Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAmmmuśka

Mamuśki z BIAŁegostoku JAk SoBie RadZIciE??

Polecane posty

Mojego trudno namowic.....jeszcze jak zostawimy Milene z babcia to jedziemy ale z dzieckiem nie ma szans, bylismy tam z mala dwa razy i stwierdzil ze pojeidzemy w komplecie dopiero jak mala zacznie chodzic......... w ogole moja maz jest zwolennikim zakupów internetowych..pieluszki dla malej i chemie do domu czesto kupujemy w sklepie internetowym, przywoza nam do domu i problem z glowy......

Byłam wczoraj w auchan i za bardzo z ciuszków nic nie ma...ale obiadki,kaszki, deserki , soczki to są naprawde taniutkie. Ciuszki to sa dla małycyh niemowlaków, więc zrobiłam zakupy w 5-10-15 kupiłam piekne ogrodniczki i koszule w paseczki...A co do zakupów to uwielbiam chodzić po sklepach dlatego tylko jak jest cos fajnego na allegro to kupuje a tak to nie przepadam za zakupami w internecie...

wlasnie tesciowka mnie wyciaga na zakupy do auchan jutro albo w sobote zalezy kiedy maz bedzie mial czas posiedziec z mala, my kupujemy w http://bdsklep.pl/ to hurtownia w białymstoku, maja tam tanie pieluchy, duzo niemieckiej chemii, np proszki do prania, no i przy zamowieniu na ponad 100zl za darmo przywoza do domu.....wiesz jak kupimy proszek, pieluszki na miesiac i chusteczki to juz 100zl..........

Aileen SAMA NIE WIEM TAK NA PRAWDE CZEMU JESTEM Z NIEGO NIEZADOWOLONA. ZAWSZE PRZED WIZYTA MAM 1500 PYTAN A POTEM WSZYSTKO MI Z GLOWY WYPAROWUJE A ON MI NIC SZCZEGOLNEGO NIE MOWI I JA DALEJ POZOSTAJE W NIEWIEDZY. POZA TYM SIEDZE CZASEM NA INNYM TOPIKU I TAM DZIEWCZYNY MOWIA ZE ICH LEKARZE PODCZAS CIAZY SPRAWDZAJA KOBIETY NA FOTELU CO I JAK TAM SIE DZIEJE A TEN SKUPIA SIE WYLACZNIE NA USG. W SUMIE NIE WIEM JAK TO WSZYSTKO POWINNO SIE ODBYWAC BO TO MOJA PIERWSZA CIAZA I NARAZIE PRZY NIM ZOSTANE BO O ZADNYM INNYM NIE SLYSZALAM. A MAM JESZCZE DO CIEBIE TAKIE PYTANKO - W POLOWIE MARCA IDE NA USG PRANETARNE BO TO JUZ BEDZIE POLMETEK DO INNEGO LEKARZA ALE TEZ DO KLINIKI ARCISZEWSKIEGO ( NA PEWNO LIPSKI TEZ CIE NA NIE WYSLAL) I ZASTANAWIAM SIE JAK TO WSZYSTKO WYGLADA I CZY BARDZO ROZNI SIE OD TAKIEGO NORMALNEGO USG KTORE JEST WYKONYWANE NA KAZDEJ WIZYCIE??

CZeść dzwiczyny, czy może słyszałyście coś natemat dr Dariusza Bileckiego ? byłam u niego raz w przychodni na Bacieczkach. Moja koleżanka, która kończy staż na warszawskiej poleca mi dr Macieja Kinalskiego. Słyszalyście coś o nim? Emilka mówe, że dobrze im się współpracowało pzy porodach i ze to dobry specjalista. Ale ..ale ona jako lekarz poleca mi Klinikę na Parkowej, i ze ona jako lekarz nie rodzialaby na warszawskiej. Kurcze ja już sama nie wiem którego lekarza wybrać... jak bede wybierac i przebierać to do ciąży pewnie...ehh

Cześc dziewczyny :) Edzia-- ja wszystkie pytania do swojego prowadzącego ciąze zapisywałam i potem czytałam z tej karteczki, może to i wygladało śiesznie ale przynajmniej o niczym nie zapomniałam. błękitny motylek--dzięki za adres tej hurtowni, ceny załkiem niezłe. A ja powoli przygotowuję się do powrotu dio pracy, mam jeszcze meisąc ale musże Marcina przywyczaic do jedzenia innych rzeczy niż mleczko prosto z piersi. W tej chwili testujemy bebilon pepti z kaszką ryzowa. Odpukać nic jeszcze nie wyskoczyło wiec chyba dobrze toleruje. Trochę boję sie zeby nie miał zatwrdzeń. Dałam mu dzisiaj parę łyżeczek wody przegotwanej. Chciałabym żeby nauczył sie pić czystą wodę ai trochę sie boję zę jak juz mu wprowadzę soki i herbatki to nei będzie chcial pić takiej samej wody. No i tu mam do was pytanie. Czy swoim maluchom dajecie nasza białostocką kranówę czy wodę butelkowaną ? A i też wybieram sie do Auchan na zakupy słoiczkowe :) Moze w sobotę rano? bo mój maz jutro wyjeżdza i ja przenosże sie na parę dni do rodziców to może małęgo popilnują. :) Buziaki :)

pustki na naszym topiku :( dziewczyny co się dzieje?? Chyba weekand juz dopada :) my dis bylismy w auchan na zakupach słoiczkowo pieluszkowch i musze powiedziec ze jestem pod wrazenie.......... Pozdrówka i papatki :)

cześć dziewczyny, no musze przyznać ze ciekawe promocje zrobili w auchan, i słoiczków i pampersy w rozsądnej cenie. julli- dzieki za znak o tych promocjach, u nas gazetek nie przynosza to nawet bym nie wiedziała. błekitny motylek- karmisz chyba piersia? jak u ciebie sprawa wygląda w nocy? czesto mała sie budzi? moze wszystko jeść? czy na coś jest uczulona? Ładna pogoda wczoraj była, pewnie wszystkie zaliczyły spacerek? my tez bylismy mimo iz Kacpik troche przeziebiony byl , ale już poprawa. pozdrawiam i miłego dnia ps. pisać, pisać, pisać............ częściej..............

oooooooooooo w końcu sie ktoś odezwał......ufff :) Agilko karmie piersią, również w nocy. Mimo że Milena juz duza to jednak domaga sie cycusia 2-3 razy. Staram sie dobrze ja \'napompować\' zanim pojde spac a klade sie dosc pozno i oczywiscie pozywna kolacyjka. Okazalo sie ze mala jest na cos uczulona, prawdopodobnie na gluten ale jeszcze nie wiemy tak naprawde. Do 10 miesiaca wszystko bylo ok a potem nagle i zapalenie uszka i alergia. Narazie nie je glutenu i produktów z krowiego mleka, tak profilkatycznie....ja tez jestem na diecie oczywiscie......na stronie http://www.auchan.pl/ sa zamieszczane aktualne promocje. Ja tez tam zagladam bo niemam cierpliwosci do makulatury i nie mam tez gdzie tego trzymac.....pozdrówka i papatki :)

motylku- dzieki za odpowiedz,u mnie to nie za bardzo śpi w nocy, budzi sie max co 2 godz,pisałam o tym wcześniej, ale mam zamiar niedługo skończyć karmienie nie wiem jeszcze kiedy , planuje tak do końca marca, ale zobaczymy.

w którym bloku mieszkasz? jesli to nie tajemnica? bo moja siostra mieszka nr 64 bloku? chyba ? vis a vis kościół.a ty? dziewczyny- uczycie sie gdzieś? jesli tak to gdzie? Patryk na razie ok w przedszkolu, zaklimatyzował sie powoli.

Gość basiula25
Hejka dziewuszki:) Wlasnie znalazlam na forum ten link.Barzdo sie ciesze ze powstal:).Ja tez pochodze z Bialegostoku ale mieszkam za granica od 6 lat.Mam nadzieje ze mimo to bedziemy mogly sobie rozmawiac.pozdrawiam

Basiula25 Witamy !!!! Nie było mnie jakiś czas , ale już sie tłumacze 39\'4 gorączki...ani jeść ani pić.Dziś dopiero dałam rady z łóżka wstać, ale jeszcze mi slabo więc biegne zaraz do łóżka. Mam ostatnio jakiegoś pecha jak nie ręka w gipsie to grypa... Najbardziej mi szkoda dziecka i męża, bo Miszek chce ciągle sie ze mna bawić a ja nie jestem w stanie, a Adam usługuje mi jak królowej i zajmuje sie non stop małym. Teraz pojechali do babci żeby dac mi święty spokój...(kochani ci moji mężczyźni)

Hej......dziewczyny co tak u nas pusciutko :( Agilko mieszkam w bloku kolo gimnazjum, nr 13 :) Julii wracaj do zdrowia........dzis mielismy dzien bajeczek i pioseneczek. Milena uwielbia piosenki, siedzi na na pupce i robi tana tana..............w ogole niedziele to zameczanie tatusia......wlasnie poszla do kuchni \'pomoc\' mu w gotowaniu :) pozdrawiam serdecznie papatki ;)

Cześc dziewczyny!! Błękityny Motylku dzięki za zyczenia już mi lepiej! 🌼 Co do muzyki to mój maly też taki muzykalny tylko że u nas staje na nóżki i robi tani tani (czyli buja sie w góre i w dół) a czasami jak leci jakaś muzyka to tak sie porusza jakby naprawde tańczył ;) A tak pozatym ziewczyny piszcie dziś dużo bo ja w domku siedze i troszke nudno mi...

cześć , julli- zdrowiej szybciej taka ładna pogoda sie robi , na spacerki tylko wychodzić. dziwczyny odpiszcie na moj temat wczesniejszy dotyczacy studiów? co? gdzie? co dzisiaj robiłyscie?

moze jeszcze coś napisz to bedzie okrągłe 200. moj mały też jak usłyszy muzyke to kręci dupcią, śmiesznie to wygląda. jak przygotowywania do urodzinek? kupiłam dzis minutnik, taki jak ma superniania, bo Patryk ma problemy ze słuchaniem sie mnie np. pozbierać zabawki , przebrać sie itp.zobaczymy jaki bedzie efekt.

Super niania ma świetne pomysły!!! A co do karmienia piersią : mówiłyście że chcecie odstawić . Ja mam gazete BABY nr. z Lutego tam jest świetny artykuł o odstawieniu dziecka od piersi a także super artykuł o małych histerykach- mają fajne pomysły-typowo nowoczesne polecam może znajdziecie gdzieś a jak nie to służe pomoca !!1

cześć, czemu tak mało piszecie? julli- jak ręka? kiedy gops zdejmują? studiujecie coś? co?

Witam białostockie mamusie :) Mała właśnie chrapie wiec mogę coś naskrobać szybciutko. Wczoraj byłysmy na spacerku przez pół godziny, niestety dziś znowu nosek zapchany.....chyba dziś zostaniemy w domu. Milena i tak cały spacerek przespała. Mała próbuje \'brać nas na krzyk\'. Zaczyna sie awanturować jeśli jej nie pozwalam - nauczyliśmy się ignorować te krzyki i płacze. Czekam aż się uspokoi a potem zajmuję ją czymś innym - to rada Superniani i widzę że konsekwentnie stosowana przez rodziców działa. Kiedy Milena robi coś na co jej nie pozwalamy to tez mówię stanowczo\" nie wolno Milenka, zostaw to itp. i mnie słucha........jeśli nie posłucha to powtarzam to kilka razy a potem zabieram przedmiot czy ja z miejsca gdzie nie może wchodzić. Tłumaczę też dlaczego nie wolno...to tłumaczenie to tak chyba bardziej dla siebie zeby się wprawic niż dla małej. Widziałam niedawno 4 letniego terrorystę w akcji!!!!!!! Szok normalnie!!! Byliśmy na przyjęciu z okazji ślubu mojego młodszego brata. Syn szwagierki brata zaczal ciapciac palcami tort weselny. Zwróciłam uwage jego mamie, a ona nawet go nie zabrala.....tylko z drugiego konća pokoju powiedziała ze nie wolno a mały oczywiscie to zignorowal......moja rodzinka byla zszokowana ze mozna pozwalac na cos takiego.....w mojej rodzine wiele kuzynek ma dzieci, w roznym wieku, czesto spotykamy sie na imprezach ale jeszcze czegos takiego nei widzielismy.....maly oczywsice wrocil do zabawy z tortem....to w koncu nie wytrzymalam (w sumie to tort weselny i to panstwo młodzi powinni go kroić) poweidzialam mu ze taknei wolno robic i czy chce troche tortu albo czegos innego do jedzenia, powiedzial ze tortu, wiec mu odkroilam i zanioslam na talerzyku do stolika dla dzieci......maly sie wiecej tortem nei zainteresowal.....ale co potem odstawial to przechodzi ludzkie pojecie...........ja rozumiem ze mozna kochac dziecko ale taki brak szacunku dla innych....to mi sie w glowie nie miesci, tym bardziej ze znam pozytywne przyklady jak mozna wychowac maluszki zeby byly grzeczne.........nie wiem moze za bardzo sie wtracam ale zebyscie to zobaczyly......zebym byla starsza ciacia to bym strzelila solidna mowke dla rodziców maluszka......mam nadzieje ze moja bedzie grzeczniutka :)

błekitny motylek- ten przypadek co napisałaś o tym dzieckiem, to rzeczywiscie okropieństwo.Także dziewczyny trzeba wpajać dobre naweki od małego bo inaczej wejdą nam na głowe.niektóre dzieci robią np. histerię w sklepie bo mama czegoś mu nie kupiła.a ta dla swietego spokoju kupuje.na szczescie u mnie z Patim tak nie bylo, wiedział co może a czego nie.czasami jak jechalismy do hiper z nim to mógł sobie wybrać jakiegoś batonika jak był grzeczny. u mnie Kacpik też już krzykiem zaczyna operować jak mu cos nie pozwalam, ale też jak mówie NIE WOLNO to nie i koniec.i rozumię to bo sie zastanawia co zrobic , czasami odchodzi a czasami go sama odciągam w inne miejsce albo daje inną zabawkę. dziewczyny , słyszałyscie o kontrolowanych wypadkach, np. mój mały pare razy przycisną paluszki o szafkę i teraz już jak otwiera szafkę to robi to bardzo delikatnie. olbo np.raz jak pilismy coś gorącego to włożył paluszki do kubka i mąż mówi zeby pare razy tak zrobic oczywiscie pod kontrola to nie bedzie wkładał. adaś mój tego sie uczy na studiach n a Pedagogice. mój Kacpik pierwsze zaczął mówić:.............uwaga...............TATA, a potem ...............MAMA. i mówi ładnie DAJ i daje zabawki milego dnia

Hej dziewczyny!! Nie odzywam się ale czasami podczytuję. Do dziewczyn które jeszce nie rodziły-rodziłam na zamenhoffa u arciszewskiego jesli któras ma pytania to pomoge W piatek idziemy z mała na kontrol bioderek mała musi nosic poduszke frejki nosi juz 2 miesiac i zaczyna sie juz buntowac mam nadzieje ze juz sie jej pozbedziemy czy któres z waszych dzieci musialo cos takiego nosic i jak długo? Pozdrawiam pa

u mnie Kacper nosil 2 pieluchy na pampersa czyli tzw. podwójne pieluchowanie przez całe lato a było goraco. ale jak poszlismy na kontrol to bylo ok i mamy sie pokazac jak już bedzie dobrze chodził. u ciebie tez bedzie ok, nie martw sie na zapas.kłać mała czesto na brzuszku i rozstawiaj nóżki. tak dla nas mówił lekarz,

agilko - rzeczywiscie maluszki ucza się w taki sposób jak mowisz. Milena tez tak nauczyła się otwierać szuflady zeby nie przyciąć sobie paluszków. Myślę ze czasem trzeba dziecku pozwolić na takie doswiadczenia oczywiscie w kontrolowanych warunkach...... tak zeby nie zrobilo sobie krzywdy.....maluchy bardzo szybko sie ucza.. u nas Milena najpierw zaczela mowic daj, potem tata, baba i na koncu mama, teraz tez podaje na polecenie i bierze do lapki......wlasnie odkryla teletubisie i szaleje za nimi, wlączam jej jedna bajeczke dziennie, i jest zachwycona:) na pozegnanie zawsze robi papa teletubisiom ;)

Jutro zdjęcie gipsu hurrrrraaaa!!!! Mój Miszka to też mały terrorysta jak coś mu sie zabierze to kładzie sie na ziemie i wyje albo biegnie do tyłu aż na coś trafi i wtedy wisk, alena takie zachowanie nie zwracam uwagi, bo właś nie najlepiej to ignorować. A ostatnio tak biegał po domu że nabił sobie guza na czole i wyglądał jak z patologicznej jakiejś rodziny :( ale to była wina mojej mamy nie dobiegła jak on padał. Ale jeszcze przed nim wiele upadków. Czytałam że dzieci muszą nauczyć sie przewracać tak aby se krzywdy nie zrobic właśnie przez takie niefortunne padanie. A co do mowy to najpierw były słowa na B : baba, bubu, bebe, potem mówił daj albo dać potem mama i tata. i kręci głową jak nie chce czegoś. Pokazuje na paluszkach jak \"sroczka kaszkę gotowała\"...Pozdrawiam papa

Julli w końcu Cię uwolnią :) Milena jeszcze nie biega, ale raczkując już potrafi wleźć tam gdzie jej nie potrzeba....aż strach pomyśleć co będzie dalej..... co do guzów to już kilka mieliśmy, ale mała raz się uderzy a potem już wie jak podejść do sprawy aby nie upaść znowu......właśnie zasnęła, myślałam że też sie zdrzemnę, niestety za kwadrans odwiedza nas teściowa.........a jestem padnięta........niech ten ząbek w końcu wyjdzie.....mąż jest kochany.........wstaje w nocy na zmiane ze mną i przynosi mi mała do łóżka, a potem lula i kładzie do łóżka, mówił mi dziś rano że jej nie słyszałam w nocy, dziewczyny wiecie może gdzie można kupić biszkopty bezglutenowe?? chciałabym zrobić Milenie taki bezglutenowy torcik.....biszkopciki nasączyć soczkiem, przełożyć deserkiem i udekorować czarnymi jagodami i oczywiście małą 1 :) taki torcik tylko dla niej i właśnie tych biszkoptów mi brakuje...z góry dzięki :)

Tqakie biszkopty można kupić na malmeda w sklepie ze zdrowa żywnością ja to juz w sumie mu dam tort normalny niewielka ilośc ale dam, a ty nie dajesz mu jeszcze glutenu?/ mój to juz troche je