Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAmmmuśka

Mamuśki z BIAŁegostoku JAk SoBie RadZIciE??

Polecane posty

DZIEwczyny, z tymi noskami to ja podejrzewam alergie na jakiś produkt, bo moj mały byl taki zasmarkany do poludnia a teraz już nic. ale sie dzisiaj rozpisałyscie? u mnie mały śpi 2 razy ostatnio, ok 11 do 12, czasami 30 min. a potem ok 14 lub 15 - tak ok 1,5 ha. ale jak Pati w przedszkolu to 1 raz spi w dzien tak gzies ok 11 do 13 jak sie uda, bo potem to idziemy po Patryka ok 15 z przedszkola to juz nie zasnie nawet w wózku. idzie spac przed 20 po kaszce ryżowej. :) na kolacyjkę. podajcie jakies fajne przepisy na jedzonka dla maluchów, zupki itp. bo ja to zabardzo do gotowania nie mam natchnienia. Adaś mój własnie poszedł biegac.nieżle co?

aha, moj mały pije herbatkę uspokajającą z jabłka i melisy z bobo vityi i z kopru włoskiego , a teraz mu kupiłam taką owocową z tej samej firmy.

Ale super że piszecie dziś tak dużo oby tak dalej..Właśnie ostrzygliśmy Miszkę na irokeza :) ślicznie wygląda , a jeśli chodzi o spanie to zasypia ok 10 na ok godzine i o 15-16 ponad godzinke śpi, kładzie sie na noc spać ok 19-20 z nami zasypia i go niesiemy potem do łóżeczka, teraz jak choruje to za bardzo nie chciał spać rano, ale po południu spał 1,5 godzinki :) Piszcie piszcie

A co do herbatki to ja jak mały jest niespokojny to mu melise poprostu parze

podajcie jakies fajne przepisy na jedzonka dla maluchów, zupki itp. bo ja to zabardzo do gotowania nie mam natchnienia.

I Ugotuj brokuły, marchewkę , ziemniaczki na koniec wrzuć pomidora bez pestek na pare minut w tym możessz ugotować gałeczki z mięska mielonego i wszystko rozrobnić II Ugotuj normalną pomidorówkę z marchewką i ryżem III Ziemniaczki gotowane, szpinak gotowany (kupuj mrożony jest wszędzie) i gotowany indyk,albo kurczak IV zrób mu normalny kisiel jak umiesz sama to dodaj mąki ziemniaczanej i jakiegoś pysznego gęstego soku możesz rozdrobnić jakieś do tego owocki!! A jutro coś jeszcze pomyśle co ja mu daje!!

Witam dziewczyny!!! Ja też obecnie mieszkam w Białymstoku i w listopadzie urodziłam moją córunie Zuzunie:) i rodziłam na parkowej i powiem szczerze bardzo miło i przyjemnie tam było i poradziłabym ta klinike kazdej która ma jakieś obawy nio i paniczny starach przed porodem tak jak ja. Pozdrawiam was cieplutko i mam nadzieje że moge dołączyć do waszego super grona mamusiek

Juli -- trzymam kciuki za zdrowie Miszki no i za imprzezę :) na pewno wszystko się super uda :) Błękitny Motylku-- mój Marcin tez wcześniak, urodzony w 35 yg. ciąży, czyli nie tak żle ale trochę stracha na początku nam napędził i był moment że wyglądało że będą z nim poważne problemy. Emi83-- witaj razem z Zuza:) W auchan nigdy nie patrzyłam ciuszków bo mi się wydawało że tam będą słabej jakości, ale jak mówicie że są ok to popatrzę :). Agilka-- podaj mi na gg swój email to ci wyśle książkę kucharską dla niemowlaków, jak ktoś ma ochotę jeszcze to dajcie znać gg 5385068

julli- dzieki witamy nowa mamę, napisz cos o sobie iwala- www.radziks@wp.pl dzieki z góry. :) i najważniejszee- MILENCE I DLA MISZKI wszystkiegi naj... naj... najlepszego, a przede wszystkim zdrówka i uśmiechu na codzień :) :)

Dzieki za życzonka i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MILENKI 🌼

Emi83 ja też rodziłam w listopadzie wiec nasze córcie są w tym samym wieku mniej więcej kiedy dokładnie rodziłaś? Ja 10 listopada na zamenhoffa Jak malutka sie chowa? Dajesz jej juz cos innego niz mleczko?

Dziewczyny dzieki za życzenia..Milena wlasnie testuje nowa hustawke od babci i jest zachwycona....... :) Julli - mnóstwo buziaków i przytulaków i tego co nalepsze dla Twojego syneczka....niech Ci rośnie zdrowy i mądry :) Zaraz idziemy na spacer.......dzis wyjatkowo do parku bo musze wskoczyc na kilinskiego do wypozyczalni po ksiazki :) corka musi mieć mądrą mame :) Pozdrawiam i korzystajcie ze słoneczka :)

Hej Dawno nie pisałam ale śledzę forum jak najbardziej. Jestem teraz na przełomie 18/19 tygodnia ciąży. Odpukać czuję się dobrze, brzuszek ładnie rośnie jak dzidzia zresztą We wtorek byłam u lekarza i naszym oczom ukazał się w całej okazałości nasz SYNEK!!! Bardzo się cieszę , mąż zreszta też bo od początku mówił do brzuszka Kubuś No więc Kubuś daje też o sobie znać mniej więcej od ponad 2 tygodni delikatnymi kopniaczkami. Byłam zdziwiona że tak wcześnie, bo to moja pierwsza ciąża ale nie miałam wątpliwości że to właśnie TO. Zresztą lekarz stwierdził że nic w tym dziwnego bo taka mała wiercipiętka z niego-na usg cały czas brykał. Teraz ma jeszcze troche miejsca więc korzysta Pozdrawiam wszystkie obecne i przyszłe Mamy:)

Coś tu dzisiaj puściutko co sie dzieje dziewczyny??

Cześć dziewczyny!!! Musze powiedzieć że impreza była bardzo udana!!! I na szczęście skończyla sie po 8 bo byłam tak padnięta że poszłam spać zaraz po wyjściu gości. Mój mąż wszystko posprzątał , pozmywał, pochował, więc nic nie musiałam wieczorem robić. A Miszka prezentów dostał tyle że hoho!!! A tak sie martwiłam....

Ja sie chyba przeziebilam, czuje sie okropnie....dzis w planach mielismy wizyte u pediatry ale nie wiem czy sie z domu wygramole chociaz na spacerek Julli super, Ty juz po.......a u nas dopiero w niedziele, niestety moi rodzice moga tylko w weekand do nas przyjechac.......pozatym wieczorna imprezka to nie u nas.......Milenka idzie spac okolo 19tej a wczesniej trzeba z pol godziny pousypiac......... Wczoraj mąż zalulal ja w hustawce przy kolysankach.......w zasadzie to wsadzil ja do hustawki zeby zobaczyc jak to dziala, kolysanki wlaczamy bo to ja uspokaja i tak nie wiadomo kiedy usnela :) a dzis rano rybenka juz o 6.00 na nogach i do zabawek :) porozrzucala klocki, pograla na pianinku, pohustalismy ja w hustawce i juz chrapie :)

Mój Misze4k to już tez jakiś padnięty chyba go zalulam. Wiesz co jak kiedys nie miałam problemu z usypianiem kladłam go do łóżeczka i sam zasypiał ale już jakies 2-3 miesiące zasypia albo ululany albo z nami zasypia w łóżku. Nie wiem czemu zrobiłam ten błąd i przyzwyczaiłam go usypiać z nami, popsułam to czego nauczyłam ale to nic ... :)

BIALOSTOCZANKI NICK:................................................... ...............OSIEDLE: JULII ....................... 1ROK.................MISZKA.......ANTONIUK AILEENS.................... 19 LUTY.................OLIWKA.......PIASTA MARGOLCIA ............... TERMIN-20 KWIECIEŃ ....?.............? MAMA-I-JA ................ 19 TYDZIEN ................ ?.........NO.MIASTO AGILKA ..................... 4,5 LAT ...................PATRYK....LES.DOL .............................. 11M-CY ...................KACPER IWALA.......................6M-CY.................MARCIN .......ANTONIUK IKE............................6LAT..................... DOMINIK........? ...............................TERMIN-15MAJ............Z UZKA JUSTYNAX....................4M-CE.....................MAJA...........? MIENTUSKA..................13 TYDZIEŃ.................?........NO.MIASTO m0nika1976................1 rok ................Anielka...........Antoniuk BŁĘK.MOTYLEK............1ROK...........MILENKA........ DZIES IECINY EMI83........................4M-CE.................ZUZKA.............?

