 20 dni. Jest po prostu SUUUPER!!!! sprawdzone przeze mnie gdy dawno temu. Może się ktoś odezwie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nifredil Napisano Kwiecień 12, 2008 Ostatni dzień diety dobiegł końca. O dziwo nawet nie jestem głodna. Efekty jak na razie pozytywne : lepsza cera, gładsza skóra, więcej witalności ( nie pamiętam już kiedy wbiegałam po schodach na 3 piętro). Jutro rano na wagę. Zobaczymy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nifredil Napisano Kwiecień 13, 2008 Hurra!!! SCHUDŁAM 5,1 KG :)) Życie jest piękne. Ta dieta mnie uskrzydla. Dziś robię przerwę, ale od poniedziałku na bank zaczynam po raz drugi. Mam jeszcze 12 kg do stracenia. Jak się ktoś będzie chciał przyłączyć, to może zaczniemy razem. Mogę wam przesłać moją wersję amerykanki. 5,1kg HURRA!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monik123 0 Napisano Kwiecień 13, 2008 to dawaj swoja wersję- czekamy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nifredil Napisano Kwiecień 13, 2008 Zmodyfikowałam lekko dietę, aby stosować ją w pracy i ponieważ jestem kawiarą, filiżanka małej czarnej to dla mnie za mało. 4 dnia wcale mi się nie chciało jeść serka. Kupowałam serek 1,5% tłuszczu (65 kcal) i jadłam go 250g Bo opakowanie miało 500g, więc dzieliłam na pół. Dodawałam do sera imbir lub cynamon zamiast ziół. Wiadomo, że te przyprawy usuwają z krwi skutki metabolizmu produktów mlecznych, a poza tym po ziołach mi się odbijało :(( rano po obudzeniu - kubek kawy czarnej bez dodatków (typowej zalewajki) 10:30 - 50g serka topionego/smak wg gustu/, czyli pół dużej kostki (ja piłam jescze małą kawę rozpuszczalną porcją śmietanki w płynie) 12:30 - jajko i pomidor 15:00 - jabłko 17:00 - 200g serka białego chudego , duży ogórek lub papryka zielona przed 20:00 - lampka czerwonego wina (ja zazwyczaj ok 19.30) pred snem witaminy musującew tabketkach rozpuszczałam w lekko gazowanej wodzie (polecam Novitę 1 tabletkę rozpuścić w 0,3 l wody). Dziś jak pomyślę o niedzielnym obiadku, to robi mi się niedobrze. Czuję się oczyszczonai szczęśliwa! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość biała mewa Napisano Kwiecień 13, 2008 Okej ja wchodzę w to od jutra, liczę na 2- 3 kg będe pisała co i jak. A jak moja poprzedniczko brzuszek, spłaszczył się chociaż trochę, bo ja przyznam sie licze głównie na to. Będe dodatkowo ćiczyła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ida ida ida Napisano Kwiecień 13, 2008 ile teraz ważysz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nifredil Napisano Kwiecień 13, 2008 To jest dieta raczej wykluczająca ćwiczenia. Jeśli chodzi o ćwiczenia to lepiej sobie w tym czasie odpuścić, bo o dziwo schudniesz mniej niż się spodziewałaś (wiadomo, że mięśnie ważą więcej). A brzuszek? No cóż....BARDZIEJ PLASKATY :)) To pierwsza rzecz jaka niknie na tej diecie, następnie oponki wokół pasa i pod biustonoszem. Zamiast ćwiczeń polecam godzinny spacerek, bo wiadomo 10 minut spaceru - 1 zmarszczka mniej. Ida ida ida odchudzających się nie pyta się o wagę ;(( Do mojej wymarzonej brakuje mi 12 kg, więc po dzisiejszym odpoczynku (wędzony dorszyk mniam, a ok 15 4 ciastka anyżowe mniam mniam) jutro zaczynam powtórnie amerykankę. Biała mewo cieszę się że będziesz mi towarzyszyć :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość biała mewa Napisano Kwiecień 13, 2008 Hej to ja mam pytanka: 1) czy można żuć gumę na tej oryginalnej diecie? 2) czy można używać soli? 3) czy można pić dodatkową kawkę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Nifredil Napisano Kwiecień 13, 2008 Biała mewo jak widzisz ja piłam dodatkowa kawkę i to ze śmietanką, sól ci raczej wtej diecie bedzie niepotrzebna, bo do czego? jajko możesz pokroić z kawałkami pomidora i smakuje bez soli, albo jeśli lubisz sok pomidorowy to do jajka wypijasz szklankę soku. Gdzie tu miejsce na sól?? Z żuciem gumy nie wiem, ale ponoć przez żucie przez cały dzień tracisz ok 35 kcal. Nie wiem tylko, czy ból szczęki nie jest zbyt wysoka za to ceną;( A poważnie - nie mam pojęcia, ale nigdzie nie wyczytałam żadnych przeciwwskazań. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach