Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ana24

Mamy na urlopach wychowawczych-2 część

Polecane posty

Kreska - świetne zdjęcia, zwłaszcza to jak Oskar śpi. No i to z kwiatami na pierwszym planie :) Aga - A Twoje dzieciaczki rosną jak na drożdżach! Gdzie się podziała ta słodka mała Oliwia? Jej miejsce zastąpiła urocza panienka! Tylko zainteresowania ma mało \"panienkowate\" ;)

Ja tylko na moment ,bo zaraz jedziemy do Natalki:) Karolina wszystkiego co najlepsze z okazji urodzinek🌻 Z Natalki chorobami narazie mamy cisze:) Do poniedziałku;) papap

Kreska oj podziwiam twojego męża:) Mój Grzesiek owszem nieraz za mnie posprzata,dziećmi sie zajmie ale o gotowaniu to nawet nie ma mowy:D jedyne co robi dobrze to jajecznicę:D Oliwia nie jadła za karę tylko to było z samego rana i jadła sniadanie jeszcze zaspana:) Karolina zaraz sprawdzam skrzynkę i lepiej żeby cos tam było:D A dzieciaki niestety wyrastają i już nie są takimi slicznymi bobaskami jak kiedyś:) Monika Wy jedziecie po Natalke czy tylko w odwiedziny???Miłego odpoczynku zyczę:)

Witajcie!!! Ja tylko na chwilkę zakomunikowac,że padł mi twardy dysk w laptopie i jestem odcięta od świata :(...dopiero poi powrocie z nad morza Jarek będzie miał czas,żeby się nim zając :( Składam zaległe życzenia urodzinowe i imieninowe wszystkim solenizantom i jubilatom..dużo słońca, radości i spełnienia marzeń..🌻🌻🌻 My wyjeżdżamy dziś w nocy nad morze..trzymajcie kciuki za dobrą pogodę...;)...wiem,że na pewno spotkam się z Izą U w Lęborku ;)..rozmawiałyśmy przez telefon i się umówiłyśmy :)..bardzo się cieszę,że się znowu spotkamy..;) Pozdrawiam Was wszystkich ciepło i serdecznie..;)..dbajcie o nasz topik..;)

Witajcie🖐️ Przepraszam ze Was tak zaniedbuje ale na nic nie mam czasu:( pomagam jak tylko moge teściowej w piekarni i nie tylko bo ona zle sie czuje.Od maja jest na zwolnieniu lekarskim bo już od kilku lat boli ja kręgosłup i teraz wzięła się za niego.Dzis dostała wezwanie na komisje lekarska bo juz ponad 2 mc choruje i chcieli ja zobaczyć czy naprawdę choruje. A teściowa bała się że chcą jej zabrac chorobowe.Lekarze (było ich 3 ) jak zobaczyli wyniki badań i prześwietlenie nic jej nie oderbali ale od razu wypisali i sami wyślą skierowanie do sanatorium jak najszybciej bo jej kręgosłup jest juz w fatalnym stanie i za niedługo bedzie chodziła tylko o lasce. Teściowa załamana:(:( w dodatku tez od jakiegos czasu teściowej 2 palce niedomykaja sie .W jednej i drugiej ręce te same palce drugi od końca od tego małego.I na tej komisji powiedzieli jej ze to ma urwane ściegna i to tylko operacyjnie sie leczy:( Normalnie załamka:( Dziś byliśmy wszyscy w piekarni.Julka niegrzeczna na wszystkich obrażona i robiła wstrętne miny, teściowa ledwo chodząca, mnie boli brzuch( @).Ale już mam wolne więc pisze choc na chwilkę:) Julka już śpi a mąż jeszcze w piekarni. Anka- wczoraj przegapiłam Twoje urodzinki:O Życzę Ci wszystkiego najlepszego i spełnienia najskrytszych marzeń🌻👄🌻 Karolina- Tobie również w dniu urodzinek życzę wszystkiego co najlepsze alby wszystko co planujesz spełniło Ci się👄🌻👄 Przepraszam że nie do każdej z Was piszę ale muszę nadrobić zaległe czytanko moze jutro mi sie uda albo w niedzielę:) Pozdrawiam Was wszystkie i życzę spokojnej nocki🌻

Dobry wieczór Dziewczyny !!! Ja też nie mogłam Was znalezc w końcu musiałam uruchomić wyszukiwarkę i jestem :-) U mnie jako tydzień zleciał i jutro wybieram się ponownie jak w zeszły wekeend na działeczkę, tylko tym razem bez Kacperka :-( bo jedzie z Radkiem na tydzień na mazury. Nie wiem czy dobrze zrobiłam że go puściłam ale przecież to jest jego ojciec i będzie go pilnował, ale wiem jak było jak razem jeździeliśmy ja biegałam za małym a on usiadł i piwko i trochę się martwię. Tymbardziej że jedzie tam też jego nowa dziewczyna, widzicie wiem że to ja odeszłam od Radka i już jest przeszłością ale tak pisał i tak przeżywał jak mnie nie kocha że życie bez Kacpra i mnie jest bez sensu a tu już sie szybko pocieszył i nawet ktoś mi przekazał że już miał wcześniej czyli też nie był taki święty jak myślałam... Ale było minęło życie toczy sie dalej .... Ja jestem szczęśliwa i to jest najważniejsze , tylko żeby Kacperek oswoił się bardziej z ta całą sytuacją bo jak na razie jest mi go najbardziej żal ale nie miałam wyjścia, najważniejsze że zaakceptował Przemka i się bardzo dobrze dogadują . Życzę pogodnego bardzo słonecznego wekeendu ( bo podobno niedziela ma być super ) 🖐️ PA PS: Dzięki Ana 24 i Kasiu za przepis na murzynka 👄 jesteście kochane

Hej Dziewczyny 🖐️ Wyobrazcie sobie, ze u mnie nie pada...:D kurcze od samego rana piękne słonko i cieplutko..:D super pogoda i oby tak juz zostało...:D A teraz witam Was cieplutko i sciskam wszystkie razem i z osobna wraz ze szkrabkami..❤️ Ana24 - czytam, ze nie jest wesoły stan zdrowia Twojej tesciowej...okropnie musi ją to boleć, a przynajmniej sprawiać wielki dyskomfort...😘 U mojej jest też nie wesoło, bo juz tez od ok. 2 miesięcy się leczy i nic, jest coraz gorzej, a przyjęła juz tyle tabletek, maści i zastrzyków..:O dziś ma rezonans u neurologa i zobaczymy co wykaze. Dodam, ze nie czuje łydki i palca od lewej nogi, do tego bóle przy ruszaniu się w okolicy kręgosłupa..:O Betti - czytam, ze i Tobie zycie nie oszczędziło gozkich łez...przykro, ze tak się stało, ale dobrze, ze potrafiłaś sobie z tym dać radę i ułozyć sobie życie na nowo..😘 teraz najwazniejsze aby maluszek się w tym znalazł..:D Aga10 - dobry pomysł z tą płytą, ale u nas jest za mało miejsca na to, choć juz o tym myslałam..:O oglądamy się za duuuużym naroznikiem , na którym będziemy spać jak królowie..:D Kreska - to niezle się obłowiłaś z tymi grzybkami...:D koniecznie muszę uderzyć do lasu..:D Monika - super, ze juz jesteś...:D czytam, ze macie jeszcze pełne ręce pracy w mieszkanku, więc cierpliwie będziemy czekać na zdjęcia..:D Karolina - ja również nie odstaję od tej normy prania, ale w tej pogodzie cieżko mi było suszyć to w domu..:o teraz jak się poprawi pogoda, to chyba hurt poleci..:D Dottka - nieżle z ta fryzjerką..:D przy okazji mogłaby poprawić Twój fryz..:D szok jak się cenią...wszędzie trzeba bulić jak za zboze..:D zyczę znlezienia tańszej ekspertki..🌼 Kreska - to miałaś impreze superaśną :D no i duży plus dla Marcina..:D ja tez mam w domku kuchcika i czasami walczy o wolne gary aby coś upikcić..:D Pozdrawiam i sciskam Wasze maluszki 😘 I oczywiscie zaległe STO LAT dla wszystkich obchodzących urodzinki, o których zapomniałam..🌼 Miłęgo dnia zyczę..

Witam w bardzo zimy sobotni wieczorek. I co tu porabiac?? nic tylko walnac sie do luzka pod ciepla puchowa pierzynke!! Pozdrawiam serdecznie i zycze wam cieplego i slonecznego dnia 🌻

Noi dziewczynki wygląda na to że wreszcie mamy pogode:)Kozystajac z tego juz jedno pranie nastawiłam i mam zamiar jeszcze jedno wstawić. Zrobiłam sobie kawke ,więc mam jeszcze jakies pól godziny wolnego:D I trzeba do obowiazków zmykac. Ostatnio trochę Kamila przyzwyczajam do obowiazków.Odkurza mi w domu,zamiata i zmywa taras...troche się buntuje:D ale kozystając z tego że sa wakacje i nie ma obowiązków musze mu trochę do tej główki wpoić że jest już na tyle duży że może torchę mamie w sprzataniu pomóc:) Jutro mamy zamiar wybrać sie do Kielc na shreka trzeciego,później zajżymy do szwagierki bo biedna cos ostatnio ma lekkiego doła,ale to chyba strach przed porodem:) Jak dzwoniłam do niej ostatnio to mi powiedziała że zrobili jej usg i stwierdzili że dziecko jest juz na tyle dojżałe że może rodzic....i w związku z tym nie bierze juz kroplówek i wszyscy czekaja az się zacznie akcja porodowa. Później może pojedziemy na jakies zakupki,chcemy kupic krzesła do jadalni.A jak będziemy wracac to może zachaczymy o ten plac minigolofowy...pamietacie fotki z niego??? Bylismy tam w tamtym roku i Kamilowi strasznie sie podobało:)

hej jestem z topiku kwietniówek mam prośbę-oddajcie proszę głosy na moje zdjęcia poniżej z góry dziekuję :-D

Kasia zycze udanego wypoczynku:) i zobaczysz jaka będzie piękna pogoda....przyjedziesz opalona jak mulatka:D Ana24 przykre jest to co piszesz o teściowej.Mam nadzieje że znajdzie jakiegos dobrego lekarza,który jej pomoże. Wygląda na to że chyba przejmiecie piekarnię skoro tesciowa nie daje rady.Dla Ciebie to chyba byłby dobry układ bo mogłabys Julki i domu przy okazji dopilnować. Betii ciesze się ze zycie Ci się układa i jestes szczęsliwa.Nie dziwię sie też że masz obawy zwiazane z wyjazdem Kacpra z tata na wakacje,tym bardziej że wiesz jak było jak byliście razem.Ale Radek będzie miał okazję się wykazac ze jest dobrym tatą który umie zająć sie swoim dzieckiem. A to że się nie może odnalesc w tej sytuacji to chyba normalne....jest jeszcze mały i nie wszystko rozumie.Napewno z biegiem czasu wszystko się ułoży.Życze Wam tego z całego serca:) Dymek a Twoje dolegliwości zamiast zmaleć to jeszcze się nasilają.Pisałaś kiedyś że chciałbyść iść do innego lekarza.....znalazłaś kogos???jesli nie to moze warto by było to zrobić. Dotka jesli nie masz nic do zrobienia to pewnie że na takie wieczory najlepsza jest ciepła pierzynka i telewizorek;) IzaU co tam u ciebie....jak tam Dorian???wrócił juz z kolonii??? Pewnie wrażeń było co nie miara.A Bartuś ma jeszcze nogę w gipsie??? IzaF jak tam Wasz interes???sądząc po braku czasu na kafe napewno kwitnie:) Spinka skorobnij cos .....jak tam mauluchy:) Kawka się skończyła .....czas się do pracy wziąść:(

Kreska ja tez słyszałam same dobre opinie i mam chęc go zobaczyć....muszę tylko zarezerwować bilety;)

Zarezerwowałam bilety na jutro na Shreka:) i wcale się nie dziwię że ludzie nie chodza do kina.Na jedno wejście musimy wydać prawie 60 zł!!!!! I jak tu sobie pozwolic na częste chodzenie do kina

Teraz to juz spadam bo kawka juz się dawno skończyła a ja jeszcze siedze:D

🖐️ My dziś pojechaliśmy na stadnine ale okazało się, że w okresie letnim konie wywożą na łaki gdzieś za miasto i nie ma ich na wybiegach :O Poszliśmy więc nad morze ;) (zdjęcia już wysłane) Aga10 - ja jak zasiadam do komputera to przezornie robie sobie dwie kawy i dwie herbaty ;) 60 zł to pewnie cena samych biletów, a trzeba doliczyc jeszcze jakieś napoje, popkorn i dojazd (nie wszyscy mieszkają w centrum). Niestety takie ceny są teraz wszędzie. 10 półgodzinnych wejśc na pływalnie dla rodzica i dziecka to koszt 290zł!!! Do oceanarium wstęp kosztuje 12zł a dziecko 8!. Do Zoo dorosły 8, dziecko 4. JAkby tak człowkie co weekend chciał gdzieś wyjsc to by zbanrutował :O na szczęście nie trzeba płacic za las, za plaże, za trawę na działce. Dymek - ja z rana była tak samo zaskoczona jak Ty ;) patrzę na termometr a tam 24 stopnie, aż oczy przetarłam bo nie wierzyłam ;) Ana - przekaż życzenia zdrowia teściowej 🌻 Moja mama choruje już rok i nikt nic nie wie. Z badań wynika, że jest zdrowa jak byk, a ja widzę, że coś się dzieje. Wszystko ją boli, chodzic nie może, w południe już jest tak zmeczona, że najchętniej połozyłaby się spac :(😭 to nie jest ta sama osoba co jeszcze rok temu :( Betii - cieszę się, że poukładałaś sobie wszytsko jak trzeba. Pilnuj teraz Kacpra, zeby przypadkiem wszystko mu się nie pomieszło. KAsia - wypoczywajcie intensywnie :) Musze kończyc bo właśnie mi się przypomniało, że nie mam nic na obiad. Muszę isc poszperac w zamarażalniku, może znajdę jakieś zapomniane pierogi ;) Pozdrawiam Was mocno. Pa

Wreszcie skończyłam porzadki i siedze z kawką.Ubzdurałam sobie dzisiaj że sprzątnę pod łóżkami i szafkami....i mam dość wszystko mnie boli od tego przestawiania. Do tego trzecie pranie sie skończyło prać i jeszcze musze powiesić i to co wysło pozbierać.....ale teraz czas na kawkę;) pranie poczeka. Dzieciaki gdzieś u sąsiadki....do tej pory siedziały u mojej siostry i obcinały fasolkę szparagową:) Grzesiek z kolegami pojechał motorem do Krakowa po jakieś tam pierdoły do motoru:) Karolina fotki dostałam Maks niesamowicie wyglada w tych okularach.....taki powazny gosc:D A na każdym zdięciu w tle widać tylko głowę jakiegoś gościa pływającego w morzu:D Rzeźby niesamowite....naprawde bardzo mi się podobały....trzeba miec duzo zdolności i przedewszystkim cierpliwości żeby stworzyc coś takiego:) A ceny róznych atrakcji.....no cóż bez komentarza:O

Czesc dziewczyny, My juz po obiadku. Nie zapraszam bo prawie ze nic nie zostalo. Ugotowalam kociol barszczu z uszkami i ledwo co na dnie plywa a myslalam ze jutro obiad bede miala z glowy. Co do cen za kino i innych atrakcji to w porownaniu co tu sie dzieje to macie bardzo tanio. U nas w tej chwili wszystko idzie starsznie do gory, to znaczy wszystko oprucz zarobkow. No nic uciekam pozmywac i z niecierpliwoscia czekam na wieczor zeby brygade polozyc spac. Jednak troche odwyklam od calej gromadki, a dzieci zamiast mame powoli przyzwyczaic do roli to daja niezle popalic :p Milego dnia 🌻

DZien dobry :) U nas dzis straszny skawr...juz sie odzwyczailam od takich slonecznych dni ;) :D Ale to dobrze, bo razem z moimi rodzicami zaplanowalismy sobie na dzisiejszy dzien, mala wycieczke po Wrocławiu;) Wiec bedziemy sie smazyc ;) Milego dnia zycze, pa pa 🌻

Witajcie🌻 U nas upał nie da sie wytrzymac na słońcu, myślałam że się poopalam ale nic z tego usmażyłabym się -38 stopni :)

ufff...normalnie padam ;) SKwar dzis nie do wytrzymania ...ale dalismy rade....chlodzilismy sie pysznymi lodami i moczylismy rece w fontannie;) Troche sie pochlapalismy, wiec powiem, ze cala mokra bylam ;) a teraz kapiel...... p a p a

Ja też ledwo żywa jestem po tym upale,teraz niby wieczór a nadal tak duszno i jak tu spać w nocy? Julce trochę usmażyły się ramiona i plecy a mnie nic bo nawet nie wychodziłam na słońce tylko sobie w cieniu na leżaczku rozwiązywałam krzyżówki:) An- Wy dziś nieźle musieliście sie smażyć w mieście:) trzeba było gdzieś nad rzekę wyciągnąć rodziców albo na basen:) Dotka-daj choć trochę tego barszczu bo mój mąż uwielbia a z uszkami z mięsem to już w ogóle wszystko powyjada:) My dzis mieliśmy zupke grzybową z ziemniakami:) Julka jadła ja 1 razy i bardzo jej smakowało zjadła...UWAGA! ...3 miseczki :D to poprostu rekord świata , ona wieczny niejadek który zupę normalnie 1 miske je około godziny dziś w pół godz zjadła 3 miseczki:) Bardzo się z tego cieszyłam i nie wiem czy dlatego tyle zjadła bo jej smakowało czy przez ten upał bo siedziała w ogrodzie i sie moczyła w wodzie:) Dobra musze uciekac bo mąz tu chce cos robić z kompem dalej sie nam psuje:( co chwilke sam sie wyłańcza i sam po chwili włańcza. Ach... szkoda gadać:( Dobrej nocki Wam i maluszkom życzę🌻

Dziewczyny wysylalam Wam pare zdjec Karolinki, ale obawiam sie, ze moge Wam zapchac skrzynki;) gdyz nie zmniejszylam zdjec..a co najlepsze pewnie dojda dwa razy....cos namieszalam ;) Takze jak cos to na mnie glosno prosze nie krzyczec...no chyba, ze ktoras z Was wcale nie dostanie ;) A teraz juz uciekam spac, bo juz baaaaaaaardzo pozno i ledwo na oczy widze.. dobranoc😴

Hej Dziewczyny 🖐️ Czytam, że i u Was takie upały nie do wytrzymania i na poprawę chumoru dziś ma być bardzo podobnie..:D Szkoda, że albo jest 20 st. i leje, albo 35st. i dychać nie idzie, a gdzie ta środkowa miarka???...:D Ciesze się, że kazda z Was miło spędziła wekeend, a dzieciaczki zapewne grandziły w wodzie jak się dało..:D My bylismy na działce, a potem pojechaliśmy do znajomego na działkę do lasu i oczyiście zaliczylismy jeziorko..:D nieobyło się równiez bez grillka..:D A dziś z okazji tej pogody uciekam zabrać się za pranko i polecieć hurtem..:D Miłego dnia zyczę...🌼

DZien dobry :) Ale duchota ;) :) Kaasia sie pewnie na plazy smazy ;) MOja Karolinka sie chlapie w basenie..na balkonie ;)zawsze to cos ;) Zmykam pranie rozwiesic :) milego dnia zycze :)

Witam kobietki:) Chcielismy ciepło no to mamy i to jakie......Ja też bym wolała taka posrednia temperaturę. Wczoraj bylismy na Shreku....Bardzo mi się podobał...szczególnoe tak od połowy był przesmieszny.Kamilowi też się podobało .....zreszta on lubi takie bajki gdzie się wygłupjają.Oliwia też była zainteresowana...może nie tak jak Kamil bo pod koniec trochę się wierciła. Mój syn trochę zawiedziny bo były plakaty filmu Harry Poter i Zakon Feniksa i okazało sie że jest to film od 15 lat a wiem że bardzo by chciał na niego iść....no ale cóż jeszcze mu troche brakuje do tych 15:D Później pojechaliśmy do szwagierki do szpitala...śmiać mi się z niej chce bo lekarze chcą ja wypuścic do domu a ona nie chce.Noi ma torche racji bo do Kielc mamy godzinę drogi i w razie czego nie wiadomo czy by zdążyła. Zaliczylismy jeszcze dwa markety,troche zakupów i do domku przyjechaliśmy na 18. Dotka moje dzieci i ja tez uwielbiamy barszcz z uszkami,więc nie dziwię się że i u Ciebie tak szybko wszystko znikło:D An fotki bardzo fajne a najlepsze jest to zdięcie gdzie Karolinka zacięcie próbuje przepchnąć ten głaz.....noi w fontannie tez się nieźle umoczyła....ale to chyba dobrze bo przynajmniej było jej chłodniej :D Ana24 brawa dla Julki za apetyt.....chyba naprawde zapka musiała jej posmakować. Dymek Ty odpoczywałaś odpowiednio do tej pogody....lasek i jeziorko:) ale fajnie mieliście;)

Kasia i powiem \'\'a nie mówiłam\'\' miałam rację że będzie piekna pogoda:) mam nadzieje że nie brałas za dużo cipłych ubrań:)

Cześc Dziewczyny :) Tak na momencik wpadłam za chwilke idziemy zdjac Bartusiowi gips . Mam nadzieje że juz mu nie założą , od trzech tygodni sie meczymy . Zreszta już fajnie w nim biega więc na oko wydaje sie ok :) Dorian z koloni wrócił bardzo zadowolony .. juz na następny rok chce sie tam wybrać ponownie tym razem na konie :) Rzeczywiście moze warunki nie są tam luksusowe ;) ... ale atrakcji maja mnóstwo i to tylko kilkanaście kilometrów od Lęborka Niestet nie udało mi sie zobaczyc z Izą f .. :( mam zabiegany okres i niestety musze przez to wszystko przejsć . Jeszcze jutro notariusz .. a potem ... to juzWam na maila napiszę jak znajdę dłuższą chwilke Chłopcy spokojnie to wszystko przechodzą teraz jeszcze duzo sie dzieje jest lato i Dorian przedewszystkim nie ma czasu na dłuższe zastanowienie ... Ale jestem dobrej myśli :) A teraz szybciutko obiadek i lecimy do ortopedy .. Pozdrawiam