co tam dziewczynki, my zaraz zmykamy z Kacpim na spacerek po Patryka do przedszkola idziemy.:) gdzie zamawiałyscie tort? bo ja ostatnio zamawiałam w cukierni Kinga na moim osiedlu taki w kształcie auta 27 zł za kg. dla Patiego na urodzinki.nie wiem czy to drogo czy tanio , nie wiem jakie sa ceny? jak myślicie? może jakies zdjęcia dzieci sobie powysyłamy na e- maila?.:) to Miszka ma już takie długie włoski, że ścinałaś mu, bo moj mały to łysek jeszcze, mało włosków ma.:)

Cześć ja miałam torty od Kryszenia jedne z najlepszych, z wielką ilością owoców i bita śmietaną- nie lubie z innymi kremami!! Były pyszne!! Bo w sumie 2 były jeden mały drugi głowny duży!!! A nie wiem ile kosztowały bo moja mama zamawiała, ale wiem że chyba sporo...jak na tort. A my już ciągle dla Miszki zcinamy włosy bo szybko mu rosna i ma już takie ładne, on wogóle z włoskami sie urodził a jak mu wypadały to od razy rosły nowe więc nie przeszliśmy \"łysienia\" :)

Julli- dzieki za info:) o tortach wiecie co mój Kacperek zrobił ostatnio- włożył pianinko zabawkę do pralki i mąż robił pranie nie zuważył no i sie wyprało, tylko ze juz nie działa . nauczył sie juz otwierać pralkę i wkłada tam różne rzeczy, albo do kosza na brudna bieliznę. Błękitny Motylek- :)

Mój Miszek też pralke uwielbia a pozatyma jak jest goły to biegnie do wanny i próbuje wskoczyć :)

Cześć mamuśki!! Jak tam dzień mija, chyba będzie padać , czyli nici ze spacerku popołudniowego. Wy nic nie piszecie i nudno sie robi. Może pzedstawicie sie po imieniu?? Ja mam na imie Julia. A tak pozatym gdzie lubicie chodzić na spacerki?? Ja mam park koło domu, ale nie jest rewelacyjny, jeszcze pełno błota itp. Może pogadamy o kosmetykach jakich używacie dla szkrabów. Ja używam do kąpieli Jonson\'s Baby lawendowy ułatwiający zasypianie. Chusteczki mam nieoryginalne z Auchan, są dobre i tanie, po Nivea mały ma uczulenie. Pieluszki to różne np.Happy, a nie używam oliwek (chociaż szafka od nich pęka w szwach) bo położna doradziła mi nie używać niczego do smarowania wtedy skóra sie nie wysusza--miała rację. A wy podajecie jeszcze Vigantol?? Ja tak. A jeszcze jedno--Jak u was z nocnikiem?? My sadzaliśmy od 7 miesiąca, ale jeszcze nie chce za bardzo siusiać do nocniczka. PISZCIE

Julli całkiem fajna dzis pogoda :) My byłyśmy rano na spacerku.. Opłaciłysmy rachunki, zrobiłyśmy zakupy. Było troche zimno wiec zapakowalam Milene w kombinezon i wzielam kocyk. Oczywiscie krzyku bylo co nie miara przy ubieraniu ;) Mała pospała w wozku. Teraz tez spi. Wczoraj pediatra spytała mnie jak dlugo dziecko bylo karmione piersią i byla zdziwiona ze jeszcze karmie ;) My jeszcze nie próbowaliśmy z nocniczkiem. Zaczniemy dopiero jak mala zacznie chodzic. Co do kosmetyków to mamy absolutne minimum. Do kąpieli płyn z oliwka, Baby Delfi. Dobrze myje i nawilza skóre. Chusteczki najczesciej Dzidziuś - tanie i dobre. Pieluszki najczęsciej Huggies Soft & Dry (niebieskie opakowanie). Uzywalismy róznych, zalezy co akurat bylo w promocji :) Na tej stronce zdjecia Milenki: http://milena.prv.pl/ Jeszcze nie uakutalniona o zdjecia z urodzin ale postaramy sie jak najszybciej :)

Ale dobrze wyglądałaś po porodzie ja to siniaki pod oczami miałaś, niby na 1 osiedlu ieszkamy, a cie nie kojarze z widzenia ale jak sie miniemy to się przywitam ;